Keresés

a te dvd gyüjteményed

2005. június 26., vasárnap 20:20
Azt csak olyan fél-komolyan irtam. Még smiley is volt a mondat végén.
0
2005. június 26., vasárnap 20:18
Az 1000 feletti listákat én sem nagyon szoktam átbogarászni, de a gigagyűjteményekről készült képeket én is szívesen nézegetem, meg a külföldről beszerzett különlegességeket. (Pl.: Derceto egyszer a dvdextrán feldobta többek között a Chifiro ausztráliból származó példányát, na az gyönyörű volt...)

Én sem rendeltem még külföldről. Az árakat már nézegettem, pl.: amazon.co.uk.-on, meg a sendit-en, és tényleg sokkal olcsóbbak, csak egy két technikai jellegű problémám van még ezzel kapcsolatba, amiket majd az ezzel kapcsolatos topicban felteszek!

experfect2: Tudnák mit reagálni a hozzászólásodra, de inkább nem teszem, örülök hogy befejeződött a vita!
0
2005. június 26., vasárnap 20:16
Ezzel nincs is semmi baj, de ez közel sem egyenlő azzal, hogy nincs lehetőséged külföldről rendelni.
0
2005. június 26., vasárnap 20:12
Mint irtam nekem nem éri ugy meg, hogy magyar felirat nélkül hozzájutok egy kiadványhoz. Nekem a felirat az fontos.
Elég kevés, néha egyetlen DVD-t se tudok egy hónapban venni és akkor már azt inkább egy feliratos kiadványra költöm. Még igy is messze vagyok attól, hogy az összes itthon megjelent kedvencemet begyüjtsem...
Eddig egyszer vetemedtem arra, hogy megkérjek valakit, hogy külföldről rendeljen meg egy filmet... erre rá egy hónapra valamivel több, mint 3000 Ft-ért megjelenik itthon, méghozzá a bővitett változat, feliratos, szinkronizált változat.
Azóta ezt inkább hanyagolom; és az itthoni akciókat kihasználva gyüjtögetem be a kedvenceimet.
0
2005. június 26., vasárnap 19:57
hát jah, meg úgy egészében jó kintről rendelni: jó árak, profi kiadványok, nagy választék, gyorsabb megjelenés stb..
0
2005. június 26., vasárnap 19:53
Jellemzően nem jön ki drágábbra a külföldi rendelés, a postát kompenzálják az alacsonyabb árak. Nem is beszélve a jobb minőségről és az igényesebb kivitelről. Már ha van egyátalán mit összehasonlítani.
0
2005. június 26., vasárnap 19:42
nem emlékszem hogy itt az xpressen amióta itt vagyok, hogy bár voltak, vannak viták, sértődések stb..., de hogy amiatt lett volna sértődés hogy vkinek x, vkinek meg x+1000 filmje van. sztem ez a megközelítés nevetséges és alaptalan.
0
2005. június 26., vasárnap 19:26
Ami önmagában persze még nem lenne nagy baj, de nekem igy nem éri meg... ha több pénzem lenne, akkor azért rendelnék én is külföldről :)
0
2005. június 26., vasárnap 19:24
A lustaság :) Meg hogy nagy általánosságban a külföldi DVD-ken nincs magyar felirat :)
0
2005. június 26., vasárnap 18:45
Nem mindenki engedheti meg magának, hogy itthonról és kintről is rendeljen.
0
2005. június 26., vasárnap 18:44
évi 35oo ft-ért kapsz egy dombornyomású visa kártyát. a gyűjtemény mutogatása semmilyen megközelítésben sem működik dicsekvés nélkül, de hát kinek mutogassuk, ha nem hasonló fanatikusoknak? :)
0
2005. június 26., vasárnap 18:42
Egyetértek veled! Ez a topik semmi másra nem jó csak a dicsekedésre.
0
2005. június 26., vasárnap 18:40
"biztos vannak olyanok, mint én akik nem tudnak külföldről rendelni"

