Keresés

ProVideo: 2014. májusi megjelenések

2014. április 21., hétfő 22:10
Bezzeg a Sárkányölő vagy a Fekete Lyuk Disney filmek nem tudnak megjelenni. :(
0
2014. április 15., kedd 10:13
41:

Nem bántani akartalak, csupán arra céloztam, hogy nyilván a marketingesek, közgazdászok, vagy a tököm tudja kik körbenéztek az országban, osztottak-szoroztak és rájöttek, hogy valószínűleg a marketingbe fektetett pénz nem feltétlenül jönne vissza az eladásokban, vagy legalábbis olyan a kockázata, amit nem vállalnak be. Ennyi.
0
2014. április 14., hétfő 19:29
40. Itt nem azon volt a hangsúly, hanem hogy a BD nem került be a köztudatba a hiányos marketing miatt. (Szerintem) És ennek miértjét nem értem. (Ja és felnéztem a BD-k és a  DVD-k közül.... )
0
2014. április 14., hétfő 17:57
39:

Szerintem ha úgy kezdesz egy mondatot, hogy "egy másik országban..." akkor felesleges befejezni. Ha felnézel kicsit a BD-k, meg DVD-k közül, akkor láthatod...
0
2014. április 14., hétfő 16:20
36. Köszi a választ! Bocs, hogy csak most válaszolok, de nem voltam gépközelben. Támogatom az ötleted, nekem már az is megfelelne, ha egy Trónok harca vagy egy Jóbarátok sorozat feliratosan is megjelenne BD-n.
Nemrég voltam pár budapesti üzletben, ahol BD-ket forgalmaznak ( gondolom, mindenki tudja, melyik az az "okos" üzletlánc) és a mesék terén alig lehetett valamit kapni. Egyes üzletekben a filmek terén is elég gyér volt a kínálat.  Rossz volt ezt látni. :(  Volt olyan üzlet, ahol előttem érdeklődtem pár film iránt és maguk az eladók se tudták megmondani, hogy lesz e még belőle utánpótlás később.
Nem akarom bántani a gyártókat és a forgalmazókat, de 2014-ben még mindig sokan nem tudják, hogy mi az a BD. Semmilyen marketingkampányt nem láttam ezügyben idehaza. Külföldön pl egy filmnek is a megjelenését óriási plakátokkal, tévéreklámokkal, szórólapokkal, különböző upsellekkel adnak el, míg idehaza én ezt nem látom. Ha nincs marketing, akkor egy terméket hogy ismerjenek meg ismeretlen vásárlók? Hogyan akarják növelni  a bevételeküket?Hol marad a vásárlói igény felmérése? Számomra ez furcsa mindenesetre.
0
2014. április 12., szombat 2:02
35.
a szokásos sötét oldalon már rég túl vannak az ilyesmiken....

0
2014. április 11., péntek 19:35
12 év rabszolgaság szuper ill ha Grude meccs kellemes film-ha ez a Stallone és de Niro filmje,ki is készültem,mert különlegesen hatott rám.
Lelki mondanivalója,hogy már Felettük is eljárt a kor és mivel kedvenc színészeim rossz az ilyennel szembesülni!
Kim Basinger milyen jól néz ki 60 évesen. F..sz Alec Baldvin
0
2014. április 11., péntek 18:32
35: Nem hiszem, hogy később kiadják. Ha tágulna a piac, akkor lenen rá esély, de pont ellenkezőleg: napról napra kevesebben vesznek fizikai adathordozót. A sorozatok DVD-n se mennek: az általad említett kettő talán kivételt képez, de akkorát azért nem, hogy BD-n megérné őket forgalmazni. Azért tök jó lenne, ha legalább a magyar felirat rákerülne erre-arra, de ne tudd meg, hogy már ennek is mekkora ára van.
0
2014. április 11., péntek 17:37
34. Köszönöm az infót,így már érthetőbb a dolog.
Esetleg tudsz arról valami infót, hogy azok a filmek/mesék amikről most lemaradtunk  esetleg később megjelenjenek BD-n is? Pl. Végjáték BD?
A Trónok harca és a Jóbarátok BD sorozat szerinted nem lenne kelendő idehaza? Számomra fura, hogy nem meri kiadni itthon BD-n ezeket a PV, mikor nagy sikere van.
0
2014. április 11., péntek 11:25
29: Külön kell kezelni a stúdiófilmeket és a független kiadványokat. Az előbbi esetében a hazai kiadónak vajmi kevés beleszólása van abba, hogy mire rakjanak rá magyar vonatkozást, illetve ha megkérdezik őket (ami nem általános szokás), akkor jelezhetik, hogy igen vagy nem, aztán a stúdió majd eldönti, hogy tényleg igen vagy nem, esetleg beadhatnak egy tervezett eladott mennyiséget, és a stúdió dönt. Aztán ha valamire rárakták a magyar vonatkozást, akkor a kiadó rendelhet belőle magának X példányt, melynek minimuma stúdióként változik (pontos számokat nem tudok). A szomszédos régiókban sajna kelendőbbek a DVD-k és a BD-k, ott még nem rögzültek be annyira a letöltési szokások, az emberek többet hajlandók áldozni a kultúrára, stb. Ott nagyobb számokat mondanak be a kiadók (ha megkérdezik őket), és többet is adnak el a termékeikből, a stúdiók ezeket a számokat látva pedig nagyobb kedvvel rakják rá őket a kiadványaikra.

