Keresés

Star Trek

2016. november 16., szerda 9:52
Ugyan, már lerágott csont ez az ősrégi kardassziai poén:D
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. november 15., kedd 23:38
Ez kész... Ezen kiégtem, pedig nem is először láttam :D

Rajongók előnyben :D
0
2016. szeptember 8., csütörtök 20:07
Ma indul a nagy menet, az 50. évforduló alkalmából lenyomom másodjára is az eredeti sorozatatot, bár némileg gyorsabban, mint az eredeti sugárzása. Heti egy epizód helyett napi minimum egy rész a tervezett (kivéve a munkanapjaimon).
0
2016. augusztus 5., péntek 11:35
A Star Trek-rajongók a leggyengébb epizódok egyikének tartják a Sötétségbent, mert korábbi ST-filmekből összelopkodott ötleteket mixel újra úgy, hogy nem tiszteli az elődöt. A nem Star Trek-rajongók valószínű csupán sima akció sci-fiként nyelik be, úgy nyilván fogyaszthatóbb. A rendezője saját magához mérten is alulteljesített, a remek első rész után szégyellnie kellene magát.
De a franchise és úgy az egész korábbi minden figyelmen kívül hagyásával a Bourne hagyaték se rossz film. :)
A mozirovatban már megírtam róla, amit érdemesnek tartottam, ha érdekel, ott elolvashatod. :)
most posts by TM
0
2016. augusztus 5., péntek 10:25
Ez fura, mert én pont a másodikat kedvelem a legjobban és emiatt nagy lökést adott a harmadik megnézésre. Egyedüli félelmem a rendezőcsere volt, de szerencsére ezzel sem volt gond, mint utólag kiderült. Én és még páran vagyunk akkor a kivétel, ami erősíti a szabályt. :D

Sikerült azóta megnézni vagy elkapott az álommanó megint? :D
0
2016. augusztus 5., péntek 0:59
Az első film miatt nézték meg sokan a másodikat. Majd a második miatt nézték meg kevesebben a harmadikat.
most posts by TM
0
2016. augusztus 4., csütörtök 21:24
Nem bukott a Beyond, de nem is lépett szintet sem.

A Nemesis gyakorlatilag bukott, ezért rebootolták a Star Trek-filmeket 2009-ben.
Most jobb a helyzet, de már az előző filmet is marveli magasságokba szánták, amit sajnos nem ért el.
0
2016. augusztus 4., csütörtök 15:38
170 millió dollár világszerte 12 nap alatt szerintem nem nevezhető bukásnak, az USÁ-n kívüli részösszeg 56 misit tesz ki. Rengeteg nagy piacon még be sem mutatták, szerintem simán elmegy 250-ig, a kritikusok sem szedték ízekre.

Ennyi lóvét a Nemesis nem kotort össze, mégis folytatták az ST mozifilmek gyártását...
0
2016. augusztus 3., szerda 17:40
"Az meg nem igaz, hogy elhasalt odakint, mivel már tervezik a következő filmet."

Az új filmet már a Beyond bemutatója előtt bejelentette JJ (sőt, azt is, hogy Chris Hemsworth is benne lesz), szóval ha lesz is, nem azért, mert a Beyond akkora siker pénzügyileg.
0
2016. augusztus 1., hétfő 22:49
Picit kisebb a hajóimnál, bár lehet így lesz méretarányos majd hozzájuk :D

0
2016. augusztus 1., hétfő 22:45
Ilyen problémám nincs, mert elég a műanyagtokos kiadás :D Fanatizmusomat kifejti az első 10 film duplalemezes dvd kiadása meg az Enterprise űrhajóim :D Jah, és a faliórám :D Amúgy sem vagyok feltétlen híve a steel-eknek.

