Keresés

a te dvd gyüjteményed

2006. november 10., péntek 11:54
Nekem is B&W hangfalaim vannak egy Harman/Kardon erősítővel, de ez csak a beugró kategória. Klikkelj a mappámra és láthatod a pontos típusát.
0
2006. november 10., péntek 11:51
Semmi gond;-)
0
2006. november 10., péntek 11:50
Na ugye:-)
0
2006. november 10., péntek 11:50
Kedves Zsolti:
Az eddig meglévő, 3 éves rendszeremre sem volt semmi panasz, csak mivel több száz filmzenével, és most már igen terebélyes, jó minőségű dvd-vel rendelkezem, elérkezettnek láttam az időt egy sokkal jobb házimozi beszerzésére. Sajnos névadóm révén igencsak sznobbá váltam, már ami a zeneélvezetet illeti, és Mr. Williams rengeteg alkotását a London Symphony Orchestra-val a londoni legendás Abbey Road Studios-ban vette/veszi fel. De így tette ezt Howard Shore is, vagy akár a Beatles, és a világ legnagyobb muzsikusai. A világ talán legjobb hangstúdiójában pedig B&W hangfalakat használnak. És akkor jött a budapesti film- és filmzeneőrült, aki azt mondta: ha az Abbey Road-nak B&w-ja van, akkor nekem is az kell. Hát így kezdődött:-) Ez merő sznobéria, amit akár szégyellhetnék is, de néha olyan jó sznobnak lenni. Na persze a minőséget meg is kell fizetni, ez már más tészta. Az előző rendszerem sokkal szerényebb, bár az is 6.1-ben szól, és az akkori csúcsminőségű panasonic lejátszó, és egy Sherwood márkájú amerikai erősítő áll a film szolgálatában szerény otthonomban, ám a hangfalak hagynak némi kívánnivalót maguk után. bár megmondom őszintén, csak most, hogy hangfalat váltok, mert az Avery Fisher Hall-on és a Royal Festival Hall-on elkényeztetett füleimnek a régi hangfalak sem okoztak csalódást.
Megéri-e egy ekkora beruházás? A válaszom: ha anyagilag megengedheti magának az ember, akkor minden megéri. A határ a csillagos ég. A külön megépített moziterem néhány fotellel, óriási kivetítővel. De ha a nappaliban akar az ember tökéletes házimozit kialakítani, akkor is vagy ezer megoldás létezik. Ez mára komoly iparrá vált. Magazinok foglalkoznak a házimozival, millió cég végtelen számú lehetőséget kínál, és olyan szempontok alapján kínálnak termékeket, mint: pénz (mindig a legfontosabb ugyebár!), a szoba kialakításának legmegfelelőbb rendszer, típus, hangos hallgatásra, halkra, stb, stb. minden attól függ mennyire gondoljuk komolyan, hogy életünk és nappalink fölött milyen mértékben veszi át az uralmat a dvd. Léteznek külön a design-t szem előtt tartó házimozirendszerek, vagy a funkciót szem előtt tartók, és e kettő ötvözetei.
Én magam is megijedtem, amikor szembesültem a házimozivásárlás bonyolultságával, mert az ember mindig egyetlen mondatot ismételget mantraként önmagának: azt szeretném, ha jól szólna, és még szép is legyen, de mindneekelőtt legyen jó ára. Ez pedig nagyon bonyolult. Mert az ember minnél magasabb szintre jut egy bizonyos területen, annál inkább érzi a termékek közötti igen finom különbségeket, és itt bizony előbb-utóbb el kell köteleznie magát valamelyik márka mellett, hiszen a legmagasabb kategóriában már a legtöbb márka nagyjából azonosan jó minőséget képvisel, hiszen ez az egyetlen esélye az életben maradásra. A Bose, a B&W, a JBL, és még sorolhatnám, mind a legjobb, mindenki esküszik valamelyikre, ember legyen, aki egy szint fölött már el tudja dönteni mi kell neki. Térjünk is vissza a lényeghez: A technika fejlődése hullámvölgyszerű. van olyan márka, amelyik új készüléke valóban érezhetően többet tud, mint a három évvel ezelőtti csúcsterméke, és érdemes kicserélni. De egy B&W hangfalat olyan csúcstechnológiával, olyan professzionálisan raknak össze, hogy a 10 évvel ezelőtti is ugyanolyan szépen szól, mint a mai, és a mait sem kell(nem érdemes legalább is) a következő 10 évben lecserélni. Én továbbra is a filmek mellett kardoskodnék, és nem a technikai háttér fontosságát emelném ki. Imádok surround tv-n az s-video kábellel összedugott dvd lejátszón filmet nézni, de megmelenget a tudat, hogy a Gyűrűk Ura legújabb csodás dvd-re kevert zenéjét a világ egyik legprofibb hangfalain a világ egyik legjobb erősítőjén hallgathatom. Summa summarum: aki le akarja cserélni, cserélje ki újabbra a rendszerét, aki elégedett a jelenlegivel, tartsa meg. Átmentem Yoda-ba, elnézést kérek:-)
0
2006. november 10., péntek 11:29
Ez így van, én is mindig kétezerrel kevesebbet vallok be!
most posts by TM
0
2006. november 10., péntek 11:24
Ne érts félre én nem szándékozom versenyezni. Nekem csak ilyen fanyar a stílusom, de nem kell komolyan venni!
0
2006. november 10., péntek 11:23
Ez nem verseny emberek!
Én is kispályás vagyok, sok titokzatos fórumlátogatónak van több ezer darabos gyűjteménye, csak ők bölcsen hallgatnak róla:-)
0
2006. november 10., péntek 11:03
Kedves JW!

