Keresés

Kommandó (szinkronizált változat)

2010. február 7., vasárnap 9:27
Idessetek:

Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. január 16., péntek 16:47
Az előbb elég hosszan írtam arról, mit gondolok a hazai kiadók DVD-vásárlókhoz való hozzáállásáról. Inkább megtartom magamnak.

Viszont aki teheti, skubizza meg az ausztrál Definitive Edition-t, mert olyan minőségben látható rajta a film, hogy az itthoni kiadás föl alá bújhatna szégyenében mellette.

Nem beszélve az extrákról: a film mozis és rendezői változata, kommentár mindkét változathoz, interjúk, kimaradt jelenetek, fotóalbumok.

Bár itthon is megjelenne - de gondolom erre semmi esély.

Talán majd BD-n.
0
2008. május 14., szerda 12:35
Valakinek lenne kedve lefordítani ezt a kommentárt? Nem leszek hálátlan.
0
2008. május 9., péntek 21:53
Gondoltam, összehasonlítom az itthoni szinkronos változat képét az ausztrál változatéval. Már a TV-n (Panasonic TH-42PV70P) nézve is úgy éreztem, határozottan szebb az R4-es annak ellenére, hogy az R2-eshez hasonlóan a lemezen az sem foglal többet 4GB-nál.PC-n persze könnyebb hasonlítgatni, így kiválasztottam féltucat képet. Az R4-es határozottan tisztább, jobb a színvilága, ráadásul a látószöge is nagyobb. Ez utóbbi szerintem teljesen egyértelműen az új masteringre utal.Ha valaki kíváncsi rá, íme a képek:1. kép (R2):1. kép (R4):2. kép (R2):2. kép (R4):3. kép (R2):3. kép (R4):4. kép (R2):4. kép (R4):5. kép (R2):5. kép (R4):6. kép (R2):6. kép (R4):A képek klikkre teljes felbontásban, PNG formátumban, veszteségmentesen is megtekinthetők. Érdemes belenagyítani némelyikbe: az R2-es képe tele van MPEG zajjal. Mindkét DVD-n progresszív kódolással szerepel a film.
0
2008. május 9., péntek 17:09
Íme, az én Kommandó gyűjteményem (klikk a képre a nagyobb mérethez):

A VHS változat vágatlan, az eredeti szinkront tartalmazza.
Az első hazai DVD változat vágott, feliratos. A menüje egyedi, extra: előzetes, melyhez nincs felirat.
A második hazai DVD változat vágatlan, új 5.0 szinkront tartalmaz. A menüje egyenmenü, extra egy szál se, még a lemez szitázásáról is lemaradt a címfelirat.  
Az amerikai rendezői változat R1-es NTSC. A film mozis és rendezői változatát is tartalmazza. Angol 5.1, 2.0, valamint francia 2.0 és spanyol mono hangsáv van rajta. A főmenüje teljesen animált. Extrák: rendezői kommentár, kisfilmek, kimaradt és betoldott jelenetek, fotógalériák. Az extrákon nincs felirat. Kivitele szimpla Amaray tok, belül négy oldalas booklet a jelenetválasztással.
Az ausztrál Definitive Edition 2 lemezes, R4-es PAL formátumú. Mindkét lemez menüjének arculata egyezik az amerikai rendezői változatéval, de a főmenü a bevezető animáció után állóképben végződik. A két lemez menüje mondhatni ugyanaz, ki sem derül se a borítóról, se a szitázásról, de még a menüből sem, hogy a két lemezen lévő filmek miben térnek el. Az első korong a mozis, a második a rendezői változatot tartalmazza. Az első lemezen 2.0 angol hang, a másodikon 5.1 hallható. Extrák: rendezői kommentár mindkét változathoz, kisfilmek, kimaradt jelenetek, fotógalériák. Az extrák a betoldott jelenetek hiányától eltekintve (de ezek persze benne vannak a filmben) ugyanazok, mint az amerikai változaton, ez esetben azonban mindegyikhez (még a kommentárhoz is!) kapunk angol feliratot. Kivitelében szárnyas Amaray tok kétoldalas borítóval, feknivel.V-ZS-nek az R1-es és R4-es változatok beszerzésében nyújtott segítségét ezúton is köszönöm.
0
2007. október 21., vasárnap 13:55

Kint már megjelent a rendezői változat , nálunk gondolom semmi esély a megjelenésre.
0
2007. július 12., csütörtök 21:09
JaJa!