A független filmeknél nagyobb a kiadó mozgástere (a PV esetében is több régiónak kell közös elhatározásra jutnia, de legalább nem stúdiófüggők), viszont ezzel együtt a kockázata is nagyobb: egyrészt minden gyártási költséget ők viselnek, másrészt itt nincs minimális rendelhetőségi mennyiség: le kell gyártatni X darabot (ami jóval magasabb, mint bármely stúdió által megadott minimális rendelhetőségi mennyiség), aztán ha nem sikerül eladnod, akkor az rajtad marad. Így aztán sokkal óvatosabban bánnak ezek a kiadók a független megjelenéseikkel. A legtöbb döntést meg tudom érteni, ám szerintem sem mindig döntenek jól. Pl. a Végjátéknak szerintem is jót tett volna a BD-megjelenés, mert elég nagy az átfedés a film és a BD-gyűjtők érdeklődési köre között. De ez csak az én véleményem.
0
2014. április 11., péntek 0:21
A szív hídjai és A kiütés. Ez a két BD az All is lost mellé remek májust csinál nekem.
0
2014. április 10., csütörtök 21:38
Remélem a Silent Hill folytatás nem elírás és végre jön! A 12 év rabszolgaság meg alap, anyumnak nagyon tetszett. Én a Hunger-t és a Shame-et is jobban szerettem, de ezzel a filmmel sincs semmi baj.
0
2014. április 10., csütörtök 20:53
* Penge 3 része = Penge 3. részét
* jelenhettek meg,

Bocs a hibákért, gyorsan írtam
0
2014. április 10., csütörtök 20:51
* Oscar filmes a film = Oscar díjas a film
0
2014. április 10., csütörtök 20:49
27: Bocs, hogy értetlenkedek, de már teljesen elvesztettem a fonalat.  Egyszer az van, hogy kis mennyiségben is ki tudnak adni filmeket idehaza BD-n, máskor az van, hogy nincs beleszólásuk/beleszólásunk a történésekbe, máskor meg az van, hogy mégis van pl A 12 év rabszolgaság BD esete is ezt bizonyítja. Egyszer az van, hogy azt mondják,hogyha minimum 90 ezres egy filmnek a mozilátogatottsága akkor az BD-n is ki lesz adva,de pl az Elpuskázva BD-n mégsem jelenik meg. Ugye nem látványfilm ezért nem adják ki. Aztán van egy látványfilm, pl Végjáték, de mivel nem hozta azt a számot ezért nem adják ki. Másik film, ami szintén nem hozta azt a számot azt meg mégis kiadják. Aztán ott van az, hogy Oscar filmes a film, ezért kiadják BD-n is, de pl a Szív bajnokai és a Tolvajok városa Oscar díjas filmeket mégse adják ki idehaza BD-n.
És a végén azt se értem pl hogy a Penge 1 és Penge 3 része miért nem engedélyezte a WB, miért csak pont a 2. részt. Azt se értem, hogy pl a Sylvester Stallone régi filmjei idehaza is sikeresek voltak mégse jelenhettek, csak a szomszédainknál ( Over the top- Túl a Csúcson; Cliffhanger, Pusztító, Rambo stb... )
Ugyanilyen mostohán bánnak idehaza Kevin Costnerrel is, akinek pl a Több, mint testőr, Robin Hood filmjei nem jelenhettek meg idehaza BD-n.
És sorolhatnám a listát, de nagyon hosszú lenne.

Félreértés ne essék: örülök a megjelenéseknek, de a csalódottságom és az értetlenkedésem azért van,mert nem látom esélyét annak, hogy azok a filmek, amiket szeretnék megvenni, egyszer itthon is ki lesznek adva BD-n.

A 12 év rabszolgaság BD-t én is megveszem, ahogy A kiütés és A szív hídjai BD filmeket is.

