Keresés

DVD-felvevő

2010. november 5., péntek 21:43
Elég régi már a felvetés, de hátha még aktuális:

A kép:

A kép alján látható csík valójában a kép torzulása, és az analóg videójelek természetes velejárója. Nemcsak a VHS, de a Video8, Hi8, SVHS felvételek is mind ilyenek, tehát ha TV-műsort veszel fel előbb videóra, majd azt digitalizálod, annál is látni fogod.

A jelenség csak digitálisan szüntethető meg, ha pl. letakarod egy fekete csíkkal. Ez viszont a kép újrakódolásával, ezáltal képminőség romlással jár.

A TV-n azért nem látszik, mert a megjelenítésnél az overscan (a kép túlpásztázása) miatt nem látszik a teljes kép, körben kb. 5%-nyi keret lemarad. A TV műsorokat ennek figyelembevételével komponálják.

Azért sem érdemes vele foglalkozni, mert amint TV-n nézed, megintcsak nem fogod látni, a PC meg nem videózásra van kitalálva. Én legalábbis sokkal szívesebben nézem a filmeket egy szép nagy tévén. ;-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. november 5., péntek 21:27
Nekem egy másik típusú Dvd felvevőm van, és nálam is jelentkezik az általad említett dolog. Bár engem nem igazán érdekel, mert én úgyis csak Tv-n nézem ott meg ahogy te is írtad nem jelentkezik ez. + nem olyan egetverően zavaró az a csík
0
2010. április 12., hétfő 16:03
Hát, ahogy elnézem, senki sem tolong a válasszal...
Szerintem műszaki fórumot kellene keresned...
Pl
http://www.mpeg4-players.info/index.php
A te játékosod is jó eséllyel fent van.
0
2010. április 12., hétfő 1:39
Ha már az előző kérdésemre nem jött válasz próbálkozok egy másikkal. Még mindig ugyanaz a felvevő. Találtam hozzá a pioneer oldalán friss firmware-t. Érdemes-e frissíteni? Tesz-e hozzá valamit a frissebb firmware? Ha igen akkor ami a merevlemezen van elveszik-e? Mert ha igen akkor kiírom ami kell.
0
2010. március 31., szerda 13:14
Amúgy linkelni még ennyire sem tudok ;-)
0
2010. március 31., szerda 13:13
Ez jó kérdés, őszintén szólva, szerintem nem lehet ezt állítani. Mert a teljes kép ugyan a tv-n nem látszik, de a jelet megkapja, tehát a felvevő is veszi. Esetleg te a kész digitális feltételről programmal le tudod vágni.
Talán lehetne a videó fejen állítani, ehhez viszont nagyon nem értek. Itt a probléma a videó lejátszással van, nem a dvd felvétellel.
Jönnek szerintem nálam okosabbak ezügyben, várd meg őket :-)
Szóval a dvd felvevő biztosan nem ludas.
0
2010. március 31., szerda 12:59
Ez így igaz amit írtál. Régi 55-s tv-m van és jobban megnézve valóban van az alján egy kis úgymond kép "eltolódás" de valóban a csík nem látszik. Helyesen fogalmaztad meg hogy mintha lenne egy minimális zoom. A videóról annyit hogy két videóval is próbáltam egy samsung és egy panasonic típussal is és ugyanaz az eredmény. Véletlen nem lehet beállítani a felvevőt hogy csak a látható képet vegye akkor fel?
Elnézést a béna linkelésemért de itt sose jön össze.
0
2010. március 31., szerda 11:52
Ugyan a képet nem tudtam megnézni, de szerintem ez nem a dvd felvevő hibája, hanem a videóé. Ha jól sejtem, ez egy vékony csík a kép legalján. Nem tudom, milyen tv-d van, de talán azért nem látszik rajta, mert a kép egy picit nagyobb a látható képátlónál. Tehát mintha lenne egy minimális zoom, és így a csík nem látszik rajta.
A tv-ben sokszor látni ilyesmit, főleg régebbi filmek esetében, pl a Szomszédok ismétléseinél.
Persze, lehet, hogy tévedek, gondolom, hozzászól valaki ilyen ügyben tapasztaltabb is, mint én.
0
2010. március 31., szerda 11:26
Sziasztok

Segítségetek szeretném kérni. Még tavaly megvettem a lentebb említett Pioneer  (DVR-555H) felvevőt. Tökéletes választás volt, nagyon sok mindent tud. Végre rászántam magam hogy a régi videókazettákat bedigitalizáljam. Viszont van egy problémám ez ügyben. Mindegy milyen módban veszem fel az adást, a tv-n nem viszont számítógépen a videó alján egy csík húzódik. Annyira nem zavaró de nem értem hogy tv-n akkor miért nincs ez a csík. [url=http://kepfeltoltes.hu/view/100331/VB_2006_A_csoport_1.m_rk_z_s__029589_09-15-02__www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]
Akármelyik videókazettát próbálom ki a csík mindig ott van. Tv-ből felvett adás esetében tökéletes minden. Milyen beállítás lehet nálam rossz?
Mondjuk így elég nehéz segíteni hogy nem látni a menürendszert de hátha találkozott már valaki a hibával.
Válaszokat előre is köszönöm.
0
2009. március 9., hétfő 1:30
Egyébként természetesen tudja a Pioneer is ezt a funkciót.
0
2009. március 9., hétfő 1:28
Szia!

