Keresés

Star Wars III - A sith-ek bosszúja (2 DVD)

2005. május 27., péntek 0:24
Mikor tanulják már meg az emberek, hogy az online petíciók SEMMIT SEM ÉRNEK?!
0
2005. május 27., péntek 0:23
Azért jó nekik, mert más a véleményük a dologról, mint Neked!
Mellesleg enyhén erősek a jelzőid! Amúgy a véleményedet továbbra is tiszteletben tartom! :)
most posts by TM
0
2005. május 27., péntek 0:17
Szerinted gagyi, szerintem nem. Ennyi erővel kár leszinkronizálni a filmeket... Minek az? Igazad van.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. május 27., péntek 0:08
De miért jó nektek egy gagyi szinkron, ami csak ront az összhatáson? Néhány dilettáns szonkronos (tisztelet a kivételnek) összeül, és egy papírról felolvassák a szöveget, a színészet nyoma nélkül. Léteznek remek magyar szinkronok, de ez nagyon-nagyon messze áll tőlük. Nem zavarna, ha rajta lenne a magyar hang a DVD-n (úgysem lesz, ez fix), Sutter kolléga úgyis remekül megfogalmazta a tényt; ha lusta a magyar olvasni...
Egyedül szegény gyerekekért fáj a szívem.
0
2005. május 27., péntek 0:00
jaja, egyből kiszurtam én is:)
0
2005. május 26., csütörtök 23:33
Teljesen egyetértek. :)
0
2005. május 26., csütörtök 23:32
Addig is:

SWEP 3 DVD-re szinkront petíció
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. május 26., csütörtök 23:28
A petíciót nem azért indítottam, mert OLYAN NAGY szinkronfan vagyok. Azért indítottam, mert MIÉRT NE férne el a DVD-n egy magyar szinkron sáv is? A film minőségét tuti nem rontaná. Hamár egyszer LESZINKRONIZÁLTÁK akkor IGENIS kérünk rá szinkront. Tudom, hogy az összes többi filmen nem volt szinkron, éppen ezért elég volt már abból, hogy egy ilyen sikerfilmen az ember nem élvezheti kedvére a filmet. A petíció igenis el fog jutni az illetékes személyekhez, csak még e-mailt kéne találjak :). Addig is, aki nem ért vele egyet az ne írja alá, aki pedig szívesen látna rajta szinkront (függetlenül attól, hogy lesz-e rajta vagy sem), az ÍRJA ALÁ! Ezzel is igen sokat segít.
0
2005. május 26., csütörtök 23:17
Megtaláltam a Millenium Falcont a filmben!! Ha valakit érdekel...
0
2005. május 26., csütörtök 12:50
Akkor ezek szerint nem csak nekem tetszett a szinkron. :) De jó.

Amúgy ezek a petíciók elvileg eljutnak a címzetthez, hiszen volt nagy szinkron botrány az Angel kapcsán anno, az is innen indult, és láss csodát, azt a Viasat3 átszinkronizáltatta, visszaadva a szereplőknek az eredeti magyar hangjukat. :))

Szóval lehet, hogy lenne erdménye, ha mondjuk egymillióan aláírnák, amit viszont kétlek. :(
0
2005. május 25., szerda 18:40
Ezzel én is így vagyok!
0
2005. május 25., szerda 18:39
Támogatom az indítványt. Az más kérdés, hogy a Skywalker Ranch-on magasról szarnak az elvárásainkra a magyar DVD szinkronját illetőleg (hallom lelki füleimmel: "Hungary, where the hell is that? Oh I know! Its capital is Bukarest!") de lényeg, hogy megtegyünk minden tőlünk telhetőt.
0
2005. május 25., szerda 17:14
Én a régebbi részekkel 4-5-6 vagyok így.
most posts by TM
0
2005. május 25., szerda 17:04
Az egy dolog, hogy a szinkrohangokat aprólékosan megválogatják, legalább nem követik el a Disney baklövéseit, de engem a prequel egyszerűen szinkronosan nem köt le.
0
2005. május 25., szerda 16:50
sokan vader összepakolását azonosítják a frankenstein-filmekkel, de nekem akkor jutott eszembe a monszter, mikor palpatine hörgő hangon fejezte ki véleményét anakin pálfordulásáról, hogy "goooood." ugye ti is emlékeztek azokra a jelenetekre, mikor a frankenstein menyasszonyában a vak ember beszélni tanítja a szörnyet? no, ő is ugyanígy beszélt. :)
0
2005. május 25., szerda 16:36
Igen, én is erre gondoltam. Talán 1-2. részben fura is lett volna, de mikor megtörténik a... bigyó :), utána mehetett volna Gabi bá!! :-))

"Good. Good!!!"

