27: Bocs, hogy értetlenkedek, de már teljesen elvesztettem a fonalat. Egyszer az van, hogy kis mennyiségben is ki tudnak adni filmeket idehaza BD-n, máskor az van, hogy nincs beleszólásuk/beleszólásunk a történésekbe, máskor meg az van, hogy mégis van pl A 12 év rabszolgaság BD esete is ezt bizonyítja. Egyszer az van, hogy azt mondják,hogyha minimum 90 ezres egy filmnek a mozilátogatottsága akkor az BD-n is ki lesz adva,de pl az Elpuskázva BD-n mégsem jelenik meg. Ugye nem látványfilm ezért nem adják ki. Aztán van egy látványfilm, pl Végjáték, de mivel nem hozta azt a számot ezért nem adják ki. Másik film, ami szintén nem hozta azt a számot azt meg mégis kiadják. Aztán ott van az, hogy Oscar filmes a film, ezért kiadják BD-n is, de pl a Szív bajnokai és a Tolvajok városa Oscar díjas filmeket mégse adják ki idehaza BD-n.
És a végén azt se értem pl hogy a Penge 1 és Penge 3 része miért nem engedélyezte a WB, miért csak pont a 2. részt. Azt se értem, hogy pl a Sylvester Stallone régi filmjei idehaza is sikeresek voltak mégse jelenhettek, csak a szomszédainknál ( Over the top- Túl a Csúcson; Cliffhanger, Pusztító, Rambo stb... )
Ugyanilyen mostohán bánnak idehaza Kevin Costnerrel is, akinek pl a Több, mint testőr, Robin Hood filmjei nem jelenhettek meg idehaza BD-n.
És sorolhatnám a listát, de nagyon hosszú lenne.
Félreértés ne essék: örülök a megjelenéseknek, de a csalódottságom és az értetlenkedésem azért van,mert nem látom esélyét annak, hogy azok a filmek, amiket szeretnék megvenni, egyszer itthon is ki lesznek adva BD-n.
A 12 év rabszolgaság BD-t én is megveszem, ahogy A kiütés és A szív hídjai BD filmeket is.
Ja és a John Ford western filmből szerintem elmenne min. 200 db BD itthon is és bármelyik filmből, csak a marketinget kéne máshogy csinálni.