Úgyhogy drukkoljunk, hogy kerüljünk fel majd a cseh BD-re, vagy végre legyen itthon forgalmazó.
0
2016. augusztus 1., hétfő 22:19
A Paramount új mozifilmjei eddig kivétel nélkül kijöttek magyarul, csak nálunk nem kaphatók. Amikhez meg nem készült szinkron, azokon van felirat. Én nem félek attól, hogy a Beyond-on nem lesz magyar vonatkozás, csak majd ezt is a csehektől kell steelbook-ban beszerezni, ami azért baj, mert eddig amit én kintről hozattam, azzal mind volt valami gond lemezügyileg (karcok formájában).
0
2016. augusztus 1., hétfő 21:50
Eddig sem kerültünk fel minden Paramount BD-re, nem ez lenne az első.
0
2016. augusztus 1., hétfő 21:48
Tervezik, igen, meg nem is jó szó az elhasalás, de ugyanennyi nap alatt az Into Darkness jobban állt (133 vs. 105 millió USA-ban). Mondjuk a spanyoloknál, franciáknál, kínaiaknál és japánoknál (ők majd csak októberben(!) láthatják) még nem mutatták be. Az biztos, hogy USA-ban a 150 millió is kétséges sajnos, szerintem ha a 400 milliót eléri összbevételben, akkor nyugodhatunk meg némileg.

Összbevétel az előző két rész esetében:

Star Trek (2009): $385,680,446

Star Trek Into Darkness (2013): $467,381,469

Azok a trekkiek, akik már a 2009-es epizódot is ignorálták, valószínűleg nem most jönnek vissza :( Amúgy meg, Harvey Bennett, aki a régiek közül a 2-5. mozifilm producere volt, már a hatodik filmben fiatal szereplőgárdát és a Csillagflotta Akadémiás évekről akart készíteni filmet, de nem támogatták az ötletét, ki is lépett és tavalyi haláláig már nem is tért vissza a Star Trek világába. Vajon ha akkor megvalósul a fiatalítás, nyilván a hatvanas évekhez képest hatalmas technikai újításokkal, akkor is ilyen fogadtatásra lelt volna a széria? Kíváncsian várom a jövőre érkező Star Trek: Discovery sorozatot.

Én is még megyek moziba, főleg, hogy itthon bizonytalan a Paramount, és amilyen mostanában (személyesen velem is, de a rajongókkal is), még az is lehet, hogy a Beyond BD lesz az első Paramount BD, amire már nem kerülünk fel :(
0
2016. augusztus 1., hétfő 20:44
Ugyanilyen kellemes csalódás volt nekem is, bár azt az ominózus előzetest nem láttam (csak a lesújtó reakciókat olvastam róla). Olyannyira, hogy holnap harmadjára fogok rá beülni. A reboot széria eddigi legjobb része, bár én a másik kettőt is imádom.

Az meg nem igaz, hogy elhasalt odakint, mivel már tervezik a következő filmet.
0
2016. augusztus 1., hétfő 19:38
A kapitány naplója, Csillagidő: -306416.02 :D

Star Trek - Mindenen túl

Nos, hogy stílszerűen mondjam, túl vagyok a filmen... És minden félelmem alaptalan volt, vagy legalább is jócskán csalódtam, jó értelemben. El is felejtettem már azt a borzalmasan hangszerelt előzetest, pedig a filmben is felbukkan a szám, de így már azt mondom, van kontextusa, ahogyan a motornak is :) Megpróbálok nem spoileres lenni, de azért az előzetesek tettek róla, hogy sok mindent megmutassanak, fekete pont.

Egyetlen dolog van, ami picit nem tetszett, a kevesebb több lett volna elv oltárán feláldozhatták volna a Yorktown állomást, mert bár lenyűgöző, de már túlzás is volt, ráadásul a 2260-as évekhez képest (a későbbi filmek és sorozatok fényében).

Érdekes volt látni, mennyire elcsigázott már Kirk és legénysége az öt éves küldetés 966. napján (remek tisztelgés az 1966-os sorozatpremier előtt), bár a nyitójelenet nekem iszonyatosan bejött az idegenekkel :D De sok más referencia, tisztelgés volt, ami átjött és tetszett, és persze nyúlás is akadt (tud valamit az Enterprise, amit igazából csak az Enterprise-D-nek lett volna szabad tudnia először). Ami miatt még szeretem az idővonalat, amellett, hogy nekem iszonyatosan bejön az Enterprise, de a legénység is jól lett castingolva, az a zene, de Michael Giacchino nem tud hibázni, már a film megtekintése előtt jó párszor lepörgött az album (tudom, tudom...), imádom. Hm, jobban belegondolva, nem bánom, hogy akkora böszme nagy a Yorktown mert amit az Enterprise megérkezéséhez komponált Giacchino az valami fantasztikus.

