Keresés

Régió függetlenítés

2005. november 29., kedd 14:21
Én meg úgy tudom, hogy a lejátszók többsége, a mai készülékek közül pedig az összes lejátsza gond nélkül az NTSC-s lemezeket! Viszont nem biztos, hogy pal progressive scant tud, míg ntsc-t igen. De az új készülékek többsége tudja a pal és ntsc progressive- scant is!
0
2005. november 29., kedd 14:17
Én még nem láttam olyan lejátszót aminek gondot okott volna az NTSC. Amit függetleníteni lehet szerintem biztos, hogy tudja az NTSC-t is. Amik a családban vannak: AIWA, NILELINE, MARANZ, THOMSON mind gond nélkül viszik.
0
2005. november 29., kedd 13:48
Nem keverem össze. De nincs semmi értelme egy régiófüggetlen DVD-nek, ha nem játsza le az NTSC szabványú R1-es filmeket. Ezért nem elég a régiókódfüggetlenítés, hiszen attól még a legtöbb amerikából származó flmet nem tudom lejátszani. A TV-m ntsc képes.

Sajnos a legtöbb lejátszó, felvevő csak PAL-t tud, kevés multisystem gép van a piacon. Ezért kérdeztem, hogy a szoftveres függetlenítés egyben megoldja a renderelési problémát is? Az is szoftver kérdés elvileg.
0
2005. november 29., kedd 13:23
Az más tészta! Ne keverd össze!
Az én lejátszóm (Philips DVP-720SA) alapból játsza az ntsc-s lemezeket, de az R1-eseket nem játszotta, régiófüggetlenítés előtt! (NTSC nem csak az R1-es amcsiknál van.)
Ja, és ha olyan TV-d van ami nem képes elbánni az ntsc-s jelekkel, és a lejátszód sem tud pal-ntsc konverziót (csak simán pal-t vagy ntsc-t), akkor fekete-fehér lesz a kép a TV-n.
Az új TV-knél és lejátszóknál már elvileg minden adott, te döntesz a beállítások felöl!
Tehát ha régi TVd van ami csak pal-os, akkor vegyél olyan lejátszót [pl. philips :)], ami tud ntsc jelet pal-ként kiküldeni, és fordítva!
0
2005. november 29., kedd 13:10
Ezt én is tudom, de ettől tudni fogja az NTSC renderelést is?
0
2005. november 29., kedd 12:32
Én már régi régiófüggetlenítettem az enyémet... Nem is tudom mi értelme van ennek az egész régiómizériának, ha csak pár gombnyomás... Sokkal egyszerűbb, mint mondjuk mobilt kártyafüggetleníteni...
0
2005. november 29., kedd 12:22
Ha jól tudom a márkaszervízek is megcsinálják, de ezt csak hallottam valakitől... :))))
0
2005. november 29., kedd 11:59
pl a netdeponál (www.netdepo.hu) a denon készülékeket lehet régiómentesen kérni, de egyes gyártóknál csak néhány gombnyomás a távkapcson és máris régiófüggetlen a lejátszó!
0
2005. november 29., kedd 11:38
Mo-on lehet valahol eleve multirégiós készülékeket venni?
0
2005. október 16., vasárnap 17:57
Amúgy én is felettébb régiófüggetleníteném már a lejátszómat! Derceto, where are you? :o(
0
2005. október 16., vasárnap 17:55
Arról nem is beszélve, hogy régiófüggetlenített lejátszó esetében akár olyan más régiókódú DVD-t is megvásárolhat a dógozó, amit ennek hiányában nem tenne meg. Tehát plusz profit a filmvállalatoknak.
0
2005. október 16., vasárnap 14:54
Szabad demokrácia = mindent szabad, amit "ŐK" megengednek.
Lehet, hogy ki kellene bővíteni a Btk-t (megint). Annyi üldözendő tevékenységet követünk el mostanság. Pl.: levegővétel és -kilégzés, stb...
0
2005. október 11., kedd 19:25
természetesen, ld. kalózkodás, rabszolgaság, háborús bűnök, apartheid, stb. - kizárólag az alapvető emberi jogok védelmében, a szellemi alkotások védelme viszont nem tartozik e körbe.
a szerzői jogok megsértését valóban az adott ország saját joga szerint kell megítélni - apró szépséghibája ennek az okoskodásnak egyrészt az, hogy ez nagyjából minden jogterülettel így van (a bíróságok ítéleteiket a magyar jogszabályokra alapozzák, azokra hivatkoznak, azok szerint járnak el), másrészről (viszont) a nemzetközi jognak egyre nagyobb és közvetlenebb szerepe van jónéhány jogterületen, így pl a szellemi alkotások jogában is.

ettől a kis kitérőtől függetlenül tamarai edit olvtársnő hozzászólása úgy hülyeség, ahogy van: a régiófüggetlenítés nem törvénytelen (kinek a jogát is sértené?), azt a nemzetközi jog nem minősíti bűncselekménynek, a magáncélú másolat készítése - "biztonsági másolat" - pedig engedélyezett (Szjt. 35. § (1) bek.)
0
2005. október 11., kedd 16:41
Halál a régiókódokra!
0
2005. október 11., kedd 16:14
A nemzetközi jogban VANNAK bűncselekmények!!!
0
2005. október 11., kedd 15:18
A nemzetközi jogban nincsennek bűncselekmények, a szerzői jogok megsértésést egyébként is minden ország sajárt joga szerint kell megítélni.

A DVD játszók régiófüggetlenítése amúgy sem sért semmilyen jogszabályt, a régiókódodk miatt viszont piackorlátozó intézkedés alkalmazása miatt a WTO előtt eljárás van folyamatban az ezt alkalmazó cégek kartellje ellen.
0
2005. október 11., kedd 7:38
az x-pressen helye van a kalózkodásnak?
DVD lejátszó esetében nem törvénytelen a régió függetlenítés.
Lemezek esetében (külföldiek esetében is):
a nemzetközi jog is büncselekménynek minősíti.
nincs biztonsági másolat és hasonló ..TILOS..KALÓZKODÁS.
0
2005. október 11., kedd 1:02
Erről a   DVD Region Killer 2.5.0.2-ről tudtok valamit?Megbízható program?
0
2005. október 10., hétfő 14:43
Tudnátok nekem segíteni egy PHILIPS DVD 625/021-es lejátszó régiómentesítésében?
0
Tudnátok nekem segíteni egy PHILIPS DVD625/021-es lejátszó régiómentesítésében?
0
Tudnátok nekem segíteni egy PHILIPS DVD 625/021-es lejátszó régiómentesítésében?
0
2005. március 19., szombat 3:20
DVD SHRINK PROGRAMMAL MEG KELL ÍRNI A FILMET ÉS KÉSZ. A PROGRAMBAN KI LEHET VÁLASZTANI,HOGY MILYEN RÉGIÓKÓDÚ LEGYEN(REGION FREE IS LEHET)
0
2005. március 17., csütörtök 1:16
megoldás: fw upgrade :)
0
2005. március 16., szerda 23:44
Kössz a segítséget,de már letettem a program használatáról.Veszek inkább egy DVD Rom-ot.
0
2005. március 16., szerda 22:40
S/N: 08EbB7VeSNpyMKfIkmR5t7KuebjKP/1YKJ0HGIxGpIzPnwabTZCPSN/JiKKOJvgD0iN8rxiWpsxCHP3XR+xAPxKaXIx3xsoe6y6F/YVpXIxbtJl6vZwE4Ia77jZVBWPdwf4MOieXLUoNOD+NdRUCy38+zlkMnTDDiABTLpg5Q/xA=

Próbáltad?
0