Keresés

Star Trek

2006. október 28., szombat 16:13
Láttatok már a "feljavított" TOS-epizódokból?
Érdekesek...
0
2006. október 28., szombat 2:20
Tolják fel maguknak a Nemesis SE-t, nekem már két hónapja elfogyott a türelmem, és berendeltem Amazonról! Sokkal szebb angol borítóval, ráadásul külső papírfekni is jár hozzá.
0
2006. október 27., péntek 23:31
Tavaly is ezt mondták...

De tök mindegy... Nekem már megvan! :-)
0
2006. október 27., péntek 21:31
Rákérdeztem InterComnál, a Nemezis kétlemezes változata jelenlegi állás szerint jövőre megjelenik nálunk is, 10-es egybecsomag a filmekkel viszont nálunk nem lesz kapható.
0
2006. október 27., péntek 19:28
Sajnos jelen pillanatban igen kevés esély van arra hogy a TNG, DS9, VOY, ENT valamelyike megjelenjen magyar felirattal... Külföldön már megjelentek, szebbnél szebb díszdobikban, rengeteg extrával... Bárcsak lenne hozzájuk magyar felirat...

Palacsinta! Kösz hogy az én topicomat is teleoffoltad...
0
2006. október 27., péntek 16:04
Lehet, nem Te vagy, de mindenesetre baromira idegesítő jelenség vagy csakugy mint Niki.
0
2006. október 27., péntek 15:24
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. október 27., péntek 3:39
Hogy, Niki visszatért? Ja, hogy reinkarnálódott, mostmár értem. De Nikinek sosem volt annyi ideje, hogy leálljon velünk beszélgetni. Rendszereint beírt valami hiperérdekes tudnivalót, aztán ment a dolgára ott a szűzi Amerikában.
0
2006. október 26., csütörtök 23:10
De ékezet sincs benne hoppá!! Niki..lehullt a lepel!! :)))
0
2006. október 26., csütörtök 23:08
Ilyen szó, hogy "kezdel", ilyen nincs! :-(
0
2006. október 26., csütörtök 23:04
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. október 26., csütörtök 23:02
És ha csak így akarja álcázni magát? :-D
0
2006. október 26., csütörtök 22:58
0
2006. október 26., csütörtök 22:58
Szerintem ez kizárt dolog.."amerikában nincsenek ékezetek" :)))))))))))))
0
2006. október 26., csütörtök 22:57
0
2006. október 26., csütörtök 22:55
Te palacsinta666 izé, bocs 777! Nincs véletlenül egy Niki (baby-boy) nevű testvéred?!? :-D
0
2006. október 26., csütörtök 22:49
0
2006. október 26., csütörtök 22:47
0
2006. október 26., csütörtök 22:29
Star Trek Voyagerrről tud valaki vmit??? Nagyon kéne már DVD-n. Sztem az a legjobb!!
0
2006. október 17., kedd 22:45
Hadd ajánljam minden Star Trek rajongó figyelmébe új oldalamat:

Star Trek Design Center
http://nocadlee.blogspot.com
0
2006. szeptember 18., hétfő 20:24
Nem emlékeztünk meg a nagy napról! :-)

2006. szeptember 8-án ünnepeltük a Star Trek 40. születésnapját! Ezen alkalomból idézzük fel egy kicsit hogy milyen események is vezettek odáig hogy 1966. szeptember 8-án, az NBC bemutassa új Star Trek című sci-fi sorozatának "The Man Trap" című epizódját...

Idén ünnepeljük a 40. születésnapot... Pedig valójában a Star Trek története már 2 évvel korábban elkezdődött! 1964-et írtunk, és Gene Roddenberry "Have Gun Will Travel" című western, és a "The Liutenant" című katonás sorozata után, valami egészen új dologot szeretett volna beindítani... Egy sci-fi sorozatot, amit a kor divatjához híven egyfajta "űr-western"-ként képzelt el... (Innen a cím is Star TREK) Rájött arra, hogyha a történeteket a távoli jövőbe helyezi, sokkal tanulságosabb mondanivalót közölhet a tévénézőknek. Egy idealizált világ, ami bemutatná hogy így is lehet élni...

