Keresés

Star Wars III - A sith-ek bosszúja (2 DVD)

2005. május 17., kedd 1:00
s ez alapján máris messzemenő következtetéseket sikerült levonnod... melyik volt ez a kritika amúgy?
0
2005. május 17., kedd 0:54
Én 1 db sokkmagazinos kritikát olvastam eddig életemben, de annyi tárgyi tévedést, mint ami abban volt, nemigen láttam azóta se egy cikken belül. :)

Van egy nagyon bizsergető SWIII kritika a neten valahol (sf.hu?), amiben azért szidja a t. szerző a filmet, mert túl brutális, így a kiskölkét nem viheti el a moziba. Nem semmi! :)
0
2005. május 16., hétfő 23:04
"Szomorú, hogy manapság mindenféle senkiházi-jöttment kritikát írhat bármiről, amiről kedve tartja."
Látod ebben teljesen igazad van R2-D2. De ebbe beletartozol te is! Áruld már el nekem, hogy milyen jogon mondasz rólunk ilyeneket? Kritika: saját, szubjektív vélemény! Ha jól emlékszem mi nem szidtunk téged a cikkeinkben. Te miért teszed? Milyen alapon? Bántottunk téged? Nem. írd le a véleményed és a személyeskedést meg, hagyd meg magadnak.
0
2005. május 16., hétfő 23:04
"Szomorú, hogy manapság mindenféle senkiházi-jöttment kritikát írhat bármiről, amiről kedve tartja."
Látod ebben teljesen igazad van R2-D2. De ebbe beletartozol te is! Áruld már el nekem, hogy milyen jogon mondasz rólunk ilyeneket? Kritika: saját, szubjektív vélemény! Ha jól emlékszem mi nem szidtunk téged a cikkeinkben. Te miért teszed? Milyen alapon? Bántottunk téged? Nem. írd le a véleményed és a személyeskedést meg, hagyd meg magadnak.
0
2005. május 16., hétfő 23:01
0
2005. május 16., hétfő 22:48
Szomorú, hogy manapság mindenféle senkiházi-jöttment kritikát írhat bármiről, amiről  kedve tartja. Ráadásul nyilvánosságra is lehet hozni.. Annak, aki lehányná Lucast, csak azt tudom mondani, hogy remélem találkozik egyszer egy banthával, ami lefossa mind a két kezét. Kb ennyi jár a kritikájára. Szerencsére mindkettőnek egyforma esélye van.
Igazából nem hiszem, hogy meg kellene védenem a SW 1-et és 2-őt, nem az én dolgom. Most néztem meg őket egymás után, és meg kell mondjam, gyengeségeik ellenére igenis élvezetes moziélményt nyújtottak. Egy kellemes kis mese első részei ezek és valóban az EP III-al válik teljessé az egész. Mégis mit vártatok, okosok? Milyen lesz? És ha Lucas megcsinálta volna az EP VII-VIII-IX-et? Meglincseltétek volna? Na ne vicceljünk már... Számomra egyébként az a beteges, aki görcsösen ragaszkodik az EP IV-V-VI-hoz. Az új trilógia technikai színvonala messze veri az régiét, ami teljesen logikus. Mit akartatok? Hogy újra maketteket mozgassanak és azt kockánként vegyék fel? Engem inkább zavarnak a klasszikus trilógia bárgyú effektjei, mint az újak CGI jelenetei. Én nem sírom vissza  bábu Yodát. Sőt! Még az EP I és EP II Yodája között is klassziskülönbség volt az utóbbi javára. A színészekről.. Hol vannak a régi színészek??? Ha olyan jók lettek volna, eltűntek volna a süllyesztőben? Harrison Fordot leszámítva egyik sem játszott JELENTŐS filmben azóta. Ellenben a mostani színészek már letettek valamit az asztalra. Ne ám már hogy ilyen seggfejek, mint a kritika írói kritizáljanak olyan színészeket mint Ewan McGregor, Nat. Portman,Samuel L. Jackson, Hayden Christensen stb.. Hol jönek ezek ehhez?  Egyébként Anakin szerepét tökéletesen játsza Christensen. A SW II-ben azok a nézések..
Egyébként jómagam a klasszikus trilógián nőttem fel. Legalább 50-szer láttam mindegyik filmet, az újakat is min. 10-szer. Megvan az összes Magyarországon kiadott SW könyv, sőt egy 1987-as Filmvilág újság is amiban Lucas nyilatkozik a három trilógia terveiről. Mindezek tükrében maximálisan elfogadom az új részeket, szeretem őket a hibáikkal együtt is. Ami hibák a régiekben is megvannak. És biztos meglesznek a SW III-ban is. De azt is szeretni fogom, mert így kerek az egész. És sajnálom, hogy nem lesz egy új trilógia, Solo és Leila ikreivel...
Ja! Még valami! A kiragadott példák a rendezők életműveiből- elég beteges elme érvei...
0
2005. május 16., hétfő 18:05
Engem csak az zavar hogy egy olyan oldal írja azt a filmről hogy nevetséges, amelyik egy Blacula nevű horror paródiát, és hasonlókat  istenít.Najó ez egy kicsit túlzás volt.Ettől függetlenül a film még lehet szar.
0
2005. május 16., hétfő 15:44
"könyörgöm, aki az Episode 1 + 2 láttán nem hasonlóan érez, annak vitán felül nincs ízlése, nem számít többé a vélenye, az egyszerűen nem faktor"

