nem így kellett volna szerintem nekiidulni. hanem az összesre kellene szvsz. remélem sikerül azonban így is. én aláírtam, bár én sosem nézem szinkronosan...
0
2005. május 24., kedd 14:38
16099
Aki még nem írta alá a "Magyar Szinkront a Star Wars - III. rész DVD-re!" nevű petíciót, az még mindig megteheti, itt:
Petíció
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. május 24., kedd 12:44
7271
Nna, én többek között ezek miatt imádom az említett filmeket-rendezőket, még ha néha van is miért szidni őket. :-) Hát ezeken nevelkedtünk, mi New hope-korúak, ahogy olvastam vkitől itt, a xpressen (szorri, hogy elfeledtem a nickedet, volt közben egy memóriareszetem :-)) ).
0
2005. május 24., kedd 12:04
52685
Elképzeltem Lucasékat, ahogy megtervezik ezeket az eldugott poénokat Spielberggel: "-Ha odaérünk a Lelkek Kútja jelenethez, akkor faragjuk az oszlopba R2-D2-t meg C-3PO-t! -Oké! És mit szólnál ahhoz, hogy ha a mulató neve Obi Wan lenne?" Valószínűleg nem ez a hiteles történet, de ettől függetlenül a két rendező barátsága azért bővelkedik az egymás filmjeire való utalásokban. Az előbb említett kettőn kívül még feltétlen meg kell említeni az E.T. című Spielberg filmet. Ebben Elliott egy Star Warsos űrhajóval játszik, a játékfigurái között pedig megtalálható Boba Fett és Lando Calrissian is a Birodalom visszavágból. Igaz ez a két név csak a dvd-hez készült új szinkronban hallható, a régi magyar változatban "átkeresztelték" őket, pedig a két film magyar bemutatója között is volt annyi idő (1982 eleje ill. 1983 vége) hogy köztudottá váljanak ezek a nevek - úgy látszik a szinkronrendező nem látta a Birodalmat... És akkor még nem beszéltem az E.T. legnagyobb poénjáról: Amikor Helloween napján fényes nappal az utcán álruhában totyogó hősünkkel egy Yoda sétál szembe, és a vén botanikus kiabálja neki "Haza! Haza!" A jelenetet még a filmből jól ismert Yoda- filmzenetéma néhány akkordja is kihangsúlyozza. Ezt a gesztust Lucas jó másfél évtizeddel később "viszonozta" barátjának a Baljós Árnyakban, amikor a szenátorválasztásos jelenetet látjuk, akkor megfigyelhető a kép baloldalán egy szenátusi páholy amiben E.T három "földije" hevesen rázza végtagjait Valorum kancellár miatt! :) Szóval elvannak a "gyerekek" :)))
most posts by TM
0
2005. május 24., kedd 10:27
7271
:-))))))
Amúgy nem meglepő. Az öreg humorzsák. :-)
0
2005. május 24., kedd 0:20
2774
ebben benne vagyok én is kb 15 dolcsival :)
0
2005. május 23., hétfő 23:48
16970
Ez tök poén! :)
0
2005. május 23., hétfő 21:29
41
0
2005. május 23., hétfő 20:39
1431
"Mondjuk fele annyira nem pocsék, mint az EpI "szinkronja"
Hm, ez furcsa, mennyien szidják, nekem valamiért semmi bajom az EP1-es szinkronnal. A szinkronhangokat jól eltalálták, és úgy általában sem sok kivetnivalót látok benne.
0
2005. május 23., hétfő 17:58
52685
A film összbevétele jelenleg 303 millió dollár! Szédítő!!!
most posts by TM
0
2005. május 23., hétfő 17:42
52685
Szerintem is! És akkor még vedd hozzá, hogy az általam leírt módon kellett nekik kiküszködniük-szó szerint! Márkus Tamásról még annyit mondanék el, hogy a tökéletességre való törekvése odáig terjed, hogy pl. a ROTK,de már a TTT esetében is egy általa létrehozott fórumoldalon felvette a kapcsolatot a magyar rajongókkal, kérve őket, hogy segítsék őt a szinkron precíz kivitelezésében. A leglelkesebb segítőknek pedig elintézte, hogy bejuthassanak a Mafilmhez megnézni a szinkronmunkálatokat! A Tolkien-napon meg még a csilláron is lógtak emberek, azért hogy lássák a magyar hangokat adó művészeket. Mi ez, ha nem a szinkron sikere? Pl. Láng Balázs nevére - úgy magában - biztos nem ugranak az emberek...Szóval lehet, hogy valakinek más elképzelése van egy bizonyos szinkronhangról, vagy másmilyen az eredeti tónus, mint a magyar (pl. Nicholas Cage-Józsa Imre - abszolút eltérő karakterek!) de az összhatást kell megvizsgálni,abban pedig egyik filmnek sem kell szégyenkeznie, SŐT!!!
most posts by TM
0
2005. május 23., hétfő 17:24
16099
Pontosabban nem kapcsoltam át az angol hangra. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. május 23., hétfő 17:23
16099
Én soha nem láttam angolul a LOTR bármelyik részét. Ugyebár moziban is szinkronosan ment, és a DVD-n pedig ha megnéztem nem kapcsoltam át a szinkronra. A LOTR esetében olyan jól sikerült a szinkron, hogy szinte "nincs szükség" az angol hangsávra. Ez a szinkron lehetne mérvadó a többi szinkront illetően.
