Keresés

Ragadozó - limitált Predator-fej kiadás (BD3D) (BLU-RAY)

2013. december 14., szombat 16:25
Kedves TM!

Köszönöm kedves szavaid, de már jó ideje nem vagyok aktív tagja az itteni fórumos életnek. Más dolgok kötnek le, van ezer más megoldásra váró dolog és cél, ami miatt már nem tudok ugyanannyi időt szakítani az itteni történésekre (a heti "aktivitásom" is egy komolyabb megfázás eredménye, ami miatt ágyhoz vagyok kötve).

Az Xpress fórum sem úgy muzsikál már, mint évekkel ezelőtt, néha még visszaolvasgatok régebbi kritikákat, eszmecseréket,s akkor tudatosul bennem, hogy mennyi emberke elhúzta már innen a csíkot az évek alatt, persze azért jó látni hogy egy pár öreg veterán még kitart, akik az itteni fórumozás alapkövei voltak mindíg is, köztük Te is. :)  

A fórumozás fogalma is átalakult, na nem csak itt mindenhol máshol is. Az emberek a napi stressz, illetve az ilyen-olyan frusztrációk levezetését megoldják, igazából sokszor komolyabb ok nélkül - nem mintha ettől jobb lenne a világ, vagy könnyebb lesz az élet. A PC-s fórumok arról szólnak kinek mennyivel jobb gépe van a másiknál, az ész nélküli oda-visszafröcsögéstől már tényleg csak csömöre lesz az embernek. A házimozis fórumok ugyanerről szólnak csak másképpen: kinek mekkora TV-je hány millás házimozirendszere van, miért nem kapunk meg minden filmet fullextrásan BD-n (talán mert az oroszok után mi vagyunk a második torrentnagyhatalom?) 990-ért fémdobozban stb. Valószínű ezért is hagytam fel ezen oldalak (AVX és társaik, sajnos beleértve ezt is) sűrű látogatásával, sokszor éppen elég csak olvasgatni.  

Az intelligens párbeszédek, véleménycserék már a múlté, most már szimplán beérjük azzal ha egy számunkra ismeretlen embert rugdosunk meg virtuálisan, ha a főnökünk túl sok munkát akasztana esetleg a nyakunkba, vagy a számlákkal elmaradnánk befizetésügyileg, esetleg csak besokalltunk az élettől aznapra, a szokásos: semmi nem jó nekünk, mert magyarok vagyunk:a régi nóta.

Ha kérdezel ,ostoba vagy, ha informálsz akkor meg kötekedő, vagy okoskodó...az emberek a buta világképükben alakká formálnak, személyiséggel ruháznak fel anonim felhasználókat, akik az esetek 90 százalékában ugyanúgy kemény munkával keresik meg a havi betevőt,s  semmivel sem jobbak, vagy rosszabbak náluk. Itt kezdődnek a félreértések, egymás mellett beszélnek el. Egyfajta virtuális közönyösség, meg persze jó adag rejtett agresszióval megspékelve.  

Persze vannak a negatívumok mellett jó dolgok is. Az itt eltöltött 6-7 év alatt rengeteg érdekességet, fontos dolgot tudtam meg innen, megismertem pár nagyon rendes embert (DS,Valkyr,Creeper) élőben is (akik közül aktívan már csak Creep és DS tartja még valahogy itt magát) , de néha tényleg tudni kell továbblépni, hisz ami egyszer jó volt inkább őrizze meg az ember úgy az emlékezetében, mint a mostani állapotokon mérgelődjön. Változnak az idők, az igények és persze mi is.

Nem mondom hogy nincs még bennem véna ahhoz, hogy újra elkezdjek adatlapokra kritikákat írni, de valahogy most kiégtem ezen a téren. A technikai dolgoktól is besokalltam, valószínű túl gyors már nekem ennyi változás alig pár év alatt. Arra jutottam, hogy tartok egy hosszabb-rövidebb szünetet, aztán majd meglátjuk. Ha mégis örökre szólna úgy köszönöm ezeket a jó kis eszmecseréket, amit a fórum magjával folytathattam az évek alatt. Ha meg nem, akkor majd egyszer csak újra beköszönök.

Addig is minden jót! :)
0
2013. december 14., szombat 0:07
:)

Remélem, hogy EZT a helyet nem akarod hanyagolni, csak a másikat. Azt nyugodtan, de innen hiányoznál! :)
most posts by TM
0
2013. december 12., csütörtök 18:04
Egyetértek. Ez a változat semmivel sem lett szebb a korábbinál. Sebaj, így sokkal könnyebben tudom bojkottálni.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. december 12., csütörtök 17:58
Igen, nekem csak az van meg BD-n.
0
2013. december 12., csütörtök 17:00
Régi szép idők. :)

Akkor még nem akartuk megszámolni hány szál növény van abban a dzsungelben. Most meg már kiborulunk ha nem látjuk úgy, mintha ott lettünk volna velük a Ragadozó forgatásán. ;)
0
2013. december 12., csütörtök 15:52
:D Tudod hányszor megírtam már? :D

Na de sebaj, egyszer csak megkapod...! :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2013. december 12., csütörtök 15:31
Ja, mindig elfelejtem... írj már légy szíves egy telefonszámot sms-ben, ha tudsz, köszi! :)
most posts by TM
0
2013. december 12., csütörtök 15:29
Köszi!

