Keresés

Elveszett filmek

2006. március 19., vasárnap 18:54
Köszi! Akkor válaszolok neki, és learatom a dicsőséget! :-)))))))))
0
2006. március 19., vasárnap 17:41
Azt hiszem a rajzfilm címe is Rumcájsz volt. Egy könyvet találtam:

A televízió képernyőjéről is jól ismert cseh mesehős, Rumcájsz tisztességes életre vágyik, de ezt csak az emberektől távol, egy erdei zsiványtanyán találja meg, ahol boldogan éldegélnek feleségével, Mankával. Václav Etvrtek népszerű meséi Rumcájsz zsiványos csínytevéseiről szólnak, amelyek igazságot szolgáltatnak Jieinben, és rendet teremtenek a fölfordult világban. Rumcájsz történeteit Radek Pilao közkedvelt Rajzai illusztrálják.
0
2006. március 19., vasárnap 17:38
1974-től ment a magyar tévében, csehszlovák rajzfilmsorozat volt, a címe Runcájsz kalandjai.
0
2006. március 19., vasárnap 17:04
Kaptam ma egy ilyen e-mailt:

Kedves Ismeretlen!
Lenna olyan szives nekem segiteni.Volt régen egy rajzfilm,amiben a gyerekek
neve Manka és Csimbi volt.Azthiszem a család neve Runzajz volt.
Köszönöm:Brenda

Hátha tud valaki segíteni... :-)
0
2006. március 17., péntek 9:35
Én tegnap a rádióban hallgattam, amint Brad Pittet mondták befutónak, na, nem mintha tövig rágnám a körmöm! Az eset egyébként jellemző a magyar médiára, nem ellenőriznek infókat, csak legyen minél több és szaftosabb "sztár"-pletyka!
most posts by TM
0
2006. március 17., péntek 9:30
(nem mintha ez engem érdekelne)

http://www.moziplussz.hu/hir.php?id=2445
0
2006. március 17., péntek 3:03
A mai aktívban meg azt mondták hogy a Travolta lesz Jockey...

Nem tudom... nekem olyan minimális animációnak tűnik... a mai rajzfilmekhez képest... Vagy nem is tudom mitől érzek neki ilyen hatását... De csalódás volt újra látni... Pedig mióta szerettem volna újra látni... Valami hihetetlneül jó misztikus sorozatra emlékeztem... Csodás hangulattal. Ennek nyomát azért még most is érzem benne, de már nem az igazi... Nem tudom jobban megmagyarázni...
0
2006. március 17., péntek 2:55
Nahát, először is, nem "bírnák", hanem "bírnék", ez szemet szúrt - szakmai ártalom! :-)
Másrészt, a francia animáció egyáltalán nem igénytelen, "Az elsüllyedt világok" (LES MONDES ENGLOUTIS) 2x26 részes sorozata máig a feleségem nagy kedvence!

Dallassal kapcsolatban a minap hallottam, hogy jön a mozifilm, a piás Samantha Jennifer Lopez, Jockey pedig Brad Pitt lesz...
most posts by TM
0
2006. március 17., péntek 2:13
A generációs különbség miatt az általatok írt sorozatok nem, vagy csak hírből ismerem... De jó dolog is a nosztalgiázás... Az én gyerekkoromban inkább a rajzfilmek voltak rám igen nagy hatással, amikből szerencsére sokat ismételnek manapság... Tehát nincsenek elveszve, de majdenem mindegyiknél azt kell éreznem hogy teljesen elmúlt a varázs.

Ott van pl. Az elsüllyedt világok című (alighanem francia) rajzfilm sorozat Spartacus-szal, meg Popucicivel, gyerekkoromban lenyűgözött... Betéve tudtam a főcímdalt, és a sztori is különösképpen magával ragadott... Ma 1 epizódot sem bírnák végignézni ebből a végtelenül igénytelen animációból... De azért felsejlenek a régi emlékek, a Minimax-nak köszönhetően...

Más a helyzet a Nils Holgersonnal... A 90-es évek legelején képes volt az egész családot a tévé elé ültetni, imádtam a zenéjét, és a képregényváltozatból tanulgattam olvasni... Ebből ma is szívesen megnézek egy-egy epizódot.

De vannak olyan rajzfilmek is amit szinte elfelejtettek, legalábbis egyik csatorna sem ismétli... Nagyon nagy hatással volt rám a Múmin című japán rajzfilmsorozat... Különös hangulata volt... Nem is tudnám megmagyarázni, de a Chihiro-t nézve éreztem csak hasonlót. Emlékszik rá valaki?

Szintén nem ismétlik sehol a Kalán néni kalandjai című sorozatot... Pedig ha jól emlékszem abból is létezett képregény változat...

