Keresés

Csillagkapu

2021. február 17., szerda 0:08
Redym1 írta:
Egy itthoni kiadás lenne az igazi... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=DOJEoP_Z3UU
Viszont ahogy elnézem a videó alapján a csomagolást, ez is botrány! Mutatja a videó feltöltője az előző kiadást, az is elég kacat volt: a lemezek tartója összekarcolta az egész gyűjteményt minden egyes ki- és visszarakásnál.
Az új kiadvány esetében is ugyanez fennállhat szerintem, úgyhogy nem a legmegfelelőbb az a mappás tároló. Akkor inkább már normál, de vékony tokban legyenek. Habár 1 évad akkor sem lenne annyira vékony... :D

Ne már, mi ez a csomagolás?! :D Mintha valami régi másolt DVD lenne egy cipzáras DVD tokban... Ennél jobbat érdemelt volna a Csillagkapu, még ha upconverted is az első pár évad...
0
2021. február 16., kedd 21:49
Egy itthoni kiadás lenne az igazi... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=DOJEoP_Z3UU
Viszont ahogy elnézem a videó alapján a csomagolást, ez is botrány! Mutatja a videó feltöltője az előző kiadást, az is elég kacat volt: a lemezek tartója összekarcolta az egész gyűjteményt minden egyes ki- és visszarakásnál.
Az új kiadvány esetében is ugyanez fennállhat szerintem, úgyhogy nem a legmegfelelőbb az a mappás tároló. Akkor inkább már normál, de vékony tokban legyenek. Habár 1 évad akkor sem lenne annyira vékony... :D
0
2021. február 14., vasárnap 20:41
Redym1 írta:
https://www.blu-ray.com/movies/Stargate-SG-1-The-Complete-Series-Blu-ray/282609/
Ezt! ;) Ha csak limitált lenne, az is jó lenne. Szinkronnal mind a 10 évad..... álom! :)

Szinte biztos, hogy ez magyarul esélytelen lesz, ezért is szemezgettem a hivatkozott kiadással... Szépen mutatna a polcon és jó volna megtekinteni a sorozatot újra, immáron BD lemezes adathordozón.

Azt mondjuk olvastam, hogy (talán) a 7. évadig "csak" upscaled a kiadvány, ezt követően készült csak el valós FullHD felbontásban. Mindenesetre várok, hátha közelebbről is be lehetne szerezni.
0
2021. február 14., vasárnap 10:32
https://www.blu-ray.com/movies/Stargate-SG-1-The-Complete-Series-Blu-ray/282609/
Ezt! ;) Ha csak limitált lenne, az is jó lenne. Szinkronnal mind a 10 évad..... álom! :)
0
2020. szeptember 29., kedd 18:42
De jó olvasni soraidat!

Ugyanilyen lelkesen néztem én is a sorozatot! :)
A Csillagkapu: Atlantisz is zseniális!
Képzeld csak el, milyen lehetett 2004 nyara, amikor július 9-én elindították az SG-1 8. évadát egy dupla résszel, majd 16-án megkezdődött az Atlantis sorozat, szintén egy dupla résszel és 23-tól kezdve egy napon mindig volt egy SG-1 és egy Atlantis epizód is - nem egyszer közös, egyik szériából a másikba átjárásos történetekkel. Kánaán! :)

Egyébként ugyanez volt a Star Trek-sorozatok idején is, ami nem csoda, hiszen az SG-alkotók többször is kifejezték tiszteletüket minden idők legősibb és egyik legnagyszerűbb sci-fi sorozata iránt. Az Atlantis sorozat fináléja talán a legjobb példa erre, úgyhogy ha végeztél a 10. évaddal, nyergelj át a másikra, nem bánod meg! :)

Ha még valaki olvassa, ajánlom figyelmébe a StarGate-univerzumot (amibe a Univerzum alcímű sorozat és a különálló, a sorozatokhoz kapcsolódó SG-filmek is beletartoznak - több ilyen is van!), de nagyon érdemes ismerkedni a Star Trek-szériákkal is, mert teljesen más, tartalmasabb élményt nyújtanak, jobb elmerülést biztosítanak a témán belül, mint a mozifilmek.
most posts by TM
1
2020. szeptember 28., hétfő 19:39
Na abból a hamarosanból röpke fél éve lett... A 8. évad elején megmagyarázhatatlanul félbehagytam a sorozatot, de a hetekben visszaültem elé és egy dolgot meg kellett állapítanom: engem sorozat még életemben nem kötött le úgy, mint a Csillagkapu. A 8. és a 9. évad olyan szinten feszes és izgalmas, hogy azt nehéz szavakba önteni!