Azért ez egy kissé durva. Míg Szerinted DieHard Star-Wars-szal szembeni elfogultsága nem illdomos, és jócskán átesett a ló túloldalára, addig Te, a prequel-SW-trilogy antifan, saját véleményed felsőbbrendűnek tartva maximum távcsővel láthatod azt a pacit...
0
2005. május 16., hétfő 14:24
megjegyzésem gondolom az, amelyik a vitát indította. csak sztem neked nem azzal volt bajod, hogy fan vagyok, meg stb, hanem hogy az oldaladat(nem tudom tiéd e) egy kicsit elhamarkodottan, és esetlegesen oda nem illő szavakkal illettem.
csak akkor azt nem értem, miért nem nekem mondtad, hanem engem kikerülve valaki másnak.
ha bántó volt egy-két szó, akkor bocsánatot kérek.
de a véleményem továbbra is fenntartom. a kritika ok, ha negatív, de nekem nem jön be az ilyen stílus.(és szvsz még sok más embernek sem, de ezt mindenki mérlegelje)
ez pedig egy sw topic. mindenki tud róla, hogy mennyi fan, van, esetelg csőlátású. én biztos nem tartozom a csordaszellemhez, senki sem vezet, senki sem mondja hogy mit tegyek. én ezt érzem. arról meg végképp nem tehetek, hogy sokan ugyanígy éreznek. ha pedig ellenvélemény fogalmazol, akkor azt megteheted egy kicsit kultúráltabban is. én elfogadom a tied is.
0
2005. május 16., hétfő 14:13
Lehet hogy túlzásba estem volna?

Hm... Lehet hogy igen! ;-)