Ja és a John Ford western filmből szerintem elmenne min. 200 db BD itthon is és bármelyik filmből, csak a marketinget kéne máshogy csinálni.
0
2014. április 10., csütörtök 19:26
Carrie BD-t, de gyorsan.
0
2014. április 10., csütörtök 19:07
22: Igen, lehetetlen beszerezni azokat, melyekből az alacsony érdeklődésre való tekintettel eleve csak kis mennyiséget hozott be a kiadó. De meg lennék lepve, ha az olyan FÜGGETLEN KIADÁSÚ gyerekfilmekből, mint a Sammy nagy kalandja vagy az Asterix-filmek BD-kiadásai már ne lenne a piacon.

És hogy ne csináltak volna felmérést? Minden kiadó folyamatosan pásztázza a piacot, és az eladott mennyiségek alapján levonják a megfelelő konzekvenciákat. És hogy miket jelentessenek meg? Gyakorlatilag semmi beleszólásuk nincs abba, hogy adott stúdió milyen filmre tegyen rá magyar szinkront és/vagy feliratot. Ők maximum abban dönthetnek, hogy a tervbe vett termékeken rajta akarnak-e lenni (stúdiótól függő ez is), illetve ha a megkérdezésük nélkül ráteszik-e őket valamilyen formában, akkor abból akarnak-e rendelni (amihez pedig tartozik egy bizonyos rendelési minimum, ami szintén stúdiótól függő, de képzelheted, hogy az esetek többségében nem túl alacsony, azaz jó eséllyel messze meghaladja az eladható maximumot - vagy szerinted egy 60-70 évvel ezelőtt készült John Ford-western feliratos BD-jéből elmenne itthon néhány száz példány?)
0
2014. április 10., csütörtök 19:06
a 12 év rabszolgaság BD remek hír, mindenképpen megveszem. a Carrie-t viszont sajnálom hogy nem lesz BD-n is. az viszont kifejezetten vicces hogy a világon senkit sem érdeklő Grudge match megjelenik BD-n, míg (mint ahogy mondtátok) sokkal nagyobb sikernek számító filmek meg nem...
0
2014. április 10., csütörtök 18:58
18: No, így születnek a jó kis legendák. A RED soha nem tartozott a Mokép hatáskörébe (ők csak olyan filmekről beszéltek, mint A tiltott királyság vagy a Pokoli édenkert, a RED mindig is PV-matéria volt, csak akkoriban még nem foglalkoztak moziforgalmazással, ezért adták át a Palace Picturesnek, DVD-n - és kizárólag DVD-n - csak ők tervezték megjelentetni, ahogy meg is jelentették azt (a mozibemutató után fél évvel). De igazából mindegy is, ki hogyan adta ki, sem a RED, sem az Elrabolva nem presztízs-értékű film, ami nem jelenti azt, hogy nem lenne jó, ha nem jelennének meg BD-n, viszont a 12 év rabszolgaság nagyon is az. Én örülök a megjelenésnek, még ha maga a film nem is tartozott az abszolút kedvenceim közé, de azért üdvözítőnek tartom, hogy egy független forgalmazó fantáziát lát egy szélsőséges érdeklődési kört megcélzó film BD-n történő megjelentetésében (ráadásul közel egy órányi, magyar feliratos extra kíséretében), és olyankor csak a fejemet csóválom, mikor egy Mogyoró-melót állítanak vele szembe...
0
2014. április 10., csütörtök 18:51
20. De a film már nem :) Ellentétben a szenzációs 1976-ossal.
0
2014. április 10., csütörtök 17:55
* szeretnének = szeretnénk
0
2014. április 10., csütörtök 17:54
13. A mesék szerintem igenis mennek BD-n. Jó pár mesét például lehetetlen beszerezni. Nem egyszer láttam, hogy a szülők a gyereknek inkább BD+DVD filmet egybe vettek, vagy inkább csak BD filmet választották.
A Justin a hős lovag is nagyon jó mese és azt is csak DVD-n kaptuk meg:(
Most meg a Mogyoró meló se lesz BD-n. Már össze se tudom lassan számolni, amit szerettem volna megvenni BD-n és a PV nem adta ki.
Miért nem csinálnak egy tényleges felmérést? Miért csak a mozira hagyatkoznak? ( bár az se mérvadó, hisz korábban azt mondták, hogy ami 90 ezres nézőszámot produkál, az jönni fog BD-n)
Nem lehetne, hogy megkérdezzenek minket,hogy milyen filmeket szeretnének vásárolni?

0
2014. április 10., csütörtök 16:35
hát vicces, hogy az 1976-os Carrie meglesz BD-n, a 2013-as pedig nem.
0
2014. április 10., csütörtök 15:54
Mi az hogy Carrie nincs BDn? Pedig a borítója is igazán szépre sikeredett.
0
2014. április 10., csütörtök 14:48
Visszatérve a  PV listájára, egyedül a Grudge Match érdekel, nem tudom érdemes-e a megtekintésre.
0