Nyugi rám ne hallgass... Aki itt megnyilvánult, azok általában képben vannak, plusz a külföldi tesztoldalak is áradoznak róla, de tényleg. Persze azért kíváncsi lennék majd a véleményedre...
0
2015. június 10., szerda 12:42
62
Megmondom a frankot nagyon el vettétek a kedvem a filmtől. Imádom ezerszer láttam már és úgy vártam ezt a kiadványt mint a messiást. De itt csak kottázzák,hogy szar a kép szar a hang. 9 ropit kiégetni úgy ,hogy még örömöm sem lesz benne ,hát nem tudom. Tényleg ennyire nem jó kiadvány? Segítsen már valaki? Köszönöm
0
2015. május 26., kedd 14:35
974
Szerintem az, hogy ennek a filmnek (vagy egy másiknak) öt magyar változata van már egy kicsit nevetséges és túlzás! Azt aláírom, h néha kell csinálni egy másodikat a jobb hangzás miatt, vagy mert a régi a vágott kópiához készült és egyszerűbb újraszinkronizálni, vagy mert az első verzió tényleg rosszul sikerült, de 5 verzió csinálni már vicc!
Például a Piszkos alku/Menekülő ember c. filmnél örültem volna ha Gáti Oszkárral is magyarítják a filmet. (még a fiatal Gátival)
0
2015. május 25., hétfő 23:39
1333
"Eddig ötször magyarították."
Ezt nem is tudtam. Legelőször az "ősidőkben" (~20+ éve) láttam, még az HBO műsorán. Egyetlen hangot sem tudok visszaidézni abból a szinkronból, de úgy emlékszem, tetszett.
Valamelyik "De Niro - Revicky" változatot láttam, arra emlékszem, hogy Joe Pesci hangja nagyon nem tetszett. Alighanem a negyedik szinkron volt ez.
Legjobbnak a harmadik szinkront tartom. Trokán Péter kimért stílusa kiválóan passzol De Niro karakteréhez, Maros Gábor pedig olyan mértékben azonosult a szerepével, hogy szó szerint félelmetes volt.
Persze Pesci figurája az elejétől a végéig hordoz valami olyan bizarr kegyetlenséget, amelynek hatására ha egyszer megnézem ezt a filmet, háromszor is meg kell néznem a "Vinnie, az együgyű"-t, hogy ezt elfelejtsem, és ismét megkedveljem Pesci-t, mint színészt.
Számomra a leginkább letaglózó film ebben a témakörben ez volt.
0
2015. május 24., vasárnap 23:14
6056
Ezt úgyse lehet kimagyarázni....
:D :D :D
0
2015. május 24., vasárnap 17:23
268
Az ilyen laikus paliknak van az Avengers meg Transformers. A házimozi rajongók meg tudják jól, hogy egy otthoni kiadvány célja az eredeti mozis kép- és hangminőség megközelítése. Adjunk hálát az égnek hogy leálltak az utólagos képátalakításokkal. Az eredetihez hű képet kell kapjunk, nem digitálisan módosítottat. Ennek tökéletesen megfelel a Nagymenők, de ez nem csili-vili 4k techdemo :)
0
2015. május 23., szombat 21:06
8851
Azért egyértelműen látszik rajta, hogy nem DVD. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. május 23., szombat 10:50
6056
Oké, csak azt képzeld el, hogy én egy teljesen laikus pali vagyok. Annyit látok a tokon, hogy HD meg 4k. Berakom a lejátszóba és az egész kép úgy ahogy van zizeg... És még azért tűélesnek se mondanám... Az, hogy mi mire lett rögzítve és abból mit lehet kihozni, az nem hiszem, hogy kéne, hogy érdekeljen engem... Az egy vicc kategória, hogy a Ben Hur már a premierjén szebb volt mint ez a film. Mármint értelek, biztos is, hogy így volt de nem volt pénze Scorsese-nek vagy mi? Ezt így nekem felesleges volt HD-síteni.. Ha azt mondták volna dvd, elhiszem...
0
2015. május 23., szombat 10:33
8851
Feltételezem, a Ben-Hur már a premierje idején is jobban festett, mint ez. Nem hasonlítottam össze a képüket, de nem vitatom, hogy ez esetleg zajosabb. Csupán annyit kell elfogadni, hogy a zaj természetes része a filmnek.
Most néztem meg a Hairt. Na, az már tényleg nem a legszebb. De ott sem a részletgazdagsággal van baj, csak a gyakori kópiahibákkal. De ezeken is könnyen túl lehet lépni.
0
2015. május 23., szombat 9:38
6056
Ha nem is a Predator Gyulusom (bár nagyjából egyidősek), de a lentebb említett Jaws és Ben Hur nyomába se érhet ez a kép... Értem én, hogy minden rajta van aminek rajta kell lennie, de akkor is dobtam egy hátast mikor megjelentek az első képkockák... Bár én nem értek hozzá, ezt tudom magamról :)
0
2015. május 23., szombat 7:30
8851
Ja, és hogy a filmet is dicsérjem: a nejem még sosem látta; most megnézte velem, és bár nem éppen az ő műfaja, nagyon tetszett neki.
