Keresés

A galaxis őrzői (DVD)

2014. november 20., csütörtök 13:06
Vagy a levesredriver...
most posts by TM
0
2014. november 20., csütörtök 12:37
Nah, az eredeti hozzászólásomban leírt, rövidke, de lényegretörő levélkémre ez a válasz jött a Disney-től:

"Hello DNS,

Thank you for taking the time to contact us regarding your blu-ray DVD. We value your interest in Walt Disney Studios Home Entertainment!

We are concerned about your inquiry and would like an opportunity to address this issue with greater detail. Doing so through email can prove to be very difficult.

Please contact us at 1-800-723-4763 (Canada: 1-888-877-2843), Monday 9:30-7:30 and Tuesday through Friday 9:30-6:30 CST so that we may assist you.

Sincerely,

Myranda

Walt Disney Studios Home Entertainment Consumer Relations
US and Canada"

Érdekes, hogy azt írja, hívjam fel őket USA vagy kanadai számon, amikor a levelemben világosan feltüntettem, hogy Magyarországról van szó, a legördülő listáról pedig - jobb híján - a UK-t választottam. Persze ettől függetlenül ők lehetnek sokkal illetékesebbek a dologban, mint a Disney Magyarország vagy bármelyik regionális képviselet.

Amúgy meg nem érdekel, én felhívom őket, és elmondom nekik, hogy legalább a nagyobb mozisikereket, mint amilyen A galaxis őrzői volt, vagy amilyen nagy valószínűség szerint az Ultron kora vagy Az Erő ébredése lesz, adják ki nálunk is, még ha a többinél vagy a katalóguscímeknél annyira félnek is a veszteségtől. Már csak az a kérdés, hogy egy ilyen hívás az USA-ba vajon mennyibe fog nekem kerülni... :/
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2014. november 20., csütörtök 12:21
Vagy az aliendriver...
0
2014. november 20., csütörtök 12:10
Ez van olyan rossz, mint a motherbookdriver...
0
2014. november 20., csütörtök 11:38
Nem kérdeztél hülyeséget, mert a beszélt nyelv az alapból language.
0
2014. november 20., csütörtök 11:32
Mondtam, hogy nem vagyok jó angolos. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. november 20., csütörtök 11:29
Tetszik a levél, csak a single subtitle részével nem értek egyet. Az nekem kevés.
0
2014. november 20., csütörtök 11:29
Csak a mother ticket-et ismerem. :)
most posts by TM
0
2014. november 20., csütörtök 11:23
Mother tongue, mint kifejezés anyanyelvet jelent. :)
0
2014. november 20., csütörtök 10:53
Amúgy a "mother tongue" egy teljesen elfogadott kifejezés ahogy én tudom.
0
2014. november 20., csütörtök 10:51
Itt írnak érdekesen erről:
http://english.stackexchange.com/questions/146500/is-mother-tongue-exactly-the-same-as-native-language
0
2014. november 20., csütörtök 10:42
Én nem vagyok olyan jó angolos, de a "tongue" nem a szánkban lévő érzékszerv nyelvet jelenti?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. november 20., csütörtök 9:20
Nem is a magyar egérnek írtam.
0
2014. november 20., csütörtök 9:03
Ha jól olvastam, a megadott cím .hu-s, szóval nem létszükséglet, de nyomatékosításnak jó lehet... a Disney képviselete persze éppen azt is kiolvashatja belőle, hogy a potenciális vásárlói milyen jól beszélnek angolul, úgyhogy minek is kéne a lemezeikre magyar nyelv ;) :P...
0
2014. november 20., csütörtök 1:52
Angolul írtad? Ez nekem eszembe se jutott! :)
most posts by TM
0
2014. november 20., csütörtök 0:24
Itt az én levelem, szabadon felhasználható, alakítható... :)