Gene Roddenberry a "The Cage" forgatásán (1964)

Fel is kereste az NBC vezetőit, akik - két korábbi sikeres sorozata révén - nyitottak voltak az új ötletekre, és megszavaztak neki 630.000 dollárt a pilot-film-hez, ami akkoriban bizony igen magas összegnek számított a televíziózás történetében. Csak viszonyításképpen: Ma egy átlagos sci-fi sorozat átlagos epizódja kb.: 2.000.000 dollárból készül... Matt Jeffries megtervezte, és felépítette az azóta elhíresült hajómodellet, és a Híd díszeltét, és 1964 novemberébe indulhatott a "The Cage" című epizód forgatása. Ebben az első bevezetőfilmben, az ismert legénységből még csak Leonard Nimoy kapott szerepet, persze akkor is a vulkáni Mr. Spock karakterét játszotta el, de egészen másképp mint később megszokhattuk... Alakítása tele volt kirobbanó energiával, és egyszer-kétszer még el is mosolyodik... Mindez egyáltalán nem jellemző a vulkániákra, az érzelemmentességükről, és a nyugodtságukról híres idegenekre. Valószínűleg még Roddenberrynek sem volt igazán koncepciója arról hogy milyenek is a vulkániak...

A szereplők között találhatjuk még az első tiszt szerepében Majel Barrett-et is, akit Roddenberry a forgatáson ismert meg... Ez az ismeretség hamarosan szerelemhez, és házassaghoz vezetett, és rengetg emlékezetes mellékszerepet hozott a fiatal színésznőnek! Összesen négy különböző karaktert játszhatott el, és valamennyi későbbi sorozatban, illetve mozifilmben is feltűnt: 1.) A "The Cage" mint Number One, az elsőtiszt. 2.) Az eredeti sorozatban, és két mozifilmben visszatérő szereplő mint Dr. Chapel. 3.) A The Next Generationben és a Deep Space Nine-ban pedig többször feltűnik mint Lwaxana Troi. 4.) Ő a mindenkori computer hangja az összes Star Trek sorozatban és filmben! Ennek köszönhetően tényleg guiness rekorder a Star Trek szerepléseket illetően! Senki nem szerepelt nála több epizódban, és már a kezdet kezdetén is ott volt!

A kapitány Christopher Pike szerepét Jeffrey Hunter játsza el. A történet szerint az Enterprise-nak fel kell deríteni a Talos IV. bolygó rejtélyét, ahol 18 évvel korábban egy földi űrhajó zuhant le. Az egyetlen túlélőt magasan fejlett szellemi képességű idegenek tartják fogva. Pike is besétál a csapdába, és szenvedő alanya lesz az idegenek kísérleteinek, akik szugerációs képességével bármit láttathatnak az emberekkel. Az évszámra tekintve a történet kifejezetten eredetinek, fordulatosnak, és elgondolkodtatónak számít, - még ma is simán megállná a helyét, - és talán éppen emiatt volt kifogása ellene az NBC vezetőinek... "Túl intellektuális" jelzők kíséretében visszadobták a filmet, ami hidegzuhanyként érte az alkotókat.

De Roddenberry nem adta fel, és az NBC sem örült volna neki ha csak úgy a semmire úszott volna a 630.000 dollárjuk, így egyedülálló módon belementek hogy jelentős átalakításokkal, de egy újabb pilot-epizód készülhessen. Roddenberryék lázas munkához láttak, és új szereplőgárdát toboroztak, egyedül csak Leonard Nimoy-t tartották meg. A díszeleteket, és az egyenruhákat az NBC kérésére sokkal színesebbé tették népszerűsítve ezzel a színes televíziózást. 1965 nyarán elkészülhetett a "Where No Man Has Gone Before" című második bevezetőfilm, melynek címe adta az ötletet a később elhíresült Star Trek mottónak: "To Boldly Go, Where No Man Has Gone Before". Az új szereplőgárda teljes mértékben bevált, a történet itt már tényleg nem olyan "intellektuális" mint a "The Cage" esetében, sőt mai szemmel megnézve kifejezetten uncsinak, szimplának hat egyszerű vonalvezetése... Egy baleset folytán az egyik tiszt természetfeletti képességek birtokába jut, aminek következményeképpen Istennek képzeli magát, és el akarja pusztítani az Enterprise-t... Ennyi. Ez az epizód viszont meggyőzte az NBC vezetőit, és végre zöld utat engedtek az új sorozatnak!