0
2015. május 23., szombat 7:26
8851
Én nem vettem észre semmiféle mesterséges beavatkozásra utaló hatást a képen. Szerencsére a filmzajt sem ölték ki belőle, nem úgy, mint pl. a Predator esetében. Ha ez valakinek grízes szar, akkor neki a Predator a non plusz ultra HD élmény megtestesítője lehet. :)
Nincs itt semmi gond a zajjal. Ha az eredeti kópián ott van, BD-n is rajta kell, hogy legyen. Így adja vissza a legtöbb részletet, ettől (is) HD.
0
2015. május 23., szombat 6:54
8977
Eddig nem szerettem volna ebbe a vitába beszállni, de most már muszáj. Semmi baj nincsen ezzel a képpel, (számomra) nagyon jó minőség. Mindezt azért kell leírnom, mert ha csak ezt a véleményt látja csak a potenciális vásárló, esetleg elállhat a lemez megvásárlásától. Akinek ez a film bejön és megfelelő minőségben szeretné magáénak tudni, nyugodtan megveheti ezt a kiadványt, nem grízes szar.
0
2015. május 23., szombat 0:24
6056
Nem a filmszerű, vagy a valószerű itt a kulcs, hanem a gríz. Ez a kép egy grízes szar.
0
2015. május 22., péntek 23:19
3087
Amúgy nekem is meglesz, de még nincs nálam, szóval ezt nem úgy mondtam, hogy húdetutirapocsék a képe:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2015. május 22., péntek 23:18
3087
Lehet, hogy valakinek a "filmszerű látvány" jelent optimális élményt, de talán azt is meg lehet érteni, hogy más a "valószerű látványt" részesíti előnyben - vagyis ha csak szereplőket, díszleteket, tájakat és hasonlókat szeretne látni az adott megjelenítőn, mindenféle zavaró, mesterséges beavatkozásra utaló hatás nélkül.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2015. május 22., péntek 23:16
52684
Megnyugtató, mert vettem én is ebből. Kösz! :)
most posts by TM
0
2015. május 22., péntek 23:01
8851
Nem értem, mi a gond ennek a képével. Szép, részletgazdag, kellőképpen filmszerű látványt nyújt.
A filmet régen láttam már utoljára, így most nagy élmény volt újra megnézni. A kiadvány korrekt, az Xpress-től érkezett példány szép állapotú, hibátlan. Jó vétel. Remek film, impozáns formában, abszolút korrekt minőségben.
0
2015. május 13., szerda 20:46
6056
Nézd, nyilvánvalóan igazad van meg minden, de én ezt akkor se tudom HD-nak nevezni. Attól, hogy a dvd ótvar szar, a BD meg kevésbé szar, nem rossz, attól ez még életlen és grízes. Ez van... Az meg, hogy mit mire forgattak, engem mint vásárlót miért kell, hogy érdekeljen? Veszek valamit, amiről üvölt a 4k forrás meg blablabla és kapok egy ilyet. Akkor ne újítsák fel azokat a filmeket, amiknek szar a forrása, ennyi...
Persze mivel mindenhol csúcsminőségről írnak a kiadvánnyal kapcsolatban, ezért én kiírom a fájdalmam és megy az élet tovább... :)
0
2015. május 13., szerda 19:31
268
A Ben Hur az eddigi legnagyobb költségvetésű 4k remaster, de eleve más technológiával forgatták anno, az tényleg gyönyörű, szebb mint sok mai film. A Jaws-t még nem láttam, de a Star Wars is elég komoly felújításon esett át.
BD megjelenésnél inkább az a fontos, hogy az eredeti mozis minőséget mennyire tudja megközelíteni. A Nagymenők ennyit tud, valszeg nem tech demonak forgatták anno :) Amúgy szerintem csak az eleje gyenge, a sötétben autókázás. Amúgy rendben van. Ha nézel összehasonlító képeket a DVD kiadással, akkor ég és föld a kettő, ez a lényeg.
0
2015. május 13., szerda 18:47
1848
Elhiszem, hogy fontos a gyors indulás, szerintem is ötletes, hogy a legtöbb BD egyből a filmmel indít. De ha már van rendes menüje a filmnek, akkor az nézzen már ki valahogy. Ráadásul egy jubileumi kiadásnál? Az Universal például remek menüket csinál a filmjeihez. Lehetne ez a követendő példa.
0
2015. május 13., szerda 18:20
8260
Elég feltűnő, nem?
Meg akkor már ez is baj? A múltkor meg, mikor a másik linket küldtem, tudod, a múzeumosat, azt furcsálltad ... :P Hát már semmi sem jó??
De szerintem ne offoljuk szét jobban e remek film topikját.
0
2015. május 13., szerda 17:46
6056
Azért tegyük hozzá, hogy ezt a linket te találtad.... :D