Keresés

a te dvd gyüjteményed

2006. április 14., péntek 14:59
No igen, FSOL-től a My Kingdom, A ISDN, a Lifeforms, nagyon durva dolgok, amiktől nekem speciel sztereóban is feláll.............a szőr a hátamon. Régebben sokat kísérleteztek, mostmár beálltak a sorba. Én egyébként egy Orbital DVD-re áhítozom, ők nekem a legnagyobbak....egy FSOL és egy Orbital DVD jól mutatna egymás mellett...
0
2006. április 14., péntek 14:55
én budai vagyok (egész pontosan 5 napja :), szóval ütközhetünk. a részleteket beszéljük majd meg mailben (klikkelj majd a nevemre).
0
2006. április 14., péntek 14:54
amúgy az egyik legnagyobb álmom egy FSOL dvd. kiadhatnák a teljes teachings from the electronic brain filmet, de a különálló klipjeik is korszakalkotók voltak a maguk idején. kár, hogy az utóbbi 2-3 albumukban túláradt a retrós hippi-érzés, de a korábbi, merészebb dolgaikat ha elképzelem 5.1-ben, belém áll a bizsergés. :)
0
2006. április 14., péntek 14:51
meat beat manifesto... most már tényleg leborulok előtted. :) szerzői albumok tekintetében is könnyezni való ritmusokat tudnak faragni, de a remix-dolgaikat is nagyon imádom. pl. nine inch nails - the perfect drug, tanítanivaló zene. :)

mindenidők egyik legjobb remixe amúgy:

meat beat manifesto - prime audio soup (boards of canada)
0
2006. április 14., péntek 14:49
Az hihetelen volt, amikor a Chemical Brothers rákezdett, esett az eső, de nem érdekelt senkit.... Hey boyz, hey girls, superstar djz, here we go...........:)))
Sosem felejtem el, belémégett örökre amit akkor ott hallottam....
0
2006. április 14., péntek 14:47
Roots Manuvát nem láttam sajnos élőben, de a Run Come Save Me lemezük nekem örök....
0
2006. április 14., péntek 14:46
Igen, a Richie Hawtinnál egyébként a fejemet kerestem 2 napig, egyszerűen hihetetlen ahogy az ki van keverve, komolyan mondom benne érzed magad a zenében, mintha a része lennél. A Funkstörungot régóta szeretem, ez a DVD-jük is nagyon jó, csak a zenét erősebbnek érzem a vizuálnál.

Egy fontos eszembe jutott még: Meat Beat Manifesto - In Dub (ez is zseniális hangzás, érdekes karcos elektrós zene, remek képekkel, az egyik klipben régi Kraftwerk lemezek borítói vannak a zene alávagdosva, az hatalmas)

Simán koccanhatunk, én vidéki vagyok de Pesten dolgozom, most mondjuk visszavonulok az ünnepekre, de jövő héten írok egy mailt, szívesen talizom bárkivel, aki benne van az ilyen dolgokban.:::))))
0
2006. április 14., péntek 14:41
azóta is bánom, hogy a glu-glu kimaradt, de hát kurva drága volt a jegy, én meg csóró voltam. :)
0
2006. április 14., péntek 14:40
a grove armada valóban jól működik élőben, ellentétben pl. a roots manuvával, amely olyan sablonos koncertet zavart le tavaly a szigeten, hogy majd bealudtam rajtuk... kora délután.
0
2006. április 14., péntek 14:40
Ez igaz, 2004-ben szét is csapták a fejemet a GLU-GLU fesztiválon...:)))
0
2006. április 14., péntek 14:36
A Groove Armada azon ritka zenekarok koze tartozik, akik koncerten jobbak, mint lemezen. Talan mert akkor jammeles szaga van es hangszerek jatszanak. :)
0
2006. április 14., péntek 14:31
hű, bazzeg, ütköznünk kéne! :)) ezek egy része nekem is megvan, de funki porcini, funkstörunk (az új albumuk frenetuikusan jó!), richie hawtin, ahhh! :) tudnál mit mutatni. :)
0
2006. április 14., péntek 14:30
Nagyon komolyak megvannak neked...az az Unkle.......úristen.:)) Szép zenei gyűjtemény, a Portisheadet én is hamarosan tervezem beszerezni. Nocsak milyen jól egymásra találtunk. Csak mi ketten érdeklődünk ezek iránt?
0
2006. április 14., péntek 14:26
Á, annyira azért nem vagyok guru, munkahelyen ülök most, de emlékezetből ezek jutnak most eszembe:

Work Of the Director Sorozat (ezek nekd is úgy láttam)

Extraordinary Music Videos (ezen vannak nagyon profi klippek, pl: Mouse On Mars, Herbie Hancock, Future Sound Of London: My Kingdom - ez nagyon súlyos, meg hasonlók)

Hexstatic - Master View (ez egy Ninja Tune kiadvány, amit CD-vel együtt lehetett megvenni, a DVD-n meg ilyen vicces animációk vannak alatta, nem remekmű, de megjárja)

Funki Porcini - Fast Asleep (ugynúgy, mint a Hexstatic, Ninja Tune ez is)

Lemon Jelly: 64:95 (ez hihetetlen, személyes kedvencem, nem tudom szavakkal leírni, egyszerűen spirituális élmény mind a kép, mind a hang)

Warp Visions (eza Warp Records teljes 1990-2004 közötti klipgyűjteménye, Aphex Twin, Squarepusher hazája, egy iszonyú 30 klipes gyűjtemény, nagyon tartalmas)

Underworld - Everything, Everything (of Course..)

Moby - Play (imádom, már a CD-t is vagy 6 éve...megunhatatlan)

Four-Tet - Everything Ecstaics (ez nagyon absztrakt nu-jazz hangzás, többféle stílus fúziója, amiből egy egészen különös, nyugtalanító(jó értelemben) zene kerekdeik, ehhez társul az enyhén szürreális animáció, ínyencfalat, örök hála a cimborámnak, akitől kaptam)

Funkstörung - Inter-media (germán kísérleti elektronika, a régi lemezeikhez képest meglepően sok élő hangzással, a videóktól nem vagyok elájulva, de a zene szépen hangzik)

Richie Hawtin - DE9 Transitions (ez egy detroiti tag, aki kb 15 éve adagolja a hehetetlenül letisztult minimalista techno-kompozícióit, ez a legújabb egy 95! perces mix, amihez a zenéhez hasonló minimalista vizuál társul)

Fun Lovin  Criminals (a címére nem emléxem, de a klipjeik vannak rajta, interjúk, + egy 30 perces film, amiben a zenekar tagja szerepelnek)

Beastie Boys - The Video Anthology (The Criterion Collection, dupla DVD, az össze klipjük, óriási)

We Are Skint (ez a Skint Records klipgyűjteménye, Fatboy Slim, Xpress 2:)) klipjei)

Miles Davis - Miles In Paris (ez nem kifejezetten electronic, de a jazz nekem nagy szerelmem, Miles Davis különösen)

Plusz még amiket már nem tudok annyira részletezni, mert rég láttam őket:
Pink Floyd: The Wall, Live At Pompei,
One Night With Blue
Parallell Live - Herbie Hancock
Jimi Hendrix - Live at Woodstock
Groove Armada (nem emléxem a címére, egy élő koncertjük)

Hát, nagyjából ezek, lehet hogy 1-2 kimaradt, fejből nyomtam, de a magva úgy nagyjából ez.

De tervezem tovább gyűjtögetni ezeket a filmek mellett, csak hát sok a jó film is...:)
0
2006. április 14., péntek 14:06
zenei dvd-k

a michel gondry kollekció kölcsönben van, a vol.4-7. pedig a felső polcon figyel. a két korong, aminek nincs labelje: massive attack - eleven promos, portishead - live at nyc.
0
2006. április 14., péntek 13:56
mesélj, milyen klipes dvd-id vannak még? :) mindjárt csinálok egy közelebbi fotót a zenei polcról.
0
2006. április 14., péntek 12:54
Igen, Rubber Johnny befigyel nálam, tényleg nagyon igényes munka,  rettenetesen sokszor megnéztem. Azért Aphex Twin sem egy egyszerű figura...:) Eza klipes dolog nálam is hasonló, kapom az ismerősöktől az ilyeneket egy Chris Cunningham klip levetítése után, hogy "Te beteg vagy..."  Kösz....:)
0
2006. április 14., péntek 12:35
Próbáltam védeni a mundér becsületét! :-)
most posts by TM
0
2006. április 14., péntek 12:18
részben igazat adok neked, hisz a saját bőrömön tapasztaltam meg, mit tesznek a multik a kisvállalkozókkal, s magam sem vagyok "plázabuzi", habár egy igényesen felszerelt üzletközpontnak (pl. duna plaza) én sem vagyok ellensége.

amúgy tbánya szerintem nem a sikeres ellenállásnak köszönheti eddigi plázamentességét, hanem az inkompetens vezetésnek, de ez itt off. :)

ami pedig a tbányai mozit illeti: tényleg ráfért volna a felújítás, korszerüsítés, "többtermesítés", de azt hiszem, ezzel most mrá végleg elkéstek: jöhet a bezárás...
0
2006. április 14., péntek 12:13
Ezt akár felfoghatjuk erénynek is: a legkisebb megye állt legtovább ellen az izraeli és egyéb érdekeltségű mozihálózatoknak, (pl. Cinema City), agresszív bevásárlóközpont építőknek (Pláza Kft.) stb, stb. Így is van már annyi szupermarket, amennyinek a fele is bőven sok lenne.
A magam részéről megelégedtem volna azzal is, ha a meglévő régi mozit korszerűsítik, hiszen annak a 450 fős befogadóképessége bőven elég lenne a szórakozás kielégítésére. Ez azonban hosszú évek óta nem megoldott, először privatizálták, majd az önkormányzat kezelte. Az elsők között szereltek bele Dolby Sorrund hangot (hej, de istenien szólt itt a Moonwalker! Vagy emlékszem, hogy a Doc Holywood elején van egy esős rész, és majd berittyentettem, mikor mennydörgött!), aztán gyorsan visszacsináltatták a lízingszerződést (nem tudom kik), a hangrendszer amilyen gyorsan jött, úgy ment! Pedig akkoriban még nem volt nagy siker, ha egy premierfilmnél száz embert be tudtak csalni az épületbe...
De hát ez van, haladni kell a korral, és a befektetők végülis sikeresen cserkészték be ezt a még szűz területet. Eközben Budapesten lassan el kellene kezdeni gondolkodni, hogy mit csináljanak a feleslegesen túlburjánzó bevásárlóközpontokkal. A Lurdy Házat például akár már holnap lebonthatnák, ami még abban található, az vígan elférne egy kisebb Spar-áruházban is.
Nem vagyok szélsőséges, idegenellenes gondolkodású, de ahogy Máté Krisztina mondaná: ezek a tények!
most posts by TM
0
2006. április 14., péntek 12:01
erre már én is rájöttem. mindig próbálom klipekkel bűvölni a barátaimat, de csak néznek könyörgő szemmel, hogy "legyen már vége..." :) chris cunningham egy zseni: rubber johnny megvolt tőle? az is gyönyörű kiadványal büszkélkedhet.
0
2006. április 14., péntek 11:56
Köszi szépen!

Fél karomat ezért a kiadványért, gyönyörű.
Nekem inkább CD-n vannak Unkle dolgaim, meg a GlobalUnderground mixei vannak meg James Lavelle-nek. A Director s label sorozatot én is gyűjtöm, ez az Unkle klip azt hiszem a Jonathan Glazer-én van, de azért Chris Cunningham felülmúlhatatlan 8 klipje számomra a csúcs. Mindenesetre jó tudni, hogy mást is érdekelnek ezek, mert a környezetemben nem sok embert....:)
0
2006. április 14., péntek 11:41
1. kép 2. kép 3. kép 4. kép
0
2006. április 14., péntek 11:35
ez egy limitált kiadvány, amely az eye for an eye kislemezt kíséri. a számhoz készült klipet, annak werkfilmjét (pontosabban képeket, artworköket, stb), valamint közel félórányi interjút tartalmaz (többek között lavelle-lel és 3D-vel a masive attackból). egy barátomnak csináltam korábban képeket róla. mindjárt feltöltöm...

ja, s én is imádom az UNKLE-t, alig várom az új albumot, s baromi jó lenne, ha a többi klip is kijönne dvd-n. a rabbit in your headlights szerepel a director s label sorozaton, de a guns blazing és a be there klipje is brutálisan jó. :)
0
2006. április 14., péntek 11:28
Kedves Jamamura Szadakó!

Nézegettem a gyűjteményed (gratula, nagyon szép!) és kiszúrtam egy címet, ami érdekelne nagyon. Unkle: Eye For An Eye. Erről tudnál dobni 1-2- sort, hogy micsoda? Ez Dvd? Kijött Unkle DVD? Csak mert imádom az Unkle-t, meg James Lavelle-t meg az ilyenekt általában.

Köszi
0