Keresés

Star Wars III - A sith-ek bosszúja (2 DVD)

2005. május 27., péntek 5:04
"Visszaküldték a mintákat, azzal hogy kérik a következő ötöt!
"Csak" ennyire aprólékosak...:)"
Vagy inkább szemellenzősek. Legyen egy hangminta és kész! Ennyit jelent nekik egy szinkron. Egy Sinkovits nem a hangmintája miatt alkalmas J. Wayne szinkronizálására, hanem a mögötte lévő életpálya, az eljátszott szerepek súlya miatt. Ez teszi a (jó!) magyar szinkront értékessé: a színész (hang)játéka, és az, hogy a szavak magyarításán túl a karaktert is árnyalja, mintegy lefordítja a nézőnek, mert a hangja révén felidézi korábbi szerepeinek óhatatlanul is megmaradt lenyomatát - ezzel is segítve a befogadást.
Persze hangminták is hozhatnak kiváló eredményt, de ehhez olyan karakteres mintára van szükség, amelyik adott esetben képes feledteti a hang mögül hiányzó színpadi ill. filmes szerepeket.
0
2005. május 27., péntek 2:49
a szinkront leszámítva volt nekem egy arcul csapás a filmben. nem tetszett a végén az a nagy technikai visszafejlődés amit a csillagrombolón tapasztalhattunk. 5 centis villanykapcsoló szerüség, majd 20 centinként egy fehér-piros lámpa felváltva....hát nem tudom...mintha most pottyant volna a 70-es évekből. jó, tudom akkori az új remény, de ott nekem nem tüntek ilyen bénának a gombok és egyebek. Talán itt azért tünt fel jobban, mert percekkel elötte még sokkal modernebb és kidolgozottab eszközöket láthattunk. na csak ennyit akartam :)
0
2005. május 27., péntek 1:47
:) Igaz.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. május 27., péntek 1:32
Néha Gammát is szinkronizálhatná valaki! Így érthetőbb lenne! :))
most posts by TM
0
2005. május 27., péntek 1:18
Én kiskoromban előbb hallottam a lézerkard kifejezést, mint a fénykardot. Utána pedig a fénykardon mosolyogtunk jobban.
0
2005. május 27., péntek 1:11
Ebben egyetértünk...
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. május 27., péntek 1:03
Jól van na, nekem nem fájna, ha ott figyelne az a szerencsétlen szinkron a DVD-n. Tisztelem, és becsülöm a szinkronosokat, elhiszem, hogy embertpróbáló feladat volt a munka, de szerintem, ha ilyen kemény meló volt, figyelhettek volna jobban a részletekre, például a lightsaber az NEM lézerkard!
0
2005. május 27., péntek 0:59
Akinek kell a kép, az dobjon egy mailt, a:

the_aviator@citromail.hu címre.
0
2005. május 27., péntek 0:58
Najó, hagyjuk...

Akir érdekel itt van egy kép azokról a bizonyos SWEP 3-as poharakról, amiket egy bizonyos gyorséttermi kajáldában lehet kapni 499-ért darabáron:

