Keresés

Igaz detektívek

2014. június 17., kedd 18:06
Én örülök ennek a DVD-nek. Az kb. mennyi lesz?
0
2014. június 17., kedd 17:26
Szerintem ez egy egyszerű dolog,már ahogyan én látom.de nem biztos,hogy jól látom.Jogos a kiadók óvatossága.Minek jelentessenek meg olyan termékeket,amelyek veszteséget okoznak.Anno sokan hőbörögtek,hogy a Fogságban,vagy a Démonok között nem jelent meg BD-n,én biztos vagyok benne,hogy megvették volna,-én is-"az a bizonyos réteg",de ez nem elég.Gondolom DVD-n sem vették meg tömegek,de igy legalább kevesebb a bukta rajtuk.Ha szépen fogynának az igényesebb kiadványok,akkor több minden jelenne meg.Én is úgy vagyok vele,hogy vannak filmek amik jók DVD-n is,és vannak amelyeknél kimondottan a kéket várom.
0
2014. június 17., kedd 17:19
13.: A pontos költségeket Ti tudjátok, mivel én más szakmában motorozom (B2B marketing).

"100 db 12.000 Ft-os áron? Eléggé az. Tudod, ilyenkor..."

Hadd kérdezzek vissza egyből, vegyünk egy címet, mondjuk a Másnaposok 3. Blu-ray-t, abból mennyi került be az országba?
Direkt választottam ezt a címet, mert elvileg ez az átlagot érintő film.

6.990,- forint (nálatok) az ára, most akciós.

Nagyon érdekel, hogy mennyi fogyott belőle országos szinten.

"Amúgy az előrendelés meghirdetése jó ötlet:..."

A sorozat részeit én mindig premieren néztem meg az HBO HD-n, szóval tudom, hogy különálló történet / évad (én nem is írtam ilyet, hogy nem így van).

Ilyen határidőkkel akkor már február végén el kellett volna indítani az előrendelést, sebaj, ez van..

A végeredmény pedig sajnos ugyanaz, adva van a filmgyűjtő, aki eredetiben akarja HD minőségben, de nincs kéken, valószínűleg DVD formátumban meg nem fogja megvenni.

Ezek után mindenki a saját képzelőerejére bízza, miszerint ki-hogy fog dönteni.
0
2014. június 17., kedd 17:01
12.: Beszélsz egy átlagról, én viszont pont azt hangsúlyozom, hogy van a piacnak egy olyan stabil bevételi forrású szegmense (igen, mi filmgyűjtők) melyre a kiadók támaszkodhatnak, de akiket viszont folyamatosan veszítenek is el  (sok kiadás hibás, kommunikáció hiánya miatt, stb.).

Kérdezz meg itthon 10 filmgyűjtőt random, több mint a fele már biztosan rendelt külföldről vagy van neki minimum 500GB-s vinyója a gyűjtemény mellett matroska fájlokkal.

S miért?
Mert nem az igényeink kielégítésén fáradoznak.

"Ha kéken jelenne meg az lenne a baj,már látom a szemeim előtt:Kár volt kiadni kéken,mert nagyon-nagyon drága,DVD-n még meg vettem volna,de igy nem,annyit nem ér egy sorozat."

Az előrefizetéssel pont ezt lehetne kiküszöbölni:
1. Ha összejön a 100 db, akkor mindenki megkapja, aki előre kifizette.

vagy

2. Ha nem jön össze, akkor az addigi befizetőket kárpótolják visszatérítés keretében.
0
2014. június 17., kedd 16:58
10: 100 db 12.000 Ft-os áron? Eléggé az. Tudod, ilyenkor le kell osztani azokat a költségeket, melyeket akkor is ki kell fizetni ha 1, vagy ha 10.000 db-ot adsz el valamiből. A gyártás ebből a legkevesebb. Én minimum ennek a duplájában gondolkodnék.

Amúgy az előrendelés meghirdetése jó ötlet: mi is gyakran forszírozzuk, illetve forszíroznánk, csak hát az van, hogy sokkal hosszabb lefutás kéne egy ilyenhez, mint ami reálisan kihozható. Ez a széria januárban debütált a tévében: nem lehetett róla sejteni, hogy mekkora szenzáció lesz (igazából nézettségi rekordokat nem is döntött, csak nagyon erős a rajongótábora); egy megjelenéshez jó néhány hónappal korábban - legyen mondjuk fél év - le kell adnia  kívánt mennyiséget; ahhoz hogy egy ilyen előrendeléses akció reális képet mutasson, a kiadónak megszabott rendelési htáridő előtt jó néhány hónappal meg kéne hirdetni - jelen esetben akkor, amikor ez a sorozat még be sem mutatódott.

