Szomorú, hogy manapság mindenféle senkiházi-jöttment kritikát írhat bármiről, amiről kedve tartja. Ráadásul nyilvánosságra is lehet hozni.. Annak, aki lehányná Lucast, csak azt tudom mondani, hogy remélem találkozik egyszer egy banthával, ami lefossa mind a két kezét. Kb ennyi jár a kritikájára. Szerencsére mindkettőnek egyforma esélye van.
Igazából nem hiszem, hogy meg kellene védenem a SW 1-et és 2-őt, nem az én dolgom. Most néztem meg őket egymás után, és meg kell mondjam, gyengeségeik ellenére igenis élvezetes moziélményt nyújtottak. Egy kellemes kis mese első részei ezek és valóban az EP III-al válik teljessé az egész. Mégis mit vártatok, okosok? Milyen lesz? És ha Lucas megcsinálta volna az EP VII-VIII-IX-et? Meglincseltétek volna? Na ne vicceljünk már... Számomra egyébként az a beteges, aki görcsösen ragaszkodik az EP IV-V-VI-hoz. Az új trilógia technikai színvonala messze veri az régiét, ami teljesen logikus. Mit akartatok? Hogy újra maketteket mozgassanak és azt kockánként vegyék fel? Engem inkább zavarnak a klasszikus trilógia bárgyú effektjei, mint az újak CGI jelenetei. Én nem sírom vissza bábu Yodát. Sőt! Még az EP I és EP II Yodája között is klassziskülönbség volt az utóbbi javára. A színészekről.. Hol vannak a régi színészek??? Ha olyan jók lettek volna, eltűntek volna a süllyesztőben? Harrison Fordot leszámítva egyik sem játszott JELENTŐS filmben azóta. Ellenben a mostani színészek már letettek valamit az asztalra. Ne ám már hogy ilyen seggfejek, mint a kritika írói kritizáljanak olyan színészeket mint Ewan McGregor, Nat. Portman,Samuel L. Jackson, Hayden Christensen stb.. Hol jönek ezek ehhez? Egyébként Anakin szerepét tökéletesen játsza Christensen. A SW II-ben azok a nézések..
Egyébként jómagam a klasszikus trilógián nőttem fel. Legalább 50-szer láttam mindegyik filmet, az újakat is min. 10-szer. Megvan az összes Magyarországon kiadott SW könyv, sőt egy 1987-as Filmvilág újság is amiban Lucas nyilatkozik a három trilógia terveiről. Mindezek tükrében maximálisan elfogadom az új részeket, szeretem őket a hibáikkal együtt is. Ami hibák a régiekben is megvannak. És biztos meglesznek a SW III-ban is. De azt is szeretni fogom, mert így kerek az egész. És sajnálom, hogy nem lesz egy új trilógia, Solo és Leila ikreivel...
Ja! Még valami! A kiragadott példák a rendezők életműveiből- elég beteges elme érvei...