Keresés

Star Trek

2014. február 14., péntek 13:20
Hajónapló: Csillagidő -309124.7

A mai nappal egyenlőre befejeződött a flotta bővítése, megérkezett az utolsó, de a mozifilmes hajók tekintetében az első (ez sem igaz, mert ez már az A jelzésű) Enterprise! Az örömöm nagy, a helyem szűkös :D És mellette látható az Abramsverse (nem méretarányos) modellje.

És alig egy órával az Enterprise dokkolása után megérkezett Artu segedelmével megrendelt Star Trek: Art of the Film c. könyv is, aminek szintén nagyon örülök, nagyon szép, és remek fotókkal tarkított igényes könyv!

És akkor pár kép a könyvről is:

Picard kijelentkezik.
0
2013. november 30., szombat 10:58
Hehe, igen :) Meg kell erősíteni a védelmi vonalakat a 001-es szektorban, bár köztünk szólva, a romulánok már köztünk lehetnek!
0
2013. november 30., szombat 9:18
Ha megtámadják a földet a romulánok felveheted velük a harcot.
0
2013. november 30., szombat 7:12
Tegnap a kis Csillagflottám egy újabb darabja dokkolt be :) Mondanom se kell, ismét lenyűgöző darabbal bővült gyűjteményem, de a további bővítésig még kell majd egy kis idő...

Íme, a USS Enterprise NCC-1701-E regisztrációs számmal:

A flotta együtt:

0
2013. november 23., szombat 14:22
Biztos, hogy csillagidő, mert az Enterprise részek az elején vannak.
most posts by TM
0
2013. november 23., szombat 14:14
Ahogy vizsgálom, úgy látom csak a filmeknél van egy kis kavar, de a DS9 és a Voyager azon részei, melyeket te írtál, ezen a listán is egymás után vannak, csak fordított sorrendben. Lehet, hogy a csillagidő alapján vannak rendszerezve a részek? Nehéz kérdés, de legalább az ENT és TOS sorozatoknál még nincs kavar :D
0
2013. november 23., szombat 14:08
Áh, vetítési sorrend, így akkor én is tudom rendszerezni :)

Most ezt találtam, egész korrektnek és pontosnak tűnik... Bár például az Űrlázadást szerintem pont, hogy rossz helyre lőtte be az oldal szerzője.

http://thestartrekchronologyproject.blogspot.hu/
0
2013. november 23., szombat 13:48
Mindig úgy csinálom, hogy mielőtt új évadokba kezdenék, előtte az IMDB-ről kigyűjtöm az aktuális két évad eredeti sugárzási időpontjait és azután a két oszlopot egybefésülöm, így kapok egy (általában) 52 részes listát DS9 701; VOY 501 rövidítésű kódokkal. Csak ennyi a titok. Az a pár mozifilm, ami meg időrendileg a sorozatok közé esik, könnyedén beilleszthető ezekbe a listákba.
De ha gondolod, persze elküldhetem.
most posts by TM
0
2013. november 23., szombat 13:14
Van valami táblázatod vagy dokumentumod ami alapján nézed a részeket? Csak mert ha nem nagy kérés, elküldenéd? Nagyon tetszik ez a fajta "darálás", érdekes lehet látni, hogy akkor elvileg most a DS9-ban Worf kimenőn van és így űrlázadhat :) És a többi, esetleges átfedésre talán én is rájönnék :D És például a Nemesis után akár elolvasható a Star Trek: Countdown c. képregény (sajnos idehaza nem adták ki, de letölthető magyarul!), ami nem csak a 2009-es filmnek alapoz meg, de mindezt úgy teszi, hogy a Nemesis után 8 évvel játszódik, így jó pár, régi ismerőst viszont láthatunk benne. Jó kis film készült volna belőle!
0
2013. november 22., péntek 21:39
Deep Space Nine 7.évad 9.rész (1998 nov.25) - Voyager 5.évad 9.rész (1998 dec.09) ami azt jelenti, hogy most következik a... a... na mi?

