A kapitány naplója, Csillagidő: -306416.02 :D
Star Trek - Mindenen túl
Nos, hogy stílszerűen mondjam, túl vagyok a filmen... És minden félelmem alaptalan volt, vagy legalább is jócskán csalódtam, jó értelemben. El is felejtettem már azt a borzalmasan hangszerelt előzetest, pedig a filmben is felbukkan a szám, de így már azt mondom, van kontextusa, ahogyan a motornak is :) Megpróbálok nem spoileres lenni, de azért az előzetesek tettek róla, hogy sok mindent megmutassanak, fekete pont.
Egyetlen dolog van, ami picit nem tetszett, a kevesebb több lett volna elv oltárán feláldozhatták volna a Yorktown állomást, mert bár lenyűgöző, de már túlzás is volt, ráadásul a 2260-as évekhez képest (a későbbi filmek és sorozatok fényében).
Érdekes volt látni, mennyire elcsigázott már Kirk és legénysége az öt éves küldetés 966. napján (remek tisztelgés az 1966-os sorozatpremier előtt), bár a nyitójelenet nekem iszonyatosan bejött az idegenekkel :D De sok más referencia, tisztelgés volt, ami átjött és tetszett, és persze nyúlás is akadt (tud valamit az Enterprise, amit igazából csak az Enterprise-D-nek lett volna szabad tudnia először). Ami miatt még szeretem az idővonalat, amellett, hogy nekem iszonyatosan bejön az Enterprise, de a legénység is jól lett castingolva, az a zene, de Michael Giacchino nem tud hibázni, már a film megtekintése előtt jó párszor lepörgött az album (tudom, tudom...), imádom. Hm, jobban belegondolva, nem bánom, hogy akkora böszme nagy a Yorktown mert amit az Enterprise megérkezéséhez komponált Giacchino az valami fantasztikus.
Hikaru Sulu nemi identitása körül kár volt akkora hírverést csinálni, egyrészt le is lőtték ezt a húzást jó előre, másrészt biztos sokak agyát előre fel.... tudjátok, pedig szerintem szép húzás volt és tisztelgés George Takei előtt is, kár, hogy ő sem reagált túl jól...
Hajónapló, kiegészítés:
Sajnos a pénztáraknál elvérzett a film, és bár igaz, hogy a Star Trek filmek sosem rúghattak labdába a Star Wars eredményei mellett, de talán más oka is van a nagy távolmaradásnak: most olvasgatom, hogy a CBS és a Paramount remek 50. szülinapi ajándékkal lepte meg a rajongókat: gyakorlatilag a most futó rajongói filmeket és sorozatokat ellehetetlenítették az új szabályozással... Bár, az én kedvencem, a Star Trek Continues készítői jövő hónapban jönnek az új résszel és még egy részt készítenek, szóval kb. letolják, mi van a rajongóknak kiadott kódexben, és ezt annyira nem is bánom. Mondjuk a Renegades készítői szívták meg a legjobban, mert ott több Voyager-beli karakter és színész is szerepelt volna az új részben, ráadásul a Pilot epizódjukban (ami már tavaly felkerült a youtube-ra), maga Chekov (Walter Koenig) is szerepel. Most viszont mindenkit nevezhetnek át :(
A végére a Star Trek Continues első epizódja (összesen hat epizód van most még):
https://www.youtube.com/watch?v=3G-ziTBAkbQAz ötödik részig a magyar feliratokat a Magyar Star Trek Klub készítette, fórumtársunk, NocedLee is közreműködött benne :)
A For Anton feliratot sosem lett volna szabad látni, persze a dedikálást Nimoy-nak sem...