Keresés

Kommandó (szinkronizált változat)

2010. december 20., hétfő 11:06
Que? Jól értem, ezt tényleg Te készítetted?
0
2010. december 20., hétfő 11:06
Szép gyűjtemény!
0
2010. augusztus 31., kedd 0:26
Asszem örülni fogok, ha valaha ennek a végére jutok. ;-)

Becslésem szerint kb. 50 oldal lenne a teljes terjedelme, és munka mellett örülnék, ha heti két-három oldalt össze tudnék rakni. Persze ha kész lesz, jó lenne nyomtatásban kézbe venni...
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. augusztus 29., vasárnap 22:50
Ha ennek vége,nem csinálnád meg a Predatort is?
0
2010. augusztus 29., vasárnap 10:35
Íme a 3. oldal:

0
2010. augusztus 28., szombat 0:48
Igen, azzal készült. Ha minden igaz, hamarosan lesz harmadik oldal is.
0
2010. augusztus 28., szombat 0:31
ezt egyébként az új cerkáddal csináltad? marha jó amúgy! egy ilyen képregényre a T2-ből kíváncsi lennék. főleg a szétrepülő folyékony terminátorra, hogy hogyan nézne ki! :)
0
2010. augusztus 27., péntek 17:47
Azt lehet, hogy két-három kockában megoldom. :-)
0
2010. augusztus 27., péntek 17:39
Kivi leszek arra a részre, mikor Arnie a szigeten tombol :-)
0
2010. augusztus 27., péntek 11:20
A 2. oldal:

0
2010. augusztus 26., csütörtök 20:41
Talán itt is megfér a képregényes topic mellett:

0
2010. június 15., kedd 18:41
Szerintem Arnoldnak mindegyik filmben jó szinkronhangot választottak. Persze Gáti Oszkár az elsőszámú hang, aki Schwarzihoz eszembe jut, de azért Reviczky Gábor, Tordy Géza és Vass Gábor sem volt rossz, sőt. Azokhoz a filmekhez, amelyekben játszottak, kifejezetten tetszettek. Az újabb szinkronoktól már nem vagyok hasraesve, a Pumping Iron-t pl. vétek volt leszinkronizálni.

A Kommandó új (és a T2 betoldott) szinkronjával is csak az a baj, hogy Gáti Oszkár jóval öregebb, mint Arnie volt a forgatás idején. Amikor az eredeti szinkron elkészült, korban jobban passzoltak egymáshoz. De meg kell nézni pl. a 6. napon-t, ott már nem lóg ki a lóláb.

Nyilván az is fura lenne, ha Arnold önmagát szinkronizálná újra most.
0
2010. június 15., kedd 12:12
Reviczkyvel is jó, persze. Sőt, a 2012-ben egy színész játszotta a Schwarzit, illetve az életéről szóló filmben Jürgen Prochnow játszotta idős korában, és mindkettőben Reviczky lett. :)
0
2010. június 14., hétfő 22:47
Mondjuk, hogy megtartották még talán ez volt a kevésbé rossz, nekem a Reviczky Gábor féle szinkronokkal sincs bajom.
0
2010. június 14., hétfő 22:38
Nem tehet róla h megöregedett... és mégiscsak ő volt legtöbbször Schwarzinak, bár az igaz h a 2. szinkron készültekor már unta a szinkronizálást, a filmeket, a sztereotípiákat, a vérpatakot (ezt egy interjúban mondta ő maga).
Egyébként az első szinkron készültekor, 1989-ben Gáti is 40 éves volt.
0
2010. június 14., hétfő 21:46
Schwarzenegger pontosan 38 volt 1985-ben.
0
2010. június 14., hétfő 20:03
Ez az új szinkron... sztem Gáti Oszkár borzasztó öreges monoton orgánummal ruházta fel az akcióhőst, 55 évesen készítette a második szinkront Schwarzi meg 38-40 körül van a filmben.
0
2010. június 4., péntek 20:16
Visszaolvasom itt a kommenteket, és mit látok...?

2005-ben írtam: "Miért kellett a gázolós jelenetnél Arnoldnak a zsebébe tennie azt a tárcát???"

Naná, hogy nem Arnold van a felvételen, hiszen a gázolás pillanatát effektíve a kaszkadőrrel vették fel. :D
0
2010. június 4., péntek 20:08
Kb. két éve vettem meg a film rendezői változatát is tartalmazó két DVD-kiadást, az amerikai "Director s Cut"-ot és az ausztrál "Definitive Edition"-t. Az előbbinél tetszik, hogy a film két változatát seamless branching eljárással kódolták a lemezre. Ezzel szemben az ausztrál kiadás két lemezt tartalmaz, az első a moziváltozatot, a második a rendezőit és az extrákat. Nagy előnye, hogy PAL formátumú, és az amerikai kiadással szemben tartalmaz angol feliratot is. Erről van szó:

Extrák: rendezői kommentár, kimaradt jelenetek, visszaemlékezések forgatási képsorokkal a rendező, a forgatókönyvírók és a szereplők közreműködésével, fotógalériák

Az imént vettem ki a lejátszóból, és nagy örömömre még az is kiderült, hogy a borítótól eltérően nem csak R4-es, így régió-hack nélkül is megnézhető.

Extra háttérfilmekből kettő van rajta, az egyik kb. negyed órás, a másik kevesebb, mint 10 perces, de mindkettő nagyon érdekes. A leginkább az fogott meg bennük, hogy pár percnyi korabeli felvételt is elcsíphetünk, melyeken Arnold nyilatkozik a forgatás helyszínén. Süt róla, mennyire jól érzi magát a bőrében, és annyira átjön a valós énje, a humora, hogy az emberben felmerül a kérdés: hogy volt képes eljátszani John Matrix figuráját...? Mintha nem is ugyanaz az ember lenne. :)

A film rendezői változatában én két eltérést fedeztem fel, az egyik a film végi hentelés egyik jelenetét brutalizálja tovább, ezt ide is belinkelem:

Mit nem adnék egy ilyen nívós kiadványért, ha itthon is megjelenne! A képminősége még ennek a DVD-nek is lazán kenterbe veri az itthon megjelent változatokat, de persze egy Blu-ray-re is vevő lennék.

Félek, ez csak hiú ábránd marad, és a kedvenc filmemet soha nem tudhatom kifogástalan és minden igényemet kielégítő magyarországi kiadvány formájában a magaménak. :\
0
2010. május 3., hétfő 22:39
Múltkor mondtam az öcsémnek, hogy szerepel benne, de ő is kételkedett benne: "Hol?" Megmutattam neki. :-)
0
2010. május 2., vasárnap 22:18
már nagyon sokszor láttam a filmet, de csak tegnap ismertem fel benne bill paxtont:)
0
2010. május 1., szombat 14:31
Kommandó újra?

Én mondjuk jobban örülnék az eredetinek BD-n - főként a klasszikus szinkronnal.
0
2010. február 7., vasárnap 16:27
0
2010. február 7., vasárnap 16:23
0
2010. február 7., vasárnap 12:09

0