Egyszer hangosan tapsikolok örömömben egyedül itthon a kanapén, mikor Joe polgártárs Tak mal tiak-kal köszönti Teal c-et a parancsnokságon, a hasamat fogom, mikor Vala Daniel idegein táncol, tátott szájjal hallgatom, ahogy Daniel érvel az Ori hírnököknek, miért nem ért egyet velük, máskor a körmömet rágom le, mikor a replikátorok elözönlik Daka templomát, vagy az Ori egy hatalmas csillagkapun tervezi a flottáját átjuttatni egy egész bolygó magába roskasztásával. És még hosszú oldalakon keresztül sorolhatnám, hogy milyen mozzanatokban rejlik a CSK nagybetűs ZSENIALITÁSA.

Jelenleg a 9. évad közepén tartok, lövésem sincs, hogy az Ori elképesztő erejére mi lesz az ellenszer, minden nap tűkön ülve zuhanok be a Csillagkapu elé és minden másodpercéért hálát adok. :D
0
2020. március 11., szerda 15:37
Bőven járok és nagyon örülök, hogy te is! Hamarosan jelentkezem egy kimerítő beszámolóval.
0
2020. március 2., hétfő 0:06
Helyes.
most posts by TM
0
2020. március 1., vasárnap 23:52
Tudod mit elmegyek innen, nem bomlasztok, alig várom a tartalmas beszélgetést, ami úgy tűnik miattam akadt el 😂😂😂😂
0
2020. március 1., vasárnap 21:58
Én voltam itt előbb ebben a témában, te jöttél bomlasztani. Anélkül, hogy ismernéd azt, amit fikázol. Nem először. Vajon ki a problémásabb?
most posts by TM
0
2020. március 1., vasárnap 20:10
Te meg mindig felbukkansz védőszentnek érezve magad 😃😃
0
2020. március 1., vasárnap 16:52
Neked mindig van valami sekélyes, felszíni kifogásod.
most posts by TM
0
2020. március 1., vasárnap 15:57
Én a gumi maszk effektek miatt kerülöm 😃😃😃
0
2020. március 1., vasárnap 13:52
Szia, Europass!

Ha még jársz errefelé, megírhatnád az újabb élményeidet a sorozat(ok)ról!
Nekem most támadt kedvem újra elővenni a Csillagkapu-mozgóképtárat. Ajánlom mindenkinek, aki eddig lustaságból meg "jajjdehosszú" nyaff miatt kerülte a világ egyik legjobb sci-fisorozatát, ami mindenben messze túlmutat, túlnő az eredeti mozifilmen!
most posts by TM
0
2017. június 25., vasárnap 4:23
Na, nagy nehezen én is eljutottam a 7. évad végéig és pontosan olyan volt, amilyennek leírtad! Elképesztő, mennyi minden történt két epizód alatt. A parancsnokság lecserélése, sörözés O Neill ezredesnél, az ősök tudásának felkutatása... Nem győztem kapkodni a fejemet. Alig várom, hogy folytassam, Teal c poénjait pedig nem bírom megúnni. :)
0
2012. július 27., péntek 17:00
Pedig külföldön lehet is kapni az összes évadot (CSK-1, Atlantisz, Univerzum) filmekkel együtt egyetlen hatalmas gyűjtői kiadásban/dobozban. Vaterán nemrég még árulták is szolid 70000 Ft-ért. Ráadásul még angol felirat sem volt az összes évadon.
0
2012. július 27., péntek 16:34
Bizony-bizony, óriási!

