Keresés

A galaxis őrzői (DVD)

2014. november 24., hétfő 6:08
Annak örülnék, hogy ha az itteni lelkesedést legalább akkora, ha nem nagyobb elánnal lesajnálók is megtalálnák maguknak azt a nekik fontos valamit, ami miatt hasonlóan tudnának lelkesedni, merthogy a kétféle energia összecsapása csupán arra jó, hogy az egyik kioltsa a másikat, és ebből az egyik teljesen felesleges. Azért írom ezt, mert arra nem is merek gondolni, hogy valakinek az a fontos, hogy különböző helyeket felkeresve mindenhonnan igyekezzen kiölni a hitet.
most posts by TM
0
2014. november 22., szombat 1:59
Kedves R2, mi az illúzió?

Kérdezed és egyben meg is válaszolod:

"...a lényeg éppen az, hogy okuljunk belőlük és igyekezzünk legközelebb nem elkövetni őket - illetve ebben segíteni egymást, mások folyamatos basztatása és fikázása helyett..."
én
De igazándiból konkrétan erre gondoltam:

"... valaki valamit globális szinten igyekszik terjeszteni és abból bevételre szert tenni, még egyáltalán nem muszáj köcsög, hatalmaskodó vagy nemtörődöm módon viselkednie. Nem azért, mert nem áll módjában megtenni, hanem mert így normális, illetve így civilizált..."

Nem fog máshogy viselkedni. Cseppet sem - mert megteheti. És qrvára mindegy, hogy így civilizált, vagy nem.

De nagyjából ugyanúgy látjuk a világot, csak míg Te bízol még a pozitív változásban, én már nem.
0
2014. november 22., szombat 1:07
Nem, a Mátrixos hasonlatodra értette az illúziót.

"számomra az egész mai nyugati "kultúra" jelenti a végletesen torzult értékrendű és sokáig már nem fenntartható álomvilágot a maga szélsőséges materializmusával és nonszensz egoliberális szemléletével."

Zene füleimnek. Itt már egy "kis" éleslátás & értelem is csillant, pedig annyira evidens ami még búra mögül is látszik, de sajnos nem a mai általános nívóval rendelkező embereknek, erről gondoskodtak pár évtizeddel ezelőtt.

Az anyag szolgáit meg egyelőre kénytelen leszel a hablatyod mögött hagyni.
Előbb-utóbb mindenkit döntésre fognak kényszeríteni az események.
0
2014. november 21., péntek 22:52
Kedves R2, mi az illúzió? Hogy az emberek nem tökéletesek? Hát persze, hogy nem azok! De nem is kell annak lenniük... Mindenki követ el hibákat (sokszor mások rovására), a lényeg éppen az, hogy okuljunk belőlük és igyekezzünk legközelebb nem elkövetni őket - illetve ebben segíteni egymást, mások folyamatos basztatása és fikázása helyett. Egyébként meg saját magát mindenki úgy járatja le, ahogy akarja, nem igaz?

Amúgy ki tudja, ötszáz év múlva talán éppen az lesz az illúzió, amit a történelemkönyvekben olvasnak a mai emberek hozzáállásáról, kezdetleges és akkori ésszel felfoghatatlan világlátásáról.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2014. november 21., péntek 22:40
De hát ez színtiszta illúzió...
0
2014. november 21., péntek 22:30
Gondolom az evidens, hogy attól, hogy egy országnak, kultúrközösségnek vagy nevezzük bárminek is, vannak negatív hatásai, még értékes dolgokat (pl. jó vagy legalább részben értékelhető, megtekintésre és megvételre érdemes filmeket) is produkálhat, tehát a kép nem olyan egyszerű, ahogy azt te felvázolod.

De azt hiszem, inkább meg sem próbálom elmagyarázni, hogy attól, hogy valaki valamit globális szinten igyekszik terjeszteni és abból bevételre szert tenni, még egyáltalán nem muszáj köcsög, hatalmaskodó vagy nemtörődöm módon viselkednie. Nem azért, mert nem áll módjában megtenni, hanem mert így normális, illetve így civilizált. A hatalommal való visszaélés ugyanis ugyanolyan primitív dolog, mint mások semmibe vétele vagy fikázása. De hát ez van, ilyen korban élünk...