Igazság szerint DieHard némelyik megjegyzése ragadtatott erre - mindenkitől bocsánatot kérek, kivéve őt, rá még mindíg vonatkozik! :-))
0
2005. május 16., hétfő 13:55
A témától függetlenül összefoglalnám Driller mondanivalóját:
Aki szereti a Star Wars első két részét, az csőlátású, szerencsétlen, szarevő birka.
Ez rendjén is van, semmi hergelő nincs benne...:)
Egyébként pedig szerinte még nem írt senki ebbe a topicba objektív véleményt a témáról, tehát az első kasztot erősítjük mindannyian!
Semmi bajom Drillerrel, mert értem a mondanivalójának a lényegét, csakhát vannak, akik mindent szó szerint vesznek! ;)
most posts by TM
0
2005. május 16., hétfő 13:30
Birkaszerűen viselkedő starwars-rajongókat felhergellni kb. olyan nehéz mint citromból levet csavarni: nem egy intellektuális kihívás (természetesen ez és a korábbi hozzászólásaim az olyanokra nem vonatkoznak akik képesek saját és a csordától differenciált véleményt alkotni - mondjuk itt még olyannal nem találkoztam. Ha elkerülte volna a figyelmemet, attól elnézést kérek). Nem herrgellek hát tovább benneteket - persze eredetileg nem is akartam, de nektek már az is agyvérzést okoz ha valakinek csak kissé tér el a tietekétől a véleménye. Csak hát ha valaki ennyire komolyan vesz ilyen szar filmeket (ep1,2), az megérdemli. Huhú, de még hogy! :-))
0
2005. május 16., hétfő 12:06
Ez az egész hozzászólás olyan szinten SZÁNALMAS hogy már kommentelésre sem méltatnám a többiek helyében.

Süt belőled a felsőbbrendűség érzése, a másik lenézése.
(Csak úgy megsúgom: anno a Király Visszatérnél én voltam az egyetlen akinek NEM tetszett a film és én voltam az aki szembeszállt a fél fórummal. A különbség csupán annyi, hogy ilyen undorító dolgokat nem vágtam senkinek a fejéhez sem és sosem tenném.)

Most hatalmas nagy szegénységi bizonyítványt állítottál ki magadról. Ha szerinted X MILLIÓ ember VÉLEMÉNYE, akiknek bizony tetszett az Episode I-II, (csakis az előbbi tény miatt) már nem faktor, akkor inkább magadba kéne nézni és hasonlóan nevetséges, flame-gyanús beszólásoktól megkímélni minket! Köszi!
0
2005. május 16., hétfő 11:55
"Na de könyörgöm, aki az Episode 1 + 2 láttán nem hasonlóan érez, annak vitán felül nincs ízlése, nem számít többé a vélenye, az egyszerűen nem faktor"

Nos, nekem vitán felül nincs izlésem, nem számít a véleményem, nem vagyok faktor. Örülök, hogy végre tudom, hol a helyem.

"A Star Wars esetében sajnos mindenki tudja, hogy a szótárban a FANATIZMUS szó mellé élő példaként hozhatnák fel."

Nos, az érzésem, hogy az ellentáborban éppúgy nagybetükkel lehet szedni a fanatizmus szót. Néha olybá tünik nekem, hogy a Star Wars csak MacGuffin, melynek segítségével mindenki bizonyíthatja, mennyire kifinomult ízlésü. (Esetleg miután megnézte és DVD-n is megvásárolta az ócsárolt müveket.)

