Keresés

Szemtől szemben (BLU-RAY)

2018. július 12., csütörtök 21:29
0
2018. július 12., csütörtök 21:27

Amit én találtam cseh kiadást azon az angol Dolby TrueHD, magyar 5.1-el, ugyanez jelent meg a lengyeleknél is. Tehát akkor ahol Dolby TrueHD-val jelent meg: USA, UK, Ausztrália, Franciaország, Németország, Cseh Köztársaság, Lengyelország, Spanyolország és még szerintem lehetne sorolni. Az olaszoknál úgy tűnik tényleg sima 5.1-es hanggal jött ki, ami egyébként lehet elírás is akár, tehát nem tudjuk biztosan. Évekig Dolby TrueHD hanggal lehetett kapni (szinte) mindenhol.
Aztán tavaly kijött egy felújított változat (az hogy hogyan sikerült a felújítás más kérdés), ami egyértelműen elkülönül az eddigi verziótól. Tehát külföldön ezzel semmi probléma nincsen... ;)
0
2018. július 12., csütörtök 21:27
0
2018. július 12., csütörtök 21:24
0
2018. július 12., csütörtök 16:39
Én egy olasz, meg egy cee kiadást néztem ahol DD, van egy német ahol TrueHD, van egy japán ami DTS-HD MA.

Erre jött a 4k remaster edition szintén MA hanggal, de már felújítva.

Én nem tudom, hogy hogy van ez, de nekem ez egy mocsok nagy káosz és mindezt csak bd tekintetben. Ebbe nincs benne a dvd, amit megvettünk már és nincs benne a majd megjelenő uhd sem.

Ja és fyi a még nálam hozzáértőbb emberek sem tudják megmondani, hogy a 4k remaster edition jobb vagy rosszabb, mint a korábbi felújítás előtti Japán kiadás a képet tekintve screenshotokat bambulva 5 centiről.

Ilyenkor azt érzem, hogy hülyének vagyok nézve, mint vásárló, márpedig senki sem vásárol annál a zöldségesnél, aki átveri.
0
2018. július 12., csütörtök 16:21
Azt nem tudom hogy kerestél rá, de én hirtelen csak a nagyobb piacokra néztem rá (USA, UK, Ausztrália, Németország, Franciaország) és mindegyiknél angol DolbyTrueHD hanggal ellátott megjelenéseket találtam 2009-ből, 2011-ből. Én is megvettem anno az USA változatot, nem rég cseréltem le az újabb felújított változatra, amin mar DTS-HD hang van.
0
2018. július 12., csütörtök 13:40
Annyit beszéltünk a filmről, hogy muszáj volt megnéznem. Döbbenetes, hogy mennyire működik még a mai napig is! Tökéletes akció-krimi, remek színészi alakításokkal, precíz történetvezetéssel, hihetetlen akciójelenetekkel. A film közel 3 órája úgy repül el, mintha csak egy sorozatepizódot néztem volna. Számomra a tipikus 10/10-es film.
0
2018. július 12., csütörtök 11:52
Ördög ügyvédjeként még egy információ:

- A világ nagy részén sima DD 640kbps-es angol hanggal jelent meg a film.
- Egy kiadást találtam, ahol Dolby TrueHD volt az angol hang, ez 1440kbps-el tömörítve. Ez kb belefér a fotózott kép világába, ahol 1,5mbps van.

- Ezen kívül talán tavaly jelent meg egy 4k remastered kiadás, ahol viszont már rendes veszteségmentes hang van, mindez pedig már DTS-HD MA hanggal.

Mindenesetre érdekes, hogy hogy lehet így lemezeket forgalmazni, hogy a tartalom félúton valamikor valahogy kicserélésre került, mert a hang most így látszik, hogy más a formátuma, na de mi van a képpel? Az is más lett, jobb rosszabb, netán ugyanaz maradt? Az egész egy teljesen zsákbamacska lett és félreértés ne legyen, ez nem csak kizárólag erre a lemezre vonatkozik és pláne nem az Xpress hibája lenne!
0
2018. július 12., csütörtök 11:35
Oszt akkó az összes tokot el kő vinni röggönyre?
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. július 12., csütörtök 11:12
Este megpróbálok képeket feltölteni. A borítón szerintem nem változtattak, miért is tették volna? Továbbra is DD 5.1-es angol hangot ír...

