Keresés

Elveszett filmek

2005. május 18., szerda 15:29
A filmről már hallottam, úgy tudom egy igen híres, kultikus horrorrfilm. Eddig abban a tudatban éltem hogy nem láttam. De a képeket és a trailert megnézve még nem tudtam 100 százalékosan beazonosítani, de könnyen lehet hogy megoldottad életem nagy filmes rejtélyét... Ha így van, örök hála!

Már csak az a kérdés, hogy ezt a filmet bemutatták e Magyarországon, és elképzelhető e hogy 1994-ben lement a Magyar Televízióban.
0
2005. május 18., szerda 15:19
jah ésvan még egy film. egy házaspár ebédel, a gyerek torkán akad egy almacsutka asszem. az apa meg jól felvágja. kimegy a ház elé, és látszik hogy véres az egész pali. ez melyik??
0
2005. május 18., szerda 15:11
Dylan: Az Electric Dreamst láttam, a zenéjére is emlékszem.

A másikra van egy tippem, de abban nem vagyok biztos: The Amityville Horror (1979). Hasonló a története, mint amit leírtál, állítólag megtörtént eset alapján készült. Stuart Rosenberg rendezte, a házaspárt James Brolin és Margot Kidder játszotta, Rod Steiger is szerepel benne. Sikertelen ördögüzés is van a filmben; a cselekményre részleteiben már nem emlékszem, nagyon rég láttam. Több folytatása is készült. Amerikában és Európában van DVD-n. Nézd meg az IMDB-n, hogy ez-e az!
0
2005. május 18., szerda 14:57
én a következőnek nem tudom a címét. és nagyon kevére emléxem sajnos. segítsetek. volt olyan hogy asszem gyerekek szaladgálnak egy dombon, és van benne barlang, és egy valaki egy másik valakiről leemel egy nagy követ, mert bajba esett. amolyan force-os mozdulattal. asszem sorozat volt de nem biztos.
ez lenne a labirintus talán. most előrendeltem azt, de még nem jött meg, így nem tudom.
0
2005. május 18., szerda 14:31
Nekem is van gyerekkoromból egy ilyen élményem (hogy féltem a filmtől). Az egy sorozat volt, és csak arra emlkészem, hogy egy nő áll a függöny mellett és a szoba teli van babákkal. Persze akkor lehettem én is kb. 12 éves. Gondolom, ma már más hatással lenne rám. :)
0
2005. május 18., szerda 14:29
Igazad van a "Howards End" jutott eszembe Ju hozzászólásából.
Egyébként nem a Poltergeist a keresett film, az megvan - Nagyony jó.

Könnyen lehet hogy nem emlékeztek rá, tényleg csak egyszer láttam a tévében. 11 éves voltam... Egy átlagos kertvárosi családról szólt, akárcsak a Poltergeist. Miután beköltöznek a házba, furcsa poltergeist-ra hajazó jelenségeket (- maguktól mozgó fiókok, mindenféle zajok -) tapasztalnak, majd látják is a szellemeket, akik teljesen váratlanul tűnnek fel, egy egy szoba sarkába, csak állnak, némán 19. századi ruhában... A család ördögűzőt is hív, de nem tud segíteni. Aztán a szellemek már fizikailag is bántani próbálják a csládot. Végül elköltöznek, de a szellemek valamiért az új házba is követik őket. Ha jól emlékszem "igaz" történet alapján készült, pár éve láttam a Spektrumon egy doksit, amiben egy család igen hasonló élményekről beszél. Talán az volt a film alapja? Lehet hogy csak tévéfilm?