Áááááá, váázzeg!! :-)))))
0
2005. május 25., szerda 14:43
Valószínű Reviczky nem indult, hiszen a főszereplők hangját már 99-ben kiválasztották, és gondolom ahol lehetett az előző részek hangjait választották. Előfordult olyan casting (nem ennél) ahol az öt hangmintából - ennyiből választanak a kintiek - egy sem felelt meg, pedig az ötben kettő Kossuth-díjas színészünk is volt, mégsem tetszett a döntnököknek. Visszaküldték a mintákat, azzal hogy kérik a következő ötöt!
"Csak" ennyire aprólékosak...:)
most posts by TM
0
2005. május 25., szerda 14:20
Reviczky Gabi bácsi most vajon indult a lehetséges Palpi-hangok versenyén?
Imádom McDiarmid bácsi hangját, de Gabi bácsi ördögi hanghordozása mesteri lett a Jedi ritterben!!! Vele el bírnám viselni a Lord Vader-Yes, Master-Rise-ot, még ha a filmben nem is így hangzik.
Hopp, remélem, ez nem volt spoiler... :-)
0
2005. május 25., szerda 13:06
Még egy szó (talán a legfontosabb):
"casting" azaz: szereplőválogatás
Ilyen volumenű filmek esetében a film készítői választják ki, hogy kik lehetnek a  nemzetközi szinkronhangok - tehát nem csak nálunk, hanem az egész világon!
Vagyis amíg nem bólintottak rá pl. Szilágyi Tibor hangmintájára odakinn, addig el sem kezdhette itthon a munkát!
Most akkor ki a rossz?! :)
most posts by TM
0
2005. május 25., szerda 13:00
Én is a feliratpárti társasághoz tartozom, és nekem is többet ér az eredeti hang mint egy szinkron, viszont sokakkal ellentétben mégis azt kell hogy írjam hogy ez a szinkron nagyon jól sikerült. A petíciót éppen ezért aláírtam.
0
2005. május 25., szerda 12:51
Ezeknek a petícióknak van valami értelme?! Az egy dolog, hogy írsz egyet, de el is jut ez az illetékes elvtársakhoz? Erősen kétlem...
0
2005. május 25., szerda 12:41
Nem vitatkozásképpen írom de tény, hogy a film szinkronáért felelős személyek - pl. Márkus Tamás hangmérnök - március-április folyamán a Skywalker Ranch-on Lucas hangbirodalmában, a kinti szakemberekkel együtt végezte a szinkron utómunkálatait -  más országbeli hangmérnökökkel együtt (ugyanis Lucas erre is odafigyel, még ha a dvd-nél nem is favorizálja a "soknyelvűséget").
Mivel valószínűleg mindannyian értenek a munkájukhoz, ezért csak arról lehet szó, hogy néhány rajongó mást ért igényesség alatt, mint a fent említett személyek! És mégegyszer: a jó szinkronnak nem az a fő ismérve, hogy egy az egyben hasonlítania kell, az eredeti színész hangszínére! Ez csakis akkor lenne tökéletes, ha a szereplők akcentus nélkül beszélnék a magyar nyelvet! Ennek hiányában, ha valaki annyira szeret egy színészt, hogy mindenképp a saját hangján szeretné őt élvezni, akkor nézze őt saját nyelvén, mivel ezt a szinkron soha sem fogja tudni nyújtani! Magyarul beszélő filmeknél ennyi tolerancia szükséges! De ettől még nem a szinkron szörnyű...
most posts by TM
0
2005. május 25., szerda 12:06
Én egyetértek Tadammal!
Jó lenne ha szinkronos lenne, mert pl. nekem tetszett a szinkron!
0
2005. május 25., szerda 2:22
"Más. A klasszikus trilógia viszont jobb ha nem jön ki soha szinkronnal, mert elég furcsa lenne a három filmet háromfajta szinkronnal nézni"

Hm, ezalatt nem tudom, mit értesz.
0
2005. május 24., kedd 23:31
Néhány apró észrevételem van a szinkron témához. Szerintem is tök fölösleges dolog ez a petíció, mégis sok sikert hozzá. A SW III szinkronja szerintem is szörnyű volt, alig várom már, hogy láthassam feliratosan is. Ezért képes leszek Szombathelyről Pestre utazni.. De az is ok, ha valaki szereti a szinkront egy filmen. Nekem egy jó kép és eredeti hangminőség többet ér egy szinkronnál. Elsősorban a DVDken vehető észre a hangminőség romlása magyar hangnál.. De itt nem is csak erről van szó. Lehet, hogy nehéz volt nekik szinkronizálni a lent említett körülmények között, de egy SW esetében igényesebbnek kellett volna lenni. Azonkívül- bár soha nem foglalkoztam a szinkronszínészekkel- úgy érzem, nem minden esetben a leghozzáillőbb hangokat találták meg a színészekhez. Az első részben is igazán csak Jar Jar és a gungenek szinkronja tetszett..
Más. A klasszikus trilógia viszont jobb ha nem jön ki soha szinkronnal, mert elég furcsa lenne a három filmet háromfajta szinkronnal nézni. Pláne zsinórban egymás után..
Ennyi rövid eszmefuttatásom a SW szinkronokról. De ha valaki odavan érte, hát lelke rajta. Akkor mondjuk én is várnám, ha Gyűrűk ura színvonalú lenne. De sajna nem az.Így hát megvagyok nélküle..
0