Nekem is Pioneer van, és tökéletesen működik, abban biztosan megbízhatsz!!! Mi is azért vettünk azt, mert DVD-íróban a Pioneer volt a legmegbízhatóbb a számítógépben, és nem csalódtunk. Egy-két kisebb hibája van, amit én máshogy csináltam volna, de én mindenképp Pioneert ajánlok. Mind a kettő, amit kinéztél jó, bár ha én most vennék (és majd fogok is), akkor olyat vennék, amin már van USB is, de mondjuk lehet, hogy nem ez a legfontosabb szempont.
0
2009. február 16., hétfő 19:46
Biztos hogy tudja a Pioneer is azt a funkciót amit a Panasonic Time Slip-nek hív csak a Pioneer valószínüleg máshogy hívja.
0
2009. február 16., hétfő 19:20
Igen azt írtál. A Time Slip az idő csúsztatást takar. Ha felveszel egy műsort, azt már felvétel közben is visszatudod nézni. Értelemszerűen addig, amíg rögzítve van már az adott pillanatban.
0
2009. február 16., hétfő 16:09
Köszönöm válaszod.

Egyébként a Pioneert is megkapom máshol olcsóbban, de itt volt elég részletes a leírása. A netdepon összehasonlítottam a két lejátszót már amennyire hiteles amit odaírtak. A time-Slip amit a pana tud a pioneer nem az mit jelent? Lehet hogy hülyeségeket írok de nem azt hogy miközben veszek fel egy adást a tv-ből ugyanabban az időben felvehetek egy másik műsort is.
0
2009. február 15., vasárnap 13:45
A Panasonic itt olcsóbb:
http://panashop.hu/hu/items/details/112/category/4/premium_diga_dvd-felvevo_160gb_merevlemezzel/

Egyébként mindegyik jó lehet.
0
2009. február 15., vasárnap 13:20
Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni.
Merevlemezes DVD felvevőt szeretnék venni. Mivel sok adást veszek fel tv-ből már unalmas a videókazetta keresés. Milyet tudnátok ajánlani? Márka szempontjából a Pioneer felé húzodok mivel a DVD lejátszom is ősrégi Pio de még mindig tökéletes. Csak azt nem tudom hogy merevlemezesben megbízhatóak-e.
Amit kinéztem magamnak http://www.netdepo.hu/product_info.php?products_id=2687 . Árban is kb ennyit adnék érte. Tudtok esetleg ebben az árkategóriában és márkában jobbat ajánlani?
Bár ez is nagyon jónak tűnik: http://www.netdepo.hu/product_info.php?cPath=36&products_id=2332&PHPSESSID=de121da078bde4b40ac4b87381addd24
A kettő közül melyik a jobb?

Köszönöm a segítséget.
0
2009. január 26., hétfő 23:03
Ment az email!
0
2009. január 26., hétfő 23:00
Tudsz adni egy e-mail címet, ahol utol tudlak érni? Lesz egy film, ami nekem nagyon kéne.

vagy írj ide:

orgadam@gmail.com
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2009. január 26., hétfő 22:58
Van és van!
0
2009. január 26., hétfő 21:52
Van valakinek DVD felvevője, és esetleg a Filmmúzeumot is tudja fogni?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2008. december 27., szombat 22:49
Azért annyira nem teszteltem le, de meg nézem és válaszolok.
0
2008. december 27., szombat 12:50
és hogyan? mi volt a gond?
0
2008. december 27., szombat 11:43
Hali!
,Tud flexibilis felvételt is készíteni? Vagy csak fix beállítási lehetőségei vannak?
0
2008. december 26., péntek 22:39
Szia

Közben megoldottam a dolgot ,köszönöm a segitséget!
0
2008. december 26., péntek 21:55
Egy ismerősöm most vásárolt egy Yamada dvd felvevőt 250 Gb-os HDD-vel 26000 Ft-ért. Megnéztem milyen minőséget lehet vele felvenni és kellemesen csalódtam, mert eddig a komolyabb márkák híve voltam. Ezt a márkát nem is ismerem. Mindent tud, amit egy felvevőnek tudni kell. Ezek után elgondolkodtató, hogy érdemes-e több pénzt bele fektetni.
0