A készülő 11. Star Trek mozifilm pletykáról:
A múlt héten röppent fel ez a hír, hogy J J Abrams (Alias, Lost) lesz a producere az új, 11. Star Trek filmnek, ami majd a fiatal Kirk és Spock kalandjait mutatja be a Csillagflotta Akadémián.
Sokan már kész tényként kezelik mert hogy több nevesebb internetes portálon (köztük a starterk.com-on is) hírt adtak róla. Abrams meg nem cáfolta, de nem is erősítette meg a hírt. Szerintem még nagyon is messez vagyunk attól hogy tényként kezeljük ezt a híresztelést. Az előző filmterv például már sokkal előrehaladottabb stádiumban volt mikor törölték. Annak Berman lett volna a producere, Russal Mulcahy (Hegylakó 1.-2.) lett volna rendezője, Erik Jendersen (Ez elit alakulat) lett volna a forgatókönyvírója. A sztori pedig egy teljes új szereplőgárdát vonultatott volna fel, és időben 2150 és 2260 között játszódott volna, tehát az Enterprise után, de Kirk előtt, és nem ilyen hagyományos egy kapitány - egy hajó felépítűső történet lett volna. Véleményem szerint ez a film terc sokkal vonzóbb volt mint a mostani pletyka. Érdekes, és izgalmas egy ilyen igazi, komoly, újító előzményfilmet látni arról hogy hogyan is alakult ki a Föderáció, és a Csillagflotta.
Ennek a mostani pletykának azért sem adok hitelt, mert ez a "Kirk & Spock - The Early Years" típusú ötlet már ezer éve itt forog a köztudatban. Még Harve Bennett találta ki (a Star Trek 2-5 filmek producere) a 80-as években hogy csinálni kellene egy új sorozatot erről a témáról... Szerencsére nem lett belőle semmi, és így 1987-ben elindult az új nemzedék. Azóta akárhányszor jöttek a hírek hogy új sorozat készül, mindig felélénkültek ezek a pletykák, hogy erről fog szólni. Így 1992-ben, 1994-ben, és 2000-ben is, meg persze most is, hogy már évek óta minden rajongó egy 11. mozifilmről álmodik...
Engem kifejezetten taszít ez az ötlet... Szerintem nem lenne méltó a Star Trek-hez egy ilyen komolytalan ötlet... Bizonyos helyeken még olyasmiket is olvasni lehetett hogy Ben Stiller neve is szóba jött... Mindjárt fel is sejlett bennem egy Starsky és Hutch szintű retro-blődli... Hááát...
Amit szeretnék az még pár év szünet! Kell ez a franchise megújulásához! Aztán újra bele lehet vágni egy új mozifilmbe, ami majd az új sorozatot alapozná meg. Kell az új szemlélet! Rick Bermanék sokat dolgoztak a Trek-en. Sokan őket átkozzák a franchise tönkretételéért. Én nem. A Star Trek 18 évig volt folyamatosan képernyőn, és bizony minden sorozat egyszer kifutja magát. Szóval új producereket, írokat kell szerződtetni, akik máshogy közelítik meg a témát. Lehetőleg a sci-fi területén tapasztalatokkal bírókat. Nem vagyok híve a teljes lenullázásnak mint a Batman: Begins esetében, mivel a Star Trek univerzum 40 év alatt igen részletesen kidolgozottá vált, és ezt talán nem kéne csak úgy eltörölni. A rajongók teljesen kiakadnának. Éppen ezért az új stáb mellé, főleg a forgatókönyvíró mellé, beültetnék egy olyan embert mint Michael Okuda, aki sok Star Trek filmen, és sorozaton dolgozott már mindenféle asszisztensként, és egyébként ő írta a Star Trek enciklopédiát is, így ő felelne azért hogy az ismert idővonalon, és lefeketett szabályokon ne essék túl nagy csorba.