Dear Disney,

I ve became aware of the situation about your future plan of not releasing your movies on Blu-Ray in Hungary. The lack of the native release of the Guardians of the Galaxy BD is also a great disappointment, but I fear, this action will lead to a more serious problem.
I know that nowadays only a plenty of people buy movies legally, especially Blu-Ray discs, especially in Hungary. But there is a little, but hard and desperate core of people, who really loves to know it s favourite movies on the shelf. People, who buy movies week by week, and their collection brings joy to them.
In the era of techinal progress, I m sure about the fact, that I won t buy movies on DVD and I ll be really missing native Blu-Ray releases.
It wouldn t be a problem to buy movies legally from abroad, but I like to support the native distributor - in this case the Pro Video Film & Distribution - and I d like to enjoy the movies in my mother tongue. If it only means a single Hungarian subtitle, it would be absolutely enough and adequate.

I don t know the reasons behind your finance decision and it s really not my business, but we, the people, who love and appreciate your movies, would be really happy and would appreciate if you may reconsider your future plans about the Hungarian Blu-Ray releases.

Sincerely yours,

David
0
2014. november 20., csütörtök 0:10
Én ezt úgy értelmezem, hogy a film nincs és nem is lesz, de tök jó, hogy írtál, marhára örülünk neki, fontos a véleményed, bla-bla-bla...
0
2014. november 20., csütörtök 0:00
Weyland-Yutani
Building Better Worlds
0
2014. november 19., szerda 23:56
Természetesen csak vicceltem, most fogalmazok egy normális, szofisztikált levelet. Bár tudom, hogy kb. annyit ér, mint halottnak a csók, de legalább a lelkiismeretem tiszta marad, hogy én megtettem azt, amit lehetett.

Amúgy bocs, ha nem jött át a vicc, de annyira felkúrt a dolog (és itt nem erről a kifejezett címnek a BD-n való meg nem jelenéséről van szó, hanem az egész helyzet szánalmasságáról, hogy ennyire fontos és számottevő a magyar BD piac illetve ennyit ér az a kis réteg, az a mag, aki még megveszi a filmeket), hogy elkeseredettségemben ennyire tellett. :(
0
2014. november 19., szerda 23:50
Most jött a válasz! Ez azért meglepő gyorsaságú volt.

Hello János,

Thank you for your email. We value your interest in Walt Disney Studios Home Entertainment!

Guardians of the Galaxy is currently unavailable and no re-release date has been set for a Blu-Ray set in Hungary. We are happy to share your movie request with the rest of our team. Your feedback helps us build a better experience for all of our guests and it is truly appreciated!

Szóval azért értékelik, hogy érdeklődünk a Disney Entertainment (szórakoztatnak vagy szórakoznak velünk?)iránt. :)
0
2014. november 19., szerda 23:46
Ezt azért inkább ne... Egyrészt ezzel még az ő (mostani) szintjüknél is sokkal lejjebb süllyednénk, másrészt pedig még csak nem is vicces:/
0
2014. november 19., szerda 23:42
I want the Guardians of the Galaxy Blu-Ray with Hungarian subtitle/audio you motherfucker mouse!

Best regards,

A disappointed ex-customer
0
2014. november 19., szerda 23:40
"Dear Disney,

I have encountered a serious technical problem: I cannot put my Disney Blu-ray disk into my Blu-ray player, because it is not available in my country, Hungary...

Your soonest advice on how to solve the issue would be highly appreciated.

Sincerely yours,
XY"
0
2014. november 19., szerda 23:38
Én is azt jelöltem be és jah mivel kicsiny országunk nem is választható így csak az I m from Hungary maradt a szövegbe.

Én is úgy vagyok vele hogy hátha, persze ha az eddigi eladások nem tetszettek nekik, ettől ez most nem fog megváltozni bennük pusztán jótékonykodásból.
De azért jóleső érzés, hogyha eljut a tudatukig, hogy azért van itt pár ember akit ez érdekel. Szerintem ha nem kapnának semmit az még meg is erősítené őket a döntésükben.
0
2014. november 19., szerda 23:27
Ha kapok egy angol szöveget, én is elküldöm. Amennyit jelenleg tudok angolul tuti jót röhögnének. :D
0