Keresés

Kommandó (szinkronizált változat)

2014. augusztus 14., csütörtök 16:52
Az amerikai kiadás Directors Cut néven fut. Legnagyobb hátrányai: NTSC, R1, angol felirat hiánya. A Definitive Edition ausztrál kiadás. Ez már rendes PAL formátumú, R4-R2 régiós, és minden extra (a kommentár is) feliratos. Ha visszább olvasol, a topic elején részletesen összehasonlítottam őket. Nekem mindkét változat megvan.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. augusztus 14., csütörtök 16:26
Jópofa ez a kommentár részlet. :)
0
2014. augusztus 14., csütörtök 16:22
Drótkötél? Nem mondod! Én azt még nem vettem észre. Pedig azt hittem, hogy minden baki megvan. :)
Akkor már értem miért van meg neked annyi verzióban a Kommandó. Ez a Definitive Edition amerikai, vagy van az angoloknál is? Az audiokommentáron kívül még milyen extrák vannak rajta?
0
2014. augusztus 14., csütörtök 15:23
Az idézet persze nem szószerinti, és nyilván nem Kelly lógott a drótkötélen se. :)
0
2014. augusztus 14., csütörtök 15:16
Pontosan erről lehet szó. Ugyanabból a transzferből készült mindkettő. Csak érdekes, hogy míg a DVD dúskál az extrákban, a BD teljesen fapados.
0
2014. augusztus 14., csütörtök 15:14
Igen, erről én is tudok.

Érdekes, hogy amíg csak gyatra minőségben láttam a filmet, egy csomó dolog nem tűnt fel: a Sullyt tartó drótkötél, a sok dublőrrel felvett jelenet stb.

A drótkötélről jut eszembe, hogy a kommentárban elhangzik sok egyéb érdekesség mellett az is, hogy a rendező, Mark L. Lester vázolta Arnoldnak a jelenetet: ki kell tartania David Patrick Kellyt a szakadék fölé. Erre Arnold: Észnél vagy? Erre nem vagyok képes. Lester: De hát te vagy Arnold Schwarzenegger! Száz kilókat emelgetsz! Arnold: De nem egy élő embert! - A rendezőt ez meglepte, mert tényleg emberfeletti erőt tulajdonítottak neki, de a vége aztán a drótkötél lett. :)
0
2014. augusztus 14., csütörtök 15:12
Tegnap előtt este ment az egyik osztrák csatornán, végig néztem, pedig a szöveget nem igazán értettem. :) Utoljára még videó kazettán láttam vagy 15 éve ha nem több, kicsit nagy volt a nosztalgia faktor. Közben azon gondolkodtam, hogy de jó lenne ebből egy BD kiadás.
0
2014. augusztus 14., csütörtök 14:54
Gondolom a Definitive változat kiadásakor már megvolt a BD-re került HD-transzfer (az MPEG-2 enkód is ezt sejteti), abból butíthatták vissza.
0
2014. augusztus 14., csütörtök 14:52
Ahhoz a sárga Porschéhoz egy jópofa baki is társul a filmben: Sully felborul vele, végig van karistolva-horpadva az oldala, amikor meg Matrix-ék elindulnak vele (miután visszaborította), már sértetlen, a hotelhoz érvén megint sérült. :)))
0
2014. augusztus 14., csütörtök 14:51
Láttam már a filmet BD-ről is, de azt kell mondanom, nincs egetverő szakadék a BD és a Definitive Edition DVD képe között.
0
2014. augusztus 14., csütörtök 14:47
Pontosítok: inkább modell a helyes szó, tehát készen keresem.
0
2014. augusztus 14., csütörtök 14:46
Ha ez vigasztal, én is barkácsolt verzióban néztem mindkét alkalommal, a hivatalos (hazai) kiadványok nem ütik meg a szintet minőségileg, a remuxolt BD25 viszont igen. :)))
0
2014. augusztus 14., csütörtök 14:45
A próféta szóljon belőled!

