Keresés

a te dvd gyüjteményed

2005. december 11., vasárnap 14:17
Én megértem amit mondasz, de itt most nem arról az 50-100 kedvencről van szó, hanem arról a szituról, hogy mondjuk szombat este van, és megnéznél egy filmet. Esetleg olyat, amit még nem láttál, vagy régen láttál és bizonytalan vagy abban, hogy most is megvennéd-e. Most éppen nem fogdosni, kibontani, szagolgatni akarod, hanem konkrétan a filmet megnézni. Ilyenkor jó, ha van miből választani, tehát vagy előkapsz egyet az 1000-es gyűjteményből (ha van), vagy átszaladsz a videotékába (ha van a közelben), és reménykedsz, hogy a kiválasztott filmet éppen nem kölcsönözte ki senki. Vagy több ezer film közül választasz egyet a neten (a rendszer esetleg rögtön felajánl 10-15 címet a kiválaszott műfajból a korábbi "kölcsönzéseid" és más felhasználók tetszésindexe alapján) és néhány kattintás/gombnyomás után nézheted is a filmet, DVD-nél jobb minőségben.

A kérdésem arra irányul, hogy ha van ilyen lehetőség, vajon akkor is érdemes-e az 50-100 kedvenc, díszdobozos, jószagú film mellett egy 1000-es gyűjteményt fenntartani, azért hogy a fenti szituációban lehessen miből választani. Ez persze lehet, hogy buta kérdés, hiszen gyűjtemény a gyűjtésről is szól, csak szerintem egy valamirevaló DVD gyűjtemény már komoly elhelyezési és esztétikai problémákat vet fel egy átlagos magyar otthonban, gyűjteni pedig más filmes cuccokat is lehet, például albumokat, figurákat, posztereket, stb... Lehet, hogy bennem nincs meg az a gyűjtőszenvedély, mint másokban, és csak azért veszek ennyi DVD-t, hogy a lehető legjobb minőségben élvezhessem a filmeket (és csak annyit, amennyire időm is van, hogy megnézzem).
0
2005. december 11., vasárnap 13:41
egyetértek. nekem hiába lesz olyan, hogy kétszáz forintért marha jó minőségben megnézhetek valamit, akkor is megveszem, mert ami tetszik, azt úgyis többször akarom megnézni, akkor meg legyen ott a polcomon. most is van könyvtár, meg videotéka, mégis, ami érdekel/tetszik, azt könyvben is megveszem és dvdn is beszerzem - mindkettő esetében a lehető legjobb minőségben. olyan jó érzés egy mutatós díszdobozt a kezembe venni, lehámozni róla a celofánt, nézegetni, örülni neki. ezzel szemben semmilyen élvezetet nem nyújt egy puszta lemez látványa.
0
2005. december 11., vasárnap 12:28
Általában azokt veszem meg amik régen a kedvenceim voltak és tetszettek. Én szeretek minden műfajt,amolyan mindenevő vagyok. Moziba ritkán szoktam járni mivel ami érdekel úgyis megveszem. Szóval nincs célom megvenni minden filmet,hanem csak olyat ami érdekel vagy érdekelhet. Sajnos helyben szűkén vagyok már és a minap kellett átrndeznem egy kicsit a lakást hogy jobban elférjünk,de sajna szembe kell néznem a ténnyel,hogy a lakás/szoba kapacitása véges. Úgyhogy 1-2 éven belül szerintem költöznünk kell. Már amúgy is nyaggat vele,hogy nagyobb lakásba kéne már menni.
0
2005. december 11., vasárnap 12:16
Micimackó, Billy Elliot: - Nálam is be van tervezve!
A többit elég volt egyszer látni...
0
2005. december 11., vasárnap 11:54
Új DVD-k a gyűjteményemben :)

Köszönet Bosszúállónak az Igazából szerelem és a Segítség, apa lettem! című filmekért. ;)

