Keresés

a te dvd gyüjteményed

2005. december 26., hétfő 10:48
Nem is kell messzire menni, ime az Xpress foruman talaltam:

DVD lemez tárolása

9.  Holu    
12/8/2003 4:53:13 PM  

én a polcon állítva tartom, de mivel erre a polcra nem fér, van egy-két kupac is, ezek fektetve vannak, rendre összevissza, de inkább tetejükkel felfelé

egyébként egyszerű: ha van olyan tartód, fektetve, egyébként meg állítva a polcon, és mindezt praktikus okoból, mivel a falhoz támasztott másfél-két méter magas dvd "torony" aljából nehéz kihúzgálni a tokokat, arról nem beszélve, hogy a lent lévőket nyomják a többeik, végezetül az egész torony totál instabil, a kutya pl. egyetlen farokcsóválással ledőnti egéysz művünket

tudom javasolni még megfelelően sok dvd-vel rendelkezve dzsenga torony építését is :D

8.  Calzone    
12/8/2003 4:49:53 PM  

igen ezen én is jót nevettem..:))  

7.  Holu     
12/8/2003 4:48:12 PM  

az, hogy összefolynak az adatok az legalább olyan szellemes, mint amikor a monitorból kifogy a piros tinta  

6.  M    
12/8/2003 4:25:14 PM  

Szerintem 20 év múlva már rég nem a DVD-n fogom tartani ezeket az anyagokat, úgyhogy addigra édesmindegy, de addig is legalább kiváló minőségben meglesz az anyag, nem úgy, mint pl vhs-en...  

5.  Arnold    
12/8/2003 3:28:31 PM  

Illetve, helyesbítek... Annyit megtudsz innen, hogy hogyan tudod tisztítani a dvd-idet. Arról itt sincs szó, hogy hogyan kell tárolni őket (állítva, fektetve, stb.). Szerintem, ez mindegy, én inkább arra szoktam vigyázni, hogy ne legyenek teli ujjlenyomatokkal, és porral. Az, hogy állítom, vagy feltetem a lemezeket az inkább attól függ, hogy hogyan férnek el a polcon. :]   

4.  Arnold    
12/8/2003 3:18:34 PM  

István! Ajánlom neked ezt a DVD FAQ-t:

Gyakran Ismételt Kérdések (és válaszok) a DVD-rõl

Itt a kérdésedre a választ az 1.39-es pontnál találod meg.  

3.  istván   
12/8/2003 3:01:48 PM  

Nem biztos,hogy a lemez túlél minket.Úgy tudom,hogy a mostanában készült nyers lemezek minősége amire aztán a filmeket rányomják, idő előtt elöregszik,vagyis ki lehet majd 20-30 év múlva dobni.  

2.  TheRussianElm    
12/8/2003 2:50:48 PM  

Mi a szart érdekel? Ilyennel minek foglalkozol?Hidd el nekem tök mindegy hogy állva, fejjel lefele, vagy a saarkára állítod, a lemeze így is úgy is túl foig élni téged, és még lehet az unokáidat is!  

