Keresés

Star Trek

2009. május 5., kedd 0:28
Négy screenshot a Khan haragja BD-ről:

http://www.image-load.eu/out.php/i160249_ST201.png
http://www.image-load.eu/out.php/i160251_ST202.png
http://www.image-load.eu/out.php/i160252_ST203.png
http://www.image-load.eu/out.php/i160253_ST204.png
0
2009. április 30., csütörtök 13:15
De ez mitől lehetett? Más digitális vetítéseken nem volt ilyen!
0
2009. április 30., csütörtök 12:35
Hát, amikor a nagy vásznon egy kis keretben megy a vetítés, az enyhén szólva is illúzióromboló...
0
2009. április 30., csütörtök 12:20
Miért olyan rosssz volt? Mi azt akartuk megnézni, de aztán pont nem értünk oda anno az esti fél 10-esre és lett belőle egy fél 11-es szinkronos változat. :-)
0
2009. április 30., csütörtök 12:15
Mondjuk amit a Quantum Of Solace-szel műveltek az Arénában, olyan digitális vetítés nekem nem is hiányzik. A letterbox vetítéstől nem voltam elájulva...
0
2009. április 30., csütörtök 12:08
Feliratos kópia a Mom-ban lesz. De nem lesz digitális változat. Pedig igencsak jól teljesítene egy Szörnyek az űrlények ellen helyett az IMAX-ben.
0
2009. április 30., csütörtök 10:31
Kirk-Fu, avagy (h)arcművészeti alapok
0
2009. április 29., szerda 10:33
Uhh, ez nagyon durva, amit BD-n műveltek a TOS-sal. Csak éppen leshetjük a magyar változatot belőle... :(((
0
2009. április 29., szerda 2:11
inkább délután 3-4 között volt az: mindig iskola után néztem a vetítést... vagy az már ismétlés volt? :) egyébként vasárnapi fogyasztó vagyok, csupán a TOS-t ismerem, azt is szorványosan, no meg persze a mozifilmeket is, de tervezem, hogy beruházzak a BD-változatra, ha már ilyen brutálisan jó lett, aztán majd meglátjuk, hogy viszonyulok a filmekhez. (nálam a sorrend: 2, 11, 6, 8, 4, 1, 10, 3, 5, 9.)
0
2009. április 29., szerda 1:36
Egyébként, ha jobban belegondolunk, kerek 10 éve nem volt Star Trek a magyar mozik műsorán, a Nemesis cancel miatt.

Az Insurrection-t ugyanis 1999 április 8-án mutatták be nálunk moziban. Mondanom sem kell, a premier napon láttam először. Akkoriban még nagyon hányattatott volt ezen filmek sorsa, mivel mindössze kettő (!!!) darab magyar feliratos kópia készült belőle. A korábbi két epizód (Nemzedékek / Kapcsolatfelvétel) sem járt jobban. Ugyanígy csak kevés kópiával, nagyon limitált ideig vetítették őket...

A mostani új film kapja a legnagyobb figyelmet a franchise történelmében nálunk, mert abból a szempontból is történelmet írunk, hogy már moziban is szinkronnal kerül bemutatásra, gondolom jópár helyszínen egyszerre. A MOM Parkban már biztos, hogy lesz magyar feliratos verzió, de remélhetőleg a digitális vetítők is fogják adni.

Úgyhogy talán most sikerül még több rajongót szerezni a Star Trek-nek, mint régen, amikor a Klub még javában működött. :D
0
2009. április 29., szerda 1:15
Ami azt illeti, 1999 júliusa és 2003 vége között igencsak jelen voltam a Magyar Star Trek Klub életében, így az itthoni felemelkedést testközelből volt alkalmam végignézni. :)))

A mai napig emlékszem, micsoda negatív vélemények láttak napvilágot 2002 legvégén a Nemesis miatt, mivel páran átruccantak Bécsbe megnézni. Sajnálatos módon a film önmagában is akkorát bukott a mozikban, hogy nem mutatták be nálunk. Pedig 2003 március 6-án lett volna a magyar premier, de a Paramount mindössze 5 európai országban tartotta meg a mozibemutatót.

De legalább kárpótolt minket, hogy Patrick Stewart-ot sikerült meghívni az Átjáró napra. Életem egyik legfelejthetetlenebb két órája volt élőben látni a Kapitányt. :DDD
0
2009. április 29., szerda 1:09
Én nem tartom magam fanatikus rajongónak, de gyerekkoromban szerintem a TOS összes részét láttam, akkor még Raumschiff Enterprise címen - így futott ugyanis az osztrák tévében hétfőtől péntekig talán 18-19 óra között :)
Most, hogy melegítsek az új részre, elkezdtem nézni a régi mozifilmeket meg az eredeti sorozatot. Gondoltam, hogy a Harry Potteren meg YouTube-on nevelkedett 10 éves fiam majd röhög, ha azt látja, hogy a fater hungarocell sziklák között kezeslábasban futkározó és színes, fényes gombokat nyomogató, béna frizurás emberkéket néz, de nem. Leült mellém, és azóta együtt nézzük a sorozatot angolul, magyar felirattal (érdekes módon őt nem zavarja a szinkron hiánya). Néha rákérdezek nála, hogy a tíz perce tartó filozofálgatás nem untatja-e, de azt állítja, hogy tök jó, hogy nem csak a lövöldözésekről szólnak a sztorik, és milyen érdekes ötletek vannak az egyes epizódokban. Nem hinném, hogy valaha is elmegy majd egy Trekkie konferenciára (mint ahogyan én se), de látom rajta, hogy a 40 évvel ezelőtt készült epizódok mit sem vesztettek a varázsukból, hiába haladta meg a technika a korai részeket. Most persze már az új filmet is várja, és a trailert látva megkérdezte, hogy ugye ennek is lesz azért valami jó története és nem csak akció lesz :)
0
2009. április 29., szerda 0:55
Na. Beindult a téma a Trek-ről... :) Jamamur! Elárulnád hol sikerült megnézned???

