Keresés

a te dvd gyüjteményed

2013. január 1., kedd 18:08
Köszönöm neked is! :)) Elképzeléseim már vannak, hogy rendeznék be egy egész szobát, de ugye bele kell majd kalkulálni, mennyi új filmet tervezek beemelni :)

11000 film? Jesszusom. Szerintem jó 1000 filmet se tudnék felsorolni, amit mindenképp a polcomra tennék, de 11000? Ahhoz már külön katalógus kellhet, hogy kiválassza az ember, mit nézzen meg (én néha így is 10-15 perceket állok a polcok előtt mire eldöntöm, mit vegyek le :D).

Semmi baja nem lesz így a Trainspotting-nak Joe, szépen van elhelyezve, és vigyázva vagyon, hogy ne legye baja a slipcase-nek se :) Sajnos egyszerűen jobb helyre nem tudtam egyenlőre rakni. Igyekeznék műfaj/színész/rendező szerint elrendezni a filmeket, de a helyhiány miatt, no meg az átfedések okán, ez szinte lehetetlen :/
0
2013. január 1., kedd 18:03
Köszi szépen :) Az év utolsó negyede volt nagyon nehéz, mert akkor már a kék lemezeket nézegettem, válogattam, és egy árából több dvd is kijött volna, de mit tehet az ember, ha legyőzi a kék láz? :D
0
2013. január 1., kedd 16:01
Ez igaz én pl darabra számolom pl 1évad = 1film sorozat esetén.

0
2013. január 1., kedd 15:48
11000 film? Az a baj, hogy mindenki másképpen számol.
Van nem egy olyan emberke, akinek egy film legalább 3-4 féle változatban van meg.
Nekem 2 film van meg DVD-n és blu-rayen is, az összes többiből csak egy változat van meg.
A sorozatok nálam egy filmnek számítanak. Hiába van meg a Vészhelyzet 14 évada 45 lemezen, én egy filmnek számolom.
Jelenleg 1506 filmem van, 2063 db DVD-n és 57 db blu-rayen. Mondhatnám azt, hogy több, mint 2000 filmem van, de ez nem igaz.
0
2013. január 1., kedd 15:15
Próbáljátok meg eladni,hátha akad egy két őrült...én is keresek beszerezhetetlen darabokat...meg végülis egyszer ti is megvettétek,a kiszórásnál minden jobb....
0
2013. január 1., kedd 15:13
"Közel kétezer darabnál még van nagyjából 300 férőhelyem. Ha elfogy, kénytelen leszek selejtezni. Erre eddig még nem vitt rá a lélek, pedig lenne mit kiszórni."

A legnagyobb baj, hogy valóban csak kiszórni, vagy elajándékozni lehet. Eladni képtelenség. :(

Én pl már a gyerek farsangjára küldöm a felesleges lemezeket tombola gyanánt.
0
2013. január 1., kedd 15:12
Bűn azt a trainspotting digit ilyen körülmények között tartani :)
0
2013. január 1., kedd 14:52
Nekem nem lenne mit szelektálni,még a legbalfékebb filmvásárláshoz is ragaszkodom :)
0
2013. január 1., kedd 14:44
Ilyen szinten ez már nyilván elsősorban a gyűjtőszenvedélyről szól. 11000 film? Ha minden nap megnézne belőle hármat, akkor is 10 évre elegendő műsorral rendelkezik.

De hasonló számítást a saját gyűjteményünknél is elvégezhetünk. Az én gyűjteményem pl. összesen 225574 percnyi játékidővel rendelkezik. Ha minden nap hat órát a filmekre szánnék, akkor közel két évig tartana, mire mindent végignéznék. A végére pedig valószínűleg meg is utálnám az egész kollekciót, miután másról sem szólna az életem, csak a filmekről.

Közel kétezer darabnál még van nagyjából 300 férőhelyem. Ha elfogy, kénytelen leszek selejtezni. Erre eddig még nem vitt rá a lélek, pedig lenne mit kiszórni. Ha eljutok addig, akkor megpróbálok úgy tekinteni a dologra, hogy minőségibbé teszem a gyűjteményemet. Mint a testépítésben tömegnövelés után a szálkásítás. :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. január 1., kedd 13:58
Az szép! És a földön volt egymásra pakolva vagy minden polcról filmek lógtak ki????? Hogy oldotta meg a tárolást?

Én is így gondolom,de ha valamit elkezdesz nehéz abbahagyni...pedig lehet lassan nekem se ártana abbahagyni,még nagyjából 14darabot eltudok helyezni azt annyi
0
2013. január 1., kedd 13:26
Lord Picard, nincs mit szégyenkezned. Szép kollekció ez is!

