Az a vicces, hogy úgy lett ronda, hogy a kiadó próbálta a - mondjuk úgy - "érdekes" arcú főszereplőt bemutató filmet egy szépnek szánt, vevőcsalogató borítóval eladni. Qrvára nem sikerült neki.
most posts by TM
0
2015. július 6., hétfő 19:40
627
Ú ez tényleg brutál ronda.
0
2015. július 6., hétfő 18:23
2288
Ez a borító konkrétan ronda. Szerencsére a film jó :)
0
2015. július 6., hétfő 18:16
68
Szilveszterre ide is érhet. De ez a borító nem valami Stephen Hawking-os. O.o Bár vannak rajta csillagok, de nem az égboltról szedték őket.
0
2015. március 30., hétfő 12:08
2288
Csak megjelentetik ha már rákerültünk a lemezre szinkronnal, felirattal.
0
2015. március 28., szombat 17:08
627
Csodálatos, hatalmas, érzelmes film! Azt hittem valami TV filmszerű unalmas életrajzi filmet kapunk, de nem. Végig lekötött, a színészek kitűnőek, a filmzene és a képi beállítások gyönyörűek. 15 évvel ezelőtt simán vihette volna a legjobb film Oscart, de ma már sajnos az ilyen Birdman meg Budapest szarságokat kell díjazni. Redmayne díja viszont megkérdőjelezhetetlen!
Muszáj voltam letölteni mert érdekelt a film, nem lenne kedvem kivárni egy bizonytalan megjelenésű filmet. Ha megjelenik akkor egyből kosárba! Lehetőleg BD-n. A szinkron nagyon jó lett.
0
2015. február 8., vasárnap 16:23
52685
Másoknak Hawking tudományos munkáiról szóló részek hiányoztak. Nem tudták, hogy ez nem egy kimondott életrajzi film, - idézet következik a netről - nem a tudományos nóvumokról szól, amiket Hawking-hoz köthetünk, hanem egy jobb sorsra érdemes ember fizikai leépüléséről, és ennek hatásairól a közvetlen környezetére. A film ennek megfelelően inkább érzelmileg semmint intellektuálisan veszi igénybe a nézőt. Ezt figyelembe véve tessék mindenkinek a megtekintésre vállalkozni. Nem fogja megbánni. - idézet vége
Szerintem ebben viszont maradéktalanul teljesít.
most posts by TM
0
2015. február 8., vasárnap 15:01
8260
Összeszedem gondolataimat, leírom, átolvasom, finomítom, átolvasom, finomítom és utána majd közzéteszem. A szokott helyen.
0
2015. február 8., vasárnap 12:57
52685
Szerintem is megérdemelné. Csak hát vannak még rajta kívül négyen. Bradley Coopert még nem láttam az American Sniperben, de a többieket (Benedict Cumberbatch-Kódjátszma, Steve Carell-Foxcatcher, Michael Keaton-Birdman)igen. Úgy vélem, hogy Keaton a leglehengerlőbb (szerencséje van, mert hálás a szerepe), viszont színészileg a legnagyobb meló a Stephen Hawkinggá átalakulás. Mindig nehéz megformálni egy még életben levő hírességet, s annál nagyobb elismerés nem létezik, amikor magától az eljátszott személytől jön a dicséret.
most posts by TM
0
2015. február 8., vasárnap 12:46
2738
Hmm... érdekel a véleményed. Előzetesen nem akarok okoskodni, de sejtem, mi lehetett a bajod a filmmel.
0
2015. február 8., vasárnap 12:31
8260
Háát... mindennek nevezném, de szépnek pont nem. Nekem iszonyat kényelmetlen volt, de még gondolkodnom kell a disztingvált megfogalmazásokon.
Ami a szívemen, azt nem merem leítrni, mert én lennék a világ legtaplóbb embere.
0
2015. február 7., szombat 21:18
2738
Pontosan, baromira tetszett, hogy a betegség és a radikális életmód változás ellenére Hawking képes volt ugyanaz a vicces, könnyed ember maradni. Ezt szerintem nagyon jól mutatta be a film, mert hiába egy szörnyű és fájdalmas történésről van szó, nem nagyon mentek a rá a drámázásra, hanem képesek voltak emberileg úgy bemutatni Hawking-ot, amilyen -gondolom- a való életben is lehet. Redmayne-hez pedig én személy szerint most azonnal vágnám hozzá az arany szobrocskát, de majd meglátjuk... :)
- Az állítása szerint végtelen számú párhuzamos univerzum létezhet. Ezt azt jelenti, hogy létezik olyan univerzum, ahol okosabb vagyok Önnél? - Igen. Sőt, egy olyan is, ahol maga vicces.
0
2015. február 7., szombat 18:25
52685
Ebben a moziban meg az tetszett, hogy a tudós bármennyire is nagy koponya, mégsem egy csodabogár kocka, hanem olyan szeretni való alak, akinek még a jellemhibáit is simán elnézi az ember, ha úgy tetszik, még a magánéletében is racionális, épp ezért történik az, ami.
SPOILER
Mivel a film Jane naplóján alapszik, így talán már nem említi, hogy az ápolónővel aztán megromlik Hawking viszonya, mivel az próbálja elzárni őt a gyerekeitől és állítólag bántalmazta is a magatehetetlen férfit. 2006-ban elváltak, azóta Hawking újra normális kapcsolatban van Jane-nel.
SPOILER VÉGE
S immár a 74. évét éli, ebből több mint 50 évet tolószékben töltve egy olyan betegség miatt, amit úgy diagnosztizáltak, hogy maximum 2 éve van hátra a halálig.
Csodálom ezt az embert!
most posts by TM
0
2015. február 7., szombat 18:05
627
Kíváncsi vagyok erre a filmre.
0
2015. február 7., szombat 17:38
3108
Egyetérek! (Mármint a hosszászólás második felével.)
De szerintem nem csak moziban lenne érdemes megnézni, hanem otthon is, mindenféle háttérinfókkal együtt. Feltéve, ha valaha is módunkban állna megvásárolni...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2015. február 7., szombat 16:57
2738
Nem vagyok oda a drámákért, főleg nem az életrajzi drámákért, de gyerekek, ez egy szép film volt. Igen, ilyen egy szép film. Szerintem megér egy megtekintést, akár moziban is. :)
0
2015. február 7., szombat 10:38
3108
Ez a film nem a SeIecthez tartozik véletlenül? Akkor pedig eléggé feleslegesnek tűnik feltenni az adatlapját (még igényfelmérés szintjén is), lévén jelen állás szerint azt sem lehet tudni, kiadnak-e még bármit is ebben az életben...