Á, annyira azért nem vagyok guru, munkahelyen ülök most, de emlékezetből ezek jutnak most eszembe:
Work Of the Director Sorozat (ezek nekd is úgy láttam)
Extraordinary Music Videos (ezen vannak nagyon profi klippek, pl: Mouse On Mars, Herbie Hancock, Future Sound Of London: My Kingdom - ez nagyon súlyos, meg hasonlók)
Hexstatic - Master View (ez egy Ninja Tune kiadvány, amit CD-vel együtt lehetett megvenni, a DVD-n meg ilyen vicces animációk vannak alatta, nem remekmű, de megjárja)
Funki Porcini - Fast Asleep (ugynúgy, mint a Hexstatic, Ninja Tune ez is)
Lemon Jelly: 64:95 (ez hihetetlen, személyes kedvencem, nem tudom szavakkal leírni, egyszerűen spirituális élmény mind a kép, mind a hang)
Warp Visions (eza Warp Records teljes 1990-2004 közötti klipgyűjteménye, Aphex Twin, Squarepusher hazája, egy iszonyú 30 klipes gyűjtemény, nagyon tartalmas)
Underworld - Everything, Everything (of Course..)
Moby - Play (imádom, már a CD-t is vagy 6 éve...megunhatatlan)
Four-Tet - Everything Ecstaics (ez nagyon absztrakt nu-jazz hangzás, többféle stílus fúziója, amiből egy egészen különös, nyugtalanító(jó értelemben) zene kerekdeik, ehhez társul az enyhén szürreális animáció, ínyencfalat, örök hála a cimborámnak, akitől kaptam)
Funkstörung - Inter-media (germán kísérleti elektronika, a régi lemezeikhez képest meglepően sok élő hangzással, a videóktól nem vagyok elájulva, de a zene szépen hangzik)
Richie Hawtin - DE9 Transitions (ez egy detroiti tag, aki kb 15 éve adagolja a hehetetlenül letisztult minimalista techno-kompozícióit, ez a legújabb egy 95! perces mix, amihez a zenéhez hasonló minimalista vizuál társul)
Fun Lovin Criminals (a címére nem emléxem, de a klipjeik vannak rajta, interjúk, + egy 30 perces film, amiben a zenekar tagja szerepelnek)
Beastie Boys - The Video Anthology (The Criterion Collection, dupla DVD, az össze klipjük, óriási)
We Are Skint (ez a Skint Records klipgyűjteménye, Fatboy Slim, Xpress 2:)) klipjei)
Miles Davis - Miles In Paris (ez nem kifejezetten electronic, de a jazz nekem nagy szerelmem, Miles Davis különösen)
Plusz még amiket már nem tudok annyira részletezni, mert rég láttam őket:
Pink Floyd: The Wall, Live At Pompei,
One Night With Blue
Parallell Live - Herbie Hancock
Jimi Hendrix - Live at Woodstock
Groove Armada (nem emléxem a címére, egy élő koncertjük)
Hát, nagyjából ezek, lehet hogy 1-2 kimaradt, fejből nyomtam, de a magva úgy nagyjából ez.
De tervezem tovább gyűjtögetni ezeket a filmek mellett, csak hát sok a jó film is...:)