A helyhiány meg előbb-utóbb valamennyiünknél felmerül, sőt örökös probléma. Abba kell hagyni a gyűjtést és megoldódik. :-D

Arzo barátom nemrég járt valakinél, akinek 8.000 db DVD-je és 3.000 db Blu-raye volt. Szerinted???
0
2013. január 1., kedd 12:40
Gratulálok :) Idén nekem is erős év volt :)
0
2013. január 1., kedd 12:04
Az egyik kedvencem, és egyben a legbámulatosabb gyűjtemény a tiéd, csak reménykedni tudok, hogy egyszer nekem is sikerül majd ilyen szépen (és ilyen sokat :D) elrendeznem :) Ha minden igaz, tavasszal már új helyen, remélem méltóbb módon "állíthatom" ki én is a gyűjteményemet :) Addig is egy pár kép a jelenlegi állásról:

És számokkal:

463 db DVD kiadványom van, de filmekre szétbontva a díszdobozokat 477 db.

Ebből 42 db slipcase-s kiadvány, 24 digipack és 4 steelbook. 429 filmen van magyar szinkron, 454-en pedig magyar felirat.

Ősszel beújítottam egy Blu-ray lejátszót, és már van is pár filmem, az első képen is látható 14 kiadvány, 16 filmmel.

Készültem volna egy kis statisztikával, de sajnos erre már most nincs erőm, kicsit betegeskedek, de a napokban pótlom :D Azt nem tudom pontosan, hány filmmel bővültem idén, de kétségtelenül, ez volt az egyik legerősebb évem.
0
2012. december 31., hétfő 21:57
Két csodás film :) a V viszonyok nekem is megvan,de a másik már átcsúszik 2013-ra :)
0
2012. december 31., hétfő 19:43
Két hiánypótló beszerzés.

0
2012. december 31., hétfő 17:58
Gigantikus gyűjtemény! :) Nagyon jól néz ki!
0
2012. december 31., hétfő 17:51
Gratulálok! Neked már jól kezdődhet majd 2013 egy ilyen impozáns és igényesen elrendezett gyűjteménnyel! :)

Én a 300körüli(évvégi összegzés még nincs)csak dvdből álló gyűjteménnyel csak kullogok :D :D
0
2012. december 31., hétfő 17:39
Kis év végi összegzés...

960 film DVD-n, 141 db BD-n, ezekből 354 db valamilyen összetevőjű digiben.
Az elhelyezés ugyanaz, mint tavaly ilyenkor, csak a hely fogyott el ismét. .)

Van egy csomagolásspecifikus listám is, de az túl hosszú lenne ide... :)

0
2012. december 31., hétfő 14:30
Nem utánnyomás a gésa, ahogy Argento írja...

A Boogie Nights volt a negatív példa az esetemben. Megjelenéskor megvettem, majd később leárazva járt hozzá egy szép, kivágott slipcase. Hál  Istennek, sikerült megszereznem külön a slipcase-t egy kedves fórumtársnak köszönhetően.
0
2012. december 31., hétfő 12:49
A kartonos gésát már én is régóta hajtom, de rohadt drágán mérik a vaterán.
0
2012. december 31., hétfő 12:42
Én tudom: ez a megjelenés idején teljes áron vásárlók nyílt pofánszarása, már elnézést a vulgáris kifejezésért.
0
2012. december 31., hétfő 12:37
Hidd el, más üzletekben meg ugyanez volt a Hancock DVD-vel. Fogalmam sincs, hogy ez milyen logisztika mentén alakul így...
most posts by TM
0
2012. december 31., hétfő 12:34
A Hancock DVD-ből jóval a megjelenés után is tudtam még venni feknis példányt bagóért, turkálókosárból. És olyannal is találkoztam - ami a mai napig bánt, ha eszembe jut -, hogy a megjelenés napján nem volt hozzá fekni, később meg igen. A Holnapután DVD-vel jártam így. A miskolci MM-ben vettem meg a megjelenés napján teljes áron, és később pofonként ért a felismerés, hogy olcsósítva már egy szép fekni is járt hozzá. Persze nyilván volt, ahol eleve feknivel volt kapható, az is lehet, hogy éppen az én esetem volt a ritka kivétel, de azért még talán érthető, ha zokon veszem a dolgot.
0
2012. december 31., hétfő 11:27
Már két héttel a megjelenés után karton nélkül árulták. Ugyanez volt a kiadó más filmjeinél is, pl. a Hancock esetében.
most posts by TM
0
2012. december 31., hétfő 8:11
Köszi az infót!
0