Keresés

Star Wars III - A sith-ek bosszúja (2 DVD)

2005. május 14., szombat 21:54
Hát erről van szó, igen!
Jézuskirálynál jobban magam sem fogalmazhattam volna meg azt, hogy "mit eszek" a mozibajáráson. Vegyünk egy aktuális példát! Szerda este kétezer "őrült" választja az alvás helyett a Duna Plázát, hogy elsők között láthassa a FILMET!
A rajongók közül sokan jelmezekben fognak érkezni, lesz vásár, nézhetsz a kisebb termekben werkfilmeket, doksikat, a mozi vendégü lát szendviccsel, üdítővel, találkoznak a régi ismerősök egymással, és az egészben van egy nagy összetartó erő: A film szeretete!
Az egész estének van egy egyszeri és megismételhetetlen varázsa, ahogy több száz torokból felhördül a kiáltás, az emberek fütyülnek, a vakuk kattognak, mert mindenki meg szeretné örökíteni az egyébként ezerszer látott két szót: STAR WARS
Ennél többet nem tudok most mondani erről az egészről, ezt érezni kell, örülök hogy néhányszor már lehetett részem benne és őszinte szívből kívánok másnak is ilyen ritkán átélhető élményt!
És ha már járt valaki ilyen premieren, akkor azt is tudnia kell, hogy ezen az először vetített filmen illik csendben lenni, sőt kinézik azt az embert, aki a hülye kukoricájával zizeg!
UI. Ez talán nem tartozik ide, de házimozirendszerem nekem is van, sőt még vidéken is lakom. De egy Star Wars rajongó csak nem fog bántani egy másikat, úgyhogy PEACE!
most posts by TM
0
2005. május 14., szombat 17:23
"hogy egy szőke magányos bombázó ül éppen mellém (éppenséggel nem az az esetem, csak szimbolikus volt). :)"

Én is jobban szeretem az olyat amelyik pasival van. Nagyobb benne a kihívás. ;-)
0
2005. május 14., szombat 17:21
"aki nem tudja befogni a száját és a zacskójának a száját"

Szerintem pedig pont ezek az apróságok adják a mozi különleges atmoszféráját. Én szeretem érezni a popcorn illatát vagy hallani a ropogását, ezek az apró hangok úgyis eltörpülnek a hangrendszer ereje mellett, úgyhogy kétlem, hogy ez valakit annyira zavarna, hogy ne tudná élvezni a filmet. Aki filmet nézni megy, úgyis arra koncentrál, és nem tudja elvonni a figyelmét a zacskó zörgése - más kérdés, hogy egy neurotikus ember pont arra fog figyelni, akkor persze, hogy zavaró - ilyen esetben viszont mi nem az.
A másik pedig, hogy a mozizás egy program - ha most az átlag filmnézőt vesszük figyelembe. Egy jó indok kimozdulni otthonról; a technika fejlődésével úgyis annyira elkényelmesedett az ember, hogy alig lép ki a lakása ajtaján - ami szerintem cseppet sem pozitiv.
A jegypénztárnál vagy a büfénél való sorbanállás szertartásszerű mozzanatai a mozizásnak, és kellően felcsigáz a film előtt. Én azt a részét is szeretem a dolognak, hogy vadidegen emberekkel nézem a filmet, társaságban - benne van a dologban, hogy egy szőke magányos bombázó ül éppen mellém (éppenséggel nem az az esetem, csak szimbolikus volt). :)
0
2005. május 14., szombat 16:27
Bocsánat, elképzelhető, hogy a konkrét példában pont így van. Általánosságban viszont nem, pont elég előzetes szinkronizálásán voltam ott, hogy tudjam aki ott van azzal veszik. Ez teljesen ésszerű is, mivel az előzetest jóval korábban szinkronizálják (pláne néha több előzetes is van) és sokszor még a szinkronhangok sincsenek kiválasztva, de ha mégis akkor is arra a két mondatra nem hívják be őket (feltéve, hogy mindegyikük ráér pont akkor).
0
2005. május 14., szombat 13:39
az enyémet meg tom magyarázni ha kell, én ugyanis biztos 5-öst adok, mert elvakult rajongó vagyok. minden részét szeretem, teljesen mindegy milyen lesz az új. nálam látatlanba megéri a 5csillagot. csak a sw, meg anno a lort.
0
2005. május 14., szombat 11:18
Nem is láttátok még de már osztályozzátok... csak azt nem tudom, hogy mi alapján. Ez is egy jó magyar szokás.
0
2005. május 14., szombat 10:05
Riktkán sem fogok egy Star Wars miatt felutazni Budapestre csak mert kedvem szottyant minimum 10rugót (csak magam) elrajongóskodni. Pedig StarWars bennevan a top kettőmbe. Elkullogok nyíregyházig, beülök, megnézem szinkronosan és majd jól letöltöm az angol verziót valahonnal, és türelmetlenül várom a dvd megjelenenését.
az meg hogy moziba jobb...?? ezen is el lehetne csámcsogni. igaz nagy a kép jó a hang, de a sok tahó miatt, aki nem tudja befogni a száját és a zacskójának a száját még az a kis kedvem elszáll a mozitól, ami volt. otthon szerencsére megvan már a "házimozim" és már írtam, hogy csak a proji hiányzik, ami majd tán jövőre kerül elő, és akkor szintén megvan a nagy kép, jó hang....