0
2005. május 23., hétfő 17:11
52685
Csak azért kérdeztem, hogy hogyan tetszett a LOTR magyarul, mert ugyanaz a magas színvonalon dolgozó, a szakmában a legjobb társaság készítette, mint a Sith-ek bosszúját! Csörögi István, Márkus Tamás a legjobb, ezt a Gyűrűk Ura rajongók is elismerték! Kár hogy Star Wars vonalon vaskalaposabbak az emberek... Egyébként Tamás mondta, hogy már a ROTK munkakópiája is olyan volt, hogy a történetből nulla látnivaló rész volt rajta! Amikor valaki kinyitotta a száját, akkor a száj láthatóvá vált az egyébként teljesen kiretusált anyagon, az is csak azért, hogy a színész akkor tudja mondani a szöveget, amikor az az eredetiben is hallható. Ez embert próbáló munka, az esetek többségében szinte a semmiből kell kihozni a tökéletest, valahol megalázó az egész! (hála a filmkalózoknak...) És akkor a végén még a pofájukba vágják, hogy ilyen meg olyan szar! Számomra sokkal nagyobb érzelmi töltést adott magyarul a film, mint angolul!
most posts by TM
0
2005. május 23., hétfő 16:56
16099
És ha mégis? Mondom: ha nem akarod, ne írd alá. De ne zavarjon már egy civil akció, ami ebben az esetben téged nem is érint...
0
2005. május 23., hétfő 16:54
2341
Amúgy nem támadtalak le, egyszerűen nem érdemes semmit sem tenni az ügy érdekében.
0
2005. május 23., hétfő 16:54
16099
Valóban, biztos, hogy nem vagy egyedül a véleményeddel, de sok szinkronhívő van. Bevallom neked őszintén én sem túlzottan szeretem a szinkronhangokat, de engem azért nem zavarna egy magyar szinkron az Ep 3-on...
0
2005. május 23., hétfő 16:52
2341
Mondjuk fele annyira nem pocsék, mint az EpI "szinkronja" (komolyan mondom, olyan lett, mint egy home-video), de még így is kritikán aluli.
0
2005. május 23., hétfő 16:51
2341
... Mintha egyedül lennék a véleményemmel, mi? :))) Egyébként a 99%-hoz nyugodtan hozzáadhatsz még egyet...
"Csá"
0
2005. május 23., hétfő 16:33
52685
Úgy emlékszem mindenki dicsérte, nem?
most posts by TM
0
2005. május 23., hétfő 16:32
1221
"Mondjátok meg legyetek szívesek, hogy mennyire tetszett Nektek a Gyűrűk Ura szinkronváltozata?"
Nem vagyok szinkronhívö, de szerintem jó volt, bár Reviczky Gábor (ha jól emlékszem, ö Szarumán hangja) túl fiatal Christopher Lee-hez.
"egy ilyen undorítóan gyenge "szinkronnak" nincs helye egy Star Wars DVD-n" Én is írtam már ilyesmit, de a torkomnak ugrottak, pedig szerintem ez teljesen jogos elvárás.
Az EpIII szinkronja tényleg nem jó, de lehetett volna roszabb is. Az a gyanúm, hogy még a szinkronrendezö sem láthatta a teljes filmet, s szinte vakon kellett dolgoznia.
0
2005. május 23., hétfő 16:23
16099
Szerintem korrekt szinkronja volt. A magyar szinkronszínészek a legjobbak a "piacon". :)
0
2005. május 23., hétfő 16:22
16099
Jól letámadtál pajtás, pedig én nem erőszakból mondtam, hogy írd alá. Ha nem tetszik az ötlet, akkor TE NE ÍRD ALÁ! Rajtad kívül rengetegen vannak, akik szívesen látnának szinkront rajta. És a 600 ember többet ér, mint TE egymagad. Azt én is tudom, hogy 99%, hogy nem lesz a szinkronos változatból semmi, de egy próbát megér ezzel a petícióval, nem? Ez most fáj neked? Akkor ne is olvasd el, ok?
Csá.
0
2005. május 23., hétfő 16:18
52685
Mondjátok meg legyetek szívesek, hogy mennyire tetszett Nektek a Gyűrűk Ura szinkronváltozata?
most posts by TM
0
2005. május 23., hétfő 16:12
2341
Nem zavar, de egy ilyen undorítóan gyenge "szinkronnak" nincs helye egy Star Wars DVD-n. Egyébként kár akár egy szalmaszálat is keresztbe tenni az ügy érdekében, törődjetek bele, hogy NEM lesz szinkron a lemezen, mivel eddig egy SW DVD-n sem volt. Miért lenne jó, ha most megtörnének az egységes specifikációk?! Egyébként meg, ha ennyire fáj a "szinkron" hiánya, vedd meg a filmet video-n...