Keresés

A galaxis őrzői (DVD)

2014. november 19., szerda 23:22
Én a Title Availability-re böktem. Country-t nem adtam meg, csak a message-be írtam be, hogy Hungary.

És tudom, hogy szarnak egy pofon, de mit veszíthetek azzal, ha hallatom a hangom. Max. röhögnek egy jót a Disney ügyfélszolgálatosok. :D

Persze ha írnánk nekik 100-an, 1000-en.....áh, bilibe lóg a kezem.
0
2014. november 19., szerda 23:17
Egyem a zuzád :)<3
0
2014. november 19., szerda 23:09
Bár ez egy technikai segítségkérő felület, azért jó ötlet, köszi a tippet!

Amúgy szerintem majdnem mindegy, melyik országot választjuk (USA előnyben), a lényeg, hogy a Product/Title mezőnél érdemes megadni a Bosszúállók 2. vagy a Star Wars 7. részét, mint a (jövőbeni) probléma fő forrását:) A hiba konkrét forrása pedig: "Source disk missing from country..."
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2014. november 19., szerda 23:09
Még egy valami eszembe jutott aztán megyek aludni.

A ProVideo felelősségét sem lehet szerintem elkenni, de nyilván meg volt kötve a kezük. Ugyanakkor, nem tudom miképp nyeri el egy-egy forgalmazó egy adott stúdió kegyét, hogy a filmjüket forgalmazza. Ám, nagyjából úgy képzelem el a helyzetet, hogy megpályázták, fizettek egy rahedli pénzt és elnyerték a pályázatot. Én a helyükben viszont most 10-szer is átolvasnám a szerződést mert egyértelműen nagy anyagi kár éri őket, hogy nem forgalmazhatnak immár BD-n Disney-filmeket, és hiába marad a dvd, a BD-t vásárlók többségét ez nem fogja érdekelni, tehát megint csak anyagi kárt szenved a ProVideo, nem? Potenciális vásárlókat veszít, ráadásul a renoméján is csorba esett. Holnap meg is írom nekik, és ha sikerülne kártérítést fizettetniük a Disney-vel, akkor megkérem őket, hogy adják ki a LotR bővített trilógiát a pénzből :D Persze, lehet, hogy csak filmenként fizettek, ámbár, akkor is anyagi kár éri őket, amiért nem árusíthatják a drágább kiadást, nem?  

Mert végül is, ha logikusan gondolkozok... Én mondjuk fizetek X milliót purple rain-nek, hogy megjelentessem a filmzenei kritikáit az újságomban, aztán egyszer csak úgy dönt, egy oldal helyett csak egy bekezdést ír meg nekem, a kritika többi részét pedig a csak külföldről elérhető blogjára rakja fel, akkor engem anyagi kár ér, hiszen az olvasóim csak az ő kritikái miatt vették a lapomat.*

* Sarkítva így képzelem el a helyzetet, aztán lehet, hogy tök hülyeséget beszélek :D És nem, nincs magazinom, bocsi purple rain :D
0
2014. november 19., szerda 23:04
Lehet, hogy ez így kissé sarkosan lett fogalmazva a civilizáltságról, de azt látni kell, hogy itt nem elsősorban individuumokról van szó, hanem egyének kapcsolódásáról, illetve közösségéről, ami összességében nem tekinthető (a szememben) igazán - legfeljebb csak részben - civilizáltnak. Mint tudjuk, az emberek folyamatosan különböző hatást gyakorolnak egymásra, melyek alles zusammen határozzák meg az egyének hozzáállását, és ha ezen hatások eredményeképpen ott tartunk, ahol tartunk, akkor szerintem nem túlzás kijelenteni, hogy az adott közösségnek, társadalomnak vagy akár globális civilizációnak még bőven van hová fejlődnie a civilizáltság "ranglétráján".

Amúgy bocs az offért - nem mintha ez az egész fórum nem lenne az már így is 90%-ban:)
0
2014. november 19., szerda 23:01
Azért az odabasz, hogy a "s_elect your country" menüpontban ott se vagyunk :D :D
0
2014. november 19., szerda 22:48
Ide is küldtem egy tisztelettudó de csalódott hangvételű levelet:

http://www.disneystudioshelp.com/contact-bddvd.html

Szóval hajrá!
0
2014. november 19., szerda 22:45
Aztat én is kerelem, hogy a cereal az gabonapehely, épp azért írtam, hogy nem vagyok benne biztos, hogy jó helyen akarnak kopogtatni :)

Meg azért azt is fel kéne fogni, hogy szerintem a helyi képviselek, egy ekkora országban legalábbis mint a miénk, kicsit "báb". Ha azt mondják takarodó van, akkor ez van és kész... A tengerentúlon kéne bohóckodni srácok... A hangotok elszáll mint fing a szélben ezt garantálom :)
0
2014. november 19., szerda 22:36
Azért az nekem kicsit erős, hogy csak mert egy BD-kiadványra nem kerül magyar nyelv, attól már mindjárt megkérdőjeleződik bárkinek is a civilizáltsága :). Még ha tudom is, hogy általánosságban a könyved is erről szól :).

