Keresés

SeIect Video: 2014. szeptemberi megjelenések

2014. szeptember 16., kedd 18:52
35. Nekem nem lenne türelmem ennyiszer elmondani. Vagy 2x legfeljebb 3x, aztán csumi!
0
2014. szeptember 16., kedd 12:24
33: Mert valószínűleg a minimális mennyiséget sem érdemes megrendelni. Néhány alkalommal már kifejtettem, hogy amennyiben egy film nem kerül moziforgalomba, illetve nem szinkronnal kerül moziforgalomba, akkor a DVD/BD-változatra nem a kiadó, hanem a stúdió rendeli meg a szinkront, amennyiben úgy véli, hogy van értelme ebbe belefektetni.
0
2014. szeptember 16., kedd 10:17
33. Véleményem szerint ezt a filmet még DVD-n is teljesen felesleges forgalmazni.
(Bár ha Te mégis kíváncsi lennél rá, akkor érthető, hogy szóvá teszed és sorry, illetve a tendencia valóban nem túl szívderítő).
0
2014. szeptember 16., kedd 8:12
Bőrnyakúak 2.

azért az érdekes h ebből is létezik magyar vonatkozású kiadás és a kiadó mégse hozza be. biztos puszira kerültünk rá.

http://www.filmarena.cz/blu-ray-marinak-2-bitevni-pole
0
2014. augusztus 27., szerda 12:26
24-25: Nem én találtam ki ezt:

"Trükkös megfogalmazás még az is, hogy „jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja”. Józan paraszti ésszel azt gondolná az ember, hogy ez csak torrentoldalak üzemeltetőinél értelmezhető, náluk pedig a közvetlen jövedelemszerzés az, ha pénzt kérnek az oldal használatáért, közvetett pedig az, ha reklámbannereket futtatnak. A Proart szakértője szerint azonban „lehet közvetett jövedelmet szerezni egyszerű felhasználóként is, hiszen a jog azt is jövedelemként értékeli, ha nem fizettem meg valamely egyébként megfizetendő díjat.”"
0
2014. augusztus 27., szerda 9:15
most jelentették be, hogy a Transformers 4 szeptember 30-án jelenik meg egy óceánnal odébb. Remélem, hogy a Select októberi listája elején is ott lesz.
0
2014. augusztus 15., péntek 21:48
Valamelyik nap, ráírtam a Select-re, hogy mivel hozzájuk tartoznak az UNIVERSAL filmek, nem jelenhetne-e meg a Csodálatos Történetek (Amazing Stories) sorozat DVD-n. Mivel annak idején, a Corner film már akarta, de aztán dugába dőlt az egész. Azt a választ kaptam, hogy nincs tudomásuk az alábbi film megjelenéséről. :(
Mondjuk nem lepődök meg, hiszen a nagyobb klasszikusokra sincs semmi esély!
0
2014. augusztus 1., péntek 23:55
24.

" nagyobb vagyoni hátrány"  - tehát amennyiben 500 k-t meghaladja a vagyoni hátrány - esetében _teljesen_ közömbös, hogy szerzel e vele jövedelmet (bevételt) vagy sem, a törvény büntetni rendeli.

Ez nem az én jogértelmezésem, egyszerűen így van, az új BTK 2012 júliusi hatálybalépése óta, erre figyelemmel is, számos büntetőeljárás van/volt folyamatban, jogerős ítéletek is születtek.

Kardinális kérdés a vagyoni hátrány számításának módja, mivel az egyes ügyészségek eltérő gyakorlatot folytatnak, és persze ennek megfelelően eltérően minősített ügyek kerülnek a bíróságok elé:

vagyoni hátrány számítása:

1. kisker ár
2. kisker ár - áfa
3.kisker ár, szorozva a letöltések árával (illetve egyes ügyészségek esetén - áfa)
4. jogtulajdonos nyilatkozata (egyes jogtulajok cerkája nagyon vastagon fog)
5. 800-3000 USD online terjesztési díj (2010-től élő gyakorlat, első ítélet ezzel a számítással 2012-ben született, még az új BTK előtt)

A 4.-5. pont alapján hipp-hopp összejön - már néhány film esetén is - az 500k vagyoni hátrány, onnantól közömbös a jövedelemszerzés léte/nemléte a büntetendőség szempontjából.