Persze ezen is lehetne segíteni, ha egymás állandó basztatása helyett inkább összefognánk, de az nyilván nem lenne ennyire rohadtul szórakoztató. Primitív ösztönök rulez!
0
2014. november 21., péntek 19:42
Onnan jönnek a BD filmek amik után nyekeregsz csokigyuszi :):)csókollak :)

Amúgy nem lesz attól súlya a mondandódnak ha össze-vissza hablatyolsz és ilyen zsákutcába futsz :)
0
2014. november 21., péntek 18:51
A 3D és a 2D BD-ért!

DNS
Robbee
Valkyr
TM :)
tchabee
Johnny88
Thomas A. Anderson
tumi
tom991
Pizsama
Papillon
Dömi
sziriusz
Jester
Tuszti
Weide
Lord Picard
kimi
wishmaster83
DDani
Mr.Chapel
savanya
cs-robert
P1eTr0
The wire
Vision
Simon Peter Gruber
Huskar
0
2014. november 21., péntek 18:47
Azt nem tudom, Tusztinak mi járkál a fejében, de azt igen, hogy számomra az egész mai nyugati "kultúra" jelenti a végletesen torzult értékrendű és sokáig már nem fenntartható álomvilágot a maga szélsőséges materializmusával és nonszensz egoliberális szemléletével. Csak hogy újabb filmes hasonlattal éljek (ha már itt vagyunk), mintha az emberek nagy része a Mátrixban élne, és soha nem is akarna belőle felébredni. Azt nem mondom, hogy mindenáron azt kívánom, hogy ezek az emberek egyszer kénytelenek legyenek valóban felébredni, de ha ez előbb-utóbb mégis bekövetkezne, akkor elég nagy lenne a pofára esés, és érdekes lenne látni az arcokat...
0
2014. november 21., péntek 16:50

ezzel nagyon egyetértek, nálam az internetadó elleni tiltakozás verte ki egy kicsit a biztosítékot. alig volt eddig olyan intézkedés (akár Orbán-féle, akár előtte lévő kormányok), ami akkora felzúdulást váltott volna ki mint az internetadó. most komolyan??? azért éri meg a leginkább tüntetni és utcára vonulni??
0
2014. november 21., péntek 16:47

szerintem ne akarj úgy nyelvet tanulni hogy az eredeti hang megy, miközben a MAGYARÍTOTT magyar feliratot olvasod, semmire nem fogsz vele menni...
0
2014. november 21., péntek 16:36
Mindegy, én szurkolok.

Szinte elképzelem magam előtt, ahogy a Disney-nél valaki rettegve figyeli a filmes fórumot, hogy mikor jön a 30-ik egymás alá írt név, mert akkor meg kell másítani a döntésüket.

Aztán nehogy 29-nél megálljatok!!
0
2014. november 21., péntek 16:16
Osztom. (Y) Néhányan eltévedtek, és az xpress fórumon kötöttek ki, az index helyett.
0
2014. november 21., péntek 16:14
A budapesti csapvíznek semmi baja, sőt, tudtommal nagyon jó minőségű.

Egy filmes fórumon talán nem olyan nagy bűn, ha nem a rák vagy az ebola ellenszerét kutatjuk...
0
2014. november 21., péntek 16:11
Tegnap pont akartam linkelni az index.hu főoldalán levő magyarországi mélyszegénységről szóló cikket (valaki írta - direkt nem írom le a nevét-, hogy a gyerekeinek is BD lejátszó van a szobájában s most vége a világnak..), de végül nem tettem.

Van más probléma. Prioritásában sokkal fontosabbak, mint ez..