1998 dec. 11.

Igen! Az Űrlázadás. :)

Ismét egy hármas kereszteződés, a nappaliban tolonganak a kapitányok, parancsnokok, flottatisztek és persze a gonoszok. :)
most posts by TM
0
2013. november 22., péntek 21:30
Utoljára, véletlenül, valami borzalmas Disney sorozatban láttam szakállasan a dokit. Erről jut eszembe, emlékszem, egyszer olvastam egy elég régi, persze magyar, cikket, még a Voyager indulása körül, amiben örvendeztek, hogy Robert Picard személyében talán Jean-Luc fia is benne lesz a sorozatban. Csak egy kicsit értették félre :) Majd biztos megmagyarázzák egyébként, hogy a realistább megjelenítés miatt öregszik a holodoki, esetleg hogy a feleségével együtt "öregedjen" meg.

Merre tartasz egyébként a sorozatokkal? Én most gondolkozom rajta, hogy ha megtalálnám valahol a TOS felújított változatát legalább magyar felirattal, pótolnék egy hatalmas elmaradást. Illetve csak neki kellene rugaszkodni az Enterprise-nak is még egyszer, elvileg jövőre úgyis sok szabadidőm lesz.
0
2013. november 22., péntek 21:16
"Talán"? Kötelező! :)

Bízom én is a kedvező folytatásban! Picardót szoktam látni A mentalistában, kopaszabb lett, mint volt, pedig az őnála nem kis teljesítmény!:) Fura lesz az orvosi segédprogram "öregedése" de majd biztos megmagyarázzák, ahogy Chekov jelenlétét is, aki elvileg "pár évvel" korábbi bútordarab, mint a Voyager-beli többiek.
most posts by TM
0
2013. november 22., péntek 21:06
Köszi! :) Majd hamarosan újabb hajó csatlakozik a flottához, majd talán lefotózom :)

Láttam már ma ezt az előzetest, ígéretes! Ugyan Chekov megjelenése több, mint fura, de örömteli, ahogyan Tuvok, Itchab és a Doktor szereplése is, főleg utóbbié :) Nagyon bízok benne, hogy ez a kezdeményezés nem áll meg itt és visszatérhet a Star Trek oda, ahol a legjobban érvényesült és a legjobb is volt: a tévé világába.
0
2013. november 22., péntek 18:29
Star Trek Renegades – az első trailer

Jól alakulnak a Star Trek Renegades című nem hivatalos film munkálatai: a Walter Koenig és Tim Russ vezette csapat tavaly szeptemberben kezdett el Kickstarteren kalapozni a büdzsé összeszedésére, és teljes sikert arattak. Anno 200.000 dollárt céloztak meg, de 242.000 dollárt sikerült gyűjteni, azóta azonban a saját honlapjukon keresztül is érkeznek az újabb és újabb adományok. Mindössze 25 dolláros adományért már jár a digitális letöltés joga. Az Indigogo-n szintén volt egy sikeres gyűjtésük, a megcélzott 20.000 dollár helyett 70.000 dollárnyi adomány érkezett a rajongóktól.

A Renegades története a “Prime” univerzumban, azaz az eredeti Star Trek sorozatok idősíkján mozog, 10 évvel a U.S.S. Voyager hazatérése után. Pavel Chekov admirális vezeti a Csillagflotta Hírszerzést, míg Tuvok az újjászervezett Section 31 vezetője – utóbbi feladata elhárítani egy, az egész Föderációt veszélyeztető krízist. Ennek érdekében kénytelen összetoborozni egy csillagközi “piszkos tizenkettőt”, egy kétes alakokból álló legénységet egy renegát hajóra.

