Keresés

a te dvd gyüjteményed

2006. január 11., szerda 18:57
L!

Milyen film a Csapdában?? Én is megvenném, de még nem láttam, fogalmam sincs hogy milyen...
0
2006. január 11., szerda 16:26
új szerzeményeim:
0
2006. január 10., kedd 23:24
Pontosan!
Salluste volt Funes, Blaze pedig Montand

most posts by TM
0
2006. január 10., kedd 23:18
Ő volt benne a szolga (nem biztos hogy jól íróm) Blaze.
0
2006. január 10., kedd 23:09
Mi volt eddig? Szárnyát vagy combját, Lányok pórázon, Felszarvazták őfelségét, Oscar? Igen, az utóbbi ezek közül a legjobb! Nekem még a "Felszarvazták őfelségét" is tetszett, Gérard Oury kaland-vígjátéka, melyben Yves Montand volt Funés partnere.
most posts by TM
0
2006. január 10., kedd 23:04
Úgyis az Oscar a legjobb...:)
0
2006. január 10., kedd 22:50
Én lemaradtam a korábbi Funés korongokról, ugyanis kábé két hétig voltak csak a placcon...
most posts by TM
0
2006. január 10., kedd 22:46
Én az elmúlt két hétben ezeket szereztem be:
- Oscar (Funés)
- Felszarvazták Őfelségét (Funés)
- Terminál
- Törjön Ki A Frász!
- Cápa - 30 Éves Ünnepi Kiadás
- Hős
- Hart Háborúja
- Elemi Ösztön
- Wimbledon
0
2006. január 10., kedd 22:25
Van még egy komikusvénával megáldott színész, aki mindent tud a testével, és az arcával, de végülis nem egészen ezt a tudását aknázta ki, ő Robin Williams.
Leginkább az "Egy úr az űrből" sorozatban volt rendkívül széles skálán bolondozó figura. Hogy a vér nem válik vízzé, arra rögtönző és hangutánzó képessége a tanú, melyet díjátadókon, vagy például az Aladdin angol eredetijében nyújtott fergeteges alakításában élvezhetünk!
most posts by TM
0
2006. január 9., hétfő 22:09
Szia!
0
2006. január 9., hétfő 21:57
Nem idegeskedek csak beszélgettem! :-)
Nyilván én is szubjektív vagyok. Amúgy pont ma beszéltük, hogy gyerekfejjel milyen jól tudtunk szórakozni Cobretti nyomozón (hadnagyon?) Mikor a fazon fenyegetőzik, hogy felrobbantja az áruházat:
"-Felőlem... Én nem itt vásárolok!"
vagy amikor beleállítja a kést ugyanebbe a renitenskedőbe:
"-Dögvész vagy, és én a gyógyszer!"
Akkoriban ezek überfasza dialógusoknak számítottak! :-)
Stallonétól több film is tetszik nekem, még régebbiek is, mint például az Édenkert a sikátorban, vagy a Bosszú börtönében (Gesztesi remek szinkronjával, de szórakoztató "buddy-movie" volt a Tango & Cash is! Csak viccesnek nem tudtam őt elfogadni, ennyi a "bűne" nálam. Ugyanakkor sajnálom, hogy mostanában magához méltatlan filmekben játszik, az abszolút mélypont a Taxiban elvállalt cameo volt, kvázi egy francia filmben volt statiszta...
A beharangozott folytatásaihoz sem fűzök nagy reményeket. Nála rosszabb színészek is megtalálták öregkori stílusukat, én bízom benne, hogy még viszi valamire később is!
Most viszont mennem kell, további jó csevegést, sziasztok! :-)
Ja, és az OFFolásért sorry!
most posts by TM
0
2006. január 9., hétfő 21:45
TM: szerintem ne foglalkozz vele. Nem érdemli meg, hogy idegesítsd magad a hülyeségein.
0
2006. január 9., hétfő 21:41
Szerinted például Norman Wisdom színészi zsenije csorbul azáltal, hogy 40 évvel később csak ilyen turkálós megjelenést ér a magyar kiadóknál?
most posts by TM
0
2006. január 9., hétfő 21:36
Látod, ennyire volt pont vicces Stallone is, ezért nincs több vígjátéka, mint a felsoroltak!
most posts by TM
0
2006. január 9., hétfő 21:34
Az Osztrák Tölgy sem egy Buster Keaton, viszont szerencsésebben lavírozott a vígjátékok között. Tény az, hogy mindkettőjüknek a férfiasabb stílus feküdt inkább.
most posts by TM
0
2006. január 9., hétfő 21:33
Hiszen, mint tudjuk, minnél többen néznek meg egy filmet, minnél populárisabb, annál JOBB:) Előre a tömegtermékekre fiúk! :D Tesco Gazdaságos Funes filmek, csak most... Szinkronhangok: Majka papa és Győzike, vegyétek, vigyétek... :P
0
2006. január 9., hétfő 21:33
Épp ezt nem értem, mert szerintem mindkettő nagyon jó vígjáték. Ahogy az Űrgolyhók is, pedig ha jól tudom, az is bukott. Valószínű, hogy nálunk a szinkron tette igazán naggyá őket.
0
2006. január 9., hétfő 21:31
Mindössze arról volt szó, hogy tehetségtelen komikus, amit a vígjátékainak buktái is jeleznek: az Oscar 23 M$-t, az Állj, vagy lő a mamám 28M-t "kaszált"ez még 13 év távlatából is erősen gyenge...
most posts by TM
0
2006. január 9., hétfő 21:28
A Rockyt meg a Rambót én is szeretem, és azért látszik rajtuk, hogy Stallone nem tehetségtelen, de azért nem is akkora színész, mint Funes. A rendezés(é/ei)t még nem láttam, de elképzelhető, hogy ahhoz is van tehetsége.
Amúgy meg az én haveromat Schwarzinak hívják. Ha gondolod lerendezhetjük egymással a dolgot ;)
0
2006. január 9., hétfő 21:21
Azért én nem merném azt mondani,hogy Stallone nem nagy szinész,mert gondolj csak bele,ha annak idején kiadja a kezéböl mondjuk a ROCKY föszerepét,és más játsza el,nem biztos hogy oscar-t kapott volna érte,persze azért Bill Conti gyönyörü zenei komponálása is kellettek hozá.És akkor még ugye ott vannak a töbi filmjei mint például Rambo, Over the top Lock up,ja és amit rendezett a Staying Alive Travolta szereplésével,szval csak ne bántsd SLY barátomat,ok? :))
0
2006. január 9., hétfő 21:11
Most csak egy mondatodra reagálnék azzal, hogy szerintem a humor időtálló, és egy filmhez bizonyos fokig befogadókészséggel kell közelíteni! Nagyjából annyit értek ezalatt, hogy egy Kabos Gyula filmben nem várom, hogy vizuális gegek legyenek, egy Chaplin-filmben meg nyilván nincs verbális humor, de mivel már úgy ülök le a tévé elé, hogy tisztában vagyok ezzel, ezért nem kell csalódnom! Aki tehetséges, az száz év múlva is tud szórakoztatni! :-)
most posts by TM
0
2006. január 9., hétfő 21:10
Bezony. Jim Carrey oriasi.
0
2006. január 9., hétfő 21:05
Szerintem azok a legjobb feldolgozások (regényből vagy színdarabból), amikor a készítők egy bizonyos fokig eltávolodnak az alapul szolgáló műtől, és megpróbálják a saját ötleteiket is belevinni.
Funes jobb színész-komikus, ezt senki sem vitatja. A Csendőr-filmekben, a Szárnyát vagy combját? című filmben vagy az Egy kis kiruccanásban imádom, és még ma is simán szétröhögöm magam ezeken a filmeken, pedig sok komikus - akiket meg sem említek, hátha megköveztek :) - munkáin ma már szerintem képtelen az ember igazán jót nevetni. Ahhoz, hogy valaki ennyi idő után is ekkora hatással legyen, nagy tehetség kell.
Stallone nem egy nagy színész és nem is egy nagy komikus, de az Oscar gengszterének bőrébe úgy illik, mint kulcs a zárba. A filmből szerencsére hiányzik az az ideges tempó, ami a francia változatot szerintem tönkrevágta. A Finucci fivérek, Aldo, Connie, és még sorolhatnám, hogy kik és mik dobják fel az amerikai változatot.
Szóval minden tiszteletem Funesé, de mint mindenkinek, neki is vannak gyengébb filmjei. Bár itt szerintem nem Funes, hanem sokkal inkább a rendező tehet arról, hogy csalódnom kellett.
Még annyit, hogy azért Stallone is letett Állj vagy lő a mamám! címmel egy - szerintem - másik jó kis vígjátékot az asztalra. Szóval én úgy veszem észre, hogy nem teljesen tehetségtelen, mint komikus, bár Funestől kétségkívül messze van.
0
2006. január 9., hétfő 21:04
Oscarról még annyit, hogy a legfrenetikusabb jelenet az, amikor Funes elmutogatja, hogy a számára kevésbé szimpatikus bárónak hosszú orra, és pattanásos arca van! Ennek a "one-man-show"-nak a szinkronizálása sem kis teljesítmény, csak az olyan kiváló szinkronszínészek képesek visszaadni azokat az artikulációs gegeket, mint például Haumann Péter! Ő nagy csodálója volt egyébként Louis de Funes-nek, az előbb említett mimikai, testbeszédi, pantomimes, burleszkes képességei miatt. Ahogy fogalmazott: "A pasas egyedi, és megismételhetetlen!"
Nem egészen idetartozik, de megemlíteném, a mai generációban talán egy hasonló tehetség van, aki színészileg Funes nyomába érhet, mégpedig Jim Carrey!
most posts by TM
0
2006. január 9., hétfő 20:56
Nos, hogy ki, mit talál viccesnek, az már tényleg szubjektív dolog. Hálistennek én hamarabb láttam Funes-eredetijét - többször is - így nekem a remake volt kevésbé szimpi. Viszont Landis javára írom, hogy még a jobb "francia lenyúlások" közül való. A három Pierre Richard-vígjáték (azaz négy, ha a Tom Hanks-es "Magas barna férfi..."-t is ideszámítom) újraforgatása mind lehangoló! Martin Short  egyszerűen ripacskodik bennük, Nick Nolte-nak sem áll jól, de a Billy Crystal+Robin Williams kettős sem ér fel a Richard-Depardieu párossal!  A legrosszabb verzió az, amikor a francia színészek Amerikában ugyanannak a filmnek a gagyiverziójában vállalnak szerepet, lásd Depardieu "Hanta-palinta"-"Apám a hős", vagy Jean Reno és Christian Clavier "Jöttünk, láttunk, visszamennénk"-"Reszkess, Amerika!" De mondhatnám a "Nikita" és "A bérgyilkosnő", a "Taxi" és az "Amerikai taxi" párosát is, vagy az "Egy indián Párizsban"-"Dzsungelből dzsungelbe", hirtelen ezek jutottak eszembe. Nagy néha van azért kivétel is: a True Lies-ról talán kevesen tudják, hogy egy francia filmből a "Titkolt titkos ügynök"-ből készült. Cameron egyedileg dolgozta fel az alaptörténetet! És mondjuk még a "Három férfi és egy mózeskosár" című bájos családi film két amerikai újrája sem volt oly szörnyű.
most posts by TM
0