Mi a f@sznak kellett az új szinkron, annyira sz@r az új szinkron, hogy undorító!

EREDETI SZINKRON FOREVER!!!
0
2007. június 12., kedd 15:54
Nem értem hogy miért pont ehhez kellett új szinkront készíteni , ennyi erővel a nílus gyönygéhez is készíthettek volna , nem??????
0
2007. április 16., hétfő 10:33
jackbauer:

hemzseg, bizony. :-) Ami nekem hirtelen beugrik: mikor Arnold egy kézzel tartja a Twin Peaks-es Jerryt, látszik a színész bokáját tartó drótkötél. Meg a végén, mikor Arnold felrobbant pár barakkot, simán látszik, hogy az épületek körül ácsorgó katonák valójában bábuk, amelyek karóval vannak a földbe szúrva. :-)))
0
2005. május 20., péntek 13:09
Vicces, hogy a vágott, szinkron nélküli változat 5990,- Ft-ba kerül, míg ez a vágatlan, szinkronos 4490,- Ft-ba. Ma mindkettő azonnal szállítható státuszon van...
0
2005. május 16., hétfő 0:13
Én sem itt veszek meg minden filmet, de elég sokat vásárolok itt. Mondjuk az tényleg érdekes, hogy az újrakiadások egy részét sosem láttam még az üzletekben... Se az új T1-el, a Conan-nel, a Kommandóval, de az új Eraser-rel sem találkoztam még a boltokban.
Talán az az oka, hogy a kiadó szeretne megszabadulni a régebbi változatoktól, a multik meg szívesebben terjesztik a vágott Kommandót 2eFt-ért, mint a vágatlan szinkronost 4-5eFt-ért... Végtére is (majdnem!) ugyanaz. ;-)

Most néztem meg másodszor, és most már kevésbé zavart az új szinkron, bár az tagadhatatlan, hogy Gáti Oszkár hangja sokat öregedett az elmúlt években. Éppen azon gondolkodtam, nem lett-e volna jobb, ha inkább Reviczky átveszi a stafétabotot... számomra ő is nagyon jó hang Arnoldhoz. De kár is ezen rágódni. Meg kell nézni párszor az új szinkronnal, és nemsokára hozzá fogunk szokni. A nívója tényleg nem olyan, mint a régié, de a film ezzel is egész élvezhető.
0
2005. május 14., szombat 13:05
aschwarzi !

Egy kicsit primitiv ember vagy. Aki igy beszél (ir) ott súlyos gondok lehetnek "odabent". Senki sem kötelezett téged hogy itt vásárolj. És azért mert neked gyengék az idegeid és a "képességeid". Nem kell másnak az üzletét és boltját ocsmárolni és rontani az üzletét. Egy kis etikát tanulhatnál,ahogy elnézem rádférne. Vegyél 990 ftos filmeket azok valok neked és akkor nem fogsz sokat költeni. :)
0
2005. május 14., szombat 11:07
Na és a poén: most látom hogy közben 200 Ft.-al felemelte az árát az Xpress.hu, így most már 4490 Ft.+1199 Ft., összesen: 5689 Ft. Király! Csak így tovább!
0
2005. május 14., szombat 11:05
Na és a poén: most látom hogy közben 200 Ft.-al felemelte az árát az Xpress.hu, így most már 4490 Ft.+1199 Ft., összesen: 5689 Ft. Király! Csak így tovább!
0
2005. május 14., szombat 11:00
kopasz:

Képzeld, itt, az Xpress.hu-n vásároltam és rohadtul nem kedvezményes! A film maga 4290 Ft. + a postaköltség 1199 Ft. Az összesen: 5489 Ft. Csak azért itt vettem meg, mert nem volt kapható a városomban, különben meg nem veszem. Rohadjon meg a Magyar Posta és GLS futárszolgálat is, hogy ennyí pénzt van pofájuk elkérni 1 kurva kiszállításért! Ezért csak olyat veszek meg itt, amit nem kapok meg a boltban. Nekem nincs pénzem arra, hogy mindent itt vásároljak meg, és akkor mittomén milyen kedvezményeket kapok. 3 filmet vettem eddig összesen itt az xpress.hu-n, de a postaköltség miatt mindegyik nagy átverés volt. Ennyí, kész!
0
2005. május 14., szombat 2:33
aschwarzi!

Te ezt a filmet hol vetted 5500ért mert itt 4490 és ha van még plusz kedvezményed akkor 4302 ft. Sehol nem kerülhet 5500 ftba csak valami lehuzos maszeknál.
0
2005. május 14., szombat 2:07
Hello!

A film szerintem teljesen vágatlan! Viszont ez az új, 5.0-ás, mélynyomó nélküli stereo??? hang nem nyerte el a tetszésemet, még úgy sem, hogy kb. 90-95 %-ban a régi szinkron szövege hallható. Schwarzi hangja ismét Gáti Oszkár, de olyan lassú, öreguras és túl mély lett már a hangja, hogy sokszor csak nevetni tudtam rajta. A többi szereplő új hangja is számomra "bántó", de ez van. Az eredeti mono hangot pedig igazán rátehették volna, mint a Terminátor 1. esetében. Dehát a Fox csak "igényes" hangot ad ki, hogy rohadna meg. Extra az persze nincsen, így rohadtul nem ér meg 5500 Ft-ot. Na mind1. Ha már új szinkront csináltak, akkor mért nem 5.1-es lett? Ha rajta lenne a régi szinkron is, most én lennék a legboldogabb Schwarzi-rajongó. Kész, ennyí!
0
2005. május 13., péntek 12:03
kopasz!

Ezekszerint a kritikánál elírtad:
"Szerintem a vágott verzió,de viszont 5.0-ás szinkron és szépen is szól,Magyar nyelvű menű ami pozitiv változás a FOXnál."

Mindenesetre most némileg megnyugtattál, egyébként meg kb. 2 óra és én is meggyőződhetek róla, mivel délben befut a futár a filmmel. Majd a kritikáknál referálok a kiadványról.
0
2005. május 13., péntek 1:05
Tényleg annyi mint amit irtam. Szerintem a vágatlan. Nekem meg van a régi is és tényleg az az 59 másodperccel hosszabb ez az új kiadás.
0
2005. május 12., csütörtök 10:21
ZS!

Köszi a részletes listát. Most, hogy olvasom, valóban több ilyen rövidítést gyanítottam, illetve a film nézése közben én is hiányoltam néhány torok-metszést, meg késdobálós gyilkolászást...
Azért megnyugtató lenne, ha Kopasz is reflektálna, végtére neki már megvan a DVD, nyilván emlékszik rá, benne vannak-e a nagyobb jelenetek...?
0
2005. május 11., szerda 21:47
Egy megbízható ausztrál oldal szerint a következö jelenetek, hiányoznak az elsö kiadásból (az ausztrál kiadás egyben a magyar, 2-es és 4-es régiókódos volt):

"There are approximately 56 seconds of missing footage in total. Here is a list of all the cut scenes that I noticed and their approximate lengths, plus a general comment on what happened in the cut footage. I played my VHS tape version of Commando simultaneously with the DVD to produce this list.