0
Fenébe, tudtam, hogy nem fogja beszúrni ide. :(
0
Mondtam már, nekem mindegy, csináljátok. Ha kell, alá is írom. Egyszerűen biztos vagyok benne, hogy ebből csúfos bukás lesz. Ha úgy tetszik, Titeket féltelek a koppanástól :)))
0
2005. május 27., péntek 0:57
A petíció is édeskaevés, sajnos.
0
2005. május 27., péntek 0:55
Aham, én meg ezt nem mondtam, hogy valamivel is áltatnám magam. Ez csupán egy hiú remény, de azért szükság van ilyenre is. Ha nem hinnék benne, nem csinálnám. Tudod, aki nem hisz bizonyos dolgokban, és meg sem próbál érte küzdeni, akkor azt nem is fogja elérni. Ismétlem: ez egy próbapetíció. Semmi károtok nem származik belőle.
0
2005. május 27., péntek 0:51
Én meg Téged nem értelek. Csak a szubjektív véleménymere Válaszoltál, sőt, még arra sem. Hol írtam, hogy remekül tudok angolul? :) Alapfokúm van. Engem a latin nyelvek vonzzanak :)
Én konkrét ÉRVEKET soroltam fel, miért reménytelen az ügy. Nem szeretém, ha megvalósíthatatlan álmokkal áltatnátok Magatokat.
0
2005. május 27., péntek 0:49
NEm vagy jövőbe látó, így nem tudtatod 100 százalékra. Csak sejtéseid és tapasztalataid vannak, de ez édeskevés.
0
2005. május 27., péntek 0:48
Teljesen rátapintottál a lényegre, én is ezt szeretném megértettni Gammával és a többiekkel. NEM AZT, hogy a szinkron jobb, és mostantól azzal nézze, hanem AZT, hogy SZINKRON is lehetne rajta, mert ahogy mondtad és teljesen igazad van, a magyarok jobban preferálják a szinkont. Sőt, vannak olyanok is, akkor egyenesen UTÁLNAK olvasni, és direkt így nézi ki a filmeket. Gamma, és nem győzködni akarlak, hogy a szinkron mekkora jó, és a legjobb, hanem szeretném megérteni, hogy neked az hol fog fájni, ha ESETLEG, TALÁN, MÉGIS, EGYSZER, VALAHA, A KÖZELJÖVŐBEN szinkront is tesznek a DVD-re...
0
2005. május 27., péntek 0:45
Rossz a példa.
Egy bankrabló túszul ejti a bank teljes "legénységét", de egy fickó mégis hősködik, így a rabló (de jó, ráillik Lucasra:) fejbe lövi szegény srácot. Ilyen egyszerű. Felőlem mehet ez a petíció mission, de azt remélem Tudjátok, hogy a szinkron esélye gyakorlatilag egynelő a nullával.
0
2005. május 27., péntek 0:43
Ma túl estem a második nézésen a Pólus 5-ös termében. Felirattal akartam másodszorra nézni a MOM-ban digitálisan (tényleg valaki leírná, hogy látványilag, vagy miben különbözik a digitális változat?!), de a partnerem először látta és szinkronnal akarta nézni. Nos, összehasonlítva a Westenddel, ahol a hang elég silány volt és a kép sem volt hibátlan, azt kell, hogy mondjam, hogy a Hollywood Multiplex most rávert a Palace mozikra. (legalábbis a westendre) A térhatás és a mélyek óriásiak, remek élmény, semmi sistergés, referencia értékű mozizás volt, a kép is tiszta, néhol egy egy tekercsváltásnál volt csak fellelhető az a bizonyos fekete karik a jobb felső sarokban. Aki tehát a szinkron mellett teszi le a voksát (megjegyzem nem teszi rosszul), bátran mehet a Pólusba az 5-ös terembe.
Kitérnék picit a szinkron vitára. Elég felháborítónak tartom, hogy sokan szinte lealázzátok a szakmát, hogy micsoda pocsék és ront az élményen. Szubjektív dolog, hogy kinek mi és hogyan tetszik. De azt felelőtlen kijelentésnek tartom, hogy más ember embertpróbáló munkáját fikázzátok és porba tiporjátok. Még, ha rendes körülmények között is készült volna az Episode III szinkronja, még akkor sem lehetne panaszra okunk, mert ha tetszik, ha nem magyarország szinkronpárti és legalább a filmnézők 80%-a ezt preferálja. Lengyelországban egy férfi hang beszéli alá az angol 5.1-et és éljenzenek, ha ott figyel a lengyel 5.1 a borítón. Na az tényleg gáz. De ez a hiszti ami itt a fórumon megy szinkron pro és kontra ügyben az már elég szánalmas. Egy szinkronpárti ne akarjon meggyőzni egy feliratpártit, se