1.  istván   
12/8/2003 1:51:41 PM  

Sziasztok!
Van pár DVD és audio CD lemezem,de igazából sehol sem találtam sem a neten,sem a szakirodalomban arra választ,hogyan kellene ezeket a lemezeket szakszerűen tárolni. Azt tudom,hogy a tokjában állandó szoba hőmérsékleten.Több emberrel beszéltem a dologról és mindenki másként vélekedik.Van aki azt mondta,hogy a tokban állítva tároljuk mint a könyveket,más valaki azt mondta fektetve irott részével felfelé, van aki szerint írott résszel lefelé.Ha állítom a lemezeket akkor a rajta lévő adatok idővel "összefolynak mint az ablaküveg".Ilyeneket is hallottam.Szóval most álljon vagy feküdjön az a lemez???  
0
2005. december 26., hétfő 10:32
És akkor ahhoz mit szóljak,amikor üres Dvd lemezeket veszünk 25-50-es kiszerelésben,azokba a kis müanyag tokok-ba.Azok aztán rendesen nyomhatják egymást,nem?Én megmondom az öszinté-t,én szekrényemben elzárva tárolom őket,függölegesen,amikor kell vlmelyik film onnan ,vagy csak büszkélkedni akarok az ismerőseimnek,egyszerüen kinyitom a szekrény ajtó-t :D
MÁS: kedves Dömdödöm! megtennéd nekükn azt a kis szivességet,hogy azt az Irdatlan! :D mennyiségü Dvd-gyüjteményedet valamikor a közeljövőben lefényképezed nekünk?csinálj róla egy totál-t,biztos frankón néz ki!
0
2005. december 26., hétfő 0:19
Amikor a bátyám a DVD-im közt baszkurál, inkább felajánlom neki hogy berakom neki azt a filmet amit szeretne nézni, mint hogy a koszos kis ujjacskáival hozzá érjen a filmek tokjához :)
Őt nem érdekli túlságosan hogy egy DVD tok milyen állaptban van, vagy hogy hány karc van egy lemezen, ezért hagyom hogy ebben a témában csicskáztason :)
0
2005. december 26., hétfő 0:11
:D
0
2005. december 26., hétfő 0:08
mondjad neki hogy van itt valami, amit betennél a berendezésébe...
0
2005. december 26., hétfő 0:08
Na hát én meg a bátyámnak pláne nem adom oda.
0
2005. december 26., hétfő 0:07
:( a szomszéd csaj nem ember :D:D:D . én senkinek sem adok dvd-t. még barátnőmnek sem. szegény a kapcsolatunk elején csak nézett rám, hogy miféle barátjelölt... de már megszokta. és tudja, hogy felesleges kérni. bárki jön, hogy kell, mondom, jöjjön be, nézze meg... a bátyám azért a másik szobába átvihetei :)
0
2005. december 26., hétfő 0:06
Hacsaknem azért hogy rendszeresen átjár dumálni! Más ellenszolgáltatást eddig nem kaptam! :-))
0
2005. december 26., hétfő 0:04
Legalább megéri oda adni neki???  :)
0
2005. december 26., hétfő 0:02
Tároláson múlik! Így igaz!

Én bizony gyenge vagyok! Ha a szomszéd csaj átjön és szépen rámmosolyog nem tudok neki nemet mondani! :-)) Ennek az lett a hatása, hogy itt a házban kezdtek ingyen video tk-nak használni, meg én rakosgathattam össze mindenki rendszerét... Na miután az egyik "haverom" sohasem hozta vissza a Született gyilkosokat, ezt a rendszert befejeztem! Csak 2-3 ember van akiben megbízok! Meg a szomszéd csaj... :-)))
0
2005. december 25., vasárnap 23:55
Szerintem a DVD fogja tovább birni min 15 év. Van nekem már 12-14 éves cd és semmi baja,vagy van közel 20 éves magnó kazim és az is a mai napig müködik. A régi bakelitekről meg ne is beszéljünk. Épp ma nosztalgiáztunk anyúval és tökéletesen müködtek. Szerintem ez tárolás és "bánásmód"-tól függö dolog. A haverjaim is állandóan fikáznak miért nem adok nekik kölcsön filmet hisz nekem úgyis annyi van. Na pont ezért. :)   Úgy vagyok vele hivjanak spurnak,skótnak bárminek de én nem azért adok ki sújos pénzeket ezekre az eredeti DVDkre hogy utána mások tönkre vágják és ha visszahoza azt mondja bocsi,de tudod a gyerek vagy tudod a kutya stb. Na én ezt elkerülöm elöre.
0
2005. december 25., vasárnap 23:47
De tényleg! Tulajdonképpen mi hány évre vesszük ezeket a lemezeket? Mennyi a hordozó garantált élettartama. Egyszer azt olvastam valahol hogy 15 év. Ez igaz lehet? (Dömdödöm: Képzeld el azt a napot amikor a gyűjteményedet el kezded a szemétbe dobálni mert tönkre ment és már csak a helyet foglalja a padláson... :-))) Vagy inkább ne képzeld el...) Nem tudhatjuk mi lesz 15 év múlva. Most kétségtelenül nagyon népszeű a DVD, de ha tényleg generációt váltunk? Akkor mi lesz??? Fáj a szívem, mikor Apám egykori bakelit lemez gyűjteményét látom a szekrény tetjén porosodni... Nincs mivel lejátszani, meg amúgy is már elég rossz állapotban vannak. Ez lesz a DVD jövője is?