a mozinak amugy tényleg van egy saját feelingje, ezen nem nagyon tudok vitatkozni, de a hátrányai is, s ezt mérlegelje mindenki saját magának
0
2005. május 14., szombat 9:49
Nem akarok vitatkozni, de ha már a moziban szinkronnal vetítik egy film előzetesét, akkor szinte biztos hogy a filmben ugyanazok a magyar hangok lesznek, mint az előzetesben.Példa:Star Wars I., II., Harry Potter trilógia,GYU trilógia,Amerikai taxi, Beépített szépség.Ellenpélda:A balszerencse áradása.
A SW III. részének előzeteseiben, az előző epizódokból ismert magyar hangok vannak.
0
2005. május 14., szombat 3:09
Jar Jar sokakat idegesít(ett) ez tény. Az ő szinkronhangját is a kirendelt amerikai hanginstruktor ellenőrizte. Ettől persze még lehet idegesítő. Talán nem mindenki tudja a színész nevét, nos a magyar gungan: Bitskey Lukács! Árpa Attila Argójának nem éppen bőbeszédü Pszichója véleményem szerint még arcra is kiköpött Jar Jar! :)
most posts by TM
0
2005. május 14., szombat 2:41
Két dologhoz szeretnék hozzászólni!
Szerintem még nem készült ( az átlag filmrajongó számára ) olyan berendezés, ami reprodukálni tudja a mozi hangulatát, a nagy vászonnal és a dübörgő hanggal, ami együttesen belenyomja az embert a kényelmes székébe! (zörgő zacskós beszélgető embereket most ne citáljatok ellenpéldaként, légyszi!) Tehát itt a legtutibb az élmény, az illúzió, ezért aki igazán szereti a filmet az "Kukutyinból" is megtalálja a lehetőséget, hogy valahol ideális körülmények között nézhesse a hőn áhított mozit! Aki nyafog a távolság és az ár miatt ( nem rendszeres mozizásról van szó! ) az nem minősíthető igazi filmrajongónak!
A másik téma a mozielőzetesek.
Jézuskirálynak tökéletesen igaza van abban, hogy a mozielőzetes szinkronizálásának az esetek nagyrészében vajmi kevés köze van a végleges szinkronhoz! Sok éves tékás tapasztalat birtokában merem ezt állítani. Számos esetben még az előzetes alatt szóló zene sem az adott filmből való, s a szinkronhangok sem mindig egyeznek a tényleges hangokkal! Ha mégis, akkor is előfordulnak "érdekesen" fordított mondatok, ami azért van, mert az előzetest nem biztos, hogy ugyanakkor készítik, mint amikor a tényleges szinkront. Olyan illúziója meg senkinek ne legyen, hogy a szinkronszínész esetleg emlékezik, hogy hogyan is kéne fogalmazni, hiszen már megcsinálta a komplett filmet. Ezek a színészek rövid részenként szinkronizálnak ,csak azokat a részeket ismerik, amelyekben az ő karakterük szerepel. Amikor a Tolkien- napon a Corvin moziban összesereglettek a film  magyar hangjai, akkor vigyorogva  vallották be, hogy még egyik részt, se látták! Ezeket csak azért írtam le, hogy azért mert valaki rajongó, - aki a kedvenc filmjét a legapróbb részletekig ismeri -  ne várjon csodát az esetek többségében futószalagon készült szinkrontól!
Tehát, ha valakinek nem tetszik  az előzetes - most éppen a Star Wars - az még ne vonjon le belőle messzemenő következtetést, mert nem biztos hogy a film végső változatából ollózták azt össze!
most posts by TM
0
2005. május 13., péntek 21:40
Én a digitális változatot választottam, mert a szinkronos előzetes teljesen elborzasztott.A Lord Vader kelj fel! monológgal nekem nincs is igazán bajom, csak Vaderével, amit sikerült teljesen elcseszni.A szinkronhangok valószínűleg nem fognak változni.
0
2005. május 13., péntek 17:12
dettó. pesthez 360 kmre lakok. de! a legközelebbi multiplexhez is 80-ra. szóval nálunk a mozi úgy kezdődik (kocsival 4-5ember hogy minél olcsóbb legyen) hogy 4000FT +(mozijegy +kaja,pia márakinek kell,). ezért nem járok gyakran moziba. abból az árból megveszek egy dvd-t. a hang itthon hálistennek tűrhető(ha nem jobb). a proji is folyamtban van. ezután már tényleg vége a moziba járásnak.
0
2005. május 13., péntek 17:02
"De ne legyen ebből vita, mindenki választhat (moziban legalábbis, DVD-n sajna még mindig nem :(."

