Keresés

DVD-felvevő

2006. május 19., péntek 9:48
Az a jó, ha sokat írsz, ne kérj bocsánatot! :-)
0
2006. május 19., péntek 9:47
egyszer eltünt a wincsi tartalma

Úristen! Ez most kicsit ijesztően hangzott! :-))
0
2006. május 19., péntek 9:46
Ezt én is így gondoltam. Ezekben a kézikönyvekben nem lehet megbízni. :-(
0
2006. május 18., csütörtök 16:24
Van még egy dolog . Elvileg "gyorsmásoló" is van rajta. Kétszeres sebességel másol? De valami Video formátumban. És azt is csak +R vagy RW lemezre.
Amit persze máshol nem tudsz megnézni.
0
2006. május 18., csütörtök 16:13
Azokat amiket te írtál nincsenek benne az LG-ben
Jelenet felosztás 5-10-15-20 percenként
A program elnevezés sincs(az zavar is hogy a dátumot nem tudom eltüntetni az indexképről. Persze úgy nevezem el, ahogy akarom magyar ékezetes ABC-ből.
Ja, ha a wincsin elnevezem + indexképet is beállítom hozzá.Lemezre íráskor az nem másolódik át a lemezre, Újból be kell pötyögni (-R)Ez sem tetszik.
DL lemezt sem tud, de az még annyira drága.
Elvileg tud felvétel közbeni lejátszást, de még nem tudtam alkalmazni.
Bocsi hogy ilyen sokat írtam.
Üdv:K.P.
0
2006. május 18., csütörtök 16:00
Sziasztok!
Ha megengeditek futtatnám a DVD írómat.
Én egy LG ....... 80Gigás használok napi  3-5 órát átlagban.Több mint egy éve.
Sose gondoltam volna, hogy egyszer LG-t veszek.De idáig nem bántam meg, sőt! Panasonic és Pioneer párti vagyok. Volt mind a kettő nálam 3-4 napig "tesztelésen".Bár nekem nem okoz túl nagy gondot, de mégis nagy előnynek tartom az LG magyarnyelvű menűjét.
Nagyon tetszik a nagyon letisztult egyszerű külső (minimalista).A Pioneer és a Panasonic  is gagyi kinézetű. Sonyról szó sem lehet(pedig lehet hogy köze van az LG-hez) LG előnyei: +/- ír, magyar nyelv,PIP,Kb 100-ból 1-et ront,
Hátrányai: indexkép kiválasztás csak +-os lemeznél, egyszer eltünt a wincsi tartalma(de lehet, hogy rossz gombot nyomtam)
0
2006. május 18., csütörtök 8:14
A 80GB-s Pana gond nélkül viszi a -R-es lemezt. Nem hiszem, hogy ez a nagytesóján ne így lenne :)
0
2006. május 18., csütörtök 3:50
Ez mondjuk nem hangzik rosszul. ELgondolkodok ezen a Sony-n is, csak a családnak már nem nagyon van benne bizalma. :-)
Apropó, lemezírás! Lenne még két kérdésem, ha valaki tudna rá válaszolni a két eddigi versenyben lévő felvevővel kapcsolatban!

1. Pioneer-felvevő
A kézikönyve szerint nem tud lejátszani +R és +RW-s lemezeket, az Interneten az egyik fórumon viszont azt írták, hogy igen. Van valakinek ilyen tapasztalata?

2. Panasonic felvevő
A kézikönyve szerint (bár ez nekem nagyon hihetetlennek tűnik), nem tud -R-es lemezekre írt DVD-Video formátumot lejátszani. Ez lehetséges?

Előre is köszi, aki tud segíteni!!!
0
2006. május 17., szerda 23:11
Nekem egy Sony RDR-HX710 van (160 GB merevlemez), van egy két hasznos funkciója, amit más felvevőnél nem olvastam:
intelligens jelenetfelosztás (chapter) a jelenetek változása alapján (pl. film közbeni reklámblokknál szinte mindig új fejezetet kezd),
fejezetkeresés index-képpel,
és a legjobb felvett programok elnevezése az Automatikus programelnevezés funkció segítségével (mely a Teletextből másolja ki a neveket. Ehhez persze meg kell adni az adott csatornánál hogy melyik teletext oldalon található az aznapi műsor, általában 301)
Amúgy mindenféle lemezt tud írni, DVD±R/RW és DVD+R DL.
Felvétel közbeni lejátszás (Chasing Playback) itt is van.
0
2006. május 17., szerda 21:30
Hmm... Lehagytam a smiley-t! :-)
most posts by TM
0
2006. május 17., szerda 20:57
:-))) Egyetértek. Sony-t már jó ideje nem veszünk, annyit csalódtunk benne, Mindenfajta termékben.
0
2006. május 17., szerda 20:12
Hála az égnek! Haveromnak volt Sony videója, de nem tudtunk olyan kölcsönzői kazettát belerakni, amit normálisan tudott volna trackelni, és ne nyávogott volna a hang.  Tudom, szar kazetták, de kicsit mintha túl érzékeny lett volna a gép.
0
2006. május 17., szerda 19:53
Nálam a lezárás 2 perc. És RW esetében valóban tud a Pio felvétel közbeni lejátszást is, sőt scart throguh funkcióval nézhetek közben más csatornát is, vagy videózhatok (ti. nálunk a tv-nek csak egy AV-bemenete van...)
T
0
2006. május 17., szerda 17:49
A Sony videónak nincs párja!
most posts by TM
0
2006. május 16., kedd 22:12
Ilyen egy jó feleség, még a Forma1-et is az urával nézi. :-))
Köszi az infót!!!
0
2006. május 16., kedd 22:10
Köszi Torrente! Ez is hasznos volt!!
0
2006. május 16., kedd 19:26
Talán ez az egyik legnagyobb előnye a DVD-felvevőknek. Nem egy Forma1-es futamot néztünk már az asszonypajtival úgy, hogy 10-20 perccel később értünk haza, és mégis azonnal kezdhettük a nézést :)
0
2006. május 16., kedd 19:24
Az egyes felvételi módokat még az első héten próbálgattam, nos valóban LP-ben és attól lejjebb nem hinném, hogy fogom használni a cuccost, mert azért ott már látszik a minőségromlás. Az LP még éppen az "elmegy" kategória, de tényleg pixelesedik, és az, hogy kit mennyire zavar ez, az már egyéni kérdés. Engem igen :) Mindenesetre a 80GB-os vinyója 36 órányi felvételt elbír SP módban és 18 órát XP-ben. Amilyen intenzitással én használom, szinte sosem kell XP-ből átváltanom, mert mindig van helyem...