fordítva. Én sem a szinkron ellenes, felirat, vagy inkább eredeti hang pártiakat akarom meggyőzni arról, hogy már pedig mától szinkronnal nézzétek a filmet, hanem csak arról akarlak meggyőzni titeket, hogy ne fikázzátok, mert tökéletes munkát végeztek a remek szinkronszinészek. Annak tudatában pedig, hogy csak egy fekete kópián dolgoztak, amin néha elő-elő bukkant 1-2 mozgó száj, azt kell, hogy mondjam, hogy tökéletes és a magyar szinkron egyik legjobbja. Vegyétek ezeket figyelembe és csináljátok utánuk amit ők, nekem a kedvenceim lettek és mélységesen tisztelem becsülöm őket, kiválló munkájukért. Arról persze lehet vitatkozni, hogy kinek melyik hang nem tetszik és nem tudja azonosítani a szereplővel. Ezért azok menejenek a MOMba vagy a DP-be, ott a feliratos kópia, viszont (hasamra ütök) 40-ből 37 kópia szinkronos. Ez azért van, mert mint már említettem a magyarok a szinkront preferálják. Ezért dühítő, hogy nem raknak a DVD-re szinkront.
Na kicsit már túl sokat beszéltem, remélem megértettétek mit akartam mondani, nem akartam megbántani senkit.
Annyit akartam, hogy ne vitatkozzanak a szinkron-felirat pártiak, meddő vita. Egyszerűen szeretném, ha belátnátok, hogy óriási munka volt ez a Star Wars 3 szinkron, mindenki beleadott apait-anyait, ne fikázzátok. Én ma direkt olyan szemmel(is) néztem, hogy figyeltem a szinészek száját, a hangok "beleélését", stb... Nem találtam hibát.
A film lenyűgöző volt másodszorra is, talán ez lesz az első film, amit harmadszorra is megnézek moziban és most dobpergés :-) feliratosan, mert én úgy is szeretem, ezért szeretném, ha lehetne a DVD-n is választani.
Na 3,14SZ.
0
2005. május 27., péntek 0:43
Nem értelek Gamma. Az, hogy neked NEM tetszik a szinkron a te bajod, örömöd. Viszont sokaknak tetszik, köztük nekem is. Engem kifejezetten zavar, ha egy ilyen filmre nem kerül szinkron, hamem ha szinkronnal szeretném nézni, akkor meg kell vennem a videókazettát, vagy máshonnan kell beszereznem. Ez egy OPCIÓ a DVD-n, hogy ilyen lehetőség is van... Érted? Elhisszük, hogy remekül tudsz angolul, ezt nem kérdőjelezte meg senki, de én akkor is le fogom írni még 600-szor a címet, és még vitatkozhatunk ezen napokig, akkor sem foglak megérteni.
0
2005. május 27., péntek 0:41
Na, közben már Te is megfogalmaztad :)))
0
2005. május 27., péntek 0:40
Leírhatod még jópárszor, egyszerűen nem látom értelmét, hasztalan erőfeszítés. Egyrészt, valszeg el sem jut Lucashoz, de ha eljutna is, 1500 aláírástól nem fog Lukács bácsi s*ggest dobni. Másrészt, a Fox nagy valószínűséggel már véglegesített specifikációkkal dolgozik, tehát már késő. Lucasra jellemző, hogy az utolsó pillanatban jelenti be a DVD-it. Három: szerintem esztétikátlan lenne megtörni ezt a specifikáció azonosságot, hisz mind az öt eddig megjelent SW DVD teljesen megegyező külcsínnel lett kiadva.
És négy, bár ez teljesen szubjektív vélemény: a szinkron annyira moslék (bocs a durva fogalmazásért), hogy jobb minél előbb elfelejteni! Vagy tudjátok mit? Ne. Maradjon meg, és ezentúl ezt hozzuk fel negatív példaként!
0
2005. május 27., péntek 0:40
De szerintem egy próbát megér. Én azt nem értem, hogy miért zavarja a csőrötöket az, hogy néhányan próbálkozunk vele? Így akkor a a II. világháborúban az oroszok már feladták volna a küzdelmet, mert úgyis erősebbek a németek. És lásd...
0
2005. május 27., péntek 0:37
Ha el is jut az illetékesekhez, az még nem jelenti azt, hogy érdekelni fogja őket. Sőt, itt ugye nem a kiadó dönt a szinkronról, hanem maga Lucas. Próbálkozni persze lehet..., bár semmi értelme.
0
2005. május 27., péntek 0:28
Na ugye! Szerintem is kár szinkronizálni! (hehe)
0
2005. május 27., péntek 0:27
Én is tiszteletben tartom a Ti véleményeteket, csak nem értem, mire jó a szinkron?!
0