Erről jut eszembe, hogy évek óta vadászok egy olyan sárga Porsche 911 Targára, ami a filmben szerepelt. Persze csak makett formájában. :) A gondom az, hogy pont olyat sehol sem találtam még. Nincs ötletetek, merre lenne érdemes keresni?
0
2014. augusztus 14., csütörtök 14:41
Akkor jó messzire vetődött a hazájától Arius, ha 9 óra különbség van repülőidőben... :)))
0
2014. augusztus 14., csütörtök 14:40
Benne van szívem, lelkem, de ettől még barkács. Persze még mindig százszor jobb, mintha nem csináltam volna meg. :)
0
2014. augusztus 14., csütörtök 14:38
Pontosan erről van szó, ez nem hiba. A sziget két órányira volt, Val Verde meg tizenegyre. Ariust is telefonon értesítették a reptérről, hogy Henriquesnek annyi, ők maguk pedig egy kisebb hajóval mentek a szigetre.
0
2014. augusztus 14., csütörtök 12:37
Jövőre lesz 30 éves a film, reméljük a Fox gondol a rajongókra és kihozza új kiadásban, amire már feltehetnének minket is, főleg az eredeti szinkronnal. Egy új AVC kódolású HD-transzfert is el tudnék viselni (de az ne olyan legyen, mint a Predatoré), a meglévő MPEG-2 csak erős közepes, de egyébként szerencsére bőven nézhető.
0
2014. augusztus 14., csütörtök 12:27
Engem viszont örömmel tölt el ez a barkács verzió! ;)
most posts by TM
0
2014. augusztus 14., csütörtök 12:14
Nekem amúgy feltűnt egy hiba a filmben: hogy a francba érnek oda két óra alatt a szigetre a kisgéppel, amikor a film elején Matrix megkérdi a repülőn a sztyuvit, mennyi az út Val Verdébe, az meg 11 órát mond?

Arius nem Val Verdében szállásozott netán, hanem valahol közelebbi szigeten?

Bill Paxton-t elsőre kiszúrtam, mint rádióst. :)))
0
2014. augusztus 14., csütörtök 11:46
Két hetente Kommandó? Le a kalappal! :D

Nekem egyébként úgy van meg a klasszikus magyar szinkron, hogy a gyári VHS-ről én magam tettem a Definitive Edition képe alá.

A képminőség lényegesen jobb, mint a hazai kiadásé, és a szinkron sem szenved azoktól a hibáktól, amit írsz. Bár zajosnak zajos, de szerintem nem zavaró mértékben.

Megvan a film VHS-en, 4-féle DVD kiadásban, BD-n, de ha meg akarom nézni, jó eséllyel a barkács lemezt teszem a lejátszóba. És ez azért kicsit mindig elszomorít.
0
2014. augusztus 14., csütörtök 11:29
Tegnap megnéztem magyar hanggal is. Mit mondjak, elég vegyesek a benyomásaim. Hatalmas beszólások ide, Gáti Oszkár oda, nekem eredeti hanggal jobban bejött a film. Hozzáteszem, az 1989-es eredeti szinkronnal néztem, nem a DVD-s másodikkal, bár vélhetően sokat rontott az élvezhetőségén, hogy botrányos minőségben digitalizálták le. Alapjáraton kissé recseg-ropog, de az nem zavart volna annyira, ha közben nem ingadozott volna állandó jelleggel a hangereje és a dinamikája. Minden bizonnyal VHS-ről származik, hallhatóan a Hi-Fi sávot nyúlták le, de végig nagyon zúg olyan módon, mintha rosszul hangolták volna be valamelyik tévéadást, a kazi gyári hibás lehetett. Még megvan valahol a Bad Boys első része is VHS-en, na annak a sztereó sávja valami borzasztó.
0
2014. augusztus 1., péntek 2:24
Ez lemaradt:

https://www.youtube.com/watch?v=I_vrDUTrMPU

2005 óta ismerem ezt a nótát, de eddig nem volt róla tudomásom, hogy ehhez a filmhez készült. A Power Station nálam eleve a kedvencek között van, köszönhetően annak, hogy a fél Duran Duran (John és Andy Taylor) az alapító tagok között volt.
0
2014. augusztus 1., péntek 2:20
Ezt a filmet is letudtam a lemaradásaim közül. Ahogy várható volt, kaján vigyorral az arcomon és nagy élvezettel néztem végig, bár arra számítottam, hogy jóval brutálisabb lesz Arnold akcentusa, mint ahogy a filmben hallani. Pedig az egy évvel korábbi Terminátor esetében még nagyon törte az angolt, sokat fejlődött jelen filmre.

Az a tipikus agykikapcsolós film, bűnös élvezet-kategória, de nem azért, mert olyan szar lenne, épp ellenkezőleg. A humora nagyon ott van, az egysoros beszólások ütnek (pl. - Mit csinált Sully-val? - Elengedtem. / Ereszd ki a gőzt, Bennett! :))). Mondjuk a nagy mélységeket, az Oscar-díjas alakításokat nem itt kell keresni. Szórakoztatásra készült, annak viszont tökéletes.

Nagyon örülök annak, hogy HD-minőségben hozzájutottam, jó lenne egy hazai BD-kiadást a polcra tenni, de addig ez is jó lesz.
0
2011. április 20., szerda 15:47
azért is jók ezek a jelenetek, mert a bakikat jól látni :-D
0
2010. december 20., hétfő 18:29
Igen, én, amikor éppen volt egy raklapnyi időm. A negyedik oldal még félkész állapotban leledzik augusztus 30-ától. Talán ha megint nem lesz jobb dolgom, majd folytatom. :-)
0