Nagyon megörültem az újonnan kiadott sorozatnak, bár a korábbi MOKÉP kiadványok - az utolsó (némiképp "lehúzásosnak" tűnő) "Az elátkozott kastély" címmel ellátott DVD-n kívül, amely hét régi epizód mellett csak négy újat tartalmazott) megvannak. Még az is megfordult a fejemben, hogy lecserélem a teljes sorozatot, mivel itt szimpatikusabb, rendszerezettebb válogatásokat kaptunk, az egyes sorozat "évadokat" külön-külön lemezen, és nem ömlesztve, ahogy a korábbiakon.
Végül aztán csak a 7. és 8. részt vettem meg, hogy meglegyen a sorozat összes epizódja. Mivel a MOKÉP által kiadott "Fából faragott Péter" is megvolt, a négy plusz film miatt a FIBIT kiadással így is dupláztam.
Miután megláttam a képminőséget, és összehasonlítottam a korábbi kiadásokéval - gyakorlatilag a duplázás miatt még azonos meséket is össze tudtam hasonlítani -, úgy döntöttem, hogy mégis megtartom a régi kiadványaimat és nem cserélem le, hiába lenne egységes a sorozat.
Nem vagyok különösebben vájtszemű, de az új FIBIT kiadás képe érezhetően sokkal gyengébb, a kontúrok elmosódottabbak, a szegélyek fűrészfogasak, úgy hogy sajnos csalódás volt ez a kiadás.
0