Keresés

a te dvd gyüjteményed

2005. augusztus 31., szerda 18:51
Csak a sima 1 lemezes, mert akkor / pillanat nem volt több pénzem.
0
2005. augusztus 31., szerda 18:42
Értem...hááát akkor nehéz lesz tényleg. A keresztbe pakolást én sem szeretem.
A Te Harry Potter és az azkabani foglyod melyik változat ? A kétlemezes ?
0
2005. augusztus 31., szerda 18:34
Oh, hát ide hozzánk nem olyan egyszerű polcot szerelni, mert minden bútor tömör fa! :( Szóval az összeszerelhető polc szóba sem jöhet.

A probléma tárgya:

Kb még 3-4 DVD elfér, aztán valószínű jön a keresztbe pakolás, aminek nagyon nem örülök. :(
0
2005. augusztus 31., szerda 18:14
Köszönöm! Bár annyi pénz nincs a Földön, amennyi elég lenne, ha minden általam szeretett filmet beszereznék :-) Most is 5 DVD vár a megrendelőlistámon az xpressnél :-)
Amúgy egy szimpla 2m magas, összeszerelhető polcon vannak a DVD-k, és egy ugyanilyen van a VHS-eknek is :-)
0
2005. augusztus 31., szerda 18:09
Gratulálok!
Nagyon szép gyűjtemény.
Látom, neked még sok helyed van a polcodon,
sajna nekem lassan betelik a TV-állvány alja
és nem tudom hogy majd hová pakoljam a
lemezeimet. Erre az égető problémára keresek
most valami megoldást.
0
2005. augusztus 31., szerda 17:58
A SW diszdoboz épp kölcsön van adva :-)
0
2005. augusztus 31., szerda 17:57
A SW diszdoboz épp kölcsön van adva :-)
0
2005. augusztus 31., szerda 17:53
itt tartok most :-)

[img]http://www.kepfeltoltes.hu/thumb/050831/IM001284.JPG" border="0" alt="1. kép"/>

0
2005. augusztus 31., szerda 17:38
utóbbi időben főként könyv csomagok érkeztek nagyobb számban, de íme két dvd érdekesség is(duck tales-t nem leszólni!, nagyon korrekt kis mese :)

(ezzel a kiadvánnyal egyik régi szerelmemet sikerült megszereznem:,)
0
2005. augusztus 31., szerda 16:35

Rémálom az Elm utcában - Freddy rémálmai (A sorozat)(Londonból)
A fúrósgyilkos (Visual Entertainment)(Londonból)
A fúrósgyilkos (Extra változat)(Londonból)
A Texasi láncfűrészes mészárlás (1974)(Londonból)
A Texasi láncfűrészes (Remake)
Terminátor 3
Nagymenők (Extra változat)
Kutyaszorítóban
Elemi ösztön
Cliffhanger - Függő játszma
Jákob lajtorjája
Sokkoló
Gonosz halott 2
Rambo 1
Rambo 3
Emlékmás
Terminátor 2 (Rendezői extra változat)
Terminátor 1 (Extra változat)
A szakasz (Szinkronizált változat)
Drágán add az életed (Szinkronizált változat)
Még drágább az életed (Szinkronizált változat)
48 óra
Megint 48 óra
Bad Boys (Szinkronizált változat)
Szemtől szemben (Szinkronizált változat)
Mátrix
Rendőrakadémia 1 (Extra változat)
Rendőrakadémia 3
Rendőrakadémia 4
Rendőrakadémia 5
Péntek 13.
Született gyilkosok (Rendezői változat)
Ideglelés
Lost Highway - Útvesztőben
Salo, avagy Szodoma 120 napja
Sikoly
Haláli fegyver 1
Szuperzsaru
Bűnvadászok
Nyomás utánna
Nincs kettő négy nélkül
És megint dühbe jövünk
Kincs ami nincs
Az ördög jobb és bal keze 1
Az ördög jobb és bal keze 2
Macskafogó

és bár a következő filmek VHS-ek (eredeti), de ezek nélkül a (DVD-)film gyűjteményem sem lenne teljes.

Halálbarlang (The Texas Chainsaw Massacre 2)(Vico)
Rémálom az Elm utcában 1 (Vico)
Rémálom 2 - Freddy visszavág (Vico)
Rémálom 3 - Álomharcosok (Vico)
Rémálom 4 - Az álmok ura (Vico)
Rémálom az Elm utcában - Az álomgyerek (Guild)
Freddy halála - Az utolsó rémálom (Guild)
Az új rémálom - Freddy feltámad (Flamex)
Az őrület torkában (Flamex)
Bőrpofa - Texasi láncfűrészes mészárlás 3 (Intercom)
Jákob lajtorjája (Videa)
Gyerekjáték (Intervideo)
Gyerekjáték 2 (Duna Film)
Gyerekjáték 3 (Duna Film)
Gonosz halottak 1 (Favorit)
Maximális túlhajtás (Mokép)
Az agy (Drive in 2000)
Cannibal Holocaust (Drive in 2000)
Mostohaapa 3 (Video 2000)
Menekülő ember (Video 2000)
Terminátor 2 (Videa)
Emlékmás (Videa)
Ponyvaregény (Mokép)
Halálos fegyver 1 (Intervideo)
Halálos fegyver 3 (Intercom)
Az utolsó cserkész (Intercom)
A pusztító (Intercom)
Drágán add az életed (Guild)
Die Hard - Az élet mindig drága (Intercom)

