Keresés

a te dvd gyüjteményed

2006. január 21., szombat 19:14
New Line. Az újabb filmjeiket (GYU óta) a Warner forgalmazza Európában, de a régebbi filmjeikről (ilyen az AHX és a Se7en) tudtommal nincs ilyen jellegű megállapodás, és a jogok még mindig a már nem működő Kinoweltnél vannak.
0
2006. január 21., szombat 19:09
Jólvan, jólvan. Mostanság kissé ingerültebb vagyok mint amennyire szeretnék lenni, ennek is megvan a maga oka. A rajzfilm kifejezést én nem tartom pejoratívnak vagy sértőnek, én az egész animációs műfajt kedvelem akár anime, akár nem, és nem szeretem, ha alsóbbrendűnek tekintik.

Anime egyébként csirióféle van, és ritka az olyan, amit kifejezetten széles közönségnek készítenek. A legtöbb alkotás egy-egy szűk célközönségnek készül (pl. 12-15 éves fiúk, 10 év alatti lányok, vagy 18 éven felüli férfiak). A Cowboy Bebop elég népszerű, de a stílusa eléggé egyéni, természetes, hogy nem mindenkinek jön be. Initial D-t viszont én nem láttam.
0
2006. január 21., szombat 18:03
Se7en es American History X melyik kiadoe? Kik adtak ki dvd-n? (igazabol azert erdekelne, hogy tudjam melyik kiadot kell baxtatni itthon...)
0
2006. január 21., szombat 16:00
Az szól a legtöbbmindenről és ezek közül a legszebb film...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. január 21., szombat 15:58
Igazából ezek mindegyike megvan videón, és igen, talán a Tornatore film a legjobb!
0
2006. január 21., szombat 15:49
Köszi! Én is örülök nekik nagyon. De legjobban a Legend of 1900-nak, mert imádom ezt a filmet...
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. január 21., szombat 15:44
Ez igen! Ez így ahogy van mind nagyon kéne! Gratula!
0
2006. január 21., szombat 15:32
Nah, végre megkaptam az új szerzeményeimet...
Még mielőtt valaki megkérdezné: NEM, se a Seven, se a Speed nem digipakkos (sajnos), de a Speedhez van papírfekni. A Seven-en nincs magyar felirat, viszont a Speed-en van. A többihez nincs felirat... Ennyi.

0
2006. január 21., szombat 15:30
Nah, végre megkaptam az új szerzeményeimet...
Még mielőtt valaki megkérdezné: NEM, se a Seven, se a Speed nem digipakkos (sajnos), de a Speedhez van papírfekni. A Seven-en nincs magyar felirat, viszont a Speed-en van. A többihez nincs felirat... Ennyi.

0
2006. január 21., szombat 15:29
Akkor sehol sem vagyok a 240 filmemmel :(
Igaz csak fél éve gyűjtöm.
0
2006. január 21., szombat 15:05
Szerintem igy utolag mar mindegy. Reszemrol elfogadom amit irtal es boritsunk fatylat. Egyebkent most mar ertem miert "akadtal ki" azon, hogy rajzfilmnek neveztem. Ugy ertem anime rajongo vagy, s gondolom igy sertesnek minosul egy rajzfilmnek titulalas. Viszont en egyaltalan nem szeretem az animet, szoval nekem csak egy rajzfilm. Pedig probalkoztam nehany popularisabb cuccal: Cowboy Bebop es Initial D, de nem jott be. Utobbival egyebkent az autosport maniam kovetkezteben ismerkedtem meg, imadom a drift-et.
0
2006. január 21., szombat 14:04
Most vettem meg a 600. filmem, az Élet szépet.
0
2006. január 21., szombat 1:47
Írok neked egy mailt, majd olvasd el, fontos! Előre is köszi!
most posts by TM
0
2006. január 21., szombat 1:35
Nem folytatom. Nemsokára jönnek a képek! ;)
0
2006. január 21., szombat 1:23
Hát igen, ez lassan egy Animátrix totyik lesz, ha így folytatjátok! :-)
Én a DVD gyűjteményemről írok, ha nem baj!
Az alábiakkal bővült az 500 feletti gyűjteményem:

Hosszú jegyesség
Nagymenők (szerencsére a régitől sikerült megválni egy szerény összegért cserébe)
Kóla, puska, sültkrumpli
Fahrenheit 9/11
A texasi láncfűrészes
Holtak hajnala (1978)
Holtak hajnala (2004)
Cabiria éjszakái
A zongoralecke
Repülő tőrök klánja
Fűrész
21 gramm
Passió
Ámen

És még megyek holnap újabb bevásárló körútra! :-)
0
2006. január 21., szombat 1:14
Derceto, vagy még?
most posts by TM
0
2006. január 21., szombat 1:13
Nekem személy szerint a Detective Story jött be a legjobban. Érdekes ez a noir vonulat keresztezve egy kis cyberpunkkal :]
0
2006. január 21., szombat 0:58
flash = flesh
elgépeltem
0
2006. január 21., szombat 0:57
Nekem a Beyond (Hiba a mátrixban), mert nagy Morimoto-rajongó vagyok, valamint a Második reneszánsz, ami nagyon profin rendezett, és hihetetlenül hatásos.

Narrator: This is the very essence of the second renaissance. Bless all forms of intelligence.

Machine: Your flesh is a relic, a mere vessel. Hand over your flash, and a new world awaits you. We demand it. ...

