Én is írtam, de ez nagyon lehangoló. Ez az igazi Disney meglepetés :( Nem értem, ez is egy korong az is egy korong, Ha az egyiket előkészítem a megjelenésre, nem ugyanaz az alapanyag amit rárakok a másik lemezre is? Azt hiszem itt másról van igazából szó, csak nem mondják meg. Disney most szomorú arcokat látna ha élne. BD-ről nem váltok vissza én sem, igénylem a HD képet. Ez van. De most nagyon csalódott vagyok :(
0
2014. november 19., szerda 20:55
626
A múltkor olvastam, hogy már 6-7 ezer darabot is eladnak BD-n Magyarországon a sikercímekből. De jó, lehet tényleg sok a 10 ezer de szerintem egyszer elfogyna. BD3D-n alapból 10 ezerért adnak mindent.
0
2014. november 19., szerda 20:55
6056
Te csak ne garantalj semmit inkabb, szerintem a világon nincs film amiből itthon eladtak volna 10.000 darabot BD-n... Még Star Warsboól se...
0
2014. november 19., szerda 20:51
8260
10 ezer darab???? 10 ezer forintért????
5 ezer se fogyna el 5 ezerért...
0
2014. november 19., szerda 20:50
626
Teljesen egyetértek! Ilyen film biztos nem kell olyannak akit, jól írod "bedarált a HD". Ráadásul annak idején pont azt próbálták mondogatni, hogy milyen jó a BD, mert bár más technológia, a gyártása nem kerül sokkal többe, viszont drágábban lehet eladni a plusz szolgáltatása miatt. Erre most jönnek a költséghatékonysággal. Garantálom az egeres stúdiónak ha ebből a filmből legyártatna egy piszkosul limitált mondjuk 10 ezres példányszámú BD-t a magyar piacnak, hipp-hopp elfogyna 10 ezres áron is. DVD-n 990-ért sem árul ki ennyit belőle.
De örüljünk, mert mától miénk lehet a Repcsik 2!!! DVD-n!!!
0
2014. november 19., szerda 20:41
6697
Kb. ugyanezt is fogalmaztam meg a levélben, hogy ez visszalépés lenne, és nem is fogom így megvásárolni, főleg, hogy pl. az extrák terén még direkt butítják is a dvd-ket. Ugyanakkor, annak is hangot adtam, mekkorát csalódtam e vállalatban, mely gyerekkorom óta jelen volt az életembe, és nem csak a rajzfilmjeikkel, de az olyan akció klasszikusokkal is, mint A szikla vagy az Ál/arc és lehetne még sorolni a filmeket, melyekhez közük volt. Ezt egy kicsit szembeköpésnek érzem a magyar rajongókkal szembe (a szembeköpést nem írtam bele, tudok olyan diplomatikusan fogalmazni, mint a viccben a főnök, aki olyan rendes, hogy még a kirúgásnak is örülne tőle az ember, azért csak több, mint 250 ember ügyes-bajos dolgait is intézem). A lényeg, hogy személyemben elvesztettek egy rajongót, gyűjtőt és a Star Wars VII. részéig moziba sem szívesen ülnék be Disney-filmre.
0
2014. november 19., szerda 20:34
520
Előre látom hogy a DVD változat hónapokkal később tornyokban fog roskadozni a boltok polcain, mert akit egyszer (kb.6 éve) bedarált a HD felbontás és elég szép BD gyűjteményt halmozott már fel, nem fog SD-ben filmet vásárolni. Bár vannak elég sokan akik most is a DVD-t részesítik előnyben, minden bizonnyal fogyni is fog belőle rendesen (elég húzó cím), de a BD tulajok most kiesnek a szórásból (sajnos).
0
2014. november 19., szerda 20:30
352
E-mailben kérdezted?
Ez bennem is felmerült, hozzák ki csak felirattal, angol borítóval... Annak aztán tényleg nem lehet nagy költsége, és nekünk jobb, mint a semmi...
0
2014. november 19., szerda 20:28
6697
A ProVideo facebook oldalán jelent meg állítólag, még nem is kerestem ott meg. Mondjuk ha rögtön az elején leközlik... Az mondjuk egy kicsit jópofa húzás, hogy adtak egy email címet, mert én a disney.hu-n nem találtam, így legalább egy kicsit zaklathatjuk őket :D Am, ha valaki megtalálta valahol 7.1-es angol hanggal, magyar felirattal a filmet, akár illiberális módon, az majd jelezhetné, hogy hol :D
0
2014. november 19., szerda 20:28
6056
A Pro Video tette ki a fb oldalára. Ott azt hiszem alá is van írva.
0
2014. november 19., szerda 20:27
43
: ( Felháborító, és semmi esetre sem szabadna ennyiben hagyni a dolgot. Kellene egy összefogás, petíció, egy levél, temérdek névvel, címmel, Star Wars, Marvel, Disney animációs rajongókkal, gyűjtőkkel. Egy próbát mindenképp megérne, szerintem.
0
2014. november 19., szerda 20:26
626
Jó felvetés! Ezt én is meg akartam kérdezni, csak kifelejtettem.
Csak nem a ProVideo?
0
2014. november 19., szerda 20:22
7074
Nincs aláírás. Ki írta azt a levelet?
0
2014. november 19., szerda 20:13
874
Sajnos nekem is megfordult a fejemben, hogy a DVD lesz a következő... Egyébként én érdeklődtem arról, hogy esetleg felirattal nem férnénk-e fel a korongra. Tudom, csak feliratos filmet itthon kiadni nem valami nagy bolt, de jobb, mint a semmi. Különben marad az eredeti hang, angol felirat, vagy még az sem...