Hikaru Sulu nemi identitása körül kár volt akkora hírverést csinálni, egyrészt le is lőtték ezt a húzást jó előre, másrészt biztos sokak agyát előre fel.... tudjátok, pedig szerintem szép húzás volt és tisztelgés George Takei előtt is, kár, hogy ő sem reagált túl jól...

Hajónapló, kiegészítés:

Sajnos a pénztáraknál elvérzett a film, és bár igaz, hogy a Star Trek filmek sosem rúghattak labdába a Star Wars eredményei mellett, de talán más oka is van a nagy távolmaradásnak: most olvasgatom, hogy a CBS és a Paramount remek 50. szülinapi ajándékkal lepte meg a rajongókat: gyakorlatilag a most futó rajongói filmeket és sorozatokat ellehetetlenítették az új szabályozással... Bár, az én kedvencem, a Star Trek Continues készítői jövő hónapban jönnek az új résszel és még egy részt készítenek, szóval kb. letolják, mi van a rajongóknak kiadott kódexben, és ezt annyira nem is bánom. Mondjuk a Renegades készítői szívták meg a legjobban, mert ott több Voyager-beli karakter és színész is szerepelt volna az új részben, ráadásul a Pilot epizódjukban (ami már tavaly felkerült a youtube-ra), maga Chekov (Walter Koenig) is szerepel. Most viszont mindenkit nevezhetnek át :(

A végére a Star Trek Continues első epizódja (összesen hat epizód van most még):

https://www.youtube.com/watch?v=3G-ziTBAkbQ

Az ötödik részig a magyar feliratokat a Magyar Star Trek Klub készítette, fórumtársunk, NocedLee is közreműködött benne :)

A For Anton feliratot sosem lett volna szabad látni, persze a dedikálást Nimoy-nak sem...
0
2015. december 22., kedd 15:15
Profin és összeszedetten megfogalmaztad az én álláspontomat is, pedig én az előző kettő filmet is nagyon szerettem s védtem trekkie-ként. Ráadásul ezt a filmet kapjuk az 50. évfordulóra? Nagyon bízok benne, hogy tényleg csak az előzetest sikerült így elbaltázni, de ebben a Lin-ben nem sok bizodalmam volt s most azt is eljátszotta.
0
2015. december 22., kedd 14:56
Egyezünk. Ahogy egy másik hozzászólóval is, aki azt írta, hogy előzetesek alapján A Függetlenség Napja 2-t jobban várja. Szegény Roddenberry meg forog a sírjában.
most posts by TM
0
2015. december 22., kedd 12:40
Mi a bajom az új Star Trek trailerel?
1.) Túl sok az információ. Abrams nagyon ért a trailerekhez, látszott hogy az előző két Star Trek filmnél volt ebbe beleszólása. Imádtam amikor a teaser trailerek szépen fokozták az izgalmat, az "alig várom" faktort, és szépen lassan csöpögtették az infókat. Így kell ezt csinálni, és akkor lehet hogy nem lenne ilyen általános felzúdulás internet szerte. Ezt nem lehet teaser-nek nevezni, mindjárt eldurrantanak egy csomó akciójelentet, és már megint zuhan az Enterprise. Ezt mind az első trailer-be? Ráadásul úgy vettem ki, hogy ezúttal tényleg földhöz csapják a hajót, aminek szintén nem örülök. Persze alternatív idősík, bármi előfordulhat, de pont a híres 5 éves küldetés elején? És mindezt ellövik az első trailerben? És akkor azt kell hallgatnunk, hogy "No ship, No crew..." Jó reggelt, a Star Trek alapfelállása pont ez: One Ship, One Crew...