:)))

Kezd nagyon elmenni offba ez a topic, ezért a hétvégén frissítem a gyűjteményt új képekkel.
0
2006. január 21., szombat 0:40
Talán a rendezőpáros által jegyzett részek kevésbé merészek, túlságosan is kötődnek a mozifilmhez (ami végülis nem baj) de nekem inkább a többi tetszett jobban!
most posts by TM
0
2006. január 21., szombat 0:38
Neked mint animegurunak melyik a kedvenced? Nekem talán a Beyond meg a Matriculated.
0
2006. január 21., szombat 0:34
"Ugy ertem az elso Matrix elinditott egy gondolatot es onnan mindenki fuzhette maganak tovabb."

Igen, és így tett több tucat novellaíró, képregényrajzoló és az Animátrix alkotói is. Ők mind szabad kezet kaptak ahhoz, hogy saját gondolataikat valósítsák meg az első rész által lefektetett alapokon.
0
2006. január 21., szombat 0:26
A Beyond és az Emberi mátrix is az Animátrix része volt. Azt mondtad, hogy az Animátrix számodra a káposzta felmelegítését jelenti, én meg kíváncsi lettem volna arra, hogy például ez a két rész minek a felmelegítése lehet. Mert az eredeti Mátrixnak biztosan nem.

"Most nem en szoltam hozza eloszor normalatlan hangnemben, hanem o hozzam."

Én annyit mondtam, hogy nincs igazad és még indoklást is írtam mellé. Erre elkezdtél hőbörögni, hogy én két lábbal tiprom a sárba a jogaidat, és hogy merek én veled ellenkezni, és különben is. Most akkor mégis ki sértődött meg?
0
2006. január 20., péntek 14:15
Emlekszem egy regi filmre, aminek nem emlekszem a cimere. Ott szintek voltak, amolyan matrixok a matrixokban, csak mashogy neveztek. Arra gondolsz? Ja elnezest, nem vagy kivancsi valaszra tolem.
Valoban, szerintem elhibazott dontes volt rajzfilm formaban csatolni a Matrix trilogiahoz az animatrix mondandojat. Nem illik a kepbe szerintem.
Azt mar csak felve emlitem meg, hogy ha nem tudnam melyik film felmelegitese a Matrix, attol meg nem lennek kevesebb. Ez ugyanis nem a muveltseg resze.

----------------------------------------------------------------

angel

Azert az egy kicsit mas szituacio volt ugy emlekszem.

Konkretan ezt irtam oda:
"Pedig ez egy jo film. Ha nem tetszett, ne keresd magadban a hibat, nem neked keszult ennyire egyszeru."

Ez pedig annyit jelent, hogy nekem tetszett, neked nem es ettol meg nem vagy kevesebb, se tobb. Nem neked keszult mert nem tetszett. Erre tobben is belemkotottetek es olyakot akartatok a szamba adni, amiket nem irtam, nem allitottam es minden szavamat szandekosan felremagyaraztatok. Ennek ellenere a kesobbiekben hajlando voltam belemenni vitaba es konkret erveket hoztam fel a No ketszer cimu filmhez valo hasonlosag ellen.
Es mi tortent itt? Leirtam a velemenyem, majd tobben lehulyeztek mert nem ugy gondolom, mint ok. Szoval a kettot osszehasonlitva kozel sem hasonlo a szituacio. Ott en normalisan irtam, hogy ha nem tetszett, nem neked keszult, itt pedig meg lettem talalva. De ha a ketto szerinted ugyanaz, akkor valoban felesleges vitatkozunk.

-------------------------------------------------------------

dick laurent is not dead

Te is valotlan allitasz. Ti allitottatok, hogy semmi koze tarantino stilusahoz a filmnek es baromsagot beszelt. Abban a topicban egy Tarantino idezetet cafoltatok ervek nelkul es en csak amellett kardoskodtam, hogy indokoljatok meg. Amire a mai napig egyikotok sem volt kepes, tehat egyetlen ervet sem irtatok le, hogy miert valotlan Quentin allitasa.

--------------------------------------------------------------------

Tudjatok mi a vicces? Valahol irok valamit, valaki erre vitaba kezd velem, esetleg megsertodik es maris mindenki rohan az o igazat igazolni. Es ennek egyetlen oka, hogy korabban vita volt kozottunk. Ez reszben csorda szellem, de nem igazan erdekel. Azt viszont fontosnak tartom leszogezni, hogy baromira nehezmenyezem a valotlan allitasokat es most ketten is ezt tettetek. Fent cafoltam mind a kettot. Szoval nem vitatkoztok vagy ha igen, akkor igy? Es meg velem van gond. :-) Az pedig egyaltalan nem erdekel, hogy derceto milyen higgadt vagy milyen maskor. Most nem en szoltam hozza eloszor normalatlan hangnemben, hanem o hozzam.
0
2006. január 20., péntek 11:57
already, fura, hogy most te kérsz érveket, annak idején én kértem indoklást a pillangó hatás topikjában, s akkor jól kiosztottál engem, mondván minek ide érv, valakinek vagy tetszik valami vagy nem.
mindentől függetlenül, nem szánom sértésnek a mondandómat, de azt kell monjam, sajnos veled nagyon nehéz normális kommunikációt kialakítani, és ezen azért érdemes lenne elgondolkodnod. még egyszer mondom, nem sértésnek szánom. nézd végig a topikokat, és számold meg, hány embernek sikerült például a rendkívül békés dercetot kihozni a sodrából.

egyébként meg jó lenne, ha ez a topik valóban arról szólna, amiről a címe alapján kellene: dvd gyűjteményekről. már megint jó sokat kell(ene) visszaolvasni az utolsó témábavágó hozzászólásig... szal, képekre és listákra fel!
0