0
2014. augusztus 1., péntek 20:11
Én például nem azért töltöm le, hanem hogy jobbat tudjak magamnak elkészíteni mint amit elbaltáz a provideo szakavatott stábja.
Az hogy sokaknak még jó ez is, mert nincs vagy nem is kell hasonlítási alap az már nem az én dolgom.
Ha majd a pro is ott lesz minőségben és szakmailag a toppon akkor meggondolom hogy a megvett szarjait nézzem és ne a másikat.
0
2014. augusztus 1., péntek 19:12
Off:

Még tavasszal írtatok az Adéle élete c. filmről várható áprilisi megjelenéssel, ámbátor pontos dátum nélkül (http://www.dvdextra.hu/news.asp?KOD=242734594056166833812243).

Mivel teltek a hónapok, írtam a kiadónak, de azt válaszolták, az nagyon korai beharangozás volt, valamikor a nyáron jön majd.

Tudtok erről esetleg valamit?

Bocs az offért, úgyhogy

ON
0
2014. augusztus 1., péntek 17:36
24: A remastered CD-k esetében is lassan a testtel (ha már elment a téma zenei irányba). Megnyugtatlak, ott is folyik a mindennemű butítás, csak kevésbé észrevehető, mint egy butított képű DVD-nél. Hiába kapsz több mindent az adott lemezek esetében, akár a csomagolás, akár a tartalom tekintetében, a dinamikájuk siralmas, direkt összenyomorítják, hogy minél hangosabbnak tűnjön, a finom részleteket úgy kiherélik, mint annak a rendje. Mint egy massza, úgy szólnak, nem levegős a hangkép. Nem vagyok egy audiofil-mániás valaki, de még az én fülemnek is rendre feltűnt, hogy valami nincs rendben a hangzással.

Az utóbbi időben sokszor ért már efféle csalódás, úgyhogy egy ideje az első kiadásokat vadászom, azokat is inkább bakeliten, ha hozzáférhető a full analóg verzió és nem digitális maszterről készült.

Úgyhogy így kell rajongani az újra kiadott lemezekért...
0
2014. augusztus 1., péntek 15:44
24. Én is így értelmezem, ahogy írod.

Letöltöd (igen, közben visszaosztod), de nem adod tovább, nem kész érte pénzt - otthoni felhasználás, jövedelemszerzés nélkül.

Az más tészta, ha letöltőd a BD50-t, kiírod lemezre s 800,- forintért árulod (pl. olx.hu-n van egy pár ilyen, folyamatosan jelentettem is egy ideig a staffnak, semmit nem reagáltak..), mert ez már jövedelemszerzés s büntetendő a hatályos törvény értelmében.

Apropó, DIGI..

Jó pár évig voltam az ügyfelük (igaz csak TV, telefonra)..
A második legolcsóbb a piacon, hát olyan is. Volt időszak amikor naponta cserélgették a csatornakiosztást.

Az "i"-re akkor került fel a pont nálam, amikor a Discovery csomagot is (ID-t naponta nézzük) kivették. A sok bidámbidámmal ellentétben nem FB-n ontottam az értelmes hozzászólásokat és írogattam alá a petíciókat (amiknek amúgy semmi eredménye nem volt), hanem szépen bebandukoltam 3 db digi boxal a legközelebbi irodájukba s felmondtam a szerződést, aztán átsétáltam a T-home-hoz s megkötöttem a szerződést velük.

Azóta boldog felhasználója vagyok a T-home IPTV-nek, igaz, többet is fizetek, de nincs állandó jelleggel csatornakiosztás variálás, megbízható, HBO HD, OD pakk, stb..

Egyik kollégám használt DIGI netet (1 éve a lakossági leggyorsabbat) s mindig panaszkodott a vonalszakadásra..

Szóval csak óvatosan azért. :)
0
2014. augusztus 1., péntek 13:51
14.: A jövedelemszerzést úgy érti a törvény, hogy nem adod el / tovább, tehát nem keresel vele pénzt. Az, hogy nem fizetsz valamiért, az hogy lenne már jövedelemszerzés? Mert nem fizeted ki az árát és az nálad marad?!? Ha nincs pénzed, akkor mi marad nálad? Adósságcetli? Ugyan már... A törvény egyértelműen fogalmaz.