Nekem az a furcsa, hogy a három nagy "csillag sci-fi" halmaz lakói mennyire képtelenek egymáshoz átjárni, nagy tisztelet a kivételnek!, a Stargate a Star Trek és a Star Wars rajongói ahelyett, hogy a sajátjukat istenítenék és a másik tábort szapulnák, inkább végignéznék, elolvasnák , megismernék azt a másik nagy, és hasonlóan izgalmas világot, amit a többiek szeretnek.
A Star Wars-szal kezdtem, aztán megnéztem a Star Trek mozifilmeket, aztán jött a Csillagkapu, majd annak a három, jobbnál-jobb sorozata, most pedig a Star Trek-szériákkal ismerkedek. Szenzációsan jó felfedező úton voltam már eddig is, és örülök, hogy még ennyi minden előttem áll! :)
most posts by TM
0
2012. július 27., péntek 16:23
Sajnos kénytelen leszek elkezdeni letöltve nézni a sorozatot, mert úgy tűnik, nem lesz itthoni kiadás. : ( Eddig az első évadot néztem meg és nyugodtan állíthatom, zseniális!
0
2012. január 2., hétfő 2:13
Továbbra sincs láthatáron a sorozat kiadása?
0
2011. október 26., szerda 3:02
Mivel már több ezren tűkön ülnek a friss helyzetjelentésre várva, sietve közlöm, hogy a Stargate-saga 354 epizódos teljességének pontosan a felénél járok, a 177. résznél. Még hátravan 50 rész SG-1, 87 Atlantis és 40 Universe. Kicsit furcsa ide-oda ugrálni két külön sorozat között, de ha már így vetítették, akkor így is nézem meg. Mindez jó gyakorlás a későbbre tervezett Star Trek-folyam megnézési ütemtervéhez, mert annál még inkább előfordult, hogy párhuzamosan futottak a különböző szériák.
Érdemi mondanivalót majd az összes rész megtekintése utánra tervezek, addig csak ilyen pöti twitterkedéseket nyomatok.
most posts by TM
0
2011. október 16., vasárnap 4:45
A hetedik szezon záróduplája csúcs volt! S ezt a sorozatot nem adják ki? Bakker, az űrhajók csatája is már toplistás volt, de a végkifejlet lekörözött mindent, ami az eddigi hét évadban volt. Nagyon, nagyon jó!
A nyolcadik évad szintén duplarésszel nyit, és az eredeti tévésugárzási rend szerint utána indítom a Csillagkapu: Atlantisz első évad első részét.
Kezdem is a nyolcast. :)
most posts by TM
0
2011. október 11., kedd 18:26
Istenek vagytok, köszönöm szépen! :)
A dátumokat már kigyűjtöttem, csak az egy napon belüli sorrendet nem találtam.
most posts by TM
0
2011. október 11., kedd 18:16
Igen, nekem is úgy rémlik, hogy logikailag is előbb volt az SG-1, aztán jött az Atlantis megfelelő része. Úgyhogy ez a megtekintési sorrend javasolt. :)
0
2011. október 11., kedd 17:12
Nem vagyok fanatikus SG-fan, de arra azért emlékszem, amikor a szombati program az SG-1, SG-Atlantis, Battlestar Galactica-kombó volt.
0
2011. október 11., kedd 14:15
Helóbeló!

Mindjárt végére érek a 7. évadnak, és (míly meglepő) kezdem a 8-at. Viszont utóbbival párhuzamosan kezdődött el a Csillagkapu: Atlantisz sorozat első évad. A kérdésem az lenne, emlékszik-e még rá valaki, hogy amikor ugyanazon a napon volt a két sorozat aktuális epizódjának vetítése, akkor vajon melyik sorozat részét adták napszakilag hamarabb és melyiket utána? Szeretném pont abban a sorrendben megtekinteni a két egymás melletti széria darabjait, ahogyan azt hét-hat-öt évvel ezelőtt egy amerikai Stargate-rajongó csinálta, s így a lehető legjobb esélyem van a legkisebb utalás, crossover azonnali átéléséhez, élvezéséhez.
Ha van ilyen fanatikus, szívesen venném válaszát! :)
most posts by TM
0