Hatalmas igazság amit írsz.
0
2014. november 21., péntek 15:56
Szerintem nagyon cuki próbálkozás. Szándékosan használom a cuki szót és tényleg senkinek nem szeretnék a tyúkszemére lépni, de ez maximum cuki. Szurkolok, hogy összegyűljön mondjuk egy 100 ezer főt számláló, aláírt vásárlói beadvány - talán inkább vásárlási szándéknyilatkozat - melyet a Provideon keresztül el lehet juttatni a hivatalos helyre. Talán ez már olyan mennyiségi minőséget hordoz magában amire reagálnak is érdemben mert várhatóan ekkora számból az egy tizede valós vásárlóvá válhat.
Nekem ebből a sztoriból az tűnt ki nagyon, hogy ameddig olyan alapvető dolgok miatt nem tiltakozik senki mint például a tiszta víz: agyonklórozott, vegyszerezett víz van a budapesti háztartásokban és a budai hegyek több száz kristálytiszta forrását el- és lezárták. A tápláló táplálék: az elmúlt 20 esztendőben a zöldségek és gyümölcsök vitamin és ásványi anyag tartalma a tizedére csökkent a napfényt mellőző üvegházi termesztés miatt, mialatt az őstermelőkön rajtuk rohad a tőlük át nem vett biokertészeti termény. Ezek mind élet és létfontosságú dolgok lennének.
De ahogy purple rain is fogalmazta vannak akik nem tudnak elszakadni a hétköznapok mesevilágától. Mert tüntetni lehet az internet korlátozása ellen is, a Disney meg nem jelentetett dolgai miatt is és filmes fórum ez nem tagadom így az ezen területen keletkező problémák nyilván nagyobb súllyal kerülnek előtérbe, de legyen már valamiféle értékrend könyörgöm. Imádom a filmeket én is de ez is csak egy porhintés, hogy ellegyen a nép és ne gondolkozzon. Már a rómaiak jól kitalálták: gladiátor játékok a köznek és nem foglalkozik a fontosabb dolgokkal melyek a létezésüket érintik.
Végezetül nem észt osztani szerettem volna, csak rávilágítani dolgokra mindenféle személyeskedés nélkül. Aki úgy érzi neki más az értékrendje én elfogadom, maximum nem vagyunk egy hullámhosszon.
0
2014. november 21., péntek 15:44
Papa? :P :)
Mondhatod, írhatod, nem érdekel. Gondolj, amit akarsz, Te nem ismersz, én sem ismerlek, nem tudhatod, hogy mi jár a fejemben. Kitalálhatnál magadnak Te is valami ügyet és foglalkozhatnál azzal, nem pedig személytelenül igazságot és észt osztani.
Filmekkel foglalkozó fórumon, filmes idézetekkel dobálózni szerintem nem vészes.
0
2014. november 21., péntek 15:42
Ez a lényeg. Megint semmitmondó dolgokon megy a hiszti, miközben a fontos dolgok meg totál elsikkadnak az országban. Ld. még internetadó.

0
2014. november 21., péntek 15:40
Viszont egy filmes idézés megállja a helyét, mindenkor:

"Az csak egy film.".

Maffiózók egyik részében, mikor Tony fia a rendőrségről kijöve apjának a Keresztapával példálózik.
0
2014. november 21., péntek 15:31
"Honnan gondolod, hogy egyáltalán nem jöhet össze valami komolyabb kezdeményezés?"

Bármit felteszek rá.
0
2014. november 21., péntek 15:22
Az utolsó mondatod kínos papa de nagyon :) Elmondom mi a kínos.

Idézgetsz mindenféle filmekből (a lá DNS), nem tudsz elszakadni a hétköznapokban se a mesevilágodtól. Mivel nem tudsz elszakadni, ezért a való világgal kapcsolatban egy álomkép járkál a fejedben, mint mondjuk most a Disney-ügy. Nem látsz semmit reálisan, mert a habkönnyű délutáni rózsaszín ködöcske beborít mindent a cuki kis buksidban :)
0
2014. november 21., péntek 15:10
Látom vásárlóerőről, mint fogalomról nem hallottál, illetve vállalkozást is csak tévében látsz.
0
2014. november 21., péntek 15:00
Kínos? Mégis mi? Hogy utánajársz valaminek, amit fontosan tartasz?
Honnan gondolod, hogy egyáltalán nem jöhet össze valami komolyabb kezdeményezés?

"A nagy dolgok is kicsiként születnek." Prometheus
0
2014. november 21., péntek 14:50
Itt a nézőpontbeli különbségünk: tökmindegy, hogy ti mit csináltok, egy ekkora cég magasról tesz rátok. Szerintem meg sem hallja a hangotokat, ahogy mondtam, a húzogatós számolótáblán meg tudja majd számolni, mennyien jelentkeztek.

Ezt ilyen alulról nem lehet intézni. Ehhez komoly édekképviselet kell(ene), nem lakossági kezdeményezés.

De ahogy mondtam, hajrá! Egy ideig még csak komikus, utána már kínos lesz. :)
0
2014. november 21., péntek 14:39
Ezért fontos, hogy minél többen álljunk ki az ügy mellett, igaz még kevesen vagyunk, de nekünk kell cselekednünk, más (PRO VIDEO) nem teszi meg helyettünk. Az igazat megvallva, nem is lenne akkora kár a magyar szinkronért, néhány kivétellel, elmondható a silány, felületes munka (pl. A Majmok bolygója - Lázadás, képernyőn kiírva 3 évvel később, a szinkron mondja, h 2 évvel később, Die Hard 4 szinkron baki és a többi).
Nyelvtanulásnak is felfogható, a folyamatos angol nyelvű szöveg.
0