Nem hiszem, hogy régi "analóg" filmeket érdemes lenne 2k-nál nagyobb felbontásban felújítani. Ha már fel kell újítani, akkor messze nem a felbontás a legkritikusabb része a műveletnek. Talán 1-2 filmnél lenne értelme, amit 70mm-es szalagra filmeztek, de ilyen viszonylag kevés van. Új filmek esetében a legnagyobb blockbustereknél is csak akkor dolgoznak 2k-nál nagyobb felbontásban, ha valami nagyon összetett vizuális effektet akarnak megvalósítani, ami nagyon aprólékos munkát igényel.
0
2005. december 2., péntek 12:54
398
Innen vettem a kamera felbontását: http://www.starwars.com/episode-iii/bts/production/news20030407.html
Úgy gondolom, hogy ha a szokásosnál jobbnak tűnik a kép, akkor annak nem az lehet az oka, hogy a digitális technika miatt több információt rögzítenek, hanem inkább az, hogy a feldolgozás során kevesebb információ veszhet el így, mintha a filmszalagot digitalizálnák; illetve az, hogy a könnyebb használhatóság miatt az alkotók jobban kontrollálhatják a végeredményt (vagyis a rögzített képet).
Még egy dolog a k-ügyhöz: Sok filmet újítanak fel digitálisan, ehhez először digitalizálják a filmszalagot. Általában 2k-n (~2000 soros felbontásban), a költségek miatt. Ez annyit tesz, hogy pár évtized múlva, lehet, hogy hamarabb, az egészet csinálhatják újra, mert a minőség nem tesz majd eleget az akkori kor követelményeinek.
0
2005. december 2., péntek 10:33
4201
A videorendszereknél a sorok száma a mérvadó, ezt használják a jelölésekben, a 2k jelentése 2000 (körüli) sorszám, hasonlóan az NTSC (480i), PAL (576i) és a HD felbontásokhoz (480p, 720p, 1080i, 1080p). A vízszintes felbontást ritkán definiálják, mert az képaránytól is függ, a képarány meg az alkalmazott lencséktől (inkább sorfelbontást használnak, ami DVD-nél például 540). Pixelszámot inkább csak a digitális fotózásban adnak meg.
Ne próbálj megmagyarázni olyat, amihez nem értesz, de ha mégis, legalább nézz utána!
0
2005. december 2., péntek 10:25
442
..."a DVD tényleg fenomenális, bár szerintem a fénykard csaták hangja erőtlen!" Megnyugtatlak ez engem is bosszantott kicsit, baromi erötlennek tünik a fénykardcsata és télleg elnyomja a zene meg az egyébb hangok, kicsit több basszus nem ártott volna :) ( Nálam az a csúcs amikor 2. részben Anakin elmegy kiszabadítani édesanyját a Tuskenektöl , de már későn érkezik, és az a képkocka amikor kilép a sátorból és elsuhintja a kardját...edények majd leesnek polcról, mellé az a hang fenomenális .) Hát valami ilyesmi jó lett volna a végébe - mármint a hangrésze, had szóljon az a mélyláda ;)
0
2005. december 2., péntek 10:12
471
Gyulus ne légy ennyire.....izé :) a 2k az nem 200 sor és egyéb hülyeségek. nem is 720x576 :) gondolkodj 2048 környékén :D tehát 2k = 2048x2048 lehetőleg a számokat ne szorozd össze, ez most nem matek :D na mindegy
a DVD tényleg fenomenális, bár szerintem a fénykard csaták hangja erőtlen! csakúgy mint Darth Vader hangja. nincs meg bennük az a régi nagyon odavágó basszus. Szerintem ez nagyon hiányzik. Ráadásul a végső Obi kontra Ani csatában nagyon magas hangon vannak a fénykardok. én kicsit máskép csináltam volna mert így nem annyira veszi át a fénykard a szerepet. Elnyomja a zene meg a többi effekt. a képbe már nem kötök bele, nem is tudnék :) A hang miatt ne tépjétek le a fejem lehet csak szakmai ártalom :D
0
2005. december 2., péntek 9:10
8851
zebi!
"A www.starwars.com szerint ennek a kamerának 2k a felbontása."
2k? Ezt én nem értem. A "két kilo" jelentése 2000, tehát azt állítod, mindössze 2000 képpont lenne? Egy DVD kép felbontása 720x576=414720 képpont, ami az általad említett érték több mint 200-szorosa! Én azt gondolom, inkább 2M, azaz 2.000.000 képpontról lehet szó, ez már inkább alkalmas lehet több méteres mozikép vetítésére... 2000 képpontból 16:9-es oldalarányt feltételezve legfeljebb 64x36-os felbontású kép (és már ez is 2304 képpont!) adódhat, ami még egy mobiltelefonon is vacakul néz ki. ;-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2005. december 2., péntek 5:28
32
Még azt le akartam írni, hogy ezek miatt a Star Wars elvesztette a varázsát, ezért mintha a fogamat húznák, mikor a harmadik rész DVD megvételére gondolok. Az extrákra viszont kíváncsi vagyok; tudathasadásos állapot.
