A képminőséget én az 50-es plazmán nem látom rossznak DVD-hez képest, annak ellenére, hogy rendkívüli dilletantizmus jelét mutatja (és most kapaszkodjatok!) a 16:9 anamorf képbe kódolt 4:3-as tartalom. Ez sajnos azt jelenti, hogy a formátum által támogatott 720x576 képpont helyett csak 540x576 képpontot kapunk hasznos tartalom gyanánt (kétoldalt pedig fekete csíkok vannak a képbe kódolva), ráadásul kevésbé rugalmasan tudunk belenagyítani akkor, ha esetleg erre lenne ingerenciánk. Ez már csak azért is érthetetlen, mert bezzeg a menüt, amit célszerű lett volna 16:9-ben elkészíteni, csak 4:3-ban rakták össze.
Szóval a képet kicsit elcseszték, de legalább a hangot meg nagyon. A zenék helyenként olyan szinten elnyomják a mesélő hangját, hogy igen erősen kell fülelni ahhoz, hogy érthető legyen a mese szövege. Mondjuk ez a hiba nem tudom, hány epizódot érint, mert az első évad több epizódjába is belenéztem, ott mindegyik elég vacaknak tűnt ilyen szempontból, az utolsó évadnál viszont rendben lévőnek hallom.
Összességében ez így, ebben a formában sajnos csalódás, de minimum felemás érzés. A csomagolás és az egységesség jó pont a kiadvány mellett, de sem képileg, sem hangban nem hozták ki belőle azt, amit a DVD formátum lehetővé tenne, ezért a vásárlást jó szívvel nem tudom ajánlani.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. június 1., péntek 22:50
8851
A kiadvány egész tetszetősre sikeredett. A gyűjtődoboz szépen néz ki. Az egyes évadok viszonylag normális kivitelű, és ami nem mindig magától értetődő: egységes slim tokokba kerültek. Ami meglepő, hogy a korongok szitázása angol nyelvű. Bizonyára külföldön nagyobb rá a kereslet, mint itthon. Csak ez lehet az oka. :)
Fényképek a kiadványról:
A lemezekbe még nem néztem bele, de ami késik, nem múlik.
0
2016. június 8., szerda 12:12
1141
Szerepel a borítón, hogy "angol szinkronnal".
0
2016. június 7., kedd 22:55
161
Azt olvastam, hogy létezik ebből angol szinkronos változat is. Ezen a kiadáson csak magyar szinkron van (az adatlapon csak az van feltüntetve)? Köszönöm előre is a segítséget.
0
2015. június 4., csütörtök 12:29
897
Nagyon megörültem az újonnan kiadott sorozatnak, bár a korábbi MOKÉP kiadványok - az utolsó (némiképp "lehúzásosnak" tűnő) "Az elátkozott kastély" címmel ellátott DVD-n kívül, amely hét régi epizód mellett csak négy újat tartalmazott) megvannak. Még az is megfordult a fejemben, hogy lecserélem a teljes sorozatot, mivel itt szimpatikusabb, rendszerezettebb válogatásokat kaptunk, az egyes sorozat "évadokat" külön-külön lemezen, és nem ömlesztve, ahogy a korábbiakon. Végül aztán csak a 7. és 8. részt vettem meg, hogy meglegyen a sorozat összes epizódja. Mivel a MOKÉP által kiadott "Fából faragott Péter" is megvolt, a négy plusz film miatt a FIBIT kiadással így is dupláztam. Miután megláttam a képminőséget, és összehasonlítottam a korábbi kiadásokéval - gyakorlatilag a duplázás miatt még azonos meséket is össze tudtam hasonlítani -, úgy döntöttem, hogy mégis megtartom a régi kiadványaimat és nem cserélem le, hiába lenne egységes a sorozat. Nem vagyok különösebben vájtszemű, de az új FIBIT kiadás képe érezhetően sokkal gyengébb, a kontúrok elmosódottabbak, a szegélyek fűrészfogasak, úgy hogy sajnos csalódás volt ez a kiadás.
0
2015. március 10., kedd 13:44
552
Értem, ezek szerint akkor én csak azokat a részket láthattam amire emlékszem, amiket Szabó Gyula narrált.
És persze köszönöm a választ
0
2015. március 10., kedd 13:15
8851
Eleinte többen is narrálták az egyes különböző epizódokat.