2.) Eddig szinte semmit nem tudtunk a történetről, csak a címet: "Beyond" ez arra engedett következtetni, hogy itt talán végre kicsit túllépnek a szokásos harcolunk a főgonosz ellen, és jó kis akció csihi-puhin, és kanyarítanak valami tényleg intellektuálisabb Star Trek-hez méltó történetet, valami olyasmit mint az Interstellarban, vagy valamit ami arról szól hogy felfedeznek valamit, vagy egy jelenséget, bármit ami arról szól hogy "Where No Man Has Gone Before". Erre mit kapunk, az Enterpirse lezuhan egy random bolygón, ahol random idegenek ellen kell harcolni, meg túlélni, úgy hogy verekszünk, meg korsszmotorral ugratunk, mert az milyen menő már. Annyi izgalmas faj, van a Star Trek univerzumon belül, ráadásul az alternatív idősíknak köszönhetően bármilyen irányba lehet vinni velük a történetet. Miért kell minden új filmben új fajokat kitalálni? De ez úgy tűnik egyik alkotót sem érdekelte, csak az hogy látványos, és pörgős legyen, mindegy miről szól.

3.) Tudom hogy talán túlzás az első előzetes alapján leírni a filmet, de míg az eddigi filmek előzetesei elképesztő módon fokozták a várakozásomat, ebben elég nagyot csalódnom kellett, és biztos hogy nem én vagyok így egyedül, mert akkor nem magyarázkodna Justin Lin, meg Simon Pegg, a paramountra mutogatva, mintha csak nekik lenne beleszólásuk abba, hogyan vágnak meg egy trailert. Mert ebből a trailerből egy dolog látszik biztosan: Agyatlan ackió és látványorgia. Pont olyan amit egy Halálos Iramban film előzetesétől elvárunk. Én egészen eddig bíztam Lin-ben hogy meg tud bírkózni a feladattal, de ebből trailerből úgy tűnik nem. Scotty röpköd, épp hogy elkapja a sziklát: tipikus Halálos iramban trailerből kiollózott jelenet. Kirk (?) óriásit ugrat a motorroal: tipikus Halols iramban trailerből kiollózott jelenet. Kétszer is ellövi az utolsó pillanatban transzportálás poénját, amit valljunk be, az előző két filmben szinte egy az egyben felhasználtak már. És mindezt beletömködik egy első trailerbe.

4.) Baromi jó a Beasie Boys szám, de basszus, ezt már ellőtték az első Star Trek filmben is. Kissé gáz, hogy megint ezt hasznosítják.
Csak ennyi a bajom vele. Csalódott vagyok, de reménykedem hogy talán van itt több is.
0
2015. december 16., szerda 9:05
Ez jó módszer, mostanában én is ezt alkalmazom. :D Ami még nekem működni szokott, hogy csak a teasert nézem meg, például most a Legendás állatoknál. Eléggé felkeltette az érdeklődésemet annyira, hogy tudjam, ott leszek a premieren.
0
2015. december 15., kedd 22:28
Oké! Bár nem szoktam előzeteseket nézni, de mostanában mégis láttam párat. Rájöttem, hogy ha rögtön az elején nézem meg, akkor simán elfelejtem, mire a film is megérkezik, úgyhogy nem gáz. :)
most posts by TM
0
2015. december 15., kedd 20:36
Ezt nem figyeltem, így köszönöm neked ezt a mérlegelési szempontot is. Majd ha láttad, írd meg valahol itt hogy tetszett. :D
0
2015. december 15., kedd 17:03
Az ID2 előzetesét még nem láttam, csak azt néztem, hogy annál a tetszik-nem tetszik aránya 60000:3000 a Star Treknél ugyanez 30000:12000.
Vagyis mások is ugyanúgy vélekednek, mint Te. :)
most posts by TM
0
2015. december 15., kedd 16:57
Ott se tetszett. :)
most posts by TM
0
2015. december 15., kedd 16:00
És ami a legdurvább, hogy azt hittem, hogy a Trek trailer tetszeni fog és az Independence Day nem... erre pont fordítva történt. :D Ettől függetlenül én sem tartom jó ötletnek, hogy Lin lett a direktor, nem igaz, hogy abból a hatalmas rendezői listából amivel egy stúdió rendelkezik, pont a megfelelő arc. Nem kisebbítem az érdemeit, szépen keresett a Furiousszal, de ez szerintem nem rajta múlt elsősorban.

Az Emmerich film meg attól érdekes, hogy visszahozott nem egy régi szereplőt és milyen érdekes, hogy eddig azt hittem Smith nélkül nem fog működni, de valahogy nem hiányzott az előzetesből, pedig ezt eddig sose hittem volna. :D
0