Tegnap este az extrák is sorrakerültek, "csak" 4 órát vett igénybe a végignézése. :)))
Az előző verzió 4 dokufilmjéhez képest milliószor több a bónuszfilm ezen a kiadványon, és kimaradt jelenetből is több van (igaz, nem sokkal).
További jó hír, hogy az előző változat összes extrája TÉNYLEG megtalálható itt is (a fotógalériát is beleértve).
A végleges értékelés:
Film: 85% Kép: 95% Hang: 100% Extrák: 85% (néha van azért önismétlés, meg a másik méltatása... sajnos)
Úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, aki le akarja cserélni az egylemezes kiadást, vagy még egyáltalán nincs meg neki a film.
A werkekből kiderül, hogy nagyon sokat dolgoztak a filmen, úgyhogy nem igazán értem, hogy bukhatott ekkorát, mert az alkotók mindent megtettek a film sikere érdekében. Más kérdés, hogy a Gyűrűk Ura: A két torony előtt egy héttel bemutatni nem igazán volt jó ötlet, gyakorlatilag egyenlő az öngyilkossággal...
Meg véleményem szerint a sok meredek váltás (Data meghal, akciódúsabb kiszerelés, újfajta látásmód) nem nyerte el a fanatikus rajongók tetszését (itthon is van pár rajongó, akik utálják a filmet - pedig egyáltalán nem rossz).
Nos, ennyit erről a kiadványról, hamarosan jön majd a TOS kivesézése is (csak előbb legyenek meg). :)))
0
2006. augusztus 23., szerda 16:03
5042
Kösz a részletes elemzést! :-)
0
2006. augusztus 23., szerda 10:50
14593
Na megvolt a Nemesis SE megtekintése (egyelőre csak a film tesztelődött le)...
Azt kell mondjam, megérte lecserélni a régi verziót, mivel mind képileg, mind hangilag pozitív változáson ment keresztül a film.
A réginek a képe olyan volt, mintha egy ovális tükrön keresztül nézne filmet az ember, a sarkok rettenetesen sötétek voltak. Meg a kontrasztja is borzalmas volt a sötét jeleneteknél.
Ezzel szemben az új kiadás képe már majdnem tökéletes. Nincs jelen az előbb említett ovális-effektus (direkt odafigyeltem erre), meg végre a sötétben játszódó jelenetek is jól kivehetők.
A felirat sajna hagy némi kívánnivalót maga után...
Néhányszor dobtam egy hátast a hülyeségektől. Az még hagyján, hogy a Romulánokat végig romulusiaknak hívja, de a "warp 5"-öt "5-ös görbület"-nek elferdíteni... hát itt kész voltam. Tanácsadóból tanácsos lett, de ezen nem akadtam fent, a régi feliratban is így szerepelt.
Amúgy a fordítás pontos, szöveghű az eredetihez.
A hang: megérte az angol dts hangot feltenni a lemezre. Sokkal jobb a térhatása, tisztábban szól, mint a régi DD5.1, meg a mélyek is jobban kijönnek, atmoszférikusabb a hangzás.
Az extrákat még nem néztem meg, de majd sort kerítek rá.
A filmről meg inkább most nem értekeznék, úgyis látta mindenki. :))
Film: 85% Kép: 95% Hang: 100% Extrák: még nincs adat
0
2006. augusztus 22., kedd 23:21
14593
Ja, ez lemaradt:
A képarány változatlanul 2.35:1 (16:9 anamorphic widescreen).
Megnéztem DVDShrinkkel, valószínűleg új transzfert kapott a film, mert kisebb a tömörítése, mint a régi egylemezesnek (az még ráfért minőségrontás nélkül DVD5-re, de ebbe ugyanazzal a speckókkal bele kellene barmolni 15%-kal).
Na igen, most aztán volt hely a filmnek (meg az angol dts-nek - leginkább emiatt cseréltem, meg az egységes arculat miatt), mert az extrák a 2. lemezre költöztek. :))
0
2006. augusztus 22., kedd 23:11
14593
Idehaza erre a részre szerintem ebben a formában esély sincs, hála az InterCom-nak. :(((
Speckó:
Hangok: angol DD5.1, angol dts (!!!), meg egy cseh DD5.1 (de minek...)
Felirat: angol, magyar (a kommentárokat kivéve az összes extrán is) + rengeteg más nyelven...
Az extrák maradtak a régi kiadásról mind, csak még hozzácsaptak további kimaradt jeleneteket, egy második audiokommentárt (+ a szokásos Michael Okuda-féle szöveges kommentár is megtalálható), meg pár új werkanyagot, és 3 trailert.
Nekem ezenkívül a 4-5-6 is így van meg, Lytának hála, aki Londonból meghozta őket két éve tavasszal... igaz, ezzel a módszerrel sokkal drágább volt, a gatyám ráment, de megérte!
Tervezem, hogy az 1-2-3-mat és a 7-et lecseréljem ugyanilyenre (angoloknál ugyanazok, mint itt), de ez még a jövő zenéje...
0
2006. augusztus 22., kedd 22:32
5042
Nagyon szép! :-)))
Bárcsak nálunk is így jöttek volna ki a mozifilmek! Én már a 20 lemezes kollekcióra gyűjtök! :-)
0
2006. augusztus 22., kedd 21:25
14593
Talán most:
0
2006. augusztus 22., kedd 21:24
14593
Ez nem megy, akkor inkább leírom: Star Trek Nemesis (2-disc Special Edition).