0
2005. augusztus 31., szerda 16:16
(a placebo és a gorillaz nem külföldről való, de szintén új szerzemény.)
0
2005. augusztus 31., szerda 16:15
zsákmányaim franciaországból. :)

egy kis magyarázat:

1/1: limitált boxsetben eye for an eye promo video, interjúk, artwork, miegymás.
1/2: chris cunningham - rubber johnny, 6 perces videó, 40 oldalas artwork gyűjtemény. papírtokos.
1/3: 80 perces koncert videó + audio cd, papírtokos.
1/4: koncertturné videó + audio cd, papírfeknis.
1/5: volumen extra, papírfeknis.
2/1: klipgyűjtemény, live videók, stb, díszdobozos.
2/2: koncertvideó, papírtokos.
2/3: gorillaz klipek, extrák, promo cd.
2/4: klipgyűjtemény, koncertvideó, egyebek.
2/5: klipgyűjtemény, koncertvideó, remixek, megamixek, stb + audio cd.
3/1: jó kis b kategóriás mozi. :)
3/2: túl olcsó volt, hogy ott hagyjam, amúgy fasza akcióhorror.
3/3: meryl streep cast against type, jó kis thriller curtis hansontól.
3/4: egymillió éve nem kapható nálunk...
3/5: októberben kihozza az SPI, de ezt pár napja még nem tudtam. :\
3/6: 30 perccel hosszabb DC, papírfeknis.
4/1: geoffrey rush rules. :)
4/2: nem jelent meg nálunk.
4/3: ez sem.
4:4: meg ez sem. (far and away amúgy)
4:5: erről már nem is beszélve...
0
2005. augusztus 30., kedd 19:49
Most kötözködsz? :)))) Vigyázz, mert megharaplak! ;)
0
2005. augusztus 30., kedd 19:45
holnap végén én se bővülök:)
0
2005. augusztus 30., kedd 19:38
Mivel holnap vége van, így már nem valószínű, hogy ebben a hónapban veszek több filmet :)
Ezekkel bővültem Augusztusban:

0
2005. augusztus 24., szerda 12:36
Most már befutott a méregdrága hölgy...
0
2005. augusztus 24., szerda 12:35
Hát ez most is kimaradt, mert semmi nem látszik belőle... :)
0
2005. augusztus 24., szerda 12:33

nah talán most :)
0
2005. augusztus 24., szerda 12:29

nah ez vmiért kimaradt
0
2005. augusztus 24., szerda 12:26
pár napja ezekkel bővültem, így kicsit megkésve de azért eldicsekszem velük :)

a simpson érdekes jelenség számomra, mert egészen pár nappal ezelőttig soha egy részt sem láttam belőle :) azóta az első lemezen túlvagyok, és igencsak úgy néz ki hogy hamarosan a season 2 is a polcomon lesz :)
jah, és a sin city dts hangja egyszerűen nagyon ütős!
0
2005. augusztus 22., hétfő 20:18
Talán a dvdanswers. com-on láttam összehasonlító képeket a különböző verziókból, és már akkor sem értettem miért nem tudtak egységesen egy normálisabb kópiát használni! Műpénisz? Ezt megnézem! :)
most posts by TM
0
2005. augusztus 22., hétfő 20:12
Folytatván Téglagyári Megálló barátom közreműködésével szerzett új keletű DVD-im bemutatását, Pasolini utolsó filmje, a SALO, AVAGY SZODOMA 120 NAPJA (1975) kerül sorra. Mit is mondhatnék még erről a műről, hiszen a közelmúltban szó szerint kimerítő tesztet írtam róla? Lássuk, maradt-e még valami, amiről nem esett szó.

