Kb. két éve vettem meg a film rendezői változatát is tartalmazó két DVD-kiadást, az amerikai "Director s Cut"-ot és az ausztrál "Definitive Edition"-t. Az előbbinél tetszik, hogy a film két változatát seamless branching eljárással kódolták a lemezre. Ezzel szemben az ausztrál kiadás két lemezt tartalmaz, az első a moziváltozatot, a második a rendezőit és az extrákat. Nagy előnye, hogy PAL formátumú, és az amerikai kiadással szemben tartalmaz angol feliratot is. Erről van szó:

Extrák: rendezői kommentár, kimaradt jelenetek, visszaemlékezések forgatási képsorokkal a rendező, a forgatókönyvírók és a szereplők közreműködésével, fotógalériák
Az imént vettem ki a lejátszóból, és nagy örömömre még az is kiderült, hogy a borítótól eltérően nem csak R4-es, így régió-hack nélkül is megnézhető.
Extra háttérfilmekből kettő van rajta, az egyik kb. negyed órás, a másik kevesebb, mint 10 perces, de mindkettő nagyon érdekes. A leginkább az fogott meg bennük, hogy pár percnyi korabeli felvételt is elcsíphetünk, melyeken Arnold nyilatkozik a forgatás helyszínén. Süt róla, mennyire jól érzi magát a bőrében, és annyira átjön a valós énje, a humora, hogy az emberben felmerül a kérdés: hogy volt képes eljátszani John Matrix figuráját...? Mintha nem is ugyanaz az ember lenne. :)
A film rendezői változatában én két eltérést fedeztem fel, az egyik a film végi hentelés egyik jelenetét brutalizálja tovább, ezt ide is belinkelem:
Mit nem adnék egy ilyen nívós kiadványért, ha itthon is megjelenne! A képminősége még ennek a DVD-nek is lazán kenterbe veri az itthon megjelent változatokat, de persze egy Blu-ray-re is vevő lennék.
Félek, ez csak hiú ábránd marad, és a kedvenc filmemet soha nem tudhatom kifogástalan és minden igényemet kielégítő magyarországi kiadvány formájában a magaménak. :\