Mindegy is! Csak azért él bennem ilyen élénken, mert ez az egyetlen film, amitől valaha is féltem. Mert egyébként nem szoktam félni a legdurvább horrorroktól sem...
0
2005. május 18., szerda 14:29
Én is pontosan erre a Jeremy Irons-os filmre gondoltam. Csak még nem láttam (de tervezem :)), így nem tudtam, lehet-e az a 2. film.
Szellemes film nekem még a Canterville-i kísértet jutna eszembe, milliószor megfilmesítették. Bár filmváltozatot abból sem láttam, csak olvastam.
0
2005. május 18., szerda 14:17
Itt gubancot érzek!
Szóval Ju, szerintem a Poltergeistre gondolt, az az Anthony Hopkins film ami meg neked ugrott be, az a "Howards End - Szellem a házban" lehetett. (Emma Thompson, Anthony Hopkins)
Nekem meg a Kísértetházról kapásból a  Bille August film villant elő, M. Streeppel, J. Ironssal, G. Close-zal, Banderas-szal, Winonával stb.
A Poltergeistre nem nehéz visszaemlékezni: szőke kislány kuporog a tévé előtt, a konyhában "magától" csúszkál a szék, a ház melletti fa időnként illetlenül viselkedik, a családfő pedig egy szőke férfi (mellesleg Mr. Incredible hangja!)
Segítettem valamit? :)
most posts by TM
0
2005. május 18., szerda 13:39
Az az Anthony Hopkins film? Ha arra gondolsz. Mert ha igen én nem arra gondoltam. Azért kösz!
0
2005. május 18., szerda 13:29
én sajnos nem biztos, hogy jót mondok, mert még nem láttam a filmet, de nekem a Kísértetház ugrott be a második filmedre. Az meg is jelent DVD-n.
0
2005. május 18., szerda 13:19
Hú kössz az infot! Esetleg láttad, és emlékeztél rá, vagy rákerestél a karakterek nevére?

A másikról bővebb infot sajnos nem tudok. Tényleg csak egyszer láttam és már nagyon régen, de mégis élénken emlékszem még egy-két jelenetre. Így van ez...
0
2005. május 18., szerda 8:11
Electric Dreams (1984), rendezte: Steve Barron. DVD-kiadásról nem tudok.

http://www.imdb.com/title/tt0087197/

A másikról írj még valamit.
0
2005. május 18., szerda 4:39
Voltatok már úgy hogy nagyon régen, vagy gyerekkorotokban láttatok egy filmet, amit azóta soha, de mégis olyan hatással volt rátok, hogy nem tudjátok kiverni a fejetekből, és szívesen megszereznétek, de olyan régen láttátok hogy már nem tudjátok ki szerepelt benne, vagy a címét, csak nagyjából a sztoriját?????????

(De szép hosszú kérdés...)

Nos én két filmet tudnák mondani, amit már vagy 10 éve nem láttam sehol a tévében, és a neten sem tudok rákereseni, mert nem tudok róla semmi infot. Ezért leírom mikről van szó, hátha valakinek beugrik hogy látta, és tud valami infot. Nem arról hogy megjelenik e DVD-n, csak hogy rá tudjak keresni a neten...

1.) Kb.: 1994-ben láttam utoljára a Duna Tv-n a  Computer szerelem  című filmet. (Egy darabig meg is volt videón) Kb.: 80-as években készült, amcsi film, egy fickóról (Miles-nak hívják) vesz egy PC-t, ami öntudatra ébred (Edgar-nak hívja magát), és a zenélésnek köszönhetően beleszeret a szomszédban lakó lányba, így vetélytársak lesznek a Miles-al... Egy könnyed romantikus komédia. Egy csomó jó zene van benne: pl.: Philip Oakey - Together In Electric Dreams című száma az egyik betétdal.

2.) Szintén 1994 körül ment le egy film péntek vagy szombat éjjel az mtv-n, ha minden igaz kísértetek volt a címe. Erről már kevesebbet tudok, de egy családról szól, akik egy szellemjárta házba költöznek... Tudom ez nem sok info, annak idején azért volt rám akkora hatással, mert a szellemeket hasonlóan mutatja be mint a Hatodik érzék... Szintén Amcsi film, 80-as évek vége feléről. Lehet hogy tévéfilm.

Talán tudtok róluk valamit.
0