Mi az akadálya?
0
2005. június 26., vasárnap 18:18
Ilyen alapon a "spceialitások" is dicsekvésnek számitanak valamilyen szinten, hisz mondjuk beirod ide, hogy milyen remek filmet rendeltél külföldről, akkor biztos vannak olyanok, mint én akik nem tudnak külföldről rendelni igy csak a nyálukat csorgathatják :) Szerintem nyugodtan belehet tenni a teljes gyüjteményekről képeket stb. akinek van esze az emiatt csak nem fog megsértődni/ vagy belerokkani az irigységbe... engem mindenesetre érdekelnek :)
0
2005. június 26., vasárnap 18:14
Én például nagyon szivesen ámulok itt a giga-gyüjteményeken annak ellenére, hogy a magam 182 filmjével elég kispályás vagyok és tudom, hogy ez a közeljövőben nem is nagyon fog változni.
0
2005. június 26., vasárnap 18:12
igazat adok neked. azt hiszem, a full gyűjtemények mutogatásának ideje lejárt: a részemről úgysem szoktam átbogarászni a nagy létszámú kollekciókat, így azt hiszem, sokkal értelmesebb dolog lesz csupán a specialitásokat, újdonságokat prezentálni, hisz ezektől lesz különleges egy gyűjtemény, nem a lélekszámtól.
0
2005. június 26., vasárnap 17:55
Látod Dylan pont erről írtam a másik topikban és akkor kaptam az arcomba.
Aki DVD-t másol letölt és ez igaz a zenékre is lop.Én csak a morális részét vetettem fel és nem azért,hogy bárkit is letolvajozzak.egyszerűen csak azzal nem tudok azonosulni,hogy fennhangon kérkednek emberek ,hogy nekik minden megvan mp3-ban és ők bizony sajnálnak még 2000 forintot is cd-re mert le tudják tölteni.Töltsék le de könyörgöm ne dicsekedjenek vele.Szóval totálisan egyetértek Szadakóval.
A másik oldalról viszont magával a topikkal sem nagyon tudok azonosulni mert nincs mindenki egyforma anyagi helyzetben és bizony a topik témája erősen kérkedésnek tűnik.Ezen az alapon akár azt is be lehetne ide írni kinek milyen autója van, kinek szebb a felesége, nagyobb a háza.Komolyan mint az óvodai homokozóban:)Bár biztos nem ez a célja azoknak akik beírják, inkább a büszkeség és,hogy ezt az örömöt megosszák másokkal,de lássuk be,hogy akinek rosszabb az anyagi helyzete abból ez nem együttérző örömöt és csodálatot vált ki, hanem irigységet és ez  csak ellentétekhez vezet.
Bocs ha valakit megbántottam a véleményemmel:)
0
2005. június 26., vasárnap 16:17
Ami azt illeti, én sem! Isten ments! :]
0
2005. június 26., vasárnap 16:13
én nem :)
0
2005. június 26., vasárnap 16:13
"mintha a fogyasztó tenne szivességet azzal, hogy eredeti DVD-t vesz"

mert nem?
:]
0
2005. június 26., vasárnap 16:10
Na, ismét egy jó kis vita alakult ki... :] És még ti fogtok találkozni azon a bizonyos "xpress találkán" :]]]
0
2005. június 26., vasárnap 16:10
A félreértések elkerülése végett. Egyáltalán nem itéllek el. Ami nekem kinyitotta azt a bizonyos bicskát a zsebben, az elm irása:

"a dvd piac segítse meg saját magát.ez az ő dolga. ha valóban akkora üzlet a dvd, akkor ezt meg tudja tenni. nem tudsz egy olyan piacot sem mondani ahol a piac kapott volna a fogyazstóktól segítséget ilyen szinten, hogy talpra álljon."

Mintha egyfajta különös passzió lenne eredeti DVD-t venni, mintha a fogyasztó tenne szivességet azzal, hogy eredeti DVD-t vesz... Na mindegy.
0
2005. június 26., vasárnap 15:57
Nem akartam ilyen vitát kirobbabtani, meg nem is erről szól ez a topic. Sorry!

Nem kérkedni akartam hogy nekem vannak másolt lemezeim, hisz egész mostanáig nem is említettem őket. Sutter Cane kétszínűséget vélt felfedezni két hozzászólásom között. Jogosan. De ettől még úgy érzem igazam van! Mindennél többre tartom az eredeti dvd-ket, és ha tehetném tényleg mind eredeti lenne.

Kicsit bánt hogy sokan elítélnek emiatt, pedig ugyanúgy gondolkozom mint Jamamura! Azért kérem a megértéseteket, mert baromira sok embert ismerek akik, rajtam röhögnek hogy miért adok ki 4-5000 forintot egy filmre, mikor ingyen letölthetem, vagy "Isze lemásolhattad volna az enyémet" beszólásokat tesznek nekem. Szóval ezek az emberek gátlástalanul lopnak, és még csak fel sem merül bennük, hogy ez bűncselekmény, vagy ciki lenne. Szóval vannak ilyen emberek is, meg ilyenek is amilyen én vagyok, akik azért másolnak le néhány dvd-t mert a dvd-kre szánt pénzüket más eredeti dvd-kre költötték.

Tadam! Kösz hogy megértesz, meg kiálltál mellettem, de tényleg egy picit harcias hangnemben írtál. Mégegyszer leírom: Nem vitatkozni akartam, csak egy kis megértést.
0
2005. június 26., vasárnap 14:27
Én is szeretlek.

(Tíz hamis DVD-m van, ezek R1 és VHS hang kombinációk.)

Egyébként Jamamuránál az igazság, nem akarok ebbe most belefolyni.
0
2005. június 26., vasárnap 13:59
A szegény főiskolások és a másolt DVD-k esetéhez én annyit szolnék hozzá, hogy egyetemista vagyok és baromira nem vet fel a pénz és a 182 DVD-mből hat darab másolt. Ezt a hatot nem azért másoltam, mert milyen iszonyat szegény vagyok, vagy mert még nincs fix keresetem. Egyszerüen nem jelentek meg idehaza és én inkább az illegális utat választottam annak telejs tudatában, hogy amit teszek az lopás.
Imho fölösleges különféle mitoszokat szőni a másolt DVD-k köré. Aki másol az lop és ezt a dolgot kezelje is igy...
0