Tévé sorozatok közül a legkorábbi amikra emlékszem azok a kultikus "bűnügyi" sorozatok. Amikor az ember képes volt átmenni a szomszédhoz tévét nézni, ha éppen elromlott a készülék, mert semmi képpen sem akart lemaradni Derrick legújabb nyomozásáról... A németek szép számmal gyártották akkoriban a krimiket, mert olyan nevek is rémlenek még hogy Peter Storm, vagy ott van a Tetthely.

Aztán minap meghallottam a TV2-n egy igen csak ismerős dallamot a múltból, és komoly noszatlgia fogott el... Hát igen a Klinika... Hogy mit kellett küzdenem minden kedden azért hogy fent maradhassak 20:40 percig amikoris a híradó, és telesport után kezdődtek Brinkmann professzor, és Udo kalandjai, akinek nyitott tetős autója volt, és ez teljesen lenyűgözött 6 éves fejjel mikor a környezetemben összesen 6 féle autótípust láthattam csak...

Mindjárt befejezem a nosztalgiázást, csak mindenképpen meg kell még emlékeznem arról a médiatörténelmi eseményről amikoris egy péntek este, 1990 szilveszterén egy új sorozat első része kezdődött... Valami Dallas volt a címe, és 7 éven keresztül nézte a család...
0
2006. március 17., péntek 1:17
A halál archívumát azért nem soroltam fel, mert ti már elöttem felsoroltátok, az Isztambuli vonatra emléxem,olasz,francia,NSZK, magyar koprodukció volt Mimsy Farmer-al a főszerepben(ő játszott egyébként az S.O.S. Concorde-ban is, ami 1980-ban ment a mozikban),a Sztrogoff Mihályt sajna télleg kifelejtettem, de láttam, a Rocambole-ra egy 1962-es olasz-francia filmből emléxem, sorozatra nem, a Lagardere-re emléxem, a Sándor Mátyás nyilván az 1980-as Bujtor István-féle változatra gondolsz:)
Jevgenyij, sajna, az álltalad említett sorozatra nem emléxem:(
0
2006. március 17., péntek 1:03
Na, hogy legyen 2 klasszikus sorozat is:)
Háború és béke(angol)Ian Holm-al Napoleon szerepében
Anna Karenina(angol)
Nana(francia)Veronique Genest-el a címszerepben 1982-ből
(pardon,ez már 3 klasszikus sorozat:)
0
2006. március 17., péntek 1:00
És még egy sorozat a 70-es évek második feléből: "Ártatlan kék szemek" Ez rémlik valakinek? Egy csaj volt a főszereplő, valami jellegzetes anyajeggyel és asszem sokat öldökölt...
0
2006. március 17., péntek 0:59
Rocambole, Lagardére lovag kalandjai, Arséne Lupin, Sztrogoff Mihály, Sándor Mátyás.
A közös bennük a rendező, akinek nevét kamaszként nagyon szerettük kimondani: Jean-Pierre Decourt! :-)
Bónuszként még egy cím: "Nád és mocsár"!
most posts by TM
0
2006. március 17., péntek 0:52
+1 sorozat:
Washington zárt ajtók mögött(amerikai)(Jason Robardsra emléxem ebből a sorozatból)
0
2006. március 17., péntek 0:48
Na, erre megint eszembe jutott 2 sorozat, amit kifelejtettem a listából:)
Utak és kalandok(lengyel)kamionos sorozat volt 1977-ben és
Tengerre!(NDK)Horst Drndával a kapitány szerepében:)
0
2006. március 17., péntek 0:38
Nem kell mindig kaviár: "Tomász Líven" vagy "Áhim Détyen", mikor mi volt a figura álneve, a főgonosz pedig "Lósz őrnagy" volt, akit az egész ország "Lószarnagy"-nak hívott. :-)
Gyökerek, Kunta Kinte mellett Kizzi mama volt a csúcs, aki belesercintett az uraság poharába, lásd: Kizzi-koktél :-)
Szegény ember, gazdag ember: NIck Nolte legjóképűbb alakítása, a bohém bokszoló szerepében, aki a sorozat végén meghal. és hamvait a vízbe szórják. A
A hugenották és a révész is megvolt, de idézni most nem tudok belőlük.
A tavasz 17 pillanata: "Az idő soha-soha meg nem áll, az órák róják szüntelen az útjukat, a pillanat úgy illan tovaszáll... kezdetű férfikórussal nyitott minden este.
Both Béla idegesítő "pontosidő-narrációja" plusz Stirlitz, meg egy csecsemőt cipelő nő bujócskája egy csatornafedél alatt, ami megmaradt bennem.