Azért nem semmi ez a Lucas: kevesen képesek elérni, hogy egy még be sem mutatott film kapcsán "öljék egymást" a fórumozók!
0
2005. május 16., hétfő 4:06
Már beszélt a következő filmjéről. Egy WWII-es témát dolgoz fel, mégpedig egy feketékből álló repülő század történetét. Én egyébként még nem hallottam róluk, de állítólag egy gépet sem vesztettek a háború alatt.
0
2005. május 16., hétfő 3:39
Nem tudom más hogy van vele, de én már nagyon várom Lucas - saját maga által beígért - kis költségvetésű rendezéseit. Végre Star Wars mentes környezetben, elfogultságmentesebben értekezhetnénk az úriember rendezői kvalitásáról!
most posts by TM
0
2005. május 16., hétfő 3:29
Szerintem ha születik egy kritika, arról ugyanúgy lehet véleményt mondani, mint a filmekről. Nem kell egyből mindenkit papucsállatkának nézni, mert nem ért egyet a kinyilatkoztatással. Driller is lehetne empatikusabb. Nem kell mindjárt vérig sérteni embereket. Szerintem!
0
2005. május 16., hétfő 3:15
Elolvastam a vitatott sokkmagazinos cikket. Valóban sokmindenben igaza van a szerzőnek, még ha egy kissé indokolatlannak is tartom a "furcsán ízes" stílusát.
Egyedül az időzítéssel van problémám, amiért mindazt amit gondol az előzményfilmekről, azt most önti rá a rendezőre, akkor, amikor  - újságíró kollégái véleménye szerint - végre összekapta magát! Dehát ha őneki ez jött le a vászonról, akkor szerinte nem jó a film, ez is egy vélemény!
most posts by TM
0
2005. május 16., hétfő 2:47
Oh Driller, mér nem ezzel kezdted? nem tudtam hogy a sokkmagazinhoz tartozol. sorry. mostmár értem a kirohanásod.
0
2005. május 16., hétfő 2:44
Jézuskirály véleményével értek egyet - ahogy ez mostanában lenni szokott... :)Egyébként meg tényleg értelmetlen vitatkozni ezen! Még mielőtt valaki engem is "megtalál", sietem leszögezni, hogy bár "megkövesedett" rajongója vagyok a szériának, mégis (vagy tán épp ezért) vannak nekem sem tetsző dolgok az első két részben, még ha nem is ezzel harsogom tele a fórumot!
Tiszteletben tartom, ha valaki rajong valamiért (ahogyan magam is), de legalább olyan fontosnak tartom, hogy tiszteljem mások véleményét! Mindig van olyan hogy valakinek a többséggel szemben álló véleménye van, ez mindig érdekel, mert akár egy tartalmas beszélgetés is kerekedhet belőle! Persze könnyebb lehurrogni a másikat, de nekem ez az utóbbi variáció szimpatikusabb! :)
most posts by TM
0
2005. május 16., hétfő 2:11
Én is tudok.
Egyszerűen csak azt akarom mondani, hogy engem nem érdekelnek a híres film kritikusok véleményei egy adott filmről. Majd én megnézzem és eldöntöm, hogy jó film-e vagy nem, persze a "jó film" relatív fogalom mivel mindekinek más az ízlése.
0
2005. május 16., hétfő 2:10
lehet elhamarkodtan, és nem megfelelő szavakkal kezdtem ezt az egészet.  "betegek". de akkor is úgy írták meg a cikket ahogy. persze hogy nem adok véleményükre. még szép. de még a nagyonüberfrankó film véleménye is csak megmosolyogtat.

de hadd ne ők döntsék már el, hogy a nézőknek tetszik e a 1-2. rész. akkor én is jogosan mondhatom amit mondok.

jah és fan vagyok, igaz, de nem olyan csőlátású, mint egyesek írják.
0
2005. május 16., hétfő 2:07
Na jó, de mi tudunk olvasni...
0
2005. május 16., hétfő 2:04
Most mit vitatkoztok valami magazin kritkáján? Semmi értelme, engem egyáltalán nem érdekel ki mit mond egy filmről nem az alapján fogom megnézni vagy nem megnézni.
Nekem ne mondja meg semmilyen híres film kritikus - én főkép Réz Andrástól tudok a falra mászni -, hogy "ez így meg úgy és szerintem nem jó".
0
2005. május 16., hétfő 2:02
Igaz nem hozzám szóltál, de rólam:
"JesusKing, te meg feleslegesen strapálod magad: az efféle önálló véleményalkotásra képtelen csorda-fanokkal vitatkozni a világ legértelmetlenebb dolga. Ennek még akkor is tetszene a film ha a moziba való belépés feltételéül szabnák az előadás alatt egy zacskónyi szarral dúsított popcorn elfogyasztását."

another culture

én próbáltam JesusKingel megbeszélni(ha ugy tetszik megvitatni) a Sokkmagazin StarWars cikkét. te meg jösz, és le szerncsétlenezel, stb...
ez mire vall ha nem kultúrára...
0