Keresés

a te dvd gyüjteményed

2006. május 29., hétfő 21:57
szerintem nem érdemes ezeket összehasonlítani, már a műfajuk sem egyezik: a Drót egy krimi-, addig a 24 egy akció-sorozat.
0
2006. május 29., hétfő 21:57
Hja, ez igy mind egyutt. Nem is lehet hozzatenni ha jelzokrol van szo. Remek es kesz. :) Szerintem amig nem jon ki a harmadik evad, en ujra nezem az elso kettot. :)
0
2006. május 29., hétfő 21:55
a the wire honalpjáról: (http://www.hbo.com/thewire/news/season_four.shtml)

The third season of THE WIRE generated wide critical praise. It was named the best series of 2004 by Entertainment Weekly, which called the show "the smartest, deepest and most resonant drama on TV." The New York Times observed that the series is "one of the smartest, most ambitious shows on television." TV Guide hailed THE WIRE as "smart and subtle, yet also brutally powerful," while New York Newsday declared THE WIRE "the greatest dramatic series ever produced for television," and Daily Variety called it "brilliant" and "meticulously written, superbly acted."
0
2006. május 29., hétfő 21:47
A Drot olyan, mint egy remek bunugyi film, csak nem kell masfel oraba szoritani mindent, hanem van ra 13x60 perc. A zenet koszi, ezeket be kell szereznem. A lassan indul be alatt szerintem az elso ket epizodra gondolsz, amikor kezdik felvezetni a szereploket es a sztorit. Egyetertek veled. Ezert irtam a lassu ritmust. Nem erotlen, nem akadozo, szep folyamatos, csak lassu a ritmusa. De remek kikapcsolodas az mar biztos. Csak azt sajnalom, hogy nem korabban szereztem be oket es ezt mar az elso evad elso lemezenel tudtam. :)
0
2006. május 29., hétfő 21:45
A 24 mozgalmasabb, jobban porog. A 24-ben egy csomo minden nyulik, mint a retes teszta (ez nem baj, ettol is izgalmas, de en pl. jobban szeretem azt, ha valami nem egy egesz evadon nyulik es szamomra az elso evad masodik epizodja felenel mar tiszta volt, hogy mi miert tortenik. Szoval utana csak a fordulatok adtak izgalmat, a sztori tiszta volt). A 24 inkabb szuperhosos, megmentos es persze nem egy hetkoznapi rendor tema, hanem egy ugynokrol beszelunk. Szoval a 24 inkabb azon a vilagon mozog, amirol semmit nem tudunk (remelem senki nem gondolja, hogy az ilyen ugynoksegek dolgainak akar csak 10%-at is ismerjuk es amit kapunk info sem a teljes valosag), tehat az egy szamunkra ismeretlen terep. A Drot pedig a Baltimore-i rendorok munkajat mutatja be, ami lehetne barhol a vilagon, mert valahogy igy kepzeljuk el es igy latjuk a valosagban a rendori munkat. Nincsenek oriasi happy endek, nincs vilagmegvalto hangulat. Spoiler nelkul, itt ha lecsuksz egy bandat, akkor is meg tovabb a kabitoszer biznisz, ahogy a valo eletben is, ez igy mukodik. Nekem ezert jott be nagyon, a figurakhoz, a szereplokhoz sokkal kozelebb erzi magat az ember, hiszen akar mi is lehetnenk. Mig a 24-ben egy olyan elithez tartoznak az emberek, ahova viszonylag keveseknek van lehetosege bekerulni es alig tudunk rola valamit. Ezzel egyutt a 24 is remek darab, de teljes mas, mint a Drot. Hogy egy zenei peldat hozzak, a Drotnal a blues dominal (ugye, a lassu hullamzo ritmus a filmnel), mig a 24-nel porgosebb zenekbol kapunk boseggel. Ezen kivul szerintem nem szabad elfelejteni, hogy amig a Drot hetek, honapok munkajat mutatja be, addig a 24 egyetlen napot minden evaddal, tehat masok a lehetosegek. Az egyikben van ido kibontani egy sztorit, a masikban nincs. Tehat a 24-nek szerintem az egy gyenge pontja, ami az erossege, azaz a 24 ora. Igazabol azt mondom, hogy izles kerdese, kinek melyik jon be jobban, hiszen mas a cel, mas a vilag es mas az idointervallum amiben jatszodik. Ugy lehetne osszehasonlitani, mint egy ferrarit es egy kombi BMW-t. Az egyik gyorsabb, porgosebb, hangosabb, szebb, a masikba viszont minden belefer de azert boseggel kiautozhato belole egy jo ritmus.
0
2006. május 29., hétfő 21:39
soundtrack for the wire az imdb-ről:

# "Way Down in the Hole"
Written by Tom Waits
Performed by The Blind Boys of Alabama
(season 1)

# "Way Down in the Hole"
Written and Performed by Tom Waits
(season 2)

# "Way Down in the Hole"
Written by Tom Waits
Performed by the Neville Brothers
(season 3)

# "The Fall"
Composed by Blake Leyh
(closing theme)
0
2006. május 29., hétfő 21:36
szerintem is sokkal jobb a drót, mint a 24. az első évad fantaszikusan jó, talán egy kicsit lassan indul be, de pont jó. tényleg közelebb áll a valósághoz: nem minden bűnöző hülye, és a akárcsak a való életben nem kerül rács mögé minden rossz fiú. a történetvezetés, forgatókönyv a legtöbb amerikai filmét simán felülmúlja (pedig itt 13 epizódról van szó)
0
2006. május 29., hétfő 21:34
összehasonlításképpen írd le a véleményed a 24ről is! (csak nyilván spoilerek nélkül, de ezt nem is kellene mondanom, egyértelmű)
0
2006. május 29., hétfő 21:32
Ja igen. A Drotban legalabb nem nyal vissza a fagyi, ha kibaszik vele a fonoke. Illetve visszanyal, de csak kicsit, annyira amennyire lehet, aztan persze ennek meg is lesz a kokemeny eredmenye. Nem akarok spoilerkedni, de ennyire realista sorozatot meg nem lattam (de talan meg filmet se). Szoval Drot rule :)
0
2006. május 29., hétfő 21:29
En igy jellemeztem:

"Drot 2. evad. Adjak mar ki a harmadikat. Messze a legjobb bunugyi sorozat, amit valaha lattam. A sztori, a valosaghuseg (nem mindenkit tudnak bekasznizni, nem szuperhos megmentos), zene, szineszek, hangulat es valami elkepesztoen jo az a lassu ritmus amiben az egesz megy. Semmi kapkodas, semmi zanzasitas, szepen kidogolva minden, nem sietunk sehova. Mar a menu alatti blues is felhangolja az embert (az elso evad menu zeneje megjobb volt) aztan elindul az epizod es lassan ringat tovabb a tortenet fonalan. Hetkoznapi emberek, hetkoznapi rendorok, hetkoznapi bunozok. Mi kell meg? A harmadik evad, az, meg a negyedik kepernyore aztan korongra. Btw tudja valaki, hogy a sorozat zeneit honnan lehet megtudni? Egyszeruen nem talalok informaciot roluk."
0
2006. május 29., hétfő 21:29
Kettő egyszerre nem megy! :-)
Bár most a 24 6.990 a Drót meg 7.490! Nem is sok a kettő. :D

ÉRZEM A GYÓGYULÁST! :D
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. május 29., hétfő 21:28
Na ja, a warner az usaban sem kenyeztet mindenkit. :) Viszont ezeknel az legalabb jogos, hogy nem egy sima DL-re raktak fel a cuccot. ~800 perc a Jordan es 920 perc a Bulls. Szoval tobb DL-re fert volna csak ra, gondolom sporolas...
0
2006. május 29., hétfő 21:28
mind a kettő :)

(én a drótot nem láttam, szal lehet, hogy tényleg az a jobb)
0
2006. május 29., hétfő 21:27
ÁJJ!!!! Most melyik legyen? :-)
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. május 29., hétfő 21:26
Szerintem is az lesz!
0
A Drotot csak ajanlani tudom. Szerintem mindent ver, nekem a 24-nel is jobban bejott. Sokkal kozelebb all a valosaghoz, de a ki mit nez most topicban mar leirtam rola a velemenyem. Mindent visz. Akarom a harmadikat, most. :)
0
nagyon szép!

(na de bakker, kétoldalas lemezek?! hmm..)
0
2006. május 29., hétfő 21:25
és egy szavazat a 24-re.
0
2006. május 29., hétfő 21:25
Az NBA cuccokra mondtam azt, amikor megneztem oket, hogy az egesz gyujtemenyembol ezek ertek meg legjobban. :)

0
2006. május 29., hétfő 21:24
:D :D :D

Hála Istennek. A következő a 24 sorozat lesz vagy a Drót.
0
2006. május 29., hétfő 21:23
nem, most kezdesz meggyógyulni ;)
0
2006. május 29., hétfő 21:21
Angel!

Neked írom, mert te értékeled. :-) 2 hét alatt most szereztem be a negyedik díszdobit. :-) Szerinted beteg vagyok, vagy scak dobimániás? :D
0
2006. május 29., hétfő 21:20
Koszi. :)
0
2006. május 29., hétfő 21:19
szépek ezek az nba-s cuccok!
(meg úgy az egész pakk:))
0
2006. május 29., hétfő 21:18
Oks.
0