Keresés

A Szépség és a Szörnyeteg (DVD)

2015. március 27., péntek 12:13
Szerintem sokan örülnének neki, ha a mozi változat is megjelenne DVD-n, de erre nem nagyon látok esélyt sajnos. Tudtommal az még VHS-en sem jelent meg nálunk.
0
2015. március 27., péntek 10:21
Az Oroszlánkirály DVD-n van bővített verzió IS.

Egyébként a technikai háttere természetesen adott a dolognak: seamless branching a neve, és annyi a lényege, hogy azok a részletek, amelyek eltérnek egymástól, kis csomagokra bontva egymásba fésülve kerülnek a lemezre, és lejátszáskor csak az előzetesen kiválasztott szálat dekódolja a lejátszó.

Ez olyannyira működő megoldás, hogy pl. a Terminátor 2. amerikai Ultimate Edition DVD változatán rögtön három verzióban is lejátszható a film. A film Blu-ray változata is ugyanilyen.

A megoldás meglehetősen tárhelytakarékos, ugyanis a közös részeket csak egyszer kell tárolni a lemezen.

Ehhez képest orbitális baromság pl. a Dirty Dancing DVD-n alkalmazott megoldás, ahol a két hangsáv (angol és magyar) helyett kétszer van rajta a lemezen a film: egyszer angol, egyszer magyar hanggal. Persze lehet, hogy eltér a két változat vágása, ennek nem néztem utána, de látatlanul mondom, hogy kultúráltabb megoldás lett volna inkább a szinkront hozzá igazítani az eredeti változathoz (már ha ilyesmi indokolta a film duplikálását).
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. március 27., péntek 9:23
Nekem ennél a rajzfilmnél a moziváltozat számít. Sajnáltam, hogy csak a bővített változat került a lemezre.

Anno az Alien filmeknél nagyon jól megoldották a "több változat, egy lemezen" dolgot. Szerintem itt is meg lehetett volna csinálni.

Bár nem értek hozzá, de úgy tudnám elképzelni a dolgot, mint egy playlist. Az egyes jeleneteket egymás után illesztik, aztán hajrá. Bár nagyon leegyszerűsített hasonlat, de valami hasonlóról lehet szó. Talán meg a helykihasználás szempontjából sem foglalna sokat.

A témában kicsit OFF, de kifejezettem örültem, hogy Az Oroszlánkirályon a moziváltozat kapott helyett. Tegnap nosztalgiáztam is :)
0
2015. március 27., péntek 8:49
Pedig az amerikai Diamond Edition BD-n rajta van, így nálunk is rajta lehetne. Elég zavaró, hogy nem így van, mivel az új zenés jelenetben Tik-Tak úrnak és a Ruhásszekrénynek más a hangja, mint a film többi részében.
0
2015. március 25., szerda 15:07
Az sajnos még a BD-re se került rá. :(
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. március 25., szerda 9:27
Értem. Köszi a választ. Kár érte, hogy nincs rajta a mozi változat.
0
2015. március 25., szerda 8:08
Amennyiben a lemez megegyezik a korábban kiadottal - szerintem igen -, akkor a bővítettet tartalmazza. Sajnos nem választható opcióként :(
0
2015. március 24., kedd 22:11
Valaki meg tudná mondani nekem, hogy ezen a mozi verzió van vagy a bővített? Előre is köszönöm!
0