A fekete macska bandája Zseglov polgártárssal, a bűvész Bill Bixby-vel szintén emlékezetes volt. Az Arsen Lupinnek esernyőt forgató árnyalak volt az elején, jobban tetszett, mint a nemrégiben bemutatott moziverzió, a Vidocq-ra pedig már nem emlékszem. Volt viszont még A halál archívuma, vagy Az isztambuli vonat, hogy mondjak még pár nyolcvanas évekbeli szériát én is! :-)
most posts by TM
0
2006. március 17., péntek 0:06
A Földrengés Tokióban és a Szuperexpressz, a kor nagy akciófilmjei voltak! :-)
A Földrengés Tokióban végén van a srác, aki a metröban rekedve eldöntheti, hogy menti  magát és a többiek megfulladnak, vagy pedig azon a helyen, ahol épp egy gázszivárgás van, ott előveszi az öngyújtóját, és a robbanás ereje kiviszi az alagútból azt a dugulást, ami miatt a víz foglyul ejtette az embereket. A vízben is működő öngyújtó titkára azóta sem tudtam rájönni! :-)
most posts by TM
0
2006. március 16., csütörtök 23:33
És még pár sorozat, ami megmaradt bennem, a teljesség igénye nélkül:
Álarcban(NSZK)
Nem kell mindig kaviár(ha én ezt a klubban elmesélem...:D)(NSZK)
Gyökerek(Kunta-Kinte:D)(amerikai)
Szegény ember, gazdag ember(amerikai)
A hugenották kincse(francia)
Ki fizeti a révészt?(angol-görög)
Fekete felhő(lengyel)
Gruntoveci emberek(jugoszláv)
A tavasz tizenhét pillanata(A Stirlitz-dosszié)(szovjet)
A fekete macska bandája(szovjet)
A marseille-i fiú(francia)
Zeman őrnagy(csehszlovák)
Kockázat(Kloss kapitány)(lengyel)
A bűvész(amerikai)
Arsene Lupin(francia)
Vidocq(francia)
Ezekre a sorozatokra emlékeztek?:)
0
2006. március 16., csütörtök 23:11
Na én is hozzászólnék a fórumhoz, miután végigolvastam az összes oldalt:)Nálam is felidéződtek azok a filmek, sorozatok,amikről írtatok én is szerettem őket annak idején:)Nem kukacoskodásként,csak úgy mondom:A tűz háborúja című Annaud filmről nem a filmszem írt,hanem a MOZGÓ KÉPEK című újság 1985 novemberében,mivel akkor mutatták be a filmet Magyarországon, ugyanakkor amikor a Break(Breakin )című filmet is.A Fimszem ugyanis 1984 decemberében megszünt.:)
Más. Az Öld meg a Shogun-t 1983 július 9-én mutatta be a Mokép. A karatéző Kobra 1981-ben, folytatása 1982-ben került bemutatásra.Ehhez kapcsolódva megemlítenék még 2 japán filmet, hátha ti is emlékeztek rájuk: Szuperexpressz és Földrengés Tokióban.
Megint más:A támadás 1 idegen bolygóról című sorozatot 1980-ban vetítette az MTV, az Alfa holdbázist pedig először 1975-ben adták,majd 1985-ben még pár rész lement.
Megint más:Hejj, a Belgrádi fiúk:)1979-1980-ban vetítette az MTV, emléxem vmi Tihi nevű srác volt a parancsnok, és nem Ljubisa Samardzic játszott benne, mint annó az Amerre a vaddisznók járnak-ban Fekete Rok-ot, a csempészt.
0
2006. március 13., hétfő 22:10
Ez az!!!Köszönöm szépen!
0
2006. március 13., hétfő 19:38
Angol Font. Kb 380Ft-al számolhatsz.
Én rendeltem már onnan. Korrektek voltak, bár nem mindíg fogoadják el a kártyámat. Nem tudom miért... valószínűleg nem mindegy hogy hogy adja meg az ember a fizetési módot.
0
2006. március 13., hétfő 19:12
www.selectcheaper.com/search/dvdproducts.asp?psearch=MDV393
itt is lehet kapni
Price: L6.18
ez milyen pénznem?
és mennyi az átváltás ft-ra?
a ninja in the dragon s den-ről van szó
tud vki segíteni?  
üdv büki
0
2006. március 13., hétfő 17:24
Kaena (2003)
0
2006. március 13., hétfő 15:27
én a sendit-től rendeltem tavaly, de ott most nem akciós. a posta olyan 2 font körül volt, és 5-6 napot vártam rá, ha jól emlékszem.
0
2006. március 13., hétfő 13:59
Egy film címére lennék kíváncsi,ha tudna v.ki segíteni.
Tavaly,vagy tavaly előtti,azt hiszem franciák készítették ezt az animációs filmet,ami egy lányról szól a jövőben egy másik bolygón.Úgy emléxem mintha a Best adta volna ki,mert a Tesco-ban láttam belőle 1 db-ot 990-ért,de akkor nem tudtam megvenni.
Néztem a Best honlapján,de sehol nem találtam...
0