A 24 mozgalmasabb, jobban porog. A 24-ben egy csomo minden nyulik, mint a retes teszta (ez nem baj, ettol is izgalmas, de en pl. jobban szeretem azt, ha valami nem egy egesz evadon nyulik es szamomra az elso evad masodik epizodja felenel mar tiszta volt, hogy mi miert tortenik. Szoval utana csak a fordulatok adtak izgalmat, a sztori tiszta volt). A 24 inkabb szuperhosos, megmentos es persze nem egy hetkoznapi rendor tema, hanem egy ugynokrol beszelunk. Szoval a 24 inkabb azon a vilagon mozog, amirol semmit nem tudunk (remelem senki nem gondolja, hogy az ilyen ugynoksegek dolgainak akar csak 10%-at is ismerjuk es amit kapunk info sem a teljes valosag), tehat az egy szamunkra ismeretlen terep. A Drot pedig a Baltimore-i rendorok munkajat mutatja be, ami lehetne barhol a vilagon, mert valahogy igy kepzeljuk el es igy latjuk a valosagban a rendori munkat. Nincsenek oriasi happy endek, nincs vilagmegvalto hangulat. Spoiler nelkul, itt ha lecsuksz egy bandat, akkor is meg tovabb a kabitoszer biznisz, ahogy a valo eletben is, ez igy mukodik. Nekem ezert jott be nagyon, a figurakhoz, a szereplokhoz sokkal kozelebb erzi magat az ember, hiszen akar mi is lehetnenk. Mig a 24-ben egy olyan elithez tartoznak az emberek, ahova viszonylag keveseknek van lehetosege bekerulni es alig tudunk rola valamit. Ezzel egyutt a 24 is remek darab, de teljes mas, mint a Drot. Hogy egy zenei peldat hozzak, a Drotnal a blues dominal (ugye, a lassu hullamzo ritmus a filmnel), mig a 24-nel porgosebb zenekbol kapunk boseggel. Ezen kivul szerintem nem szabad elfelejteni, hogy amig a Drot hetek, honapok munkajat mutatja be, addig a 24 egyetlen napot minden evaddal, tehat masok a lehetosegek. Az egyikben van ido kibontani egy sztorit, a masikban nincs. Tehat a 24-nek szerintem az egy gyenge pontja, ami az erossege, azaz a 24 ora. Igazabol azt mondom, hogy izles kerdese, kinek melyik jon be jobban, hiszen mas a cel, mas a vilag es mas az idointervallum amiben jatszodik. Ugy lehetne osszehasonlitani, mint egy ferrarit es egy kombi BMW-t. Az egyik gyorsabb, porgosebb, hangosabb, szebb, a masikba viszont minden belefer de azert boseggel kiautozhato belole egy jo ritmus.