Fura, hogy mennyire változnak az igények, az ingerküszöb és hát alapvetően persze a technika is. Ezt a filmet először egy nyugatnémet vendégmunkás haverom hozta valami nagyon tuti (értsd nem agyonmásolt és nem alámondásos) formában, valamikor a nyolcvanas évek végén és akkor totál tökéletesnek éreztük, ahogy a zöld növényeken átszűrődött a fény, ahogy a Ragadozó körül az átlátszó hullámvonalak kirajzolódtak... Hiába, más korszak volt. :)
most posts by TM
0
2013. december 12., csütörtök 15:27
Majd egyszer menj már el érte... ;)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2013. december 12., csütörtök 15:24
Az alapja egy régebbi HD master, valószínű erről készítették el annó a DVD kiadásokat is. Ami a szomorú, hogy még ezt is el tudták jobban rontani, pedig javítani kellett volna.

0
2013. december 12., csütörtök 15:23
Aha, szóval nem az. :)
most posts by TM
0
2013. december 12., csütörtök 15:22
Nekem van egy külföldi DVD, amihez van egy fehér keretes o-ring is, ez lenne a 2008-as változat?
most posts by TM
0
2013. december 12., csütörtök 15:22
2008-as kiadás MPEG2 kép, dts-HD hang, BD25-ös lemezen.

Ami pedig vicces az egészben(csak ennyivel jobb, pedig az sem volt jó):

http://caps-a-holic.com/hd_vergleiche/multi_comparison.php?art=part&x=508&y=271&action=1&image=0&hd_multiID=1415&cap1=31309&cap2=31295&disc1=3402&disc2=3400&lossless=#vergleich
0
2013. december 12., csütörtök 15:20
Igen (UHE nálunk a Legvadabb vadász) , a forrásuk ugyanaz.

A 2008-as ütött-kopott,életlen MPEG-2 es képű változatnak is valamivel szebb képe van ezeknél. (persze az nálunk egyáltalán nem jelent meg)

A 3D konverziót is erről a forrásról készítették el. Ami még nem lett volna akkora nagy baj, ha megint nem kezdik el mániákus módjára leszedni a képzajt a filmről, s ezzel a  részletességet is újfent megölték.
0
2013. december 12., csütörtök 15:20
Köszi!

Az általad említett 2008-as az melyik?
most posts by TM
0
2013. december 12., csütörtök 15:18
a mostani picit élesebb de alapvetően igen, ugyan az
0
2013. december 12., csütörtök 15:16
Szia Gyulus!

Te is a "legvadabb" BD-ről írtál, igaz?
most posts by TM
0
2013. december 12., csütörtök 15:09
Szóval ez az "UHE" a nálunk is megjelent"legvadabb vadász kiadás" BD, és a mostani is ugyanez, csak 3D-ben?
most posts by TM
0
2013. december 12., csütörtök 15:02
azért élesebb, mert lehet látni a "pontokat", de minősíthetetlen munka összességében. Be kell szerezi a 2008-as kiadást. Vicc de az a legjobb.
0
2013. december 12., csütörtök 14:52
Egyértelműen ugyanaz, mint az UHE kiadás. Ízlés dolga, ki-ki döntse el neki szép vagy nem.

(én szabad szemmel is látom, hogy szénné van filterezve a képe)
0
2013. december 12., csütörtök 14:52
az új verzió élesebb, de a szín 100%-ig maradt
0
2013. december 12., csütörtök 14:49
http://www.caps-a-holic.com/hd_vergleiche/multi_list.php?hd_multiID=1415

no ez nem warez és mindenki megnézheti a képeket összehasonlítva
0
2013. december 12., csütörtök 14:35
lehet akkor mégis hozzányúltak, de azt írják hogy ez is DNR-s borzalom, meg azt is olvastam hogy életlen
0
2013. december 12., csütörtök 14:01
Én csak néhány jelenetben éreztem túlzottan viaszosnak, de azoknál már DVD-n is olyan volt.
0
2013. december 12., csütörtök 13:58
Most hiába lovagolsz rajtam meg azon amit írtam senki nem kötelez arra hogy elfogadd amit, tájékoztatás képen írtam, akit érdekel érdekel akit nem az nem. Gondolom aki akarja az úgy is megveszi 40ezerért is nem az én kritikám fogja befolyásolni. Gyengébbek kedvéért akkor kijavítom magam hogy ha egy filmet nagyon lehúznak akár minőségileg akár tartalmilag egyáltalán nem adok rá addig amíg a magam szemével nem látom.
0