Ezek után még egy évnek kellett elteltelnie hogy 1966 nyarán elkezdhessék forgatni az epizódokat, amiket valamilyen oknál fogva még véletlenül sem készítési sorrendben adott le az NBC. A "The Cage" című első bevezetőfilmet sohasem adták le, csak 1988-ban került elő, azóta igazi unikumnak számít a Star Trek univerzumban. A "Where No Man Has Gone Before" című második pilot-epizódot pedig harmadik részkénet sugározták. Ettől aztán az első évad első felében kissé kaotikus állapotok uralkodtak, de ennek ellenére a Star Trek nagyon gyorsan megtalálta saját hangját, és közönségét! A kezdeti kissé naív, egyszerű történetek összetettebbé váltak, és a karakterek jellemei is kidolgozásra kerültek...

A Star Trek egyre sikeresebb lett, de a "The Cage" sikertelensége bántotta Roddenberryt... Viszonylag könnyen sikerült meggyőzni az NBC-t arról, hogy valamilyen módon mégsem kéne veszni hagyni minden idők egyik legdrágább sorozatepizódját. Nem adhatták le csak úgy egyszerűen, mivel a díszeleteke, és a szereplők is egész mások voltak. Roddenberry nek egy egyedi ötlete támadt! Megírta a "The Menagerie" című két részes epizódot, amiben a lehető legtöbb archív felvételt bemutatták. Lényegében az epizód 80%-át bemutatják ilyen módon, úgy hogy egy egyedi történetet kanyarítanak belőle. Amikor ezek az epizódok bemutatásra kerülnek a Star Trek már sikeres sorozatnak számít, és sokaknak máig ezek a kedvenceik a klasszikus sorozatból!

Mint tudjuk a klasszikus sorozatot három évvel később leveszik a műsorról, de csak ezután kezdődött mindaz, amit úgy hívunk hogy Star Trek jelenség.
0
2006. augusztus 28., hétfő 10:46
Az új Nemesis-en van egy plusz dts hangsáv is (természetesen angolul), nekem ez elég indok volt a cserére (a több extra csak hab a tortán, de a kimaradt jelenetek azért nagyon jók).

Meg ha már a többi is kétlemezesben van meg, akkor legyen egységes mind a 10 film. :)))
0
2006. augusztus 28., hétfő 10:17
Velem pont a 10. rész (Nemezis) meg a 6. rész szeretette meg a ST sorozatot. Azóta meg van az összes mozifilm, és az eredeti sorozatból is két évad. De legjobban a TNG sorozatnak örülnék, ha kiadnák itthon.
Az extra 2 lemezes kiadások viszont nem hoznak lázba. Ha a Nemezis is csak az extrákkal több, akkor én nem cserélem le biztos az 1 lemezes kiadásomat.
0
2006. augusztus 27., vasárnap 23:54
1 Eleve utálom a TNG-t, de ezt már mondtam. 2 Mi értelme van annak, hogy találtak egy másik Datát?  Miért nem mennek vissza az időben és mentik meg Kirk kapitányt?
0
2006. augusztus 27., vasárnap 15:06
Én is ebbe a pár rajongóba tartozom, aki utálja. (Mondjuk szerintem nem is annyira pár utálja, legalábbis a környezetemben nem nagyon tudok olyanról, aki szeretné)
Nem is vagyok hajlandó megvenni DVDn. VHS-en megvan, annyi bővem elég belőle. Majd, ha lesz valami diszdobozos kiadás a filmekből, akkor talán, esetleg ugy megveszem.
0