Mint többször írtam, film pletykakorszakában baromira elleneztem az egész film ötletét, de az előzeteseket látva, az év legjobban várt filmje lett nálam.

Ment itt a vita hogy melyik filmek a jók, meg melyikek nem. Mintha a Star Trek valami mozifilmsorozat lenne. Nem az! Persze jók a filmek, de abban mindig kellett valami olyan jellegű kompromisszumot kötni, hogy ne csak a Star Trek tévésorozat rajongói menjenek be a moziba, hanem valami nagy és látványos, akciódús szórakoztató dolgot csináljanak. Majdnem minden filmnél az a helyzet hogy a sztori kidolgozásánál sokkal több figyelmet fordítottak a látványra, meg az akcióra. Ha valaki tényleg arra kíváncsi hogy milyen is a Star Trek feeling, meg hogy miért is jó, annak bizony sok sorozatepizódot kell néznie, főleg a TOS-ból, és a TNG-ből!

Kezdőknek, akik nem szeretnék végignézni a kb 700 epizódot, jó kis listát tudnák adni a fontosabb epizódokról. Amiből tényleg meg lehet tudni hogy mi is az a Star Trek... Milyen érzés az amikor zéró akció, meg látványjelenet van, csak egyenruhás emberek beszélgetnek egy űrhajón, és a sztori az ami miatt nem tudsz felkelni a képernyő elől, és magadszívod ezt az utánozhatatlan a jelen társadalmára kitűnően ráhúzható erkölcsi tanításokat... :)))

Na, lehet hogy ez nagyon elszálltan hangzik, ez csak azért van, mert itt a fórumon én lennék a legnagyobb trekker, és nekem mindig a TOS és a TNG marad a STAR TREK, a többi meg csak egy kitűnő szórakozás!
0
2009. április 29., szerda 0:48
Nagyon jóra sikeredett a kritikád, annyira, hogy meghozta a kedvemet a filmhez. Eddig X-men-t vártam a legjobban, már nem. :) Hetedikén ott a helyem a moziban... Cloverfield is nagy kedvencem lett, már alig várom.
0
2009. április 28., kedd 23:09
Lehet akármennyire kiváló, én sikítok a Trek-féle szinkronoktól (bár lehet hogy a Viasat 2003-mas ámokfutása miatt van ez, de a mai napig egy nagy sokk volt az a botrányig fajult esemény)...

Úgyhogy részemről irány a MOM Park. :)))
0
2009. április 28., kedd 22:26
igen, a szinkron (is) kiváló.
0
2009. április 28., kedd 21:16
Egyelőre az új szinkront találtam meg

Hikaru Sulu hadnagy.............. John Cho (Pálmai Szabolcs)
Sarek................................Ben Cross (Cs. Németh Lajos)
Christopher Pike.............Bruce Greenwood (Kőszegi Ákos)
Scotty..................................Simon Pegg (Görög László)
James T. Kirk........................Chris Pine (Zámbori Soma)
Spock.............................Zachary Quinto (Széles Tamás)
Nero.........................................Eric Bana (László Zsolt)
Idősebb Spock...................Leonard Nimoy (Szélyes Imre)
most posts by TM
0
2009. április 28., kedd 17:40
Nem hangzik rosszul, ráadásul tegnap 8.1 csillag volt az IMDb-n a filmnél. :)))
0
2009. április 28., kedd 16:47
STAR TREK. Újjászületés.
0
2009. április 28., kedd 15:19
Pedig mekkora lenne, ha a majmok egyszercsak előkapnák a lézerstukkereket, és szétgyaknák a monolitot. :-)
0
2009. április 28., kedd 12:34
Az az igazság, hogy régen láttam őket szinkronnal, legutóbb úgy másfél éve néztem végig az egész szériát, de akkor felirattal. Majd megnézem, hogy Szersén mellett kik vannak még az elsőben.
most posts by TM
0
2009. április 28., kedd 11:49
Arra azért kíváncsi lennék, már csak érdekesség gyanánt is. :D

Egyébként nem tudom, feltűnt-e, hogy a negyedik részben némely szereplő magyar hangja más, mint a másik filmekben, amit VHS-en kiadtak a 90-es évek elején...
0
2009. április 28., kedd 11:43
Mmm! Jó kis Szersén Gyulás anyag. :)
most posts by TM
0
2009. április 28., kedd 11:41
Kétféle szinkronnal? Én csak egyről tudok, a Sörös Sándor-féléről.

Gondolom, a korábbi Magyar Televízió által készíttetett-re gondolsz. Abban kik a magyar hangok?
0
2009. április 28., kedd 10:57
erről jut eszembe... (kacsintás, nudge nudge)
0