VIGYÁZAT!!!SPOILER VESZÉLY!
Tegnap sikerült megnéznem.A nyitójelenjet látványos és gyors.Többet nem nagyon tudok róla mondani.A droid poénok egy ideig viccesek, de egy idő után már szörnyen zavaróak.A Dookuval lezavart küzdelem elég jó bár elhanyagolható.Ezután a film elkezd megindulni a tragédia felé(Anakin végzete).A filmmel egy nagy baj van, az pedig a nagyon gyors iram.Lucas mindent bele próbált préselni ebbe a részbe, és ez meg islátszik.A fénykardos jelentek nagyon jók, látványosak, ebbe a részbe van a legtöbb.A filmben rengeteg az akció, de ez kivételesen nem is baj, hisz a párbeszédek fájóan gyengék.Obi egy nagyon cool arc, bármilyen nehéz helyzetben van, mindig belök egy jó beszólást.A Palpit alakító színész jól játszik, de a film végére a karaktere inkább már mosolyognivaló, hisz szegény nem bírja abba hagyni a nevetést.Yodat jól megcsinálták, a Palpival való küzdelmében szerencsére már nem ugrabugrál annyit, de szegény még most sem tanult meg angolul:)Hayden most nekem úgy tűnt elég jól játszik, szerintem még hallani fogunk róla.(még jó hogy feliratosan néztem, Anakin magyar hangja egyszerűen szörnyű, egyáltalán nem passzol Hayden hangjához)A karakter akiben egy kicsit csalódtam Grievous volt, szegény úgy köhög mint egy asztmás, és úgy járkál (begörbült háttal) mint egy nyolcvan éves örgember(bezzeg amikor Obival küzd mindjárt fel tud egyenesedni).A karakter így erősen mozog a komikus és a nagyon gonosz között.Nem lehet igazán komolyan venni.Számomra olyan ő, mint valami groteszk karikatúra.Anakin Darth Vaderé válása nekem nagyon tetszett, igazán nosztalgikus pillanat amikor rákerül a maszk és meghalljuk a jól ismert lélegzést(pahh, pühh).Amikor Vader megtudja hogy Padmé halott, és artikulátlan üvöltésbe kezd, az kifejezetten tetszett.Vader járása teljesen természetes volt, hiszen meg kell szokni ezt az átkozott robot hacukát.Az ikerholdas befejezés elég jó megoldásnak tűnt, mint záróképsor.
A film megnézését felirattal ajánlom.
Értékelés:89%
Sorrend:Egy új remény
A birodalom visszavág
A jedi visszatér
A sith-ek bosszúja
A klónok támadása
Baljós árnyak