0
2006. augusztus 22., kedd 21:23
14593
Na mégegyszer:
0
2006. augusztus 22., kedd 21:22
14593
Na, egy kicsit feldobom a topikot, ugyanis ezt hozta ma a postás az Amazonról:
Elég impozáns...
A TOS 1. évadot lemondtam, mert egyrészt most nincs nekik, másrészt meg eléggé elszaladt alattam az ehavi költségvetés, majd jövő hónapban pótolom. :))
Ja, és nem volt kinyitva a csomagolása...
0
2006. augusztus 12., szombat 11:41
47
Szombati Simpsonsban meg Nichelle Nichols = Uhura volt.
0
2006. augusztus 10., csütörtök 23:39
52684
Volt már ilyen Trekkes dolog, korábban is, méghozzá az Űrbalekokban (3rd rock from the Sun) is. Ott George Takei volt George Takei! :-)
most posts by TM
0
2006. augusztus 10., csütörtök 22:57
5042
A mai Joey epizódban Brent Spiner (Data) alakította saját magát! :-)))) Volt egy csomó trek-es poén... :-)
0
2006. augusztus 9., szerda 23:07
5042
Talált süllyedt! :-))
0
2006. augusztus 9., szerda 19:10
984
Azt nem tudom, de szerintem Te egy nagyon elvakult Star Trek rajongó vagy! Talált? ;)
0
2006. augusztus 9., szerda 18:45
5042
A 20 lemezes szép dobozos Star Trek mozifilmgyűjtemény most 18.000 forintba kerül az Ezydvd-n!!!
Első kézből származó info szerint a Nemesisen van magyar felirat, a többin nincs. De mivel én magyar feliratos Star Trek kollekciót szeretnék, Megrendelem a cuccot az ezyről, (így szinte ingyen van :-) Aztán az első 9 film magyar feliratos verzióit átpakolom a díszdobiba! Így csak a lemezek szitázása nem fog passzolni a dobozhoz... Az első 9 film nem feliratos díszdobis verzióit átpakolom a magyar tokokba, és meg próbálom így elpasszolni! :-))) Szerintetek van erre esélyem? Mennyiért adjam? :-)
0
2006. augusztus 9., szerda 17:59
47
Ezek aztán gyorsak, meg is jött a második szezon. Megint majd kiesett a dobozból. Úgy kell elképzelni,hogy bár a postás méterekre van tőled, te már látod a kék boxot a csomagban, mert oldalt nincs lezárva.
0
2006. augusztus 5., szombat 12:10
14593
Jó neked, a 2.-3- évad van raktáron. Nálam még ülnek a küldésen, mert per pillanat kifogytak az 1. évadból. A Nemesis SE már jönne, csak egyben kértem a küldést.
Szerencsére jól adtam meg az adataim, ismerős, aki már sokat rendelt Amazonról, azt mondta, hogy jól csináltam. :)))
0
2006. augusztus 4., péntek 23:36
47
köszi! Azt majd persze csak szeptemberben tudom megvenni. Ma este hétkor levették a pénzt a kártyámról, szóval küldik a 2. évadot. Juhuuuuu
0
2006. augusztus 4., péntek 13:31
14593
A "The Cage" rajta van a 3. évad bónuszlemezén, két változatban is, magyar felirattal.
0
2006. augusztus 4., péntek 12:42
47
Örülök, hogy elindítottam valamit a TOS rendeléssel. Mint már írtam megvan az első szezon. Fantasztikus, de mivel már minden részt jó sokszor láttam így nem néztem meg emiatt még egyszer őket.Az extrákat nagyon fogjátok szeretni , vannak rejtett extrák is - a navigátor pultján lévő gombra kattintasz. Kár, hogy az első pilot, a Cage nincs rajta, de mondjuk a Menagerie részekben nagyon sokat ismételnek belőle. Az textkommentben olvastam, hogy azért csináltak visszaemlékezős részt, hogy legyen idejük és pénzük rendes epizódokat csinálni. Tegnap fizetés után rögtön befizettem a pénzt a rendelős kártyámra (Posta Elektronikus szlacsomag-bocs a reklámért) és megrendeltem a TOS 2. szezont EZÚTTAL AJÁNDÉKCSOMAGOLÁST KÉRTEM RÁ, ÍGY NEM ÍRJÁK RÁ A CSOMAG ÉRTÉKÉT ÉS REMÉLEM JOBBAN BECSOMAGOLJÁK, MINT A MÚLTKOR. Ez úgy nézem ingyenes szolgáltatás. Összesen 43.07 GBP-t fizetek.
0
2006. augusztus 4., péntek 11:36
14593
Majd meglátjuk.
Haverom jobb angolos nálam, ő rendben találta a kitöltött dolgokat.
Meg Amazon is visszaigazolta a rendelésem, szerintem nem lesz baj.
Köszi!
0
2006. augusztus 4., péntek 11:26
371
Azért nem tudom mert sok helyről rendeltem már, de amazonról még nem. Remélem azért sikerülni fog :-)
0
2006. augusztus 4., péntek 11:25
371
Nem tudom :-) Ha elfogadja a fizetésnél a tranzakciót akkor biztos jó lesz. Én mindig ugyanúgy adom meg a címet ahogy itthon is használom, vagy ahogy a bank nyílvántartja a számlám. Ha jól tudom azt szokták ellenőrizni, hogy azt a címet adod-e meg mint amire tényleg szól a kártyád.
0
2006. augusztus 4., péntek 11:04
14593
Csak az első address line-ba írtam, a házszámot, és utána az utcanevet "street"-tel a végén. Jól csináltam?