Szerintem azok a legjobb feldolgozások (regényből vagy színdarabból), amikor a készítők egy bizonyos fokig eltávolodnak az alapul szolgáló műtől, és megpróbálják a saját ötleteiket is belevinni.
Funes jobb színész-komikus, ezt senki sem vitatja. A Csendőr-filmekben, a Szárnyát vagy combját? című filmben vagy az Egy kis kiruccanásban imádom, és még ma is simán szétröhögöm magam ezeken a filmeken, pedig sok komikus - akiket meg sem említek, hátha megköveztek :) - munkáin ma már szerintem képtelen az ember igazán jót nevetni. Ahhoz, hogy valaki ennyi idő után is ekkora hatással legyen, nagy tehetség kell.
Stallone nem egy nagy színész és nem is egy nagy komikus, de az Oscar gengszterének bőrébe úgy illik, mint kulcs a zárba. A filmből szerencsére hiányzik az az ideges tempó, ami a francia változatot szerintem tönkrevágta. A Finucci fivérek, Aldo, Connie, és még sorolhatnám, hogy kik és mik dobják fel az amerikai változatot.
Szóval minden tiszteletem Funesé, de mint mindenkinek, neki is vannak gyengébb filmjei. Bár itt szerintem nem Funes, hanem sokkal inkább a rendező tehet arról, hogy csalódnom kellett.
Még annyit, hogy azért Stallone is letett Állj vagy lő a mamám! címmel egy - szerintem - másik jó kis vígjátékot az asztalra. Szóval én úgy veszem észre, hogy nem teljesen tehetségtelen, mint komikus, bár Funestől kétségkívül messze van.