Egy olyan süllyedő hajót akarnak megmenteni, ami már régen menthetetlen... A multik DVD-polcai szépen, lassan összezsugorodtak, gyakorlatilag a 0 felé redukálódik a kínálat. Az összesben. Az egy másik kérdés, hogy a filmek színvonala is milyen mélységekbe süllyedt, ugye. Itt a vége, fel kellene ezt fognia mindenkinek. A tesze-toszaság, a hozzá nem értés magasiskolája, anno az árak csökkentése, a minőség DIREKT lebutítása, ... , ezek mind-mind együtt vezettek ide. Az online-boltok kánaánja jöhetett volna el, ahogy ez a CD-k esetében meg is történik: csak ne felejtsük el, hogy ott az új kiadások már Remastered, bónusz koronggal, korábban meg nem jelent felvételekkel, úgy összességében MINŐSÉGIBB kiadásban látnak napvilágot. DVD-knél mi is a helyzet? Ja...

A DIGI szépen, "csendben" behúzogatja az optikai kábeleit és máris az ajtódon kopogtat az 1 Gigás net - ehhez meg nincs mit hozzáfűzni...
0
2014. augusztus 1., péntek 11:52
22: En az angol boritoval teljesen egyet ertenek, nalam csak a szinkron meglete a fontos! Ha van steel, johet, de nem feltetlenul elvaras a reszemrol. Az extrakra en szemely szerint teszek, ha meg nagy neha megnezem oket, tokeletesen eleg az angol hang.
0
2014. július 31., csütörtök 19:59
érdekes, hogy mindenki megvenné "xy" filmet BD-n ha kiadnák Mo-n, de mindenképpen legyen rajta szinkron, ha van akkor az eredeti legyen, steelbookban is meg lehessen venni, 3D-s változat is legyen belőle, plusz egy extra lemez, de csak magyar felirattal, mert ha bármi ezek közül nem így van, akkor köszönjük szépen de nem, esetleg majd ha akciós lesz.
és bár mindenképpen eredetiben kell, de nehogy már ne magyarul legyen a borító, akkor inkább letöltöm! mert egyrészt a kiadók rákényszerítenek, másrészt sokkal egyszerűbb mint venni néhányszáz forintért egy "angol kezdőknek" könyvet, amit ha néhány hónap alatt kétszer-háromszor átrág az ember, akkor már a nagyon alapok meg vannak, aztán a filmekkel lehet fejleszteni és mondjuk egy év múlva már minden olyat meg lehet venni olcsón BD-n, amiben a magyar kiadók nem látnak fantáziát.
ráadásul még az is megtörténhet hogy az élet más területein is kamatoztathatnám a megszerzett nyelvtudást, de az már túl sok lenne a jóból... :D
0
2014. július 31., csütörtök 16:54
Szerintem tök felesleges tépnünk a szánkat itt, a kiadók úgyis szarnak ránk. Amíg meg ők ezt teszik, én is teszek rájuk. Pont.

Már előre látom, hogy a Godzilla, Holnap határa, Transformers 4-t honnét fogom beszerezni kb. karácsony előtt...
0
2014. július 31., csütörtök 13:30
Aki töltöget az mind tolvaj, hiába keresnek itt sokan kifogásokat.
Sokan írják, hogy külföldről rendelnek és ezzel a magyar kiadókat teszik lehetetlen helyzetbe, mert külföldieknek viszont lehetetlen Magyarországról rendelni. Bevallom, én is rendelgettem ( csehektől, lengyelektől ) mert elég felhasználóbarát, gyors szállítás, kétnyelvű honlap stb. egyszóval ami egy normális  Európai Uniós (profitorientált) cégtől elvárható az mind adott.
Nálunk sajnos meg nem jöttek rá a cégek, hogy ha egy több országban eladható (multilingual) Blu-ray kerül "elég korán" a birtokukba, azzal egy megfelelő marketinggel elég szép haszonra tehetnének szert. Szerény véleményem szerint, a magyar vásárlok szívesen kiegyeznének egy angol nyelvű borítóval is, ha az a termék mérsékelt fogyasztói árát eredményezné.
0
2014. július 31., csütörtök 12:31
18: Detto. Es mar odaig jutottam, h akar francia boritoval is megveszek egy kiadvanyt, ha van rajta szinkron es Mo-n nem jelent meg, vagy joval borsosabb az ara, mint mashol.