0
2005. december 2., péntek 5:10
32
Ahogy olvasom a hozzászólásokat egyre szomorúb leszek :-), hogy a többségnek mennyire tetszett, én meg nem tudtam élvezni. Biztos túl sok volt az elvárásom. Arra számítottam, hogy ez lesz a trilógia legjobb darabja - számomra. De nálam továbbra is a második rész maradt az első helyen. Az persze fel sem mertült, hogy a hatodik résznél is jobban fog tetszeni, bár, ha figyelembe vennénk a változtatást a végén, talán lett volna esélye, azzal viszont (ahogy anyám szokta mondani) kiöntötték a fürdővízzel együtt a gyereket is, ugyanis - megint csak számomra - kisiklott a film, az a jelenet értelmetlenné vált. Mint ahogy már írtam, ez volt a legfőbb oka, hogy nem vettem meg a második trilógiát DVD-n. A második ok pedig a "dzíszdoboz" színe. Na jó, a nyavalygásból mára elég. Ui.: Ha netán valakit érdekelnek a konkrétumok a harmadik résszel kapcsolatban, talán azt is leírom.
0
2005. december 2., péntek 4:30
52685
Az is lehet! A menüje nagyon szép, majd később kivesézem az egészet!
most posts by TM
0
2005. december 2., péntek 4:27
5042
Vagy pedig beleszámolták az audiokommentárt is!
0
2005. december 2., péntek 4:18
52685
Gondolom beleszámolták az interneten fellelhető exkluzív anyagokat is, melyeket csak a dvd-lemezzel (mint kulccsal) nyithatunk meg!
most posts by TM
0
2005. december 2., péntek 4:01
5042
Az meg hogy lehet? Ilyennel még nem találkozatm...
0
2005. december 2., péntek 3:43
52685
A borító szövege szerint több, mint 6 óra.
most posts by TM
0
2005. december 2., péntek 3:23
398
"látszik alaposan hogy digit volt a forrásanyag ilyen képminöséget még nem tapasztaltam ezelött," "Még jó, hogy tökéletes a kép, probee! Ennél a filmnél haszálták először a Sony-Cinealta HD kamerákat."
A www.starwars.com szerint ennek a kamerának 2k a felbontása. Mondjuk 20 év múlva, amikor a most elinduló 2k-s HDTV-szabvány elavul, és helyette pl. 4k lesz már az otthoni eszközök felbontása is, ez a film vacakul fog kinézni - szemben a IV-VI részekkel, mivel azokról majd könnyedén készülhet (feltéve, hogy gondosan tárolták a forrásanyagot) a kor követelményeinek megfelelő felbontású digitalizálás. A mai viszonyok között a filmszalag kihagyása és a könnyebb feldolgozhatóság biztosan hordoz előnyöket.
Az extralemezen tényleg 4 és fél órányi műsor van?
0
2005. december 1., csütörtök 20:35
1
Sziasztok!
Én megrendeltem, ma ki is hozták... Mi van akkor, ha rossz a DVD ? Nem olvassa be semmi :( Mit tudok ilyenkor csinálni?
0
2005. november 30., szerda 21:54
346
Az én rendelésem már feldolgozták, ráadásul GLS száma is van. Szerintem holnap megkapom.
0
2005. november 30., szerda 21:49
4
Nemtudjátok mikorra várható egy díszdoboz melyben az episode 1-2-3 található malyd, mert a többi meg van díszdobozban csak ezek még nem.
0
2005. november 30., szerda 19:54
52685
Kölcsönzőben már ma is van.
most posts by TM
0
2005. november 30., szerda 18:03
1
Mikor várható a szállítás? TESCO polcain áll. 1-2.án kint lesz!
0
2005. november 28., hétfő 22:04
346
Már csak 3! Remélem most is fürge lesz az Xpress! Emlékszem tavaly a trilógia díszdobozt, már egy nappal a megjelenés előtt megkaptam! Ezért is rendelek mindig innen. Nagyon frissek a srácok.
0
2005. november 28., hétfő 21:25
390
Csodálkozom hogy nem reklámozzák a filmet orba-szájba, már csak 3 nap van a megjelenésig.
0
2005. november 26., szombat 15:55
207
NEM! Csubakka volt kábé 1:41:26 körül! Ezt a felkészületlenséget! ;)
0
2005. november 26., szombat 9:00
17243
...vagy tán ewoktól származott ilyesmi? mert őket próbálom elfelejteni. :))
0
2005. november 26., szombat 9:00
17243
hmm, nekem nem rémlik, hogy lett volna tarzan-trallala a jedi-ben. rosszul emlékszem tán?
0
2005. november 2., szerda 16:49
2
Padi!
Szerintem tökéletes, bár több kulisszatitkot is rakhattak volna az extra lemezre, de ez nem is fontos. Mindenképpen megéri megvenni, főleg annak aki igazi rajongója a műfajnak, nekem már az összes rész megvan:)))