Keresés

Birdman avagy (a mellőzés meglepő ereje) (BLU-RAY)

2015. május 20., szerda 21:09
törölni egyszerűbb mint beszerezni egy terméket mert annak utána kell járni
0
2015. május 20., szerda 19:13
Mellőzés az van, mint ahogy a mai átvételből sem lett semmi, a Madárember szállítása még mindig 2-5 nap múlva esedékes:(

Az persze sürgős volt, hogy töröljék a Jurassic Park 3D esetében a "konkurenciára" vonatkozó hozzászólásokat, miközben a mai napig sem tudtak  egyetlen egyet sem felmutatni az új, egylemezes kiadásból...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2015. május 19., kedd 13:56
... a mellőzés meglepő ereje. :(

De legalább autentikus.
0
2015. május 19., kedd 13:01
Ez most komoly, hogy előrendelésben megrendeltem ezt a filmet néhány napja, és most, közvetlen a megjelenéskor már azt írja a rendszer, hogy csak 2-5 munkanapon belül szállítható? Tisztában vagyok vele, hogy a leadott igények a rendelések sorrendjében kerülnek kielégítésre, na de az hogy lehet, hogy nem érkezett elegendő példány a kiadótól? Elvégre a keresletet nagyjából lehetett ismerni a leadott rendelések alapján, és nem egy klasszikus értelemben vett limitált kiadványról beszélünk...

Az a helyzet, hogy teljes mértékben bízva az Xpressben és az IC filmek időben való megjelenésében, arra számítottam, hogy szerdán kora délután már át is vehetem a filmet a boltban egy másik rendelésemmel együtt, mivel épp úgyis arrafelé van dolgom. De ha holnap nem tudom ezt is elhozni, akkor fogalmam sincs, mikor tudok érte menni... Bevallom most kissé csalódtam a szolgáltatásban, illetve csorbult a belé vetett bizalmam.

Nem lehetne valahogy megoldani, hogy holnap mégis elhozhassam? Egy villámgyors utánpótlásra nincs véletlenül lehetőség?
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2015. április 26., vasárnap 20:17
Ez az egy film jön májusban az InterCom-tól?
0
2015. április 22., szerda 18:21
"Madárembernek"
0
2015. április 22., szerda 18:20
Szerintem semmilyen képességgel nem rendelkezett. Csupán annyira összeolvadt a madárember figurával, hogy már az ő képességeit is a sajátjának képzelte.
Ahogy egyre jobban távolodott el egy negyedik részének lehetőségétől, úgy egyre jobban erősödött benne ez a skizofrén vonal. Végén jó példa, hogy a WC-n is megjelenik neki. Nem bírta tovább cérnával és átadta magát Madáremberen, de most a repülés élesben ment, nem taxival.
Így szerintem is öngyilkos lett, és a lánya nevetése is már csak a maradék képzelete volt, ahogyan a nyugodt utcahang is.
0
2015. április 22., szerda 18:19
Amúgy én nem is értem, hogy miért merülne fel, hogy valóban vannak szuperképességei... Szerintem az színtiszta szimbólum, ami arra utal, hogy a mai napig nem tud megszabadulni Birdman figurájától... És ezt így közlik velünk, ennyi...

Meg, hogy miért nem halljuk az utcazajt... Hát istenem, annak semmi köze a végéhez. Nyitva az ablak és a lánya néz ki rajta. Akármi a vége, nem halljuk az utcát, tehát nem hiszem, hogy ennek köze van bármihez is... Vagy, hogy ezzel lehet magyarázni, hogy "álom" "nem valóság" az egész... Azért van ott csend mesterségesen, hogy el tudsz elmélkedni a pillanaton... Megjegyzem nekem fel se tűnt, hogy ott csend van...
0
2015. április 22., szerda 18:12
Nehéz megmondani, de én úgy gondolom, hogyha telekinézissel nem is bírt szerintem, de repülni biztos tudott. Szóval a végén történik ami történik, az nem álom.

0
2015. április 22., szerda 18:07
És te mit gondolsz a végéről? :)
0
2015. április 22., szerda 18:04
Én legalább már 5x megnéztem. De hát nem tetszhet mindenkinek minden. A legjobb filmet meg nagyon örülök, hogy elvitte, mert moziban is úgy álltam fel a székből, hogyha ez a film nyer boldog leszek. Sokkal jobban örülök ennek a győzelemnek, mint az elmúlt 3-4 év hülyeségeinek (A némafilmes, Az Argo-akció, A király beszéde, 12 év rabszolgaság). Ebből az első kettő fáj a legjobban.
0
2015. április 22., szerda 17:56
Több embernek is ez volt a véleménye, mint neked, úgyhogy van benne valami. De akkor miért nem halljuk az utcazajban ennek nyomát? :)

Hát nálam, olyan egyszer nézős film. Szerintem nem érdemelte meg a legjobb film Oscar-díját, de mivel ez olyan tipikus "bennfentes-mozi" nem kell csodálkozni (mint anno A némafilmes, csak az könnyebben fogyasztható). Hollywood, színház, színészek, rendezők, kritikusok... Vajon az akadémiai tagok hány százalékát fedi le ilyen-olyan módon ez a film? :D
0
2015. április 22., szerda 17:51
Szerintem öngyilkos lett a végén, kiugrott a picsába az ablakon. A lánya csak azért néz felfelé vigyorogva, mert most végre elszállt/felszállt az apja oda ahol már régóta helye lenne...

Amúgy jó nagyon okádék szar egy film volt, nem tudom említettem-e már :D
0
2015. április 22., szerda 17:49
Igen, arra a jelenetre gondoltam.