Pesten a hiper-szuper multilplexek világában biztos így van, itt nálam a világ végén sajnos nem. :(

És megjegyzés nem vita nyitás céljából: Jar Jar magyar hangja a legszörnyűbb szerintem.
0
2005. május 13., péntek 15:37
A várható megjelenés november 8.
0
2005. május 13., péntek 15:25
6 nap múlva úgyis kiderül mi a pálya ;)
Amúgy meg szerintem egészen jól sikerült az Episode I-II szinkronja (sokkal többször láttam így a filmeket, mint eredeti nyelven). Watoo (így írják?) szenzációs, Padmé hangja kedvesebb mint eredetiben, Jar-Jar kapott egy mesés töltetet a beszívott fekagyerek utánérzés helyett, és még sorolhatnám. SW filmek esetében (főleg az új trilógiát nézve) én bizony szinkron párti vagyok.
De ne legyen ebből vita, mindenki választhat (moziban legalábbis, DVD-n sajna még mindig nem :(.
0
2005. május 13., péntek 15:20
Én sokszor láttam már trailer-t sorozatoknál, amiben a szinészek megszokott hangjai voltak, a szinkron mégsem a végleges szinkronból származott. Pedig az első rész szinkronja egyáltalán nem volt rossz - Jar-Jar szinkronhangja is kevésbé volt idegesitő, mint az eredeti.
0
2005. május 13., péntek 15:06
Na, erről mennek a találgatások már egy napja.
A hangok minden magyarított trailernél az eredetiek (mármnit akik az előző részeket is szinkronizálták), ezért gyanús hogy nem.
0
2005. május 13., péntek 14:39
Nem lehet, hogy ez csak a trailer instant szinkronja? Gyakran csinálnak ilyesmit.
0
2005. május 13., péntek 14:34
Hatról volt szó, nem kettőről. Én arra reagáltam :)
0
2005. május 13., péntek 14:23
egy magyar, és egy angol 5,1ex ráférnre..., de nem most :). amugy nagyon bizakodva beszétek/beszélünk a magyar szinkronról. tudtommal még nincs hivatalos hír a 6-os packra sem.
0
2005. május 13., péntek 14:16
Biztos "szép" kép lenne azon a DVD-n amin egy bő két órás film és 6 darab 5.1-es hangsáv van ;)
0
2005. május 13., péntek 14:14
Ismét csak egyetértek! :D
0
2005. május 13., péntek 14:13
Szerintem ne szenvedj ennyit! Modern világban élünk, van rá lehetőséged hogy moziban is kiválaszd: a szinkronos, avagy az eredeti nyelvű verziót szeretnéd-e megtekinteni.
0
2005. május 13., péntek 14:11
Egyetértek! :D
0
2005. május 13., péntek 14:03
Ezért tanulok angolul.
0