Kedves purple rain!
Rémlik, hogy már találkoztunk, és az is igaz, hogy ajánlgattam itt a könyvemet (még most is lehet kapni:D). Hogy "kocka" vagyok-e azt nem tudom - hogy főleg elméleti ember, az könnyen lehet, sőt - de hogy nem vagyok egy szokványos pali, az biztos:)
Ami írtál, az persze igaz, és mondhatni erőteljesen realisztikus megközelítése a helyzetnek, amivel én is tisztában vagyok. De tudod mit mondok? Nem érdekel!
Nálam most egy kicsit (vagy nagyon) olyan ez a dolog a Disney-vel, mint az utolsó csepp a pohárban, és ezt elsősorban az USA-nak a világ többi részéhez való hozzáállásához tudnám hasonlítani, illetve határozott párhuzamot vélek felfedezni a kettő között. Mert hát lényegében az USA is mindenhová beteszi a lábát, mindenhonnan felmarkolja, ami kell neki, a saját dolgait (lásd McDonald s, egyéb üzletek és termékek, de még a "kultúrát" is ide sorolhatnánk) pedig behozza - persze nem szeretetből, hanem hogy azokon is nyerészkedjen. Közben viszont megfeledkeznek arról a tényről, hogy mint az USA-ban, itt is ugyanúgy saját élettel és érzésekkel "rendelkező" emberek vannak, akik semmivel sem érdemlik meg jobban, hogy átgázoljanak rajtuk vagy semmibe vegyék őket. Na persze, azt elvárják, hogy mindenért fizess, amit kínálnak, mert a mézesmadzag az információ korlátlan áramlásának köszönhetően ugyebár el van húzva, hogy mi minden van, ami elvileg kapható, de amiről mi lemaradunk... Vagy mert nem tudjuk megfizetni, vagy jelen esetben "néhány tahó" (más szóval hazai általánosságban normálisnak tartott ember) viselkedése miatt, aki inkább ellopja (letölti) az adott terméküket.
Szóval ebből van már nagyon elegem, és igazából az sem érdekel, ha csak ötvenen vagyunk, akik ténylegesen fizetnének a BD-kért, egyrészt mert amíg hajlandó vagyok pénzt adni a cuccukért, addig nehogy már mások hülyeségei miatt ejtsenek pofára, másrészt pedig mert nehogy már olyan óriási anyagi káruk származzon abból, ha ráteszik a magyar nyelvet is néhány régiós Blu-ray kiadványra. Mint ahogy az sem érdekel, hogy ők hányan vannak az USA-ban és hogy mi hányan vagyunk, vagy hogy ez az egész csupán olyan hatást kelt, mint szar a biliben, mert azt mondom, hogy számomra ez az egész attitűd MAGUKAT CIVILIZÁLTNAK TARTÓ LÉNYEKTŐL ELFOGADHATATLAN!