Szeretném megkérdezni hogy miféle rendszert cseréltél le a mostanira. Megérte-e egy ekkora beruházás - mármint látható, hallható-e? Illetve egy minőségi házimozi rendszerhez, már dukál egy neki megfelelő szoba kialakítás - gondolom én.
Ami a HD-DVD, B-R formátumokról írtál, egyetértek. Én sem fogom csak azért lecserélni a filmeket mert most kijött egyel újabb technológiai variációban. A DVD szerintem is tökéletes, illetve tökéletes lehetne, ha az adott ország körülményeire gyártanák - értem ezalatt az egy szinkronhangot, illetve pár feliratot. A többi mint ahogy írtad is legfeljebb csak a helyet foglaja a lemezen, amit a minőség javítására lehetne felhasználni. Illetve ha megszűntetnék a kritikán aluli 1.000.- Ft-os és alatti ratyi filmeket, vagy legalábbis létezne alternatív minőségi verzió.
Szerintem is elég egy-két érdeklődési körnek megfelelő "szuperprodukciót" lecserélni. A többi meg jó így ahogy van. Nem hinném hogy a Rejtélyes manhattani haláleset - ha már Woody Allen - jobban szólna HD-DVD-n.
Mondom én ezt úgy, hogy még nem láttam sem HD-DVD, sem B-R filmet.

Üdv:
Zsolti
0
2006. november 10., péntek 10:56
A listához sajnos fel kellene vennem egy titkárnőt. (már el is képzeltem) :-) Viszont képeket fogok felrakni.
0
2006. november 10., péntek 10:39
No de sebaj, most látom, hogy megérkezett az Alien tetralógia, és már csomagolják nekem. :))
0
2006. november 10., péntek 10:37
Ma reggel nézegettem a gyűjteményemet és elégedetten nyugtáztam, hogy egész kellemes mennyiségű és minőségű DVD-im vannak. Eddig a házimozi rendszeremről is azt hittem, hogy versenyképes. Erre bejövök reggel dolgozni elolvasom ezt a topicot és rájövök milyen kispályás is vagyok valójában, ha 100 évig élek és 9 életem lesz, mint a macskának, akkor sem fogok soha olyan szintre kerülni, mint JW. Önbizalmam romokban, de azért gratulálok neked kedves John Williams.
0
2006. november 10., péntek 10:22
:-) Köszönöm, ez kedves volt.

Igyekszem kiérdemelni a megkülönböztetett figyelmet.
0
2006. november 10., péntek 10:21
Davenport:
Először is gratulálok a csodás gyűjteményedhez, amiről szívesen látnék egy listát merő kíváncsiságból (már ha eddig nem tetted fel).
Ahogy már az előbb is írtam, a dvd formátum számomra szinte tökéletes, már eddig is kiaknázatlan lehetőségekkel bír (a filmeket angolul, felirat nélkül nézem, így a többi szinkront és a vagy 20 feliratot nem is használom, csak a "helyet foglalják" a lemezen). Az extrák is hol érdekelnek, hol csak végigszaladok rajtuk. Az új filmek képéről és hangjáról is legtöbb esetben csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, mert azért sok múlik a tv-n, az erősítőn és a dvd lejátszón is. De ez is csak bizonyos filmek esetén számít. Így aztán az olyan, a technikai fejlődés terén és sznobizmusban mérsékelten megfertőzött egyének, mint pl én, már 99 százalékban "kielégültek". A HD-DVD-t és/vagy a Blu-Ray filmeket már csak enyhe kíváncsisággal, semmint lélegzetvisszafojtva az új korszakalkotó megoldások miatt, követem érdeklődéssel. Szerencsére az új lejátszók kompatibilisek a dvd-vel, tehát a gyűjteményünket már csak ezért sem kell kidobni, illetve újravásárolni, hiszen ugyanúgy megnézhetjük pl. a Máltai sólymot x évente "csak" dvd-n, míg a Gyűrűk Ura-trilógiában még csodásabb HD-DVD-n merülhetünk el 7.1-es hanggal. A HD-DVD utáni következő generációs dvd formátum is létezik, és szerény véleményem szerint a végső megoldás vagy valamiféle chipes rendszer, vagy a forgalmazótól való közvetlen internetes fizetős letöltés lesz, amikor a központi computerünkbe letöltődik a film 100.1-es hanggal, tökéletes minőségben és már nem is lesz szükség lemezekre. De ez kissé úgy hangzik még, mintha egy Philip K. Dick-novellában olvastam volna:-)
Szóval kedves Davenport! Ne aggódj, és szeretném látni a listádat:-)
Üdv
0
2006. november 10., péntek 10:20
OFF:
Mégsem, hiszen megemlítettél, ráadásul külön hozzászólásban!
Nekem ez így mégjobban tetszik! :-)
ON:
most posts by TM
0
2006. november 10., péntek 10:06
TM, bocs, Téged kifelejtettelek. :-)
0
2006. november 10., péntek 10:04
JW, barátom, na, ez egy egészséges, értelmes hozzászólás volt. Meseszépen fogalmaztad meg a bennem is kavargó gondolatokat. Maxxximálisan egyetértek Veled. Minden szavaddal. Komolyan mondom, egészen meghatódtam. :-) Kicsit viccesen hangzik, de tényleg. Köszi érte.