Ugye ez az a jelenet, amikor kiugrik Keaton az ablakon. A lánya bemegy a szobába, az apja sehol, de az ablak tárva nyitva. Megrémül és az ablakhoz lép. Először lenéz, de nem lát semmi érdekeset, az utcazaj is normális, majd feltekint és csodálkozva mosolyogni kezd.

Most itt én azt tudom feltételezni, hogy az apja elrepült. Különben miért nézné az eget ilyen boldogan? Ha széttoccsant volna a betonon, akkor lefelé nézne tovább, az utcazaj is más lenne (esetleg rimánkodó emberek, fékező, dudáló kocsik stb.). Na most, hogy máshogy repült volna el, csak ha szuper ereje volt, vagy pedig valahogy a madarakkal. Az jutott eszembe, hogy végig azzal játszott a rendező, hogy mikor Keaton használta a szuper képességét, azt csak képzelte, mint a madárembert (szinte mindenki ezt gondolja, főleg a Taxis rész miatt), azonban lehet, hogy a képzelet és a valóság olyan szinten keveredhetett nála, hogy valóban lehetett ilyen képessége, csak nem tudta ő sem mikor képzelte, és mikor élt vele ténylegesen. Ezt egy lehetséges magyarázatnak tartom.

Geg alatt arra gondoltam, hogy lehet a rendező csak azért kanyarította oda ezt a jelenetet a végére, hogy összezavarja a nézőket, beszélgetésre ingerelje őket, de valójában ezzel nem akart új értelmezést adni a filmjének, szimplán csak a meghökkentés volt a célja.  

0
2015. április 22., szerda 17:45
Mikor a város felett repkedett majd leszállt, akkor a taxis futott utána, hogy fizessen. Szerintem innen egyértelmű. :D
0
2015. április 22., szerda 17:39
Vártam még egy kicsit, hátha mások is bekapcsolódnak :) Olvastam, hogy van egy ilyen teória, amit megemlítettél, bár nekem ez a verzió nem tetszik. Egy ideje ki nem állhatom, mikor filmvégi csavarként bedobnak egy skizofréniás kivetülést, meg nem történt álmot stb. Itt azonban nem feltételezem ezt, mert erre az elméletre szerintem, semmi nem mutatott. Ha ezt akarták volna, szerintem elhelyeztek volna egy konkrétabb jelet.
Én amondó vagyok, hogy túlélte a színpadi öngyilkosságot (elcseszte ismét), és azzal, hogy ujj orrot kap, még inkább madáremberré vált.
0
2015. április 22., szerda 13:11
A vége alatt mit értesz? Az ablakon kinézős jelenetet? Szerintem kurvára nem rendelkezett szupererővel, bennem fel se merült, de lehet én vagyok hülye... A vége meg nem tudom mitől lenne geg (ha az a jelent az amiről beszélek ugye)...
0
2015. április 22., szerda 12:04
Na, akkor lesz beszélgetés vagy csak költői volt a kérdés?
0
2015. április 11., szombat 21:02
Mivel "régebben" öngyilkos lett, ez az agyi utolsó elektronikus impulzusok által generált álom, hogy hogyan lett volna elegáns az öngyilkossága, még akkor is a sikert áhítozva, de soha sem volt eléggé tökös.
szerintem.
0
2015. április 11., szombat 20:28
A végéről mit gondoltok? Szimpla geg volt, vagy Keaton karaktere valóban rendelkezett szupererővel?
0
2015. március 28., szombat 17:52
Fantasztikus film. Már alig várom, hogy megvehessem Blu-ray-en. Jó helyre került a legjobb film Oscar díja.
0
2015. február 7., szombat 23:06
Remek lenne, ha ez a film megjelenne itthon ilyen minőségben. Magától az alkotástól oda meg vissza voltam. Külön öröm, hogy Innaritu is túllépett önmagán és rendezett egy olyan mozi, ami egyáltalán nem jellemző rá. Ha nem lenne kiírva a stáblistára, előző filmjei alapján nem tudnák a nevével azonosítani. Akárhogy nézem, ez karrierbravúr a szempontjából. Remélem tényleg megjelenik.
0
2015. február 7., szombat 21:26
Nekem is az tetszett leginkább benne, hogy rengeteg módon értelmezhetőek a film egyes momentumai is külön-külön, illetve annyi elrejtett utalás van benne, hogy tuti a nagy részük fölött átsiklottam. Az tényleg kicsit fárasztó volt az én szemeimnek is, hogy folyamatosan figyelnem kellett, úgymond nem hagyott pihenni a kamera, de éppen ezért fog tudni szerintem minden egyes megtekintéssel újabb és újabb újdonságokat mutatni a film. Remélem, valóban jön BD-n, mert ezt szívesen feltenném a polcra.
0
2015. február 7., szombat 14:52
Nekem nagyon bejött. Már untam Iñárritu filozofálgatós, "több szálon szóló, de egyet sugalló" munkáit, ez egy üdítő színfolt a filmográfiájában. Szeretem azt is, amikor nem rágnak mindent az ember szájába, egy adott szituáció meghökkentőségét a néző befogadóképességére bízzák, hogy tegye oda, ahová gondolja. Ebben a filmben több ilyen is van és az a jó, hogy többféle értelmezést is enged a közönségének. Mindehhez társul a kiváló színészi játék és a bravúros rögzítés. Az külön pikáns, hogy a főszereplő a valóságban is járt hasonló cipőben, mint az általa megformált karakter. Keaton jókat röhöghetett, amikor olvasta a szkriptet. :)
most posts by TM
0
2015. február 7., szombat 14:42
Egy idő után azért engem már fárasztott, hogy nem pihen a szemem... De persze azért érdekes volt, nem mondom, hogy nem...
0