Én megértem amit mondasz, de itt most nem arról az 50-100 kedvencről van szó, hanem arról a szituról, hogy mondjuk szombat este van, és megnéznél egy filmet. Esetleg olyat, amit még nem láttál, vagy régen láttál és bizonytalan vagy abban, hogy most is megvennéd-e. Most éppen nem fogdosni, kibontani, szagolgatni akarod, hanem konkrétan a filmet megnézni. Ilyenkor jó, ha van miből választani, tehát vagy előkapsz egyet az 1000-es gyűjteményből (ha van), vagy átszaladsz a videotékába (ha van a közelben), és reménykedsz, hogy a kiválasztott filmet éppen nem kölcsönözte ki senki. Vagy több ezer film közül választasz egyet a neten (a rendszer esetleg rögtön felajánl 10-15 címet a kiválaszott műfajból a korábbi "kölcsönzéseid" és más felhasználók tetszésindexe alapján) és néhány kattintás/gombnyomás után nézheted is a filmet, DVD-nél jobb minőségben.
A kérdésem arra irányul, hogy ha van ilyen lehetőség, vajon akkor is érdemes-e az 50-100 kedvenc, díszdobozos, jószagú film mellett egy 1000-es gyűjteményt fenntartani, azért hogy a fenti szituációban lehessen miből választani. Ez persze lehet, hogy buta kérdés, hiszen gyűjtemény a gyűjtésről is szól, csak szerintem egy valamirevaló DVD gyűjtemény már komoly elhelyezési és esztétikai problémákat vet fel egy átlagos magyar otthonban, gyűjteni pedig más filmes cuccokat is lehet, például albumokat, figurákat, posztereket, stb... Lehet, hogy bennem nincs meg az a gyűjtőszenvedély, mint másokban, és csak azért veszek ennyi DVD-t, hogy a lehető legjobb minőségben élvezhessem a filmeket (és csak annyit, amennyire időm is van, hogy megnézzem).
A kérdésem arra irányul, hogy ha van ilyen lehetőség, vajon akkor is érdemes-e az 50-100 kedvenc, díszdobozos, jószagú film mellett egy 1000-es gyűjteményt fenntartani, azért hogy a fenti szituációban lehessen miből választani. Ez persze lehet, hogy buta kérdés, hiszen gyűjtemény a gyűjtésről is szól, csak szerintem egy valamirevaló DVD gyűjtemény már komoly elhelyezési és esztétikai problémákat vet fel egy átlagos magyar otthonban, gyűjteni pedig más filmes cuccokat is lehet, például albumokat, figurákat, posztereket, stb... Lehet, hogy bennem nincs meg az a gyűjtőszenvedély, mint másokban, és csak azért veszek ennyi DVD-t, hogy a lehető legjobb minőségben élvezhessem a filmeket (és csak annyit, amennyire időm is van, hogy megnézzem).
0