Description of cut footage: Location (mins:secs) / Cut  (secs):
2:01 / 4Making sure the first target is dead by shooting him again.
21:18 / 5: John Matrix snapping Henriques s neck.
45:31 / 14: Close up of Cooke dying whilst impaled on a table leg.
66:50 / 1: John cutting guard s throat.
67:09 / 2: John cutting another guard s throat.
67:18 / 5: John killing two guards.
68:35 / 5: John shooting two guards.
70:20 / 4: John shooting more guards.
71:36 / 2: John stabbing a guard with a pitchfork in the chest.
71:40 / 6: John using an axe and a machete to dispatch two more guards (ouch - that s got to have hurt).
79:16 / 2: Bennett gets a longer electric shock.
79:50 / 1: Pipe hitting Bennett.
79:55 / 5: Panning shot along the pipe protruding from Bennett s chest."

Ha az 56 másodperc pontos, akkor a kopasz által a kritikai oldalon megadott idö arra enged következtetni, hogy az új DVD nem vágott.
0
2005. május 11., szerda 11:02
kopasz!

Azt írod, szerinted vágott a film. Biztos vagy benne? Az előző változatból elég sok ponton kivágtak apróságokat, amik viszont nagyon bosszantóak voltak, az össz játékidőben azonban nem sokat jelentettek ezek a jelenetek.
Hogy el tudd dönteni, a következő jelenetekről volt szó (már ami így hirtelen beugrik):

1.)
A szemeteskocsis jelenetnél, amikor Matrix volt katonatársát kinyírja Cook hiányzik egy közeli jelenet, ahogy még egy sorozatot beleenged a géppisztollyal. A vágott verzióban ez úgy fest, mintha csak azért lépne közelebb, hogy ellenőrizze, meghalt-e... árulkodó viszont, hogy előtte felemeli a fegyvert.

2.)
Amikor Matrix és Enrique leülnek a repülőgépen, Matrix előrehajol, majd könyökkel orrba vágja a böhöm négert. A vágott változatból az ezutáni jelenet hiányzik, ahogy Matrix eltöri a fickó nyakát.

3.)
Amikor Matrix és Cindy lépre csalják Cookot, és Matrix egy ütéssel a szék lábába lendíti a rosszfiút, ezután megpróbálja belőle kiszedni, hol van a lánya. Ez elég közeli kép, látszik, hogy Cook száján csordogál a vér, meg talán a hasán kijövő székláb is. A vágott verzióból hiányzik.

4.)
A szigeten, amikor Matrix a gránát-találat után a fészerben bújik meg, a bódé szitává lövése utáni akció-jelenetben úgy bukkan fel először, hogy fentről egy vasvillával hasba szúrja a bódét ellenőrző fickót, majd az egyiküket hasba vágja egy fejszével, egy másik karját meg lecsapja talán egy bozótvágó késsel. A vágott verzióból mindhárom jelenet hiányzik.

Lehet, hogy volt még más is, de egyelőre csak ennyi ugrik be. Légyszíves írd le, az új kiadásban benne vannak-e ezek a jelenetek!?
0
2005. május 9., hétfő 17:17

Pedig már fontolgattam, hogy meg kéne venni a Kommandót  most hogy már van rajta szinkron! Na de hát ha új-!!! akkor inkább passzolok. És ha ez az újra szinkronizálás megtörtént a Kommandóval, akkor valószínüleg ugyanez megtörtént a Ragadozóval is. Kár :( Tényleg rossz hogy nem használják ki a DVD adta lehetőségeket mint pl a T1-nél (új és eredeti)
0
2005. május 7., szombat 14:54
Hoppá.. asszem én eltévedtem. Ez nem a Fantasztikus labirintus fóruma?... : )
0
2005. május 7., szombat 14:46
Ezt én sem értem. Sok értelme volt újraszinkronizálni, amikor az új szinkron is csak sztereó... márha ez valóban új szinkron. Lehet, hogy csak újabb, mint a klasszikus.
0