A lemezen található számsor viszont beszédes lehet: BD-02-DIM1 / 7000062996 / Y21083_I_02 / Made In Austria
0
2018. július 12., csütörtök 1:55
Pedig a kiadványt lefotózhatnád! Hátha fel lehet fedezni a borítón is esetleg valami különbséget! Előre is köszi! Főleg a hátulja lehet érdekes.
0
2018. július 11., szerda 20:31

Azért azt nehéz elképzelni hogy a tömörített és tömörítetlen hangnak ugyanolyan minősége lenne ;)
0
2018. július 11., szerda 16:45
Meghallgatom majd! :D Legyen úgy, ahogy mondtad.
0
2018. július 11., szerda 16:33
Hát ha van olyan lemezed, amin sima DD5.1 van meg TrueHD is, hallgasd meg egymás után! Ég és Föld a különbség. :)
0
2018. július 11., szerda 16:30
Kérdés, hogy hangzásban ez bármit jelent? Mármint ez a különbség. Értem, hogy a képernyőn látszik, de vajon megkülönböztethető-e, ha nézi az ember? Mert azért ennek a filmnek, bármilyen hordozón néztem, mindig bitang jó hangsávjai voltak.
0
2018. július 11., szerda 16:18
Ez engem is érdekel, mert azonnal kosárba kerülne!
0
2018. július 11., szerda 16:14
Oké, akkor egy kérdés: ha rendelek mondjuk most egy példányt, mi rá a garancia, hogy az új, HD hanggal ellátottat fogom megkapni? Ha nem az lesz, élhetek visszavásárlási lehetőséggel? Esetleg megkérni Xpress-t arra, bontson ki egy kiadványt és csak akkor küldje el, ha biztosan a HD hanggal ellátott lemez van benne?
0
2018. július 11., szerda 15:29
A kép szerint akkor ez nem a remaster, mert az Mpeg 4-es kóddal van DTS HD hanggal. Ezek szerint a korábban linkelt kiadás lehet?
0
2018. július 11., szerda 15:18
Nekem a 2014-es kiadás van meg, azon is csak DD 5.1 van.
0
2018. július 11., szerda 14:38
Nem érted? Nem ugyanaz jelent meg, az enyémen pl. nincsen TrueHD hang. Tehát van különbség, és így elég nagy kibaszás, főleg azért is, mert ha szeretném megvenni újra, mi a garancia arra, hogy olyan kiadást kapok belőle, ami tartalmazza a TueHD hangot?
0
2018. július 11., szerda 14:34
Elolvastad az utána lévő hozzászólásomat is? Próbáljuk kideríteni, hogy hogyan lehet ez, nem hiszem, hogy így fel kéne kapnod a vizet a semmiért.
0
2018. július 11., szerda 14:30
Köszi a tippet! Akkor kezdjük újra a Gladiátoros játékot, meg lehet valahogy különböztetni a kettőt, kívülről vagy belülről (de még a boltban persze :) )
0
2018. július 11., szerda 13:55
Látom hogy ez egy 4-5 évvel ezelőtti modell. Te mióta használod és a lefagyásoktól eltekintve mennyire megbízható? Azért kérdezem mert most vettem egy UBP-X800-ast és előtte jó régen használtam Sony DVD játszót is kettőt amikkel azért voltak apróbb gondok. Amúgy látom hogy a tiednek kicsit csili-vilibb a menüje mint az enyémnek. Mondjuk a Sony lejátszók kezelői felületét mindig is nagyon felhasználóbarátnak tartottam.
0
2018. július 11., szerda 13:15
Anno a Gladiátor Blu-ray első, botrányos kiadását is szép csendben új változat követte, ám a borító ugyanaz maradt...
0
2018. július 11., szerda 12:47
Tök jó a hír, csak fura hogy kétféle lemez létezik ebből és mindezt úgy, hogy nem új termékként került fel a boltba...

0