És ez majd minden katalóguscímnél így van: "Sziasztok, X hónap múlva kiadjuk ezt és ezt DVD-n/BD-n, ha rá akartok kerülni, az ennyibe fog fájni, illetve ha rá akartok kerülni, akkor ennyit és ennyit kell belőle rendelnetek, kell? Van két hetetek, hogy válaszoljatok." Miért szabnak ilyen szűk határidőt a stúdiók? Mert a legtöbb piacon ezeket a kérdéseket azonnal meg lehet válaszolni, illetve úgy lehet őket megválaszolni, hogy abból gyártás legyen. Nálunk csak a tapasztalat beszél, és az elmúlt évek tapasztalata egyáltalán nem rózsás. És hogy akkor miért próbálkoznak még egyáltalán? Miért adnak ki olyan sorozatokat, melyeket "úgyse fognak befejezni"? Mert ezek a "patkány" kiadók még próbálkoznak - torrent ide, külföld oda, tévé amoda, életszínvonal emide, stb-stb.
0
2014. június 17., kedd 16:52
Ha kéken jelenne meg az lenne a baj,már látom a szemeim előtt:Kár volt kiadni kéken,mert nagyon-nagyon drága,DVD-n még meg vettem volna,de igy nem,annyit nem ér egy sorozat.
Igy még is nagyobb az esélye annak,hogy megveszik,ma még a HD formátumot inkább a látvány miatt veszik,nem pedig a tartalom miatt.Vidéki városokban még a DVD sem kell 400 forintért sem,nemhogy a blu-ray.
0
2014. június 17., kedd 16:38
10-14 között teljesen korrekt lenne az ár!
0
2014. június 17., kedd 16:37
9.: 12.000,- forintot biztosan, slipcase-el akár 14.000,- forintot is.

Miért nem megoldható az a kiadók részéről, hogy:
- nyit a weboldalán egy aloldalt,
- ahol meghirdeti előrendelésbe a terméket (itt részletezi a minimum rendelési mennyiséget, ami alatt nem adja ki, ennek a határidejét, stb.),
- és csak 100%-os előrefizetéssel tudsz részt venni.

Országos szinten nehogy már 100 db nem jönne így össze (s mivel előrefizetés van, visszatérítés nélkül, ez garantált eladás).

Megmaradva a 12.000,- forintos darabárnál 100 db esetén 1.200.000,- forintból lehetetlen vállalkozás kiadni egy sorozatot Blu-ray-en?
0
2014. június 17., kedd 16:29
8: Mennyit adnál ezért a sorozatért, ha BD-n jelenne meg?
0
2014. június 17., kedd 16:22
3.: De könyörgöm, hogyha akárcsak sejtik, hogy nem lesz benne köszönet, akkor mi szükség van rá?

Csakhogy meg legyen eredetiben? :)

Már rá kellene ébredni a kiadóknak, hogy a filmgyűjtők nagy része már HD-ban gyűjti a filmeket, nem SD-ben..

Gizike néni valószínűleg meg nem fogja megvenni, hanem megnézi egy ingyenes oldalról 200x200-as felbontásban..

De aztán csinálják, nekem legalább több pénz marad a zsebemben..
Ami zavar, hogy
1. megvenném egyből kéken (sok ilyen cím van még, ami nem jelent meg, de azonnal berántanám),
2. nem látom ebben a stratégiában a logikát, még üzleti alapon se.
0
2014. június 17., kedd 16:14
Ezen most lehet vitázni de én már jó ideje nem vagyok hajlandó dvd-ért pénzt adni.Maximum az olyan filmeket szoktam megvenni amiket tudom,hogy ha cigány gyerekek fognak potyogni az égből akkor sem fognak kiadni itthon blue rayen(az utolsó ilyen a tango és cash volt és megérte azt a kemény 500 forintot)
0
2014. június 17., kedd 16:04
"A dvd már elavult". Oké, ez nekem új. Lehet azt mondani, hogy a BD mást ad, jobbat ad, de a dvd messze nem elavult, csak a mostani kiadásokkal bánnak nagyon felemás módon. Egyiknek nagyon szép referenciái vannak, a másik nem sokat ér. Ennyi.
0
2014. június 17., kedd 15:58
Ilyen formában engem sem érdekel sajnos.....Nem tudom,hogy legalább az ilyen kaliberű sorozatokat miért nem lehet kiadni Blue Rayen..nevetséges hogy ebben az országban egyik normális sorozatot sem adnak ki igényesen.A Dvd már elavult és nem vagyok hajlandó dvd-re költeni a pénzem.Tudom,hogy nem a kiadó hibája hanem javarészt a vásárlóközönségé mert nincs rá igény de valahogy csak meg lehetne oldani.Gyártsanak kevesebbet belőle és akkor biztos fogynának......
0
2014. június 17., kedd 15:47
1: PatkányVideó, szép. Nagyon kedves vagy.

Egyébként a True Detective olyan sorozat, melyben minden évad egy zárt cselekmény. Karakterek, cselekmény, minden el van benne varrva. Olyan, mint egy minisorozat. A következő évad egy teljesen más ügyet jár körbe, új karakterekkel, helyszínekkel. Lehet, hogy lesz némi kötődés az elsőhöz (ezt még senki sem erősítette/cáfolta meg), de önálló történet lesz. Szóval nyugodtan be lehet rá ruházni, mivel befejezett, teljes értékű műről van szó.
0
2014. június 17., kedd 15:43
Minden elismerésem a ProVideo-é, hogy egyáltalán még próbálkoznak tudván, hogy nem lesz benne sok köszönet.
0
2014. június 17., kedd 15:39
Köszi, hogy nem jön kéken, DVD-n nem érdekel. Sebaj, torrentről megoldom. :)
0
2014. június 17., kedd 14:49
Aztán a második évadot majd várhatjuk életünk végéig, ugyanúgy, mint például a Vészhelyzet vagy a Miért éppen Alaszka? utolsó évadát. A tisztelt(?) kiadó kijelentette, hogy a Vészhelyzet 15. évada nem fog megjelenni Magyarországon. Mondjuk nem is várok mást a PatkányVideotól.
0