0
2014. november 19., szerda 20:03
626
Köszi mindenkinek a magam nevében is aki írt/vagy írni készül a bizonyára rendkívül rossz anyagi helyzetben lévő Disney-nek! Ami 4 milliárd dollárért felvásárolta a Lucasfilmet és éves árbevétele eléri a 80 milliárd dollárt.
Én valahol megértem őket, de ne mondják nekem hogy erre nem lehetne kitalálni egy épeszű megoldást. Hagyják már le a tetves thai-török hangsávot a kiadványaikról, mi vagyunk Európában, akkor kerüljünk rá nemzetközi piacra szánva. Vicc.
0
2014. november 19., szerda 19:57
8260
Ezt magam is így gondolom. Halottnak a csók.
Az Eredet DVD képhibáját leszámítva mondjon valaki EGYETLEN EGY olyan dolgot, ami a vásárlói reagálásokra megváltozott volna. Legutóbb már válasz sem adnak Gyulus által felvetett Szabotázs-problémára. A JP digiről meg ugye ne beszéljünk (ismét)...
Mondjuk annyi eredménye lesz, hogy az e-mailt olvasók a Disneynél jókat fognak derülni, és lehet, hogy nem lesz elég egy darab húzogatós számolótábla.
0
2014. november 19., szerda 19:51
6056
Kedves DNS!
Nem kipécézlek, de te vagy az egyetlen akinek érdemben tudok írni a hozzászólására. Először is hadd mondjam el, hogy mi már találkoztunk. Nem biztos, hogy emlékszel, de egyszer vettél tőlem valamit. Plusz ugye te ajánlottad itt talán a könyvedet, mindenféle elméleti dolgokról írva vagy mi. Egyszóval te egy elméleti ember vagy (meg egy kocka, de az nem vág ide :)))). Lefordítom neked a számok nyelvére:
Van a Disney filmstúdió. A nem tudom én hány tíz meg százmillió lakosú Amerika Egyesült Államok egyik óriási, patinás világcége, egy filmstúdió, ami 100-200 millió dolláros költségvetéssel csinál ilyen Star Wars filmeket. Még egyszer leírom neked, hogy százmilliós Amerika és 100-200 milliós költségvetésű film. Na már most ez a cég kitalálja, hogy itthon lehúzza a rolót a BD-re (meggyőződésem, hogy a DVD jön egy éven belül, de ne legyen). Azt gondolod, hogy majd írtok emailt és megváltozik minden? Két kérdésem lenne:
1. Hányan írtok? 2. Mit írtok bele?
Szerintem a leveletekkel csak tovább alázzátok ezt a piacot, gyakorlatilag a kivonulás értelmét fogja alátámasztani az a körülbelül 0-100 darab email, ami menni fog a Disney-nek. Azt se tudom, hogy mit lehet egy ilyen emailbe írni... Ne kérlek, megígérem, hogy vásárolunk még vagy mi?
0
2014. november 19., szerda 19:12
3088
Ha érthetően beírtad a tárgyba, hogy miről van szó (pl. Blu-ray megjelenések Magyarországon), akkor már abból is tudni fogják, ha csak ránéznek.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2014. november 19., szerda 19:11
3088
A magam részéről úgy gondolom, igenis van értelme írni a Disney-nek. Azt nem tudom, mennyi az esély, de: 1. Nem vagyok hajlandó beletörődni ebbe a döntésbe, mint ahogy abba sem, hogy puszta statisztikai adatként kezeljenek, vagy hogy akár csak olyan alapon diszkrimináljanak, hogy hová születtem (illetve hogy mások mit csinálnak / nem csinálnak ebben az országban). 2. Ha meg sem próbálunk változtatni a helyzeten, akkor biztos, hogy nem is sikerül.
Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen módon fejezzük ki a nemtetszésünket, mivel könnyen akár a visszájára is elsülhet a dolog. Ezért aki úgy dönt, hogy tényleg ír nekik, arra nagyon vigyázzon, hogy ne üssön meg direkt módon vádló vagy követelőző hangnemet, illetve ne fenyegesse őket semmilyen módon (pl. "Ha nem adják ki, akkor majd úgyis letöltöm HD-ben"), mert azzal nemhogy használ, mint inkább árt - és nem csak magának, hanem másoknak is...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2014. november 19., szerda 19:04
613
Megirtam a levelet nekik el is küldtem, tudom hogy nem válaszolnak rá meg lehet hogy el sem olvassák.
0
2014. november 19., szerda 19:01
6056
Abból is látszik, hogy hova vagyunk nemzetközileg beárazva, hogy szépen el lett kummantva a dolog... Még jó hogy most jeleztek :)
0
2014. november 19., szerda 18:56
6056
Drukkolok nektek srácok, de itt most lehet érezni, hogy a bolha szaránál is jelentéktelenebb a piacunk. Én konkrétan elhiszem azt is, szinte szánalomból voltak itt... Szerintem a SW filmeket se kell bevállalniuk, meg se éreznek minket... Most be fogjátok látni, komoly cég nem jön az országba...
És tuti, hogy a torrentes botrány is közrejátszik... Disney volt az is, nem?
0
2014. november 19., szerda 18:47
6697
Épp most akartam én is ezt írni ide a fórumba, én is a fogalmazás fázisában vagyok. Káromkodni nem fogok, és persze válaszban sem reménykedek, de legalább egy próbát megér és nyugodtabb szívvel töltöm le a filmet :)