0
2005. december 11., vasárnap 11:17
Sejtettem, hogy valami ilyesmit fogsz írni, vannak filmek, amelyeknél én sem mondanék le ezekről a dolgokról (bár szaglásom szinte egyátalán nincs), remélem a fizikai hordozó a megfelelő körítéssel mindig megmarad, sőt, ha már a nagyközönség online mozizik, a kiadók inkább a gyűjtőkre koncentrálnak az igényesebb csomagokkal. Viszont így 200 lemez fölött már egyre többet gondolkodom azon, hogy hogyan fogom én elpakolni őket úgy, hogy a lakásnak ne legyen videotéka kinézete, pláne akkor, amikor a filmet le sem kell venni a polcról, mert a neten ott van jobb minőségben, egy kölcsönzés áráért. Ha lenne ilyen rendszer, a mostani gyűjteményem 90%-át valószínűleg nem venném meg.
0
2005. december 11., vasárnap 10:19
az természetes :)) azt azért nem írtam, mert az meglesz a derceto által vázolt félelmetes jövőben is. a lentiek viszont hiányozni fognak ;)
0
2005. december 11., vasárnap 8:50
a filmet megnézni meg már snafu, mi? :)
0
2005. december 11., vasárnap 3:07
én nem várom azt az időszakot. én szeretem a kezemben tartani, kicsomagolni a celofánból, szagolni a digipack tok illatát, kipattintani a lemezt, nézetegni a füzetecskét, utána pedig felhelyezni a polcra. ez a rituálé része.
0
2005. december 11., vasárnap 2:50
Igen! :) Az ember gyüjtő szenvedélye soh anem húny ki.
0
2005. december 11., vasárnap 2:10
Mi lesz akkor, ha pár év múlva az internetről nézhetünk filmeket, HD minőségben, többezres kínálatból válogatva? Lesz még értelme többszáz darabos gyűjteményeket felépíteni? Vagy csak a kedvenceink exkluzív kiadásait?
0
2005. december 11., vasárnap 1:49
Jól van, bocs. Nem kötözködés miatt írtam, mi a fenéért akarnék kötözködni? Azt hittem szándékos.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 11., vasárnap 1:29
ez kötözködés, az "á" és "é" egymás mellett van a billentyűzeten. :)
0
2005. december 11., vasárnap 1:24
"mert ha tehetném én is 1450 db-nál tartanák"

Bocs, de tartanák helytelen. Helyesen: tartanék ;)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 10., szombat 23:38
Én meg kölcsönkérek :) Holott nekem is van már 128 lemezem ;)
0
2005. december 10., szombat 23:37
Hát, nálam is ez van! Pedig semmilyen sorrendet nem tartok, nálam nincs katagolizálás, osztályzás, semmi! És mégsem botlok bele egyből abba, amibe szeretnék! Néha úgy érzem, hogy nem találtam el ezekkel a filmekkel a saját ízlésemet! :-)
most posts by TM
0
2005. december 10., szombat 23:35
Hát akkor az én 180-as gyűjteményem még nem az igazi, mert mindig az van hogy odalépek a polchoz, és fél órát gondolkozok hogy mihez is lenne igazán kedvem... :-)))
Azt tudom hogy de néznék most valami DVD-t, de nem bírok választani... Nálam ez már a bőség zavara... Ezért inkább haverokkal szeretek mozizni, ahol kiválasztok 10 filmet, és szavazásra bocsátom... :-)
0
2005. december 10., szombat 23:34
A Vízöntők már csak ilyenek! :-)
most posts by TM
0
2005. december 10., szombat 23:23
a kérdés ugyan nem hozzám szólt, de a magam 1000 filmével talán én is válaszolhatok rá - természetesen magamból kiindulva. mivel vízöntő vagyok, a kedélyállapotom rendkívüli módon képes hullámozni, filmes ízlésvilágom univerzális, s behatárolhatatlan, ezért kielégíteni sem túl könnyű. nálam egyetlen tematika érvényesül csupán: ha bármikor odalépek a polchoz, mindig találjak rajta olyan filmet, amit épp kedvem van megnézni. :) ezért aztán vannak olyan filmek a gyűjteményemben, amiket még soha nem láttam, s olyanok is, amiket már tucatszor. mindennek eljön a maga ideje. :)
0
2005. december 10., szombat 22:05
Na ez a tematizált rendszer nekem is tetszene …

0
2005. december 10., szombat 21:54
Dömdödöm!

Minden tiszteletem a tiéd, mert ha tehetném én is 1450 db-nál tartanák, csak azt akarom kérdezni hogy mit akarsz elérni? Mikor lenne tökéletes a gyűjteményed? Mire hajtasz?
pl.: hogy kedvenc rendezőid/színészeid teljes filmográfiája meglegyen?
Vagy kedvenc műfajaid minden fontos és kevésbé fontos filmjét összegyűjtsd?
Esetleg hogy amolyan reprezentációja legyen a gyűjteményed az elmúlt 110 év filmtermésének? Tehát minden korszakból a fontosabb filmeket...
Vagy csak mindent megveszel ami egy kicsit is tetszett?
Vagy csak a mennyiségre hajtasz, mert milyen királyul néz ki a polcon?

Mikor nevezhetünk egy gyűjteményt minőségielg komolynak? Az én álomgyűjteményem egy tematikusan rendezett minden korszakot, és műfajt felölelő filmarchívum. Olyasmi mikor felcsapsz egy Film krónikáját, vagy bármilyen filmlexikont, és ott minden fontosabb filmet megtalálsz 1895-től fogva... Ezt persze kibővíteném személyes kedvenceimmel...
0
2005. december 10., szombat 19:31
igen, de sutter és jama gyüjteménye minsőgileg is párját ritkító. mindkét listában találhatóak igazi ritkaságok.
0
2005. december 10., szombat 19:28
Igazat adok Szásának, nem a mennyiség fontos hanem a minőség.
Amúgy, én most valamivel több, mint 400 filmnél járok.
0
2005. december 10., szombat 18:57
az már rég elmúlt, barátom :) elég a társaságba egy gyerek :)))
0
2005. december 10., szombat 18:56
erről beszélek :)
0