(Eddig R2-D2 és Daemiaen hsz-ait kísértem figyelemmel a leginkább, de ezzel az írásoddal Te is bekerültél a DS-féle Hall of Fame-be. :-D )
0
2006. november 10., péntek 10:04
Benzinkútnál 700 forintért.
0
2006. november 10., péntek 9:50
John Williams: Köszi! Megnyugodtam!:) Szóval az a helyzet, hogy a saját lelkem megnyugtatására kérdeztelek meg e témával kapcsolatban. Szerettem volna hallani valami értelmes magyarázatot arra, amitől én a legjobban félek. Durván 1300 darabos a gyűjteményem, amit 6 év alatt sikerűlt összemazsoláznom. Rengeteg energiám, utánajárás és természetesen időm fekszik ebben a hobbiban. Meg persze nagyon sok pénz. Min. egy 507-es Peugeot. A HD formátum gyorsan el fog terjedni. Már jelennek meg angliában olyan Blu-Ray filmek, amin már magyar szinkron is van. 17 font darabja. Ezek egy félév múlva már akciósak lesznek és barátságos áron lehet majd hozzájutni. Egy év múlva már a lejátszók ára is nagy mértékben csökkenni fog. Akkor már nem fog olyan távolinak tünni a HD minőség! De egy szónak is száz a vége, köszönöm neked. Jobban belgondólva én is így vélekedek. Majd csak a nagyobb produkciókat cserélem ki HD-re a többi marad úgy,ahogy van.
De ettől függetlenül jövőre lecserélem a plazmámat egy Full HD 1920x1080-as plazmára. Legalább is ez a célom. További szép napot mindenkinek.:)
0
2006. november 10., péntek 9:19
BlueHDVDRay :D -
0
2006. november 10., péntek 9:16
Sőt, az is lehet, hogy a HDDVD vs. BlueRay versenyben egy harmadik, eddig ismeretlen formátum fog kikerülni győztesként, úgyhogy még egy jó ideig támogatott formátum lesz a DVD!
0
2006. november 10., péntek 8:02
a Maszktól én sem válnék meg! :D
0
2006. november 10., péntek 8:00
SZia Angelus! Na ja nekem is vannak VHS filmjeim amiktől még NEM szabad megválni! pl: A Maszk ( Jim Carrey)
0
2006. november 10., péntek 7:59
És hogy ne legyünk OFF bajnokok:

1. a báránysültek hallgatnak
2. Ágyugolyófutam
3. Alien EV
4. Aliens EV
5. Alien3  EV
6. Austin Powers
7. Az ötödik elem
8. Hegylakó2
9. Koldus és királyfi
10. Inferno
11. JP
12. JP2
13. JP3
14. Mimic
15. Múmia ( feliratos)
16. Ragadozó 2
17. SW III
18. Super Mario Bros
19. Száguldó bosszú
20. Szájkosaras kosaras 4.
21. Utazás a Föld kp-ja felé
22. Zimmer Feri
23. Zsákolj ha tudsz
24. Batman Antológia
25. Gladiátor digipack
26. Múmia 2DVD
27. Múmia visszatér 2DVD
28 Skorpiókirály
26-28: Múmia gyűjtemény
29. Star Wars IV
30. SW V
31. SW VI
32. SW extra lemez
29-32: SW trilogy
33. Van Helsing 2DVD digipack

Ennyi!
0
2006. november 10., péntek 7:58
Semmi pénzért meg nem válnék a VHS gyűjteményemtől sem :) teljesen igazad van!
0
2006. november 10., péntek 7:56
:) vannak.

a vhs még mindig él, igaz, már haldoklik. de még mindig lehet videokazettát kapni, sőt, még talán filmek is jelennek meg vhs-en. nem kell még temetni a DVD-t egy olyan formátum miatt, ami még nem elég erős a detronizációhoz. a gyártók, filmstúdiók is más-más mellett tették le a voksot. ebben sincs egyetértés.
0