Én a Stallone féle változatot láttam először, és meg kell mondjam, hogy pozitív meglepetést okozott ez, az eredeti változat.
Az akkori korszakra jellemző stílusú, minden szempontból tipikus krimi. Szerintem jó film.
0
2018. augusztus 11., szombat 21:34
2601
Egy nem átlagos szadista szemétládával.
0
2018. augusztus 11., szombat 19:20
6925
Érdekes eset, egy szadista szemétládával kellene rokonszenveznünk, aki semmivel nem jobb. mint a testvére gyilkosai.
0
2018. augusztus 11., szombat 12:37
1084
Én Remóval értek egyet, ez egy remek film. Mike Hodges később még rendezett két némileg hasonló mozit (Ima egy haldoklóért, A krupié), azokban a főhős jóval szimpatikusabb, de bár ezek sem rosszak, nem érik el a korrajznak sem utolsó Carter színvonalát. És azt sem szabad elfelejteni, hogy mikor készült a film. A 60-as évek végén, 70-es évek elején még az akciófilmek cselekménye is meglehetősen lassan csordogált (pl. Bullit, A szökés, Piszkos Harry), és csak az autós üldözésnél, bunyónál, lövöldözésnél gyorsultak be. Az Öld meg Cartert! pedig nem akciófilm. De nem akarom mentegetni a filmet, akinek bejön, bejön, akinek nem, annak nem. Szerintem egy próbát mindenképp megér.
0
2018. augusztus 11., szombat 3:35
1194
Ebben a vontatott, uncsi krimiben, a Caine által alakított, jellemtelen keményfiú, Jack Carter a -különben gyáva és balek személyiségű- bátyja halálát bosszulja meg, -Spoiler! ám a végén aztán ő maga is kinyiffan, sajna... Nem tetszett (ez sem). Bánatomra, a feldolgozása, Stallone-val a címszerepben, pedig -a szar rendezői stílus, a képivilág, meg az "izgatott" vágás miatt-, egyenesen pocsék lett már.
0
2014. szeptember 5., péntek 10:28
2601
Michael Caine odacsap. - ÖLD MEG CARTERT! kritika: