Keresés

Star Wars III - A sith-ek bosszúja (2 DVD)

2005. május 23., hétfő 16:01
Mert miért ne?! Téged úgysem zavar ha felrakják rá...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. május 23., hétfő 15:58
Az meg minek?
0
2005. május 23., hétfő 14:22
Aki szeretne szinkront az Episode 3 DVD-re, az írja alá itt:

Petíció
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. május 23., hétfő 13:31
Cseppet se bánkódj! Mire jól kereső "személyzetis" leszel, addigra kijön a HD-verzió amelyre már talán ráférnek a bakik is! :))
most posts by TM
0
2005. május 23., hétfő 13:29
Kellett? :)
most posts by TM
0
2005. május 23., hétfő 13:27
És legalább már jó előre közölte, lesz ilyen is, olyan is.
Nem akkor rukkolt elő az extendeddel, mikor már a mozis nem fogyott, és kellett a péz.
0
2005. május 23., hétfő 13:25
TM, maxithx!!! :-))))
0
2005. május 23., hétfő 13:24
Ebben igazad van! Viszont más rendező más filmjénél is választhatja a vásárló azt, hogy utánaérdeklődik annak, hogy egy esetleges új kiadás miben tér el az előzőtől - akár itt az xpressen is! - és ha nem számottevő az eltérés, akkor nem kér belőle! Lásd újabbak közül Karib tenger...,Tolvajtempó stb.
És hogy tompítsam a szemellenzős Lucast imádó rajongó képet magamról, elmondom hogy az utoljára videokazettán kiadott trilógiát már én sem vettem meg pusztán az új borító, meg az elején lévő tízperces filmelőzetes miatt, egyszerűen nem érdekelt! De mivel valakinek még nem volt meg, ezért jónak tartottam, hogy újból lehet kapni!
most posts by TM
0
2005. május 23., hétfő 12:58
"Vajon hányan szidtátok Peter Jacksont, amiért fél éven belül kétszer adta el a filmjét:)"

És mindenki időben eldönthette, hogy melyiket akarja megvenni. Aki nem akart kipengetni 10 rugót a filmért, az megvehette a moziváltozatot.
0
2005. május 23., hétfő 12:54
Igen. Nekem csak a szerény 2 lemezes verzió van meg. :( Ösztöndíjból nem fussa...
0
2005. május 23., hétfő 12:44
Azért válaszolhatunk neked erre a kérdésre! Nos a kérdés az (nem a tiedé) hogy mennyire érdekel Téged a Gyűrűk Ura?!
Megveheted a 3x2 dvd-s kiszerelést, kétségkívül szép az is, még a filmet is érteni fogod, hiszen ott is az a történet van, ami a moziban ment. Vannak extrák is előzetesekkel, klippekkel, több (átlagban félórás) werkfilmmel, tv-szpotokkal. Az egyik lemezen a film van, a másikon az extraanyag.
Ha a 3x4 lemezes "megoldást" választod, akkor az úgy néz ki, hogy lesz mindegyik filmnél egy gyönyörű kihajtogatható dvd-tartód, benne a lemezekkel és füzettel, két lemezen terül el a film kb. fél-háromnegyed ill. egy óra beleillesztett pluszjelenetekkel, (nálam itt már eldőlne a kérdés!) a filmenként mellékelt további két lemezen pedig egy minden apró részletre kiterjedő extraarzenált kaphatsz! Ebben Tolkien születésétől a filmek által begyűjtött díjakig bezárólag vesézik ki a produkciót. Tudni kell azt is, hogy a kétlemezesen lévő extrák közül SEMMI nem került át a négylemezesre, ezért aztán akit igazán nagyon érdekel a téma megvehette mindkét változatot!
Hogy oka legyen annak, hogy ebben a topicban szólalok meg, akkor engedtessék meg egy kikacsintás Lucas állandó kritizálói felé:
Vajon hányan szidtátok Peter Jacksont, amiért fél éven belül kétszer adta el a filmjét:) Hiába no, most már Lucasé marad örökre a pénztárcanyúzó jelző...
De hogy teljes legyen a kép: létezik a négylemezes kiszerelésből egy díszdobozos változat is, melyben a filmek mellé a stábot kiszolgáló makettműhely által tervezett szobrok találhatók, plusz egy Gollam tervezéséről szóló dvd(Két Torony), valamint egy Howard Shore zeneszerzővel készített filmzene-koncert dvd(Király visszatér). A díszdobozos változatok a négylemezesek duplájába kerülnek, ennek ellenére kicsit sem gondolkodtam azon, hogy ne ezt a változatot válasszam! Mivel nem vagyunk egyformák, ezért Neked kell döntened, mennyit ér számodra a Gyűrűk Ura!
Végezetül elnézést Mindenkitől a hatalmas OFF miatt! :)
TM
most posts by TM
0
2005. május 23., hétfő 12:03
Szívesen! Azt még hozzátenném, hogy a hologramos dupla cd-k nem tartalmazzák, az előző dupla változatokban lévő belső füzetecskéket, helyette egy miniposzterré kihajtogatható borítót kreáltak hozzá, ahogyan azt az előző I-II résznél is tették (viszont szuper a hologram!)
EpII filmzene szerintem még van, ha nem találsz akkor kintről hozass, ez nem limitált, mint az első rész.
Az EpI dupla változatát itthon is be lehet szerezni még egy két eldugott helyen (kiadónál nem tudom, érdeklődni kell) az Amazon.com-ról minden további nélkül megrendelhető 28 dollár+"fuvar" áron! A cd-ket a Sony adta ki. (sonyclassical)
Mindezek mellé még tudom ajánlani a Meco nevezetű funkycsapat lemezét akik a rádióban hallható Star Wars feldolgozást (a "kocsmazenés" betéttel) készítették.
A korongon megtalálható a Birodalom visszavágból két egyveleg,  Harmadik típusú találkozások, Superman, Star Trek, Wizard of Oz stb. Szóval kihagyhatatlan!
Sok szerencsét a beszerzéshez, és kellemes zenehallgatást kívánok!
Üdv: TM
most posts by TM
0
2005. május 23., hétfő 11:00
bocs... rossz topikba írtam...
0
2005. május 23., hétfő 10:30
Sziasztok!

Megrendeltem most a Cannes-i akció keretében a Gyűrűk ura trilógiát (2DVD/film). De láttam, hogy van 4DVD/film kiadás is. Az Extra kiadás megér annyi plusz költséget, vagy nem? Vagy a "sima" 2DVD az nincs olyan jó? Vagy most mivan? :)
0
2005. május 23., hétfő 9:41
Nagyon szépen köszönöm. Azt nem tod, hogy kaphatók-e még? Mármint Episode I dupla meg Ep.II? Mert a IV-VI-ot még láttam.
0
2005. május 23., hétfő 2:10
Kritikát, és rengeteg fontos információt talál a zenei kiadványokrók, akit érdekel a következő linekeken :
http://www.filmtracks.com/titles/star_wars.html
http://www.filmtracks.com/titles/empire.html
http://www.filmtracks.com/titles/jedi.html
0
2005. május 23., hétfő 1:37
A hologramos cd-k megegyeznek a korábbi duplákkal. Ep I. volt szimpla és dupla kiadásban , a 2. rész csak szimplában.
most posts by TM
0
2005. május 23., hétfő 1:23
Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy a nemrégiben kiadott hologramos filmzenék ( a régi trilógiához) a legbővebb lemezek az eddig megjelentetettek közül? Mi több, Episode 1-2 hány kiadást ért meg és ott is volt egy- ill. többlemezes verzió?
Ezekről semmit nem tudok, szégyen ide, szégyen oda. :-)
Illetve hol érdemes beszerezni őket?? Ki adta ki őket, lehet-e még kapni? Vagy netán ezek is kijönnek egyben vmikor?
Thx!!
0
2005. május 22., vasárnap 23:44
Nekem mindegyik résznek megvan a zenéje, sőt én a munkám közben is filmzenéket hallgatok szóval ezeket az albumokat is hallottam már vagy ezerszer, de a régi részek komplett zenéjénél soha nem lankadt a figyelmem :D
A 3. rész zenéje pedig nem hiszem hogy kijön duplában :) maximum odaírják rá, hogy a többi zenét megtlalálja a többi film Soundtrackjén :)
Na jó ez már hülyeség, de a lényeg hogy a régi zenék sokkal mozgalmasabbak és nagyszabásúbbak :) szerintem persze :)
kinek mi :)
0
2005. május 22., vasárnap 23:38
Nekem is az utcsó a kedvencem :)
0
2005. május 22., vasárnap 23:36
Nem érzem, hogy bárkit is kioktatnál, csak eltér a véleményünk.

"minden új felvétel nélkül újra mixelve eredetiben." Ilyen szerintem most most sincs.

"Tehát ott azért van 2 CD-s zene minden részhez :) az újaknál egyedül a Baljós árnyak kapott dupla lemezes kiadást"

Ez nem jelenti azt, hogy a többi részben nincs annyi zene. A filmzenék SZINTE SOHA nem jelennek meg teljes terjedelmükben. (Bosszantó ugyanakkor, hogy sok olyan zene jelenik meg sountrackként, ami nem is szerepel az illetö filmben.) A Baljós árnyak elsö kiadása egyébként szimpla volt, a többiböl is jelenhet meg még dupla. Az eredeti trilógia minden lemeze is kijött késöbb (több) bövített kiadásban.
0
2005. május 22., vasárnap 22:57
Hát sztem a IV-V-VI zenéje sokkal jobb és mindegyik kompletten új és nincs benne ismétlés. Ezalatt nem a témákat értem, hanem arra gondolok hogy nincs kompletten minden új felvétel nélkül újra mixelve eredetiben. Tehát ott azért van 2 CD-s zene minden részhez :) az újaknál egyedül a Baljós árnyak kapott dupla lemezes kiadást, és az valóban egész  jól sikerült, de klónok gyenge...harmat gyenge. A sith-ek már sokkal jobb, de én a régi zenéket is újra felvettem volna kicsit átdolgozva. Na jó, nem oktatok ki senkit :) Ezt csak én gondolom így :D
0
2005. május 22., vasárnap 21:58
„a klónok zenéje harmat gyenge volt szerintem. Ennél jóval jobb volt a sith-ek zenéje, de nagyon nagy kárnak tartottam hogy néhány helyen nem újdonan komponált zenét hallottam hanem a korábbi részekből kiszedett zenéket megmixelve. na ez családás volt! Az új zenével nincsen baj, de régen minden részhez járt 120 perc vadonat új zene :D ehhez meg lett 70 perc új zene és a maradék részeken a régi zenék domborítottak.”

Csak az A New Hope zeneanyaga teljesen új, a többi részre jellemző az, amit írtál. Sorozatoknál, az ismétlés (zenében is) nem lustaság, hanem kohéziós erő.  Nem lenne jó, ha hat teljesen önálló művet hallhatnánk. (Amikor Beltrami a T3-ból – gondolom, szerzői jogi problémák miatt – kihagyta Fiedel témáját, a rajongók fel voltak háborodva.)

Williams már 1999-ben nyilatkozta, hogy a hat rész zeneileg is egységes egészet fog képezni, amelyet legfőképp a wagneri Leitmotiv használatával és egyes témák gyakori használatával fog elérni. Igy is van: ha figyelmesen hallgatja az ember, rájön, hogy a témák ismétlésének mindig valamilyen dramaturgiai szerepe van: A klónok támadása végén, az - akkor még - köztársasági hadsereg elindulásakor rövid ideig hallható a birodalmi induló; az ifjú Anakin fájdalmát-dühét kifejező részekben már benne van Darth Vader témája; Qui-Gon Jinn és Padmé temetésén egyazon dallam parafrázisai hallhatók, stb. Ebben a részben a zene előre és hátra egyaránt utal, ezért van több ismerős dallam.

Ugyanígy, ugyanilyen célból ismétlődnek a sorozatban mondatok, helyzetek, beállítások, tárgyak, stb.

Ha nyáron sok időm lesz, végighallgatom az összes lemezt egymás után, szerintem fognak meglepetések érni, pedig, ki tudja, hányszor hallottam már őket!

Danny Elfman 24 éves lehetett 1977-ben, de a feltevés olyan, mintha azon gondolkodnánk, hogy ki írhatta volna a Volt egyszer egy vadnyugat zenéjét, ha Morricone nem vállalta volna.
0
2005. május 22., vasárnap 21:07
Nem vagy egyedül... Bár szimpatikus volt a 15/10-es értékelés is...
0
2005. május 22., vasárnap 20:29
VÉGRE valaki akinek az uccsó a kedvenc :D
Aszittem már hogy ezzel a véleményemmel is egyedül leszek...
0