A lemezre írás viszont valóban csak türelmeseknek javallott. Egy lemez lezárása, hogy máshol is nézhető legyen a felvett anyag 5-6 percet is igénybe vesz...
0
2006. május 16., kedd 14:44
A felvétel közbeni lejátszást a Pio is tudja elvileg.
0
2006. május 16., kedd 14:20
Szasztok! nekem Pio van, amivel általánosságban elégedett vagyok. Egy pár dolog azért van, ami lehetne jobb. Pl. ha beteszek egy lemezt, elég sokáig "bootol", legyen az gyári vagy írt. Ha felvétel után stop-ot nyomok, egy jó 5-10 másodpercig írja az adatokat, tehát nem tudok hirtelen lejátszani vagy új felvételt indítani. Minőség: nekem jó, sp-ben tökéletes, lp-ben tévéből már erősen kockásodik, de csak közelről nézve látszik. Mondjuk attól is függ, milyen adó és milyen minőség, nálunk pl. a TV2 a legélesebb, onnan ep-ben is tökéletes marad a kép, mint egy jó vcd esetében. Érdekes, a szomszédunknak Samsunk van, ott az lp nagyon gáz, nem is raszteresedik, hanem valahogy az apróbb mozgásokat elkeni, vagy elmossa a gép, ami visszajátszáskor pl. a színészek mimikáján figyelhető meg leginkább.
ja, és nem volt drága, 44k körül vettem, az electroban, igaz, ma már csak hard discest vennék. És még az is nagyon jó, hogy RW-re véve nagyon egyszerűen vágható az anyag, pl. reklámok eliminálása kb. 3 perc egy rendes film esetében.
T
0
2006. május 16., kedd 13:35
Mikee!
Valami olyasmit olvastam még a Panasonicról (persze nem biztos, hogy igaz) az egyik fórumon, hogy LP-ben nem jó a kép, ha tévéről vesz fel az ember. Nem tudom, erről van-e tapasztalatod ...
0
2006. május 16., kedd 13:30
Egyébként szerintem ha a két termék között döntesz, nagyot nem tévedhetsz :)

Szia Mikee!
:-))) Igen, azt hiszem, ez végülis így van, mindkettő nagyon jónak tűnik!! Köszi az infót a Panasonicról, ez a funkció nekem is nagyon szimpatikus volt, szinte hihetetlen, hogy ez is megy. :-)
Mégegyszer köszi mindent, majd ha meglesz, megírom, melyik volt a befutó. :-)
0
2006. május 16., kedd 13:01
Szia juliet!

Nem fogok tudni segíteni neked a különbségekkel kapcsolatban, mivel a Pio-hoz még nem volt szerencsém, de december óta rendelkezem Panasonic DMR-EH50-es modellel, amely nagyjából megegyezik az EH 55-tel (DivX-képtelen, és "csak" 80GB a merevlemez).

Csak jókat tudok róla mondani, nagyon egyszerűen kezelhetőek a funkciói, érthető a menüje. A felvétel valóban 1 másodperc alatt indul egy gombnyomásra a merevlemez esetén, és könnyű a már felvett anyagból kivágni, és hasonlók.

Próbáltam nemegyszer azt is, hogy felvétel közben az éppen felvett anyagot kezdtem nézni az elejétől, miközben a felvétel ment tovább, és nagyon jól működik ez is.

Egyébként szerintem ha a két termék között döntesz, nagyot nem tévedhetsz :)

Mikee
0
2006. május 16., kedd 12:25
De egyelőre úgy néz ki, hogy a Pioneer a befutó, mert azt hiszem, ezek a dolgok mégsem olyan fontosak. Úgyis van már egy olyan lejátszó, ami tudja a DivX-et is. Azt hiszem, talán a memóriakártya sem olyan fontos. Köszi mégegyszer! :-)
0
2006. május 16., kedd 12:20
Szia derceto!
Örök hálám, nagyon kedves vagy!!! Akkor megfontolom a dolgot. Mondjuk a DivX jó lenne, ha volna, és a memóriakártya is megfontolandó, de akkor még átgondolom a dolgot. Nagyon köszönöm a segítséged!!! :-)
0