Íme, az első film első előzetese – a készítők reményei szerint egyébként elég sikeres lesz a Renegades ahhoz, hogy közösségi finanszírozású sorozat legyen belőle.

most posts by TM
0
2013. november 22., péntek 18:27
Klafa!!!
most posts by TM
0
2013. november 15., péntek 20:01
Még lőttem pár képet, egyenlőre az elrendezés így marad, úgyis bukik az egész, ha megérkezik az újabb darab :D Sajnos a nagy talp menthetetlen, remélhetőleg sikerül valami megoldást találni, mert úgy azért szebben mutatna.

0
2013. november 13., szerda 21:23
Igen, ez az! :) Ha lesz normális rögzítése, akkor tervezem, hogy egy kis videót én is összedobok róla :) Nagyon durván komoly a hajó, még mindig gyönyörködöm benne, rendkívül részletgazdag a kidolgozása, és gyönyörű, de hát ez nem is csoda, a legszebb csillaghajó :)
0
2013. november 13., szerda 21:20
Hát ez brutál jól néz ki. Ha minden igaz erről találtam videót a youtube-on, 17:48-nál hallhatók a hangok amiket produkál a modell.
http://www.youtube.com/watch?v=oN6h5VWyZR0
0
2013. november 13., szerda 20:09
Egy régi álmom vált ma valóra... Amióta csak először megláttam Az új nemzedékben, beleszerettem a formájába. Hiába a klasszikus Enterprise, az új dizájnú hajó, számomra legkedvesebb a Galaxy-osztályú NCC 1701-D Enterprise. És végre otthonomban tudhatom, ismét, igaz kicsit komolyabb kivitelben... Persze a tervek között szerepel más hajók beszerzése is ;) De beszéljenek inkább előbb a képek...

Hmm... furák a fények:

Hát ezért!

A(z alternatív) múlt és a jövő találkozása:

És nagyjából a méretét így kell elképzelni, mellette egy másik D modell, ha látható...

Tehát ez az projekt, ami miatt most minden más félre van téve, beleértve a BD-k, DVD-k vásárlását is. Az állandó világítás mellett természetesen más extrákat is tud a hajó: a sorozatból jól ismert szavakat hallhatjuk Picard kapitánytól, vagy épp a foton torpedók, fézer jellegzetes hangját, de a transzporter és a replikátor is "bekapcsol" egy forró Earl Grey erejéig :D Sajnos a jobb képek elkészültét akadályozta, hogy a fő tartó sajnos repedt (ez nem volt újdonság előttem), és nem tudja megtartani az Enterprise súlyát, dolgozok még a megoldáson, és majd méltó helyre kerül a polcon is :)
0
2013. október 31., csütörtök 23:28
Igen, elrontottam az előbb, Martokot nem ismertem fel, ugye ő a félszemű klingon?
most posts by TM
0
2013. október 31., csütörtök 23:11
Nekem Martok volt a "kakukktojás" csak a hangja alapján ismertem fel. :-)
A színész egyébként még egyszer szerepelni fog a sorozatban, egy másik karaktert fog játszani, de azt tuti nem fogod felismerni. :-)
0
2013. október 31., csütörtök 15:24
És ha már a DS9 kitaláció, akkor már az egész Star Trek a TOS-tól kezdve :D

Amely részek még nagyon tetszenek, az összes sorozatban, a Tükör-univerzumos epizódok. Még az Enterprise vonatkozó része is tetszett :)
0
2013. október 31., csütörtök 15:01
Ez egy tök jó gondolat, még nem jutott eszembe, köszi! :)
most posts by TM
0
2013. október 31., csütörtök 14:53
Valóban nagyon jó rész, az egyik kedvencem a DS9-ből :) És azért is, amit NocadLee mond, hogy sok színészt láthatunk benne maszk nélkül :) És ha jobban bele akarok gondolni, akkor most lehet, hogy az egész DS9 kitaláció és az 50-es évekbeli Benny a valóság? :P
0
2013. október 31., csütörtök 11:00
Egyedül Damart nem ismeretem fel. Már csak azért is örültem ennek az epizódnak, mert mindig is érdekelt néhány színész eredeti arca.
most posts by TM
0