Ez az egyetlen film, amely 3 kiadásban is megvan a gyűjteményemben. Az angolt azért szereztem be, mert akkoriban az tűnt számomra elérhetőnek (nővérem épp Angliában időzött), s úgy tűnt, a film itthon nem fog megjelenni. A magyart azért vettem meg, mert reménykedtem, hogy a jobb minőségű francia verzión alapul, s mivel csalódtam, ezért került sor a francia változat meghozatalára is. A Trilógiához hasonlóan a franciáknál a SALO is díszdobozban jelent meg. A belső tok borítóképe ugyanaz, mint a magyar változaté, s az extraanyag is megegyezik. A képminőség viszont összehasonlíthatatlanul jobb. Éppenséggel a francia változat sem mentes a képhibáktól, de sokkal kevesebb van belőlük, mint a magyaron. (Elgondolkodtató viszont, hogy az 5 évvel öregebb MÉDEA gyakorlatilag mentes a képhibáktól: a francia kiadó ugyanaz.) A képélesség a magasabb bitráta miatt sokkal jobb, a megvilágítással sincs gond, s a színek is sokkal élénkebbek, életszerűbbek a francia változaton. Ebből a verzióból ugyan hiányzik egy félpercnyi, kevésbé fontos jelenet, viszont tartalmaz francia hangot is, melyet Pasolini a mű hivatalos nyelvének tekintett. A koronghoz tartozik továbbá egy 48 oldalas booklet, mely érdekes háttéranyagokat tartalmaz Sade márkiról, magyarázatokat az irodalmi műhöz és a filmhez, Pasolini-öninterjút, s persze komplett stáblistát és számos fekete-fehér fotót. Utóbbiak minősége eléggé eltérő, viszont található köztük olyan is, mely a filmben egyáltalán nem vagy nem abból a szögből fényképezve látható.
A mű egyik főszerepét Umberto Paolo Quintavalle játszotta, aki civilben író volt, és SZODOMA NAPJAI címmel 1976-ban könyvet publikált a forgatás kulisszatitkairól. A másik férfi főszereplő, Paolo Bonacelli a SALO-t követő évben a CALIGULA (1976–1980) egyik kulcsszerepét is eljátszotta: Tinto Brass alkotása legalább annyi vihart és cenzurális beavatkozást eredményezett, mint Pasolini hattyúdala. Bonacelli egyik legemlékezetesebb szerepformálása Rifki, a besúgó Alan Parker ÉJFÉLI EXPRESSZ (1978) című drámájában. A mesélő hölgyek közül Caterina Boratto idén töltötte be 90. életévét: Isten éltesse! Elsa De Giorgi viszont 1997-ben elhunyt: a művésznőt legendás romantikus viszony fűzte Italo Calvini olasz íróhoz. A 77 éves Hélène Surgère még aktívan dolgozik, Sonia Saviange viszont bő 20 éve nem filmezik. A katonákat és az áldozatokat játszó szereplők valamennyien eredeti keresztnevükön szerepelnek a filmben. Az IMDB azonban férfi, illetve női áldozatokként (Male Victim, Female Victim) tartja nyilván őket. Ennél is meglepőbb, hogy a négy perverz testőr (Guido Galletti, Efisio Etzi, Rinaldo Missaglia, Giuseppe Patruno) karakterét az IMDB sokáig „Nagyfarkú katona”-ként (Well-hung Soldier) aposztrofálta, majd ezt később a szalonképesebb „Őr”-re (Guard) változtatták. Nem valószínű, hogy azért, mert rájöttek, hogy az ominózus jelenetekben a rendező műpéniszek használatával érte el a kívánt hatást. Az áldozatokat játszó fiatalok közül nem mindenki volt amatőr: Franco Merli ezt megelőzően épp Pasolininél játszott főszerepet AZ EZEREGYÉJSZAKA VIRÁGAI-ban (1974), de fontos feladatot kapott Ettore Scola szenzációs szatírájában, a CSÚFAK ÉS GONOSZOK-ban (1976) is. Később viszont eltűnt a reflektorfényből, magam se tudom, mi lett vele. A lányok közül például Antiniska Nemour, de főleg Dorit Henke már a SALO előtt is figyelemre méltó erotikus életművel dicsekedhetett. A fiatalok közül talán Antonio Orlando vitte a legtöbbre. Ő is filmezett már a SALO-t megelőzően, de a 80-as évek végéig folyamatosan foglalkoztatták, nem is akárkik: Carlo Lizzani, Werner Schroeter és Walerian Borowczyk filmjeiben játszott, s szerepelt A POLIP című népszerű tévésorozatban is. A forgatókönyv megírásában Pupi Avati filmrendező is részt vett, de neve nem szerepel a stáblistán. Ennek az az oka, hogy Avati állítólag a szatíra felé akarta elvinni a művet, de Pasolini nem értett egyet ezzel az elképzeléssel.
A mellékelt képek az angol (magyar), illetve a francia kiadás ugyanazon jeleneteit örökítik meg. Gondolom, könnyen beazonosítható, hogy melyik kép melyik kiadásból származik.

0
2005. augusztus 20., szombat 22:24
Végre, az első beszámoló!!!! :-)))
Erről ismertem rá, hogy én is láttam már a filmet annak idején, azt hiszem, a Duna TV-n, ahogy említetted. Nekem is nagyon tetszett, bár nem vagyok egy Delon-rajongó, viszont Annie Girardot a kedvenceim közé tartozik. Érdekes egy film volt.
A Swann szerelme is tetszett, kár, hogy azóta sem láttam, az is egy értékes film volt.
0
2005. augusztus 19., péntek 0:43
Le vagyok nyűgözve!!! :)
most posts by TM
0
2005. augusztus 19., péntek 0:29
Nehéz volt megállnom, hogy ne bontsam fel a filmeket, hiszen már odakint lehetőségem lett volna rá, hogy megnézzem őket! A pánikszerű leszállítás egyik oka pont  a kísértés kivédése volt! Nagyon örülök, hogy segíthettem! :)
most posts by TM
0