0
2015. március 10., kedd 10:44
552
Akiknek meg van a kiadvány!
Két kérdésem lenne
1. Van rész ismétlés? ( mint a 12db-os Tom és Jerry gyűjteményben) 2. A narrátor ugye Szabó Gyula?
0
2014. december 5., péntek 16:56
125
Szia
Tegnap láttam offline, és slim tok az egész, magyar népmesék feliratot kiadva a gerincükön :D
PP
0
2014. november 27., csütörtök 11:32
6403
Kérdezném, hogy ez 8 darab normál dvd tok egymás mellé téve kartontokban?
Ha az, igazából ekkora dögöt már nem nagyon vennék, jobban örülnék két 4-es toknak, kartondobozban kiadásnak. + egy bookletnek, vagy minek hívjátok, de azért kell felület ennyi címet felsorolni.:)
0
2014. november 27., csütörtök 10:56
6403
Úgy néz ki, hogy igen. Ez 100 rész.
Az első kiadás 3 dvd-n 26 részt tartalmazott. A MOKÉP 7 dvd kiadványi 89 részt tartalmaznak , plusz 7 részt megismétel.
Igazából a FIBIT kiadásból a 8. részt is elég megvennie akinek már megvan a 7 Mokép kiadás. Nekem vegyesen van a DVD és MOKÉP kiadvány sőt a 7.-ez meg sem vettem a csak 4 új rész miatt.
Ez most akkor az összes részt tartalmazza? Már régóta gondolkozom, hogy be kéne szerezni az összeset, talán most itt az idő :)
0
2014. november 27., csütörtök 10:16
6403
Évekkel (kb.8 éve) ezelőtt mennyire akartunk egy ilyen kiadást. Sajnos nálunk már kinőttek a mesékből a lányok és már csak pár mese hiányzik, de azért nagyon elgondolkozom a gyűjtemény megvételén. Unokáknak?:)
0
2014. november 27., csütörtök 10:14
6403
A banya A bíró okos lánya A bugyuta ember A bűbájos lakat A csillagász, a lopó, a vadász, meg a szabó A csillagszemű juhász A csókaleányok A csudamadár A gazdag ember három fia A halhatatlanságra vágyó királyfi A háromágú tölgyfa tündére A hét kecskegida A hólyag, a szalmaszál és a tüzes üszök A katona szerencséje A kékfestőinas A kerek kő A két aranyhajú fiú A két koma A kicsi dió A király kenyere A király, aki nem akarja férjhez adni a lányát A királykisasszony cipője A királykisasszony jegyei A kis gömböc A kis kakas és a sövény A kismalac és a farkasok A kolbász, a béka és az egér A kőleves A kőszívű ember A kővé vált királyfi A macskacicó A medve és a macska A mezei nyúl és a sündisznó A mindent járó malmocska A papucsszaggató királykisasszonyok A prücsök A pulikutya A pelikánmadár A pityke és a kökény A rátóti csikótojás A rest legényről A rókaszemű menyecske A selyemrét A só A sündisznó A szállást kérő róka A szegény csizmadia és a szélkirály A szegény ember és a kutyacska A szegény ember hegedűje A szegény ember kilenc tyúkja s kakasa A szegényember szőlője A székely asszony és az ördög A szorgalmas és a rest leány A talléros kalap A tű, a kutya, a rák, a tojás és a kakas vándorútja A víz tündére Ábelesz-kóbelesz Angyalbárányok Az állatok beszéde Az aranybornyú Az aranyszőrű bárány Az égig érő fa Az égigérő paszuly Az elátkozott kastély Az elégedetlen fazék Cerceruska Diódénes Eb, aki a kanalát meg nem eszi Egyszemű, kétszemű, háromszemű Előbb a tánc, azután a lakoma Fából faragott Péter Gyöngyvirág Palkó Halász János Hamupipőke Hamupipőke királyfi Hetet egy csapásra Hogyan telt a gyermekkorom Holló Jankó Kacor király Kecskekatonaság Király kis Miklós Kiskondás Koplaló Mátyás Köcsögkirály Marci és az elátkozott királylány Mátyás király aranyszőrű báránya Méhek a vonaton Mészáros Gyuri Nyúlpásztor Péter és Pál Pinkó Pirosmalac Róka koma Sárkányölő Sebestyén Szegény ember meg a lova Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack Szusza Tancika Marcika Tréfás farkas Zöld Péter