Egyebkent az a baj, hogy a torvenyhozok csak a jogtulajdonosok erdekeit vedig, a fogyasztoket nem. Pl. ha az lenne, hogy ami nem jelenik meg belathato idon belul a moziba kerules utan (legyen ez mondjuk 6 honap) az adott formatumon, annak az elerese az adott formatumon, adott parameterekkel legalis lenne meg illegalis forrasbol is. Igy legalabb lenne egy kis nyomas a kiadokon is, h mindent minel gyorsabban jelentessenek meg ;)

Ertem ezalatt, ha valami megjeleni DVD-n, de BD-n, BD3D-n nem, akkor a BD es BD3D letoltese legalis lenne, mig a DVD-e nem, vagy ha vmi csak szinkron nelkul jelenik meg, akkor a szinkronos verzio letoltese lenne legalis, stb.

0
2014. július 31., csütörtök 2:05
Engem nem érdekelt például, hogy "más" forrásból szerezzem be a filmeket, de mikor a számomra nagyon várt filmeket nem adják ki BD-n, akkor döntöttem. Volt film, amire évekig vártam, hogy kiadják idehaza is BD-n, de a kiadó ígérete ellenére se jött ki. Oscar díjas filmeket sok esetben nem kapunk meg BD-n vagy látványfilmeket, sorozatokról ne is beszéljünk (Trónok harca, Jóbarátok , Walking Dead stb...) és tök jó azoknak, akik maradtak a DVD-nél vagy DVD és BD formátumot is gyűjtenek egyszerre, de számos barátom és köztük én is csak BD-t vásárolunk. Mi a megoldás ilyenkor? Hát a fenn említett módszer sajnos, pedig tényleg nem élnénk ezzel a lehetőséggel, de szeretném ugyanabban a formátumban megkapni azokat a filmeket is, amiket nem adnak ki idehaza. Ördögi kör.
0
2014. július 31., csütörtök 2:04
16: A Grand Budapest Hotelt az InterCom adja ki szeptemberben. Már megrendelhetted volna az Xpresstől, de inkább letöltötted.
0
2014. július 31., csütörtök 0:40
Ami nem "magyar" kiadás, azaz provideo és társai azokat már hetekkel ,hónapokkal előbb megrendeli vagy letölti az ember, pl. Nagy Sándor, Fasirt 2.
De a Transzcendens ami talán provideos nem lesz előbb fent a megjelenés előtt.

Melyik kiadót károsítottam meg a Nagy Sándor vagy a Grand Budapest Hotel letöltésével?
0
2014. július 30., szerda 21:20
12. A törvényalkotó csak az (1) bek-ben foglaltakat privilegizálta ilyen módon, a (3) bek - nagyobb vagyoni hátrány - már nem, tehát ha az okozott vagyoni hátrány  az 500k-t meghaladja, már nem az (1) bek-ben foglaltak az irányadóak.

Az pedig könnyen összejön, mivel napjaink ítélkezési gyakorlatában - ami kétségkívül nem nélkülözi a feudális vonásokat - egyre gyakrabban  alkalmazzák a bíróságok a 800 usd-s küszöböt - bármilyen film online terjszési jogdíja 800-3000 usd között mozog - amivel könnyen elérhető ez a minősítés.

Most, a mai napon nem egy, nem kettő ilyen ügy van folyamatban, szóval az (1) bek nem nyújt kibúvót.
0
2014. július 30., szerda 15:35
12: Az ám a gond, hogy azzal, hogy pénzbe kerülő dolgot töltesz le, jövedelemhez jutsz (mert nem fizeted ki az árát), ezért bűncselekményt követsz el. Nagyon rosszul értelmezik ezt a törvényt az emberek.
0
2014. július 30., szerda 14:59
Őszintén örülök, hogy egy olyan webáruház vásárlói, amely magát kizárólag filmek és könyvek, vagyis szerzői joghoz kapcsolódó termékek értékesítéséből tartja fenn, végre tisztán látnak.
0
2014. július 30., szerda 12:48
11: Tavaly augusztusban változott a magyar törvény, amelybe bekerült a torrentes letöltés is. Konkrétan a 385. paragrafus 5. bekezdéséről van szó, ami egészen pontosan így hangzik:

“Nem valósítja meg az (1) bekezdés szerinti bűncselekményt, aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait többszörözéssel vagy lehívásra történő hozzáférhetővé tétellel sérti meg, feltéve, hogy a cselekmény jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja.”

Nyilván morális kérdés, aki nem akar tölteni, az nem fog. De más hozta fel a témát, és én csak azt akarom, hogy mindenki tisztán lásson.
0