Nekem Pio 520 van, HDD-s, soha nem is gondolkodtam HDD nélküliben. A Pio szerintem a legjobb választás, bár az utóbbi modelleknél némi visszalépést véltem felfedezni, nem tudom milyen okból.
A Piok kezelése - ellentétben a többi piacon lévő eszközzel - letisztult, átlátható és egyszerű, még kockaszintű vágás és szerkesztés tekintetében is. A többiről ez jóindulattal sem igazán mondható el. Mielőtt megvettem, nagyon végignéztem minden mást, és pont ezért esett erre a választás, nomeg azért, mert PC szinten is a Pio volt az, amelyikkel írás viszonylatban sosem volt gond, sem kompatibilitás, sem megbízhatóság szempontjából. Nem is bántam meg. A boot nagyon gyors, bármikor tudok chase-playt indítani, semmi sem hozta zavarba eddig, és talán csak egyszer fagyott le 2 év alatt, annak is valszeg inkább áramingadozási oka volt. Mióta stabilizátoron van, azóta még ennyi sem. A megírt lemezekkel sosincs gond, mindenki tudja olvasni a környezetemben, ami nem mondható el azokról a haverjaimról, akiknek pl Philips, Daewoo vagy még lejjebbi készülékük van. Bár kezdetben ők is meg voltak elégedve, de aztán rájöttek. :))
A Sony lehet még jó, azt elvből soha nem néztem, mert mióta a Sony cd-nk nem volt hajlandó minden gyári lemezt beolvasni, súlyos előítélettel rendelkezem a Sony optikai eszközeivel szemben... De ez ne befolyásoljon senkit, csak az én hülyeségem. A Panasonicban, amelyet eredetileg venni akartam, nagyon nagyot csalódtam, mind kezelhetőség, mind minőség tekintetében... Remélhetőleg javítani fognak ezeken...