Évek óta kódolva van ez a rendszerben a vevők lemorzsolódásával, az alternatív beszerzésekkel, az "okosba" megoldásokkal, béna üzleti döntésekkel, stb., és most jutott el oda, hogy nem bíznak benne, hogy ha rá is teszik a magyar nyelvet, akkor eleget el tudnak adni belőle ahhoz, hogy ez megérje nekik, vagy a biztos vevőknek drágítaná meg túlságosan. Lehetett tudni, hogy ez fog történni, csak azt nem, hogy mikor. Hát... most.
0
2014. november 19., szerda 22:31
- Bazmeg Vojta, mi ez itt?
- Mi mi?
- Hát ez itt. Ez a magyar felirat itt a Star Wars VII BD-n?
- Mi a baj vele?
- Hát bazze, az hogy ezeknek a szarrágó magyaroknak nem jár semmi. Se szinkron, se magyarított borító, de még csak felirat se! Azonnal tüntesd el a master-ről, és legközelebb jobban figyelj.
- Bocsi, Marek, többet nem fog előfordulni.
- Ajánlom is!
0
2014. november 19., szerda 22:23
Ezt így nem is láttam még, csak ProVideo-s közleményt a facebook oldalon. :S Remény akkor el is szállt.
0
2014. november 19., szerda 22:21
"Tömören összefoglalva a Disney nem volt elégedett a film hazai forgalmazója által leadott eladási prognózissal, ezért nem tettek magyar vonatkozást a korongra. Sőt, innentől kezdve egyetlen régiós kiadvány sem kap magyar vonatkozást."  aeonflux

Számomra ez azt jelenti, hogy nem lesz. Eddig se nagyon volt (talán némelyik Pixar-fim), ezután meg végképp nem lesz.

Persze, reménykedni, lehet, csak nincs sok értelme. Azért én is figyelem.
0
2014. november 19., szerda 22:18
Azt mondták, hogy Magyarországon nem fog megjelenni, magyar borítóval stb, de azt nem, hogy idegen nyelven, borítóval, esetleg magyar felirattal. Én még reménykedem ebben is. :P
0
2014. november 19., szerda 22:13
Igen, ez is a kitiltási botrány része. :)

Csak most a BD vásárlókat tiltották ki.
0
2014. november 19., szerda 22:12
Szerintem pedig nem lesz sehol magyar vonatkozás - ha már egyszer azt mondták NO HUNGARY, akkor figyelni is fognak rá, nehogy véletlenül is valahol rákerüljünk.
0
2014. november 19., szerda 22:11
Cereal Partners Hungary kft? Szerintem ez valami gabonapelyhes dolog lesz, csak mert Disney matricát tettek a zacsiba.
0
2014. november 19., szerda 22:09
Köszi az infókat :D Elvileg a BD-ből származó bevétel a ProVideo-nál köt ki, nem? Az a belföldi értékesítés érdekes számadat, egyébként a Nestlé csoporttal áll kapcsolatba ez a Cereal Partners. Ugyanakkor kismillió Disney-s játékfigura, könyv és sok minden más van a piacon, ne mesélje be senki, hogy alig fél milliót kerestek ezzel egy év alatt... Majd még kiderül, hogy a Disney-nek is van egy kis vidája velünk kapcsolatban, azért a büntetés...
0
2014. november 19., szerda 22:07
Na jó, legyen... Kurva jó fej voltál, köszönjük:)
0
2014. november 19., szerda 22:03
Még mielőtt belemerülnénk, Fody kolléga nekilendült a dühöngős topic-ban és egy kicsit megtámogattam :D Megvan a Disney címe meg telefonszáma, aki ráér az essen neki. Szerintem felesleges. Van itt azonban egy érdekes információ:

A Disney eltérő üzleti évvel rendelkezik, így nem január 01-től december 31-ig van, hanem 2012. október 01-től 2013. szeptember 30-ig.
Erre az időszakra az árbevétele így néz ki:
Belföldi értékesítés nettó árbevétele: 475e
Exportértékesítés nettó árbevétele: 1.398.716e

El lehet gondolkodni... Azt nem tudom, hogy ez a cég intézi-e a BD-ket vagy van-e köze hozzá egyáltalán, nem vagyok biztos benne... A kiegészítő melléklet ezt írja:

"Belföldi értékesítésből származó árbevétele a Társaságnak a Cereal Partners Hungary Kft-vel szemben volt 475eFt értékben."

Bár nem hiszek az ügyetekben, nem mondhatjátok, hogy nem voltam kurva jó fej :) Amennyiben valamilyen szabályzatot megsértettem, akkor kérem Xpress-t töröljön innen és a kibaszottul dühít-ból is és elnézést!

0
2014. november 19., szerda 21:52
Persze, mert még mindig nem tudatosult bennük, hogy nem tehetik majd BD gyűjteményeik mellé a legújabb részeket, kicsivel több, mint 1 év múlva másképp fogják látni a történetet. Tovább kell mennünk valahogy...
0
2014. november 19., szerda 21:49
Köszönjük. (Y) Remélem sikerrel jársz és találsz egy magyar vonatkozású külföldi kiadványt, legalább magyar felirattal.
0
2014. november 19., szerda 21:49
Kedves purple rain!

Rémlik, hogy már találkoztunk, és az is igaz, hogy ajánlgattam itt a könyvemet (még most is lehet kapni:D). Hogy "kocka" vagyok-e azt nem tudom - hogy főleg elméleti ember, az könnyen lehet, sőt - de hogy nem vagyok egy szokványos pali, az biztos:)

Ami írtál, az persze igaz, és mondhatni erőteljesen realisztikus megközelítése a helyzetnek, amivel én is tisztában vagyok. De tudod mit mondok? Nem érdekel!

Nálam most egy kicsit (vagy nagyon) olyan ez a dolog a Disney-vel, mint az utolsó csepp a pohárban, és ezt elsősorban az USA-nak a világ többi részéhez való hozzáállásához tudnám hasonlítani, illetve határozott párhuzamot vélek felfedezni a kettő között. Mert hát lényegében az USA is mindenhová beteszi a lábát, mindenhonnan felmarkolja, ami kell neki, a saját dolgait (lásd McDonald s, egyéb üzletek és termékek, de még a "kultúrát" is ide sorolhatnánk) pedig behozza - persze nem szeretetből, hanem hogy azokon is nyerészkedjen. Közben viszont megfeledkeznek arról a tényről, hogy mint az USA-ban, itt is ugyanúgy saját élettel és érzésekkel "rendelkező" emberek vannak, akik semmivel sem érdemlik meg jobban, hogy átgázoljanak rajtuk vagy semmibe vegyék őket. Na persze, azt elvárják, hogy mindenért fizess, amit kínálnak, mert a mézesmadzag az információ korlátlan áramlásának köszönhetően ugyebár el van húzva, hogy mi minden van, ami elvileg kapható, de amiről mi lemaradunk... Vagy mert nem tudjuk megfizetni, vagy jelen esetben "néhány tahó" (más szóval hazai általánosságban normálisnak tartott ember) viselkedése miatt, aki inkább ellopja (letölti) az adott terméküket.

Szóval ebből van már nagyon elegem, és igazából az sem érdekel, ha csak ötvenen vagyunk, akik ténylegesen fizetnének a BD-kért, egyrészt mert amíg hajlandó vagyok pénzt adni a cuccukért, addig nehogy már mások hülyeségei miatt ejtsenek pofára, másrészt pedig mert nehogy már olyan óriási anyagi káruk származzon abból, ha ráteszik a magyar nyelvet is néhány régiós Blu-ray kiadványra. Mint ahogy az sem érdekel, hogy ők hányan vannak az USA-ban és hogy mi hányan vagyunk, vagy hogy ez az egész csupán olyan hatást kelt, mint szar a biliben, mert azt mondom, hogy számomra ez az egész attitűd MAGUKAT CIVILIZÁLTNAK TARTÓ LÉNYEKTŐL ELFOGADHATATLAN!
0
2014. november 19., szerda 21:33
Az a helyzet, hogy beáraztak bennünket. Ez van, ebbe benne van minden és mindenki, tokkal vonóval.
0
2014. november 19., szerda 21:29
Engem is esz az ideg a BD miatt, így gondoltam ezt a pár sort idevetem. Sokat járok külföldön munkámból adódóan, Kelet-Európában nagyon sokat. Volt egy-két jó fogásom már külföldön kiadott és itthon meg nem jelent lemezekkel de úgy fest ez most kifog rajtam. Lengyelországban - igen , Lengyelországban ahol nem is olyan rég még kenyérjegyekkel álltak sorba amikor nálunk már Milka csoki figyelt a trafikokban ( még ha szürke import is ) olyan BD kínálat van, hogy besírsz. Oké, 38 millió embere de a vásárlóerő kb mint Belgium. A szóban forgó film, BD sima és 3D verzióban érhető el előbbi 5e HUF , utóbbi 7e körül. Az amúgy 3e HUF dvd kiadáson van Magyar nyelv !! - de a BD-n se nyelv, se felirat. Csak Görög, Román és Cseh plusszban. Még a Török kiadású vonalat várom, hátha ott lesz valami de gyanítom Magyar felirat a világon sehol nem került a lemezekre. Ha találok valamit, közreadom. Addig meg sanszosan benevezek egy Angol nyelvű 3D BD re 7e ért. Ha kérdés van állok elébe, ha nem válaszolok szélsebesen akkor úton vagyok épp. I Am Groot !
0
2014. november 19., szerda 21:25
Én megpróbáltam beszervezni az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségét (Star Wars, csak a gyengébbek kedvéért), de ők nem hajlandók részt venni semmilyen akcióban, mondván abba a kézbe nem harapnak, amelyik etet. Mondjuk anyagilag semmiféle támogatást nem kapnak sem a Lucasfilmtől, sem a Disney-től, de gondolom magát a velük ápolt jó kapcsolatot, illetve a saját státuszukat  féltik. Na, az ő segítségükkel már biztosan lehetett volna valamiféle hatást kelteni, de ha nem akarják, akkor nincs mit tenni. Valahol mondjuk őket is meg tudom érteni...
0