De ez a helyzet a magnó kazettáimmal is: (emlékszik még valaki ezekre a hordozókra? :-)) Itt porosodnak lent a szekrényem legalsó polcán...
0
2005. december 25., vasárnap 23:31
Meg nem mondom már nektek hogy hol olvastam,de a DVDExtra valamelyik fórumában is valamelyik szakember is irta. De ha Googleba is rákeresel biztos találsz valamit.
Szerintem vizszintesen több helyet foglal mint függölegesen. Én is úgy tárolom öket amugy is,de amióta pár éve hallottam erröl a teoriáról azóta pláne.
0
2005. december 25., vasárnap 21:40
Én nem olvastam, csak hallottam róla, hogy állítólag az évek során meggörbül a lemez... Lehet benne valami...
0
2005. december 25., vasárnap 21:32
Azt a cikket én is szívesen elolvasnám. Lécci, lécci, lécci.
0
2005. december 25., vasárnap 21:19
És ha nincs hely függőleges pozícióban tartani? Belinkelnél egy ilyen cikket, kérlek?
0
2005. december 25., vasárnap 19:14
szép gyüjtemény...

X-akták - Élőhalottak -
X-akták - Existence -

ez a kettő megjelent idehaza, vagy külföldi beszerzés?
0
2005. december 25., vasárnap 19:12
Csak egy jó tanács. NE TÁROLD/TÁROLJÁTOK VISSZINTESEN A FILMEKET,MERT KÉSÖBB GONDOK LEHETNEK VEÜK.  Ha nem hiszitek a neten több cikk is foglalkozik vele.
0
2005. december 25., vasárnap 18:27
Köszi az elismerést Gerike!
A filmek elrendezése nem a véletlen műve volt. Én is nagyon csípem Nicolas Cage filmjeit, ezért is raktam őket egymás alá, de a Fegyverek szava című filmjével hezitáltam egy kicsit, hogy hová is tegyem: a többi filmjéhez, vagy a háborús filmekhez. Végül is a háborúsokhoz tettem, mint az a képen is látható.
A Legendák Klubja sorozatot csak egy dolog miatt nem a Boxokba pakoltam: nem fértek bele a papírtokok. Külön tárolni a papírtokokat és külön a műanyagokat pedig nem akarom, mert annak semmi értelme nem lenne, és egyébként sincs túl sok helyem, a szekrénypolcokon minden centiméterre odafigyelek.
Muszáj spórolni a hellyel, mert a filmek szép lassan csak gyűlnek és gyűlnek.
0
2005. december 25., vasárnap 18:08
Nekem tetszik. Főleg a sok LEgendák Klubjás film. Amúgy meg Nicolas Cage rajongó vagy, vagy csak véletlen kerültek egymás alá a filmjei?:)
0
2005. december 25., vasárnap 17:54
Hát elérkezett a nagy pillanat, és végre én is bemutathatom itt a gyűjteményemet:

Tudom, hogy nem túl nagy, de én büszke vagyok rá!
0
2005. december 25., vasárnap 17:19
Amúgy nem tom észrevetted e a hasonlóságot a Ments Meg, Uram és a Thomas Crown Ügy borítói között (segítek: fejek elhelyezkedése)
0
2005. december 25., vasárnap 17:15
Én békéscsabai vagyok, de sokat járok Pestre. Majd körülnézek ha visszamentem...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 25., vasárnap 17:14
készült de mostanában nem nagyon látom sehol.
Hova valósi vagy mert én Pécsen láttam és vettem meg.
0
2005. december 25., vasárnap 17:11
Készült belőle